Lehekülgi: 1 2 3 |
pepe
huviline
Registreerunud 08.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C7 Avant Q S-Line FL
|
postitati 16.02.04 15:12
|
|
|
Paar küsimust arvutitundjatele
Nimelt selline lugu, et tahan oma arvuti päris puhtaks lasta. Igasugu risu läbi aja nii palju kogunenud, et ei nett ega miski muu normaalselt ei
funktsioneeri.
Kuidas selline protsess läbi viia? Format c:? Kogemused ja õpetused teretulnud.
Kõik vajaliku arvutis püüan enne plaatidele lükata.
Teine küsimus - seoses eelnevaga saadan win98 loojakarja ja tahan uuemat varianti installida. Mis oleks celeron 850 Mhz (256Mb RAM) riistale
sobilikum, kas ME või XP?
Kui kellelgi on oskusi ja võimalusi sellist arvutit võimalikult vähese raha eest usaldusväärselt upgreidida (ca 2,5GHz-ni), ka teada anda.
Tänan ette asjalike vastuste eest, soovitusi võiks ka argumentidega põhjendada.
|
|
|
Rallymees
huviline
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 300 hobust
|
postitati 16.02.04 15:23
|
|
|
Windowsi suhtes soovitan, et pane ikka XP peale.
|
|
|
|
janar
huviline
Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant
|
postitati 16.02.04 15:33
|
|
|
kui sul softist suva siis muidugi format c: kõige lihtsam ju. ja ikka xp pane. Veel soovitax sul ketas ära jagada, et oma dokke järgmise formati
käigus maha ei pea laskma
|
|
|
|
Kotkas
huviline
Registreerunud 30.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: paljuklapiline "nuhtlus", S6 4,2 ja Masha 3
|
postitati 16.02.04 16:57
|
|
|
Arvan, et 850mhz celeronile oleks ikka mõtekam panna win 98 jooksma. XP nelab liiga palju ressursse enda alla. Ja format oleks kahtlemata kõige
mõistlikum. Võid proovida ka kõikvõimalike spyware removereid. Ja siis disk defragment. Äkki saab asja ilusti jooksma jälle.
|
|
|
Menthor
klubiliige
Registreerunud 11.08.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audid
|
postitati 16.02.04 16:57
|
|
|
Format c: tuleb teha DOS alt muide(kui ei tea) ... ma näind mõnda tüüpi, kes seda ka windowsi alt teinud 
Windows ME on kõige vigasem windows üldse mida näind olen ära seda mingil juhul peale pane ... parem ikka XP !
btw mis on vähene raha arvuti juures ? 
|
|
|
Kaitsk
huviline
Registreerunud 01.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: Oli AUDI, ajutiselt VW Jetta `97
|
postitati 16.02.04 17:10
|
|
|
Soovitaks kasutada mõnd utiliiti, et ketast puhastada. Kui võimalik, siis väldi Win Me ja otsusta Win XP kasuks.
|
|
|
Rain
klubiliige
Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad ja A6 Allroad
|
postitati 16.02.04 17:13
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja Kotkas
Arvan, et 850mhz celeronile oleks ikka mõtekam panna win 98 jooksma. XP nelab liiga palju ressursse enda alla. Ja format oleks kahtlemata kõige
mõistlikum. Võid proovida ka kõikvõimalike spyware removereid. Ja siis disk defragment. Äkki saab asja ilusti jooksma jälle. |
800mhz peal jookseb XP ilusti ära selle 98 jändama külla hakka 600mhz läpakale sai ka XP pandud käima läheb natsa kauem aga lippab hästi.
|
|
|
|
Hannespoiss
huviline
Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 2.5 TDi Q 2001 a. ja Audi A8 3.0 TDi Q 2004.a.
|
postitati 16.02.04 17:25
|
|
|
Ma olen tähele pannud, et ME just celeroni prosedel väga stabiilne. Mul arvutil see juba üle aasta peal, ja vajadust reinstallida või uprageda hetkel
küll ei näe.
|
|
|
Skeldo
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: Hybrid
|
postitati 16.02.04 17:40
|
|
|
win ME on üldjuhul siis stabiilne kui arvuti ei ole võrku või Interneti ühendatud. Ja WinXp jookseb ilusasti siukse masin peal.
|
|
|
|
teints
huviline
Registreerunud 12.11.02
Kasutaja on eemal
Auto: A80 Avant 2,3
|
postitati 16.02.04 20:15
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja Menthor
Format c: tuleb teha DOS alt muide(kui ei tea) ... ma näind mõnda tüüpi, kes seda ka windowsi alt teinud 
Windows ME on kõige vigasem windows üldse mida näind olen ära seda mingil juhul peale pane ... parem ikka XP !
btw mis on vähene raha arvuti juures ? |
???
oot, mai saa nüüd aru ... selgita mulle sis kuidas näiteks käib format c: kui mul on selle c peal xp?
Asi ikka nii, et restardid arvuti, sätid biosist esimeseks boot seadmeks cd-romi, lükkad xp plaadi sisse ja siis sealt tegutsed juba juhiste järgi.
Ühesõnaga format toimub seal, ka partitsioone saab seal teha.
See arvuti xp jaoks nõrgaks küll ei jää, selles võid kindel olla.
|
|
|
pepe
huviline
Registreerunud 08.11.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.02.04 20:26
|
|
|
Otsus langetatud XP kasuks. 
Siin oli juttu partitsioneerimisest, kas siis peale formatti peab seda ka tegema?
|
|
|
ICE
klubiliige ac aasta auto 2006 võitja
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool
|
postitati 16.02.04 20:46
|
|
|
Pepe soovitan soojalt lasta see esimest korda kellelgi oskajal ära teha ja ise kõrvalt vaadata. Muidu võib juhtuda nii, et mässad pool ööd ja siis
tarid masina hooldusesse 
Midagi keerulist ei ole aga mõned nüansid ikkagi on...
|
|
|
|
pepe
huviline
Registreerunud 08.11.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.02.04 21:00
|
|
|
Hahaa, kunagi sai seesama arvuti ise nullist tööle pandud, ilmselt seetõttu ta nüüd jupsibki  okok, see oli praegu nali
|
|
|
krss
huviline
Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: VAG
|
postitati 16.02.04 21:02
|
|
|
Siin nii palju itimehi, et ei julge täieliku amatöörina eriti suud lahti tehagi . Enne formattimist võiksid arvutile siiski puhastuskuuri teha. Ad-Aware nimelise programmi leiab nt siit: http://www.lavasoftusa.com/support/download/#free .Enda koduarvutis
800mHz Duron ja XP jookseb juba pool aastat uskumatult stabiilselt, paljud lisaprogrammid (nt Matlab, pilditöötlus jms) töötavad XP keskkonnas isegi
kiiremini kui varasemas 98SE-s. Upgrademisel pole vist mõtet rõhuda ainult protsessori kiirusele, kuna see on vaid üks osa sellest, mis arvuti kui
terviku kiirust mõjutab (selle kohta huvitavaid uuringuid tehtud, itimehed leiavad need netist kindlasti kiiremini kui mina )
|
|
|
pepe
huviline
Registreerunud 08.11.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.02.04 21:16
|
|
|
Aga ikkagi, kuna antud kõvakettal on vaid üks partitsioon, siis windowsi uuendamisel peaks platsi enne puhtaks tegema.
|
|
|
Skeldo
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: Hybrid
|
postitati 16.02.04 21:18
|
|
|
väike OT: AdAware on juba vananenud programm. Viimati uuendati vist 2003 algus kahjuks ei tunne uuemaid asju ära 
|
|
|
|
margus
huviline
Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.02.04 21:43
|
|
|
Pane parem 2000 peale ja rahu majas!
|
|
|
|
audi-äss
huviline
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 4WD ARBUUS
|
|
antsu
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
A 90
huviline
Registreerunud 20.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: 90 Type 85 Quattro, Sinine Peugeot
|
postitati 17.02.04 07:01
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja Skeldo
väike OT: AdAware on juba vananenud programm. Viimati uuendati vist 2003 algus kahjuks ei tunne uuemaid asju ära |
Ad-aware'l on selline väike nupp nagu update, viimane update peaks olema momendil 15.02.2004 seisuga. töötab hästi.
teemasse:
isiklikult soovitaks win2000, minu kogemuste järgi töötab vanematel masinatel paremini.
kindlasti oleks mõtekas partatsioonid ümber teha, esiteks juba selleks, et pääseda kõiksugu pahnast mis upgrade'imisel võib alla jääda. format c:
vist boot sektori kallale ei lähe (pead ei anna, aga kunagi nii oli).
nagu eelpool mainitud on mõistlik teha 2 parti, kui 20 vint siis nt. (6-7 gb ja 13-14 teine)väiksema peale lased op-sysi (NB! kui paned win 2k või XP
siis op-sysi part formati kindlasti NTFS formaadis. on oluliselt kiirem FAT'ist. Neid toiminguid on jah kõige mõistlikum otse plaadilt bootides
ja installi käigust teha.
ps. to antsu: kahjuks on SDRAM'ide hinnad tõusund äris hoogsalt, nii te poes on 256 SDRAM kindlasti alates 800 - 1200. seevastu DDRAM 256
~400-600 eeku.
|
|
|
antsu
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.02.04 07:15
|
|
|
Tsitaat: | ps. to antsu: kahjuks on SDRAM'ide hinnad tõusund äris hoogsalt, nii te poes on 256 SDRAM kindlasti alates 800 - 1200.
seevastu DDRAM 256 ~400-600 eeku. |
my bad.. pole juppide müügiga tükk aega tegelenud sellepärast ei tea suurt hindadest.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
|
Horde
huviline
Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B8 1,8
|
postitati 17.02.04 08:06
|
|
|
Win ME ise pole kasutanud aga tuttavatelt olen kuulnud, et suht stabiilne. Sellise arhitektuuriga masinale soovitan mina siiski XP Pro panna. Hiljem
saab peale installi ebavajalikud teenused kinni mudida (Services alt). Kõige lihtsam on tavakasutajal tutvuda partitsioonide loomise meetodit XP enda
installi ajal(XP plaadilt bootides saad installi alguses paika panna mitu partitsiooni, kui suured ja mis formaadis(NTFS või FAT32). Samuti võid win98
boot kettaga masina käivitada ja fdiskiga ise luua;-)
Et edaspidi lihtsam oleks soovitan ketta kaheks jagada - orjenteeruvalt nii kuidas sul hetkel kõvaketta mahust dokumentide all kinni(mõningase
varuga)
PS! Ad-aware kohta minu kogemused ühe kundega(ühest firmast soovitati peale panna ühele tuttavale). Kasutaja suurt ise ei saanud aru mis registrist
täpselt programmile ei meeldinud, mida puhastati ja eemaldati(vähesele arvuti kasutajale jääb eeldatavalt pisut segaseks mõningaid asju selle
programmi töökäigust). Lõpptulemus oli see, et eemaldati näiteks IE oluline registri väärtus, mille tulemusena browseri aknas enam info liikumine ei
kajastunud. Käsurealt toimis kõik va. siis suvalises bowseris info ei liikunud :-(

Soovitan ka omalt poolt eelistada W2K-d XP-le.
|
|
|
lynx
klubiliige
Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi
|
postitati 17.02.04 08:36
|
|
|
küsimuse esitajale,
No offence, kuid 256 mäluga viska palun Xp kus see ja teine.
Nagu teised eelpool soovitanud, siis . . . max. w2k, äärmisel juhul nt4+viimane sp. W9x seeria on rohkem multimeedia jaoks ja usu, selle keerad Sa
kiiremini puusse kui arvata oskad.
Olen arvutiga tegelenud varsti ligi 10a. ja . . . loomulikult kõik kellad ja viled on ilusad, kuid töö kiirus oma närvide seisukohast maksab ka
midagi.
Samas, kui harrastad kuulata kuidas ketas pidevalt swapiga (siis XP puhul) tegeleb, siis . . . go ahead!
Minu soovitus: w2k, kuna mälu on Sul kindlasti SDram ja ketas aeglane.
|
|
|
Roger
huviline
Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 3.0TDIQ
|
postitati 17.02.04 08:59
|
|
|
soovitax ka 2000 kuna minu arust sellest stabiilsemat ja paremt opsüsteemi microsofti poolt pole.........
NB! väike meeldetuletus, et kui installid peaxid neti juhtme tagant ära võta, kuna Windowsi turvaauk on likvideerimata...sul lendab kohe Blaster worm
sisse ja hakkad ainult arutile restarti tegema.........nii, et proovi ennem mingi tulemüürike kusagilt hankida...installid ära ja siis paned tulemüüri
peale ja siis alles lükkad taha neti juhtme....muidu sa teeb mitu korda seda formatit veel ja ära siis unusta Windows Update teha
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |