Asp
huviline
Registreerunud 10.12.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.12.07 11:26
|
|
|
eelsüüteküünlad C4 2,5TDI
Natukene uurisin otsingust ka selle teema kohta. Auto teeb sellist jebla, et kui öö otsa seisab, siis lülitab küünlad hommikul järgi ja kui tuluke
kustund, on paugupill. Aga kui näiteks hommikul tööle sõita ja lõuna ajal käivitada, siis üldjuhul küünlaid järgi ei lülitata. Täna ka õues -2, aga
küünlad järgi ei läinud ja siis tuleb kedrata käima. Läheb küll, aga natuke häirib Tundub vägagi temperatuuri anduri moodi olevat?? Või on rahval teistsuguseid arvamusi...
Kui temperatuuri andur, siis paluks juhiseid kus see andur asub ja vahetaks ära Auto on A6 C4 85kw 2,5TDI.
|
|
|
Antikristus
huviline
Registreerunud 29.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4,2 220kW ´95
|
postitati 14.12.07 14:32
|
|
|
ma arvan et mootor jahtub öö jooxul rohkem maha kui poole päebaga ja paari kraadi erinevus võibki olla aga oota kui väljas -15 siis peax ka poole
päevapealt taha võtma. (diisel tehnikaga suht palju kokku puutund)
''Jõud on peamine'' ütles karu ja surus NELI käppa vastu maad.
|
|
|
|
Asp
huviline
Registreerunud 10.12.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.12.07 19:32
|
|
|
Varem justkui ei olnud sellist asja, eelmine sügis oli kõik ok.
Igatahes kuidagi võõras on. Miinustemperatuuridega võiks auto vähemalt korrakski küünlaid näidata, ma ei ootagi, et 10 sekki peaks. Iseenesest oleks
mõni anduri viga loogiline
Targematele vastu ei taha siinjuures vaielda
|
|
|
equilibrium
huviline
Registreerunud 10.04.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.12.07 20:09
|
|
|
Foorumites suht palju arutatud seda.pakutud vead:
Madal kompressioon (mootor kulunud)
Vale pritse(süüte)nurk
Küttekogus liiga väike
Mõni on selle lahendanud nii et on paigaldanud lisalüliti küünalde andmiseks.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 14.12.07 20:29
|
|
|
Audil on tõesti see eelsoojenduse teema kuidagi omamoodi lahendatud, mistahes muudel masinatel soojendab igal juhul ja alati, isegi sooja mootori
taaskäivitamisel, audil millegipärast mitte (samas kestavad seetõttu ilmselt eelsoojendusküünlad oluliselt kauem). Ning teatud ebasobivate tingimuste
kokkulangemisel ei taha tõesti kohe käivituda. Nagu ise olen aru saanud siis kõige ebasobivam on selline situatsioon kus väljas on mõni kraad sooja
ning masin on peale u 10 km läbimist pool tundi seisnud. Miinuskraadidega ei ole kunagi mingeid sarnaseid probleeme. Ning väga oluline on muidugi
filtri läbitavus ning kütuse kvaliteet.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
postitati 15.12.07 15:27
|
|
|
Isegi seda tähele panud et poolpiduse temperatuuriga nii hästi käima ei lähe kui päris soojaga ja päris külmaga.Praegu panin võimsama aku aga
poolpiduse ilmaga ketrab ikka omajagu enne kui käima läheb.Ainuke võimalus panna lisa nupp etteandeks küünaldele siis kaob see käivitus probleem
ära.Võta või jäta võib selle kohta öelda.
|
|
|
|
villu157
huviline
Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat 2.0 TDI DSG
|
postitati 15.12.07 15:34
|
|
|
Lisa nupp? Äkki paneks vända ka et siis saab kehvema akuga ka käima. Asjale peaks ikka mingi mõistlik lahendus olema, neid autosid on toodetud ikka
sadu tuhandeid ja kõik lähevad käima. Olenemata temperatuurist. Ilmselt siiski pump natuke hiline ja sealt ka see uimane käivitus.
|
|
|
|
vreps
huviline
Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2,5tdi nüüdseks ajalugu
|
postitati 15.12.07 16:05
|
|
|
Süütenurk vaja natuke varasemaks keerata. Aga üldiselt on see normaalne nendel temperatuuridel ja ma ei usu ,et see küte mida praegu müüakse on
talvine, sellest ka võib olla niisugune asi.
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
postitati 16.12.07 16:20
|
|
|
Ketramise all pidasin silmas poolpiduste ilmadega 3-4 sek. Vända paneks
kah kui peale 3 sekundit käima ei lähe.
|
|
|
|
uunox
huviline
Registreerunud 31.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2.4D C4, Space Wagon 1,8TD
|
postitati 18.12.07 20:07
|
|
|
kulunud starter - pöörded väiksemad ja jõudu vähem. Lisa siia juurde eelsoojenduse puudumine ja kokku ongi sama olukord. Peale starteri remonti läheb
igast asendist. Külmalt läheb sellepärast, et siis on küünlad taga ja piisab ühest nõksust.
PS ja mulle ka ennem ei tundunud, et starter kuidagi kehvasti käiks või et jõust ei piisaks.. kõik näis OK.
|
|
|
hamlet
huviline
Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.12.07 20:46
|
|
|
Võibolla on mu tekst asjatu, kuid mul oli ka selline probleem kui ilmad hakkasid jahenema.Küünlad vahetasin kuu aega varem (st. septembri alguses)
kuid probleem jäi.Oktoobris mootoriõli vahetades otsustasin ka kütusefiltri vahetada,peale seda pole enam probleemi olnud -ükskõik milline ilm on
väljas.
|
|
|
ülks
huviline
Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 2.5Tdi & Cabrio 2.8 & Chevrolet Astro AWD
|
postitati 04.01.16 11:07
|
|
|
Kui kaua?
Hei!
Külmadega ei taha enam minu auto väga hästi käivituda.
Võtsin ja vaatasin siis küünlaid ja selgus, et küünlad lähevad üleni punaseks alles 20 sekundiga, samas kui auto annab maksimaalselt küünlaid 15
sek-i. Seega nad ei jõua üldse üleni punaseks minna. Ots läheb küll ca 5 sekiga punaseks, aga terve küünla soojenemine võtab ikka aega. Mis ajaga
küünlad punaseks peaks minema?
|
|
|
|
elmo20
huviline
Registreerunud 23.10.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.01.16 17:23
|
|
|
Täpselt sama teema on ka minu audi a6 2,5 110kw.külmalt paugu pill.pool tundi seisab või tund siis lootusetu käima saada.uus aku uus kütuse
filter.uued eelsüüte küünlad.aga enne täieliku maha jahtumist eelsüüte küünlaid järgi ei võta.ketrab ennem aku tühjaks aga käima ei lähe
Asi peab olema milleski muus.järgmisena lasen teha pumba remondi kui see ka ei aita siis minu mõistus otsas.
|
|
|
teet82
huviline
Registreerunud 17.11.13
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C5 2.5TDI Quattro, A4 B6 1.9TDI Quattro
|
postitati 04.01.16 18:21
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ülks
Hei!
Külmadega ei taha enam minu auto väga hästi käivituda.
Võtsin ja vaatasin siis küünlaid ja selgus, et küünlad lähevad üleni punaseks alles 20 sekundiga, samas kui auto annab maksimaalselt küünlaid 15
sek-i. Seega nad ei jõua üldse üleni punaseks minna. Ots läheb küll ca 5 sekiga punaseks, aga terve küünla soojenemine võtab ikka aega. Mis ajaga
küünlad punaseks peaks minema? |
Arvan, et see 5 sekundit on täiesti normaalne, üleni ei peagi see küünla ots punaseks minema, arvatavasti pole viga küünaldes. Võib-olla pritsehetke
kontrollida.
|
|
|
Fugitive
klubiliige
Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Allroad 2008 3.0tdi
|
|
ülks
huviline
Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 2.5Tdi & Cabrio 2.8 & Chevrolet Astro AWD
|
postitati 05.01.16 14:51
|
|
|
Mina käisin eile poes ja tõin uued küünlad ära, firmaks oli Febi Bilstein.
Tartus oli küünaldega suht tuuga seis juba, esimestest poodidest ei õnnestunudki saada. Ideaalis oleks võinud Bosch olla, aga see oleks täpselt 2
korda kallim tulnud kui kohe oleks tahtnud.
Autol on 6000km sõitnud pihustiotsad, 4 päeva vana Varta SilverDynamic(74Ah 750A) aku ja nüüd panin veel uued hõõgküünlad.
Uskumatu, aga vanade küünaldega(kõik töötasid, aga kaua võttis soojenemine aega) tahtis juba -12 kraadi juures käiamist saada, täna hommikul kui
väljas oli -22 kraadi, käivitus auto aga väga mõnusalt.
Uued küünlad lähevad üleni punaseks siis kuskil 11 sekundiga.
Niiet, esmatähtsad asjad diislil korda ja isegi 20 aastat vana C4 turtsatab karge külmaga vabalt käima.
|
|
|
|
elmo20
huviline
Registreerunud 23.10.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.01.16 08:21
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: elmo20
Täpselt sama teema on ka minu audi a6 2,5 110kw.külmalt paugu pill.pool tundi seisab või tund siis lootusetu käima saada.uus aku uus kütuse
filter.uued eelsüüte küünlad.aga enne täieliku maha jahtumist eelsüüte küünlaid järgi ei võta.ketrab ennem aku tühjaks aga käima ei lähe
Asi peab olema milleski muus.järgmisena lasen teha pumba remondi kui see ka ei aita siis minu mõistus otsas. |
Mina sain oma auto vea teada.asi oli üdro tõukurites ja nookurites.hakkasid ära kuluma ja üks lendas vahelt minema.võtan nukkvõlli remondi ette ja
näha ole kuidas siis on.
|
|
|