karumati
huviline
Registreerunud 27.12.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.12.07 09:15
|
|
|
audi a4 1.8T 96
Nii, alustan otsast peale.
Peale õlivahetust(sellel pole seost on vaid asjade kokkulangemus) Kadus turbo tagant ära, nagu 0,1 bar ja mis tal see rõhk oli, auto puterdas ka
jubedalt.
Võtsin siis lahti katsusin turbot, et kas kõik käib ringi jne.. kuna turbo on max aasta vana(loe alles vahetatud). No nii käisin siis ka kõik üle,
BOV või kuidas seda membraaniga plastmassist klappi nimetatakse oli läbi, vahetasin ära, rõhku tuli 0.4bar peale, auto ikka puterdas, puhastasin siis
tühikäiguklapi ära, peale puhastust ei puterdanud enam, aga mootoril on selline asi, oli juba ennem, läks meelest kirjutada, et kui käima panna ja
siis gaasi vajutada, siis on selline suremis tunne, nagu bensiini jookseb peale, aga õhku ei saa piisavalt.
Vahetatud veel ka vaakum voolik, ja kõik õhusüsteem enamvähem täpselt, turbost intercoolerini ja interist mootorini kontrollitud, ei näinud küll
kuskil leket, et peaks rõhku välja laskma ja siis puterdama ja väljasuremis moodi käituma kui gaasi anda.
Suurematel pööretel on kõik OK. Aga turbol ikka rõhk aint 0.4 bar max.
On mingeid asju mida peaks veel kontrollima?
Kas keegi teab öelda, miks nüüd auto puterdab nagu RANDOM, et vahest puterdab tühikäigul 200 -1000 pöördeni või siis sureb üledse välja ja vahest
töötab väga ilusasti!
Veel on vahetatud, Küünlad ja kontrollitud lamb- andurid
Õhulugeja töötab ka ilusasti. Tühikäiguklapp oli küll must kuid sain puhtaks ja nagu ma mainisin, et nüüd on see tühikäiguklappile omane jama
RANDOM.'
Tänud ja kena aasta vahetust!
|
|
|
|
TarvoL
huviline
Registreerunud 27.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi
|
|
postitati 27.12.07 09:55
|
|
|
Tasuks segusiiger ka ära puhastada ja paika panna.
Ega kui sul chip`i ajus pole siis eriti suurem see rõhk olema ei peaksgi.
|
|
|
|
|
|
tarts
huviline
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.12.07 10:02
|
|
|
segusiiber oleks tarvis arvutiga üle seadistada, lisaks võib siiski kusagil olla ka mõni valeühendus, kas solenoid klapis või bypassis. Lisaks võib
seal mingi süüteprobleem olla, kui ikka puterdab, siis kaob järelikult mõni silinder ära.
|
|
|
|
karumati
huviline
Registreerunud 27.12.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.12.07 10:16
|
|
|
Kus kohas segusiiber asub?
Ja ilma chipmata on, ning surve peaks ikka suurem olema, öeldi, et 0.6-0,7 peaks olema.
|
|
|
|
tarts
huviline
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.12.07 10:32
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: karumati
Kus kohas segusiiber asub?
Ja ilma chipmata on, ning surve peaks ikka suurem olema, öeldi, et 0.6-0,7 peaks olema. |
kohe sisselaske otsas, kus õhk sisse läheb, gaasitross küljes. Selline jublakas:

|
|
|
|
karumati
huviline
Registreerunud 27.12.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.12.07 15:06
|
|
|
ja milline siis tühikäiguklapp on? sest ma seda tegingi puhtaks
|
|
|
|
tarts
huviline
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.12.07 15:25
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: karumati
ja milline siis tühikäiguklapp on? sest ma seda tegingi puhtaks |
tglt selle segusiibri kaudu juhitaksegi tühikäiku, eraldi tühikäigumootorit sellel mootoril ei olegi. Kuid pärast puhastust oleks vaja nüüd ka see
klapp uuesti arvutiga kalibreerida.
|
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Bmw 525i -2007, sedaan
|
|
postitati 27.12.07 15:30
|
|
|
Kuskohas ja mis raha eest puhastust ja kalibreerimist Tartus võiks saada, endal ka tühikäigupöörded kõiguvad ja pole ise tahtnud näppida seda.
|
Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga
põlistallinlased audisid ei osta.
|
|
|
|
|
tarts
huviline
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.12.07 15:31
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: jaakk
Kuskohas ja mis raha eest puhastust ja kalibreerimist Tartus võiks saada, endal ka tühikäigupöörded kõiguvad ja pole ise tahtnud näppida seda.
|
helista mulle 55648297, lepime kokku.
|
|
|
|
Imres
huviline
Registreerunud 11.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Competition quattro 20vt
|
|
postitati 27.12.07 18:02
|
|
|
mul on ka 96a 1.8T ja rõhukell näitab max 0.5 Bar
muide oled kindel, et su kell üldse õieti näitab.. see 0.1 võib vabalt olla kella viga
|
|
|
|
tarts
huviline
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.12.07 18:11
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Imres
mul on ka 96a 1.8T ja rõhukell näitab max 0.5 Bar
muide oled kindel, et su kell üldse õieti näitab.. see 0.1 võib vabalt olla kella viga |
jah, see ongi normaalne 110kw mootoril. mõnel teisel mudelil (nt 132 ja 165kw) on originaalrõhk kuni 0,7. Chipiga tõstab neil kõigil rõhu 1-1.3 bar
peale.
|
|
|
|