Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: eelsüüteküünlad C4 2,5TDI (Vastuseid: 16 | Vaatamisi: 2363)
Asp
huviline

Registreerunud 10.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.07 11:26 Tsiteeri
eelsüüteküünlad C4 2,5TDI

Natukene uurisin otsingust ka selle teema kohta. Auto teeb sellist jebla, et kui öö otsa seisab, siis lülitab küünlad hommikul järgi ja kui tuluke kustund, on paugupill. Aga kui näiteks hommikul tööle sõita ja lõuna ajal käivitada, siis üldjuhul küünlaid järgi ei lülitata. Täna ka õues -2, aga küünlad järgi ei läinud ja siis tuleb kedrata käima. Läheb küll, aga natuke häirib :mad: Tundub vägagi temperatuuri anduri moodi olevat?? Või on rahval teistsuguseid arvamusi...
Kui temperatuuri andur, siis paluks juhiseid kus see andur asub ja vahetaks ära :P Auto on A6 C4 85kw 2,5TDI.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Antikristus
huviline

Registreerunud 29.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A8 4,2 220kW ´95

postitati 14.12.07 14:32 Tsiteeri

ma arvan et mootor jahtub öö jooxul rohkem maha kui poole päebaga ja paari kraadi erinevus võibki olla aga oota kui väljas -15 siis peax ka poole päevapealt taha võtma. (diisel tehnikaga suht palju kokku puutund):)

''Jõud on peamine'' ütles karu ja surus NELI käppa vastu maad.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Asp
huviline

Registreerunud 10.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.07 19:32 Tsiteeri

Varem justkui ei olnud sellist asja, eelmine sügis oli kõik ok.
Igatahes kuidagi võõras on. Miinustemperatuuridega võiks auto vähemalt korrakski küünlaid näidata, ma ei ootagi, et 10 sekki peaks. Iseenesest oleks mõni anduri viga loogiline :(
Targematele vastu ei taha siinjuures vaielda

equilibrium
huviline

Registreerunud 10.04.06
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.07 20:09 Tsiteeri

Foorumites suht palju arutatud seda.pakutud vead:
Madal kompressioon (mootor kulunud)
Vale pritse(süüte)nurk
Küttekogus liiga väike

Mõni on selle lahendanud nii et on paigaldanud lisalüliti küünalde andmiseks.

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 14.12.07 20:29 Tsiteeri

Audil on tõesti see eelsoojenduse teema kuidagi omamoodi lahendatud, mistahes muudel masinatel soojendab igal juhul ja alati, isegi sooja mootori taaskäivitamisel, audil millegipärast mitte (samas kestavad seetõttu ilmselt eelsoojendusküünlad oluliselt kauem). Ning teatud ebasobivate tingimuste kokkulangemisel ei taha tõesti kohe käivituda. Nagu ise olen aru saanud siis kõige ebasobivam on selline situatsioon kus väljas on mõni kraad sooja ning masin on peale u 10 km läbimist pool tundi seisnud. Miinuskraadidega ei ole kunagi mingeid sarnaseid probleeme. Ning väga oluline on muidugi filtri läbitavus ning kütuse kvaliteet.;)

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 15.12.07 15:27 Tsiteeri

Isegi seda tähele panud et poolpiduse temperatuuriga nii hästi käima ei lähe kui päris soojaga ja päris külmaga.Praegu panin võimsama aku aga poolpiduse ilmaga ketrab ikka omajagu enne kui käima läheb.Ainuke võimalus panna lisa nupp etteandeks küünaldele siis kaob see käivitus probleem ära.Võta või jäta võib selle kohta öelda.

villu157
huviline

Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat 2.0 TDI DSG

postitati 15.12.07 15:34 Tsiteeri

Lisa nupp? Äkki paneks vända ka et siis saab kehvema akuga ka käima. Asjale peaks ikka mingi mõistlik lahendus olema, neid autosid on toodetud ikka sadu tuhandeid ja kõik lähevad käima. Olenemata temperatuurist. Ilmselt siiski pump natuke hiline ja sealt ka see uimane käivitus.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
vreps
huviline

Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,5tdi nüüdseks ajalugu

postitati 15.12.07 16:05 Tsiteeri

Süütenurk vaja natuke varasemaks keerata. Aga üldiselt on see normaalne nendel temperatuuridel ja ma ei usu ,et see küte mida praegu müüakse on talvine, sellest ka võib olla niisugune asi.

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 16.12.07 16:20 Tsiteeri

Ketramise all pidasin silmas poolpiduste ilmadega 3-4 sek.:P Vända paneks kah kui peale 3 sekundit käima ei lähe.

uunox
huviline

Registreerunud 31.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2.4D C4, Space Wagon 1,8TD

postitati 18.12.07 20:07 Tsiteeri

kulunud starter - pöörded väiksemad ja jõudu vähem. Lisa siia juurde eelsoojenduse puudumine ja kokku ongi sama olukord. Peale starteri remonti läheb igast asendist. Külmalt läheb sellepärast, et siis on küünlad taga ja piisab ühest nõksust.

PS ja mulle ka ennem ei tundunud, et starter kuidagi kehvasti käiks või et jõust ei piisaks.. kõik näis OK.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
hamlet
huviline

Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.07 20:46 Tsiteeri

Võibolla on mu tekst asjatu, kuid mul oli ka selline probleem kui ilmad hakkasid jahenema.Küünlad vahetasin kuu aega varem (st. septembri alguses) kuid probleem jäi.Oktoobris mootoriõli vahetades otsustasin ka kütusefiltri vahetada,peale seda pole enam probleemi olnud -ükskõik milline ilm on väljas.

ülks
huviline

Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 2.5Tdi & Cabrio 2.8 & Chevrolet Astro AWD

postitati 04.01.16 11:07 Tsiteeri
Kui kaua?

Hei!

Külmadega ei taha enam minu auto väga hästi käivituda.
Võtsin ja vaatasin siis küünlaid ja selgus, et küünlad lähevad üleni punaseks alles 20 sekundiga, samas kui auto annab maksimaalselt küünlaid 15 sek-i. Seega nad ei jõua üldse üleni punaseks minna. Ots läheb küll ca 5 sekiga punaseks, aga terve küünla soojenemine võtab ikka aega. Mis ajaga küünlad punaseks peaks minema?

Mobiilse kümblustünni rent Tartus->
www.teemetünni.ee
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
elmo20
huviline

Registreerunud 23.10.13
Kasutaja on eemal

postitati 04.01.16 17:23 Tsiteeri

Täpselt sama teema on ka minu audi a6 2,5 110kw.külmalt paugu pill.pool tundi seisab või tund siis lootusetu käima saada.uus aku uus kütuse filter.uued eelsüüte küünlad.aga enne täieliku maha jahtumist eelsüüte küünlaid järgi ei võta.ketrab ennem aku tühjaks aga käima ei lähe
Asi peab olema milleski muus.järgmisena lasen teha pumba remondi kui see ka ei aita siis minu mõistus otsas.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
teet82
huviline

Registreerunud 17.11.13
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C5 2.5TDI Quattro, A4 B6 1.9TDI Quattro

postitati 04.01.16 18:21 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ülks
Hei!

Külmadega ei taha enam minu auto väga hästi käivituda.
Võtsin ja vaatasin siis küünlaid ja selgus, et küünlad lähevad üleni punaseks alles 20 sekundiga, samas kui auto annab maksimaalselt küünlaid 15 sek-i. Seega nad ei jõua üldse üleni punaseks minna. Ots läheb küll ca 5 sekiga punaseks, aga terve küünla soojenemine võtab ikka aega. Mis ajaga küünlad punaseks peaks minema?

Arvan, et see 5 sekundit on täiesti normaalne, üleni ei peagi see küünla ots punaseks minema, arvatavasti pole viga küünaldes. Võib-olla pritsehetke kontrollida.

Fugitive
klubiliige

Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Allroad 2008 3.0tdi

postitati 05.01.16 14:16 Tsiteeri

https://www.youtube.com/watch?v=FR8qyQ6bmVc

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
ülks
huviline

Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 2.5Tdi & Cabrio 2.8 & Chevrolet Astro AWD

postitati 05.01.16 14:51 Tsiteeri

Mina käisin eile poes ja tõin uued küünlad ära, firmaks oli Febi Bilstein.
Tartus oli küünaldega suht tuuga seis juba, esimestest poodidest ei õnnestunudki saada. Ideaalis oleks võinud Bosch olla, aga see oleks täpselt 2 korda kallim tulnud kui kohe oleks tahtnud.
Autol on 6000km sõitnud pihustiotsad, 4 päeva vana Varta SilverDynamic(74Ah 750A) aku ja nüüd panin veel uued hõõgküünlad.
Uskumatu, aga vanade küünaldega(kõik töötasid, aga kaua võttis soojenemine aega) tahtis juba -12 kraadi juures käiamist saada, täna hommikul kui väljas oli -22 kraadi, käivitus auto aga väga mõnusalt. :)
Uued küünlad lähevad üleni punaseks siis kuskil 11 sekundiga.
Niiet, esmatähtsad asjad diislil korda ja isegi 20 aastat vana C4 turtsatab karge külmaga vabalt käima. :)

Mobiilse kümblustünni rent Tartus->
www.teemetünni.ee
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
elmo20
huviline

Registreerunud 23.10.13
Kasutaja on eemal

postitati 08.01.16 08:21 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: elmo20
Täpselt sama teema on ka minu audi a6 2,5 110kw.külmalt paugu pill.pool tundi seisab või tund siis lootusetu käima saada.uus aku uus kütuse filter.uued eelsüüte küünlad.aga enne täieliku maha jahtumist eelsüüte küünlaid järgi ei võta.ketrab ennem aku tühjaks aga käima ei lähe
Asi peab olema milleski muus.järgmisena lasen teha pumba remondi kui see ka ei aita siis minu mõistus otsas.

Mina sain oma auto vea teada.asi oli üdro tõukurites ja nookurites.hakkasid ära kuluma ja üks lendas vahelt minema.võtan nukkvõlli remondi ette ja näha ole kuidas siis on.

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 38.6% - SQL: 61.4%]