Lehekülgi: 1 2 3 |
RaidoB4
Bännitud
Registreerunud 20.01.07
Kasutaja on eemal
|
|
Audi 80 B4 - 1992 - RaidoB4
Niisiis mina ostsin omale Audi eelmise aasta detsembris, ehk nüüdseks olen temaga sõitnud veidi üle aasta. Kokku oleme Eesti maanteid paitanud umbes
40000km. See teeb päevas keskmiselt veidi üle 100 km. Olen teinud selle aja jooksul 3 õlivahetust ja neljas tuleb järgmise aasta alguses.
Ostes oli auto heas seisukorras. Mootoriga pole siiamaani probleeme olnud. Autol oli olemas toonkile (õnneks) ja ka kärukonksu kummist kate, mis
nüüdseks on uue omaniku leidnud. Samuti oli suhteliselt hea audiosüsteem hinna sees. Ehk istu sisse ja sõida.
Paranduses olen käinud vähe. Paar korda on olnud probleem elektroonikaga, selle saime ilusti korda. (näiteks ei tulnud Viljandis folgil käies signa
maha ja muud sellist pudi padi). Ja nüüd asjad, millega teenindused hakkama ei saa:
1. Poolasside vahetus. Asi siis selline, et millegipärast oli parem poolassi telg läinud ellipsisse ja otsustasin lasta ära vahetada. Käisin tõin
romulast jupi (uusi enam ei toodeta) ja carstop´i vahetama. Ise läksin linna peale asju ajama ja mõne aja pärast tuleb kõne, et jupp on liiga lühike.
Mis seal´s ikka, ütlesin, et pange vana tagasi, sõita on ju vaja. Viisin jupi romulasse tagasi ja ütlesin, et andsite vale jupi. Mees tegi suured
silmad ja ütles, et varem pole sellist asja juhtunud. Siirdusin teise romulasse ja seal võeti doonorilt mõlema poole poolassid alt ära ja järgmine
päev läksin sõbra juurde kanali peale ja hakkasin ise vahetama. Kõigepealt võtsin lahti parema poole ja panin uue jupi asemele. (uutest juppidest
pikema sest paremale läheb ju pikem). Pikkust ma vanaga mõõta ei saanud, sest sellel olid selleks ajaks juba separaatorid puruks ja ma ei teadnud kui
pikk see tegelikult on. Keerasin poldid kinni ja kõik oli timmis. Võtsin vasaku poole alt ära (see oli terve aga vahetasin ikkagi ära) ja oioi mis ma
avastasin. Võrdlesin selle pikkust uue jupiga ja need olid erinevad. Küsisin tuttavate käest nõu ja jõudsime järeldusele, et kunagi varem on ka sellel
autol poolasse vahetatud, aga vahetatud on valet pidi. Parem oli pandud vasakule ja vasak paremale poolele. Sest fakt on et kui uued jupid on võetud
samasuguse auto küljest siis nad peavad ju sobima. Panin siis uue jupi külge ja siiamaani sõidab ilusti ( kusagil 2 kuud on vahetamisest möödas).
Point on selles et sellepärast oligi poolass kõver sest pikem oli pandud lühema asemele ja mingi koht peab ju järgi andma. Ja teisel olid separaatorid
puruks läinud sest jupp oli jühike ja pöörates tuli poolassi ots veidi välja. Pärast vahetust käisin uuesti carstopis ja ütlesin, et te panite puusse.
See jupp mis ma neile viisin oli tegelikult ikkagi õige. Nemad võrdlesid seda selle vale jupiga mis oli kunagi varem teadmata isiku poolt alla pandud.
Küsisin, et kas teil mingit andmebaasi pole kus on auto juppide mõõdud ja kust saaks vaadata. Vastus: “Kui oleks, siis oleks meil veel kahte inimest
tööle vaja, kes neid andmeid kontrolliks”. Küsisin ka raha tagasi aga kus sa sellega, ega nemad ju oma viga ei tunnista.
2. Sumpsi keevitus. Keskmine pütt oli valtsi juurest susisema hakanud ja tahtsin lasta ära keevitada. (oleks ise teinud, aga mul pole kemppi)
Kõigepealt käisin küsisin ühe Rakvere sumpsikeevitaja käest mis see maksma võiks minna, öeldi umbes 100.- Läksin aega kirja panema ja hind oli tõusnud
200-300. Keevitama minnes ütles tüüp, et tal pole mõtet seda 400 krooni eest keevitada kui uus jupp maksab 450. (päris müstiline hinnatõus umbes kuu
ajaga, kas pole?). Tulin sealt tulema ja ülejärgmine päev läksin teise sõbra juurde, võtsin sumpsi alt ära, panin plekitüki neetidega kinni, möginat
vahele ja elektroodiga (!) siristasin servad kinni. Enam pole susinat kuulda.
Mis ma siis veel olen teinud selle masina juures.
Audio: Pikapeale hakkas autoga kaasas olnud woofer (mis oli kastita) pinda käima. Ei olnud päris see mis alguses tundus. Tegin siis
kasti talle ümber ja asi hoopis teine. Samuti läksid vahetusse esimesed kõlarid sest 1 plahvatas. Tagumisi ovaale pole puutunud. V ahetasin välja ka
maki, mille sain koos 12cd-lise cd-boxiga tuttavalt hea hinnaga. Võimendi on alpine ja muu süsteem pioneer. Makk mängib ka kassetti ja saab sinna
ühendada ka arvutit või mida iganes. Kokku on kõlarite võimsus 1.22kW ja helirõhku on sealt välja mõõdetud 125.1 dB, see tulemus oli carrating
treffil. Minu arust tava kuulamiseks täiesti piisav. Kui rohkemat tahta, siis juba teha võistluste jaoks.
Välimus: Suurt pole teinud midagi, korra poleerisin. Teist korda see aasta ei jõudnud ja kulmud panin ka külge. Aga plaanis on
vahetada mõned välimust muutvad jupid. Samuti sain AC numbrialused, mis samuti annavad ilmet juurde
Valgustus : Salongi paigaldasin ühe lisa lüliti jalavalgustitele ja pagass on samuti sinine. Woofri valgustus on punane. Ette pole
veel kahjuks jõudnud lisatulesid panna, aga millalgi teen selle kindlasti ära, et pimedas kaugemale näeks ja kui keegi päeval või niisama hea
nähtavuse korral udutuledega sõidab, siis saaks need tööle panna.
Ja eks vaatab mis sellest põhjavalgusest saab.
Mõne aja pärast kirjutan veel aga praeguseks aitab
|
|
|
RaidoB4
Bännitud
Registreerunud 20.01.07
Kasutaja on eemal
|
|
cornoyo
huviline
Registreerunud 09.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2×80 ABK
|
|
Need 16 veljed on kyll kenad, eriti sobiks tumedama auto puhul Mootori
kohta pole sa midagi maininud, mis mootoriga tegu
|
|
|
RaidoB4
Bännitud
Registreerunud 20.01.07
Kasutaja on eemal
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: cornoyo
Mootori kohta pole sa midagi maininud, mis mootoriga tegu |
Pole maininud, sest pole midagi mainimist väärt :p R4 2.0 66kW
|
|
|
|
ööbic
huviline
Registreerunud 17.06.08
Kasutaja on eemal
Auto: Hetkel Audita
|
|
pole viga... kenake... räägi,kust kulmud said?
"Elu nagu hernes"
|
|
|
|
RaidoB4
Bännitud
Registreerunud 20.01.07
Kasutaja on eemal
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ööbic
pole viga... kenake... räägi,kust kulmud said? |
Tänan. Ei mäleta enam täpselt kust. Tellisin Tallinnast ja saadeti postiga. Oli valida kas must või hall, võtsin halli ja värvisin ise ära
|
|
|
|
RaidoB4
Bännitud
Registreerunud 20.01.07
Kasutaja on eemal
|
|
Tegelane5
huviline
Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal
|
|
Minumeelest koodid on ühe pikkusega? (Veovõllid)
Kui tuledele releesid pole vahele pandud siis soovitan seda teha. Tuled paika timmida ja on tunduvalt parem. Lisatulesid/kaugeid poleks mul ntks
kuskil põletada.
|
|
|
|
RaidoB4
Bännitud
Registreerunud 20.01.07
Kasutaja on eemal
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Tegelane5
Minumeelest koodid on ühe pikkusega? |
Mis koodid?
|
|
|
|
cornoyo
huviline
Registreerunud 09.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2×80 ABK
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Tegelane5
Kui tuledele releesid pole vahele pandud siis soovitan seda teha. Tuled paika timmida ja on tunduvalt parem. Lisatulesid/kaugeid poleks mul ntks
kuskil põletada. |
Mina soovitan ennekõike alustada parematest pirnidest ja kindlasti tuled laiali võtta ja korralikult seestpoolt puhastada. Enne kui releesi paigaldama
hakata mõõta üle tuledele tulev pinge testriga. Enda masinal oli see 13,2 seega polnud mingit mõtet releesid paigaldada, kui siis ainult lüliti heaolu
nimel, valgusele ei loe sealt enam midagi silmnähtavalt. Hiljem jah muidugi tuled lasta ülevaatuspunktis paika timmida.
Kui tuledele tulev vool madal, siis tasub muidugi ka releed lisada(otsingust leiad sellekohta asjaliku infot).
edit: Ise käitusin ka vales järjekorras, kõigepealt paigaldasin lisatuled (vahe oli märgatav) ja seejärel läksin põhitulede juurde. Oleks põhituled
kõigepealt korda teinud poleks vajadust tekkinud lisade järele, kuid mind nad ei häiri, eks suveks saab eest keerata, siis pole nad praktilised. LINK Piltidele
|
|
|
RaidoB4
Bännitud
Registreerunud 20.01.07
Kasutaja on eemal
|
|
Nüüdseks olen lisatulede paigaldamise mõtte ära unustanud, sest pikal kaalumisel ei leidnud sellel sügavat mõtet olema. Rikuvad minu meelest liiga
palju auto esiosa ja samuti sai kunagi tuled lasta paika reguleerida, nüüd olen täistuledega väga rahul.
Veovõllid on erineva pikkusega (vist oli umbes 2 cm erinevus, vasak pikem kui parem kui õigesti mäletan)
Nüüd ka nad tegelikult välja keerates tagurdades kohati kolisevad/ragisevad vms. Aga arvan et seda enne täpsemalt uurima ei hakka kui see pidevaks
muutub.
|
|
|
|
Helina
huviline
Registreerunud 19.10.08
Kasutaja on eemal
Auto: A5 coupe 3.2fsi q 195kw 2008
|
|
Plaan oma autole samasse kohta supakas panna. Palju maksma sul läks see sinna paigaldamine?
|
|
|
RaidoB4
Bännitud
Registreerunud 20.01.07
Kasutaja on eemal
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Räpikiisu
Plaan oma autole samasse kohta supakas panna. Palju maksma sul läks see sinna paigaldamine? |
Enda aeg, rohkem midagi Vineer + lõikamine läks 500 ja klaas 200.
Värvisin, lihvisin ja pahteldasin ise.
Joonised tegin ka ise, et sai odavalt läbi
|
|
|
|
Helina
huviline
Registreerunud 19.10.08
Kasutaja on eemal
|
|
Oskaks ka ise teha nii..
Vähemalt vineeri saan ma niisama
Aga sul kindlalt jooniseid ei leidu, kuidas tegid?
|
|
|
RaidoB4
Bännitud
Registreerunud 20.01.07
Kasutaja on eemal
|
|
Joonised peaksid mul kusagil olema alles. Pean natuke otsima. Aga siis peab woofri ka sama sama läbimõõduga ostma. Kui leian saadan joonised mailile.
|
|
|
|
RaidoB4
Bännitud
Registreerunud 20.01.07
Kasutaja on eemal
|
|
Helina
huviline
Registreerunud 19.10.08
Kasutaja on eemal
|
|
Seeliste mudaste ilmadega nii ilus valge
|
|
|
RaidoB4
Bännitud
Registreerunud 20.01.07
Kasutaja on eemal
|
|
šampoon ja soe vesi teevad imesid
|
|
|
|
salukas8
huviline
Registreerunud 23.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S4 Tq 2,2 169+kW `92
|
|
RaidoB4
Bännitud
Registreerunud 20.01.07
Kasutaja on eemal
|
|
TarvoL
huviline
Registreerunud 27.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi
|
|
Kui sa selle "Teeme ära!" kleepsuga just mingit kuuliauku ei peida siis ilma selleta oleks parem
|
|
|
|
RaidoB4
Bännitud
Registreerunud 20.01.07
Kasutaja on eemal
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Audivend
Kui sa selle "Teeme ära!" kleepsuga just mingit kuuliauku ei peida siis ilma selleta oleks parem |
Peangi plaani selle eemaldamiseks, see aasta seda üritust kuuldavasti enam ei tule ja kaob (on juba kadunud) ka klepsu mõte ära.
|
|
|
|
Helina
huviline
Registreerunud 19.10.08
Kasutaja on eemal
|
|
Sa ka midagi vahepeal nokitsenud auto kallal oled?
|
|
|
RaidoB4
Bännitud
Registreerunud 20.01.07
Kasutaja on eemal
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Räpikiisu
Sa ka midagi vahepeal nokitsenud auto kallal oled? |
Natu olen, täna panin suverehvid alla nende kuldsete velgedega :p
Kohe lähengi neid keskosa katteid treima, kui valmis saab siis teen pilti ka
Aga rohkem nagu midagi, valmistun vaikselt pigieemaldus päevaks. Ja siis teine päev üritan ära poleerida ka, muidu värvil ei ole mingit kaitsekihti
enam peal.
|
|
|
|
Fugitive
klubiliige
Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Allroad 2008 3.0tdi
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: RaidoB4
...... Ja siis teine päev üritan ära poleerida ka, muidu värvil ei ole mingit kaitsekihti enam peal. |
Äkki see tekib vahatades ikkagi?
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |