Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Abi vaja automaat kasti teemal (Vastuseid: 7 | Vaatamisi: 1769)
Peeter82
huviline

Registreerunud 28.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: 90 Q

postitati 13.12.07 18:56 Tsiteeri
Abi vaja automaat kasti teemal

Tere,

uurisin foorumis kajastatud teemasid aut kasti käiguvahetus kala kohta aga otsest vastust ei saanud ja identset probleemi ei leidnud kahjuks seega palukski nõuandeid veidi :(

Niisiis - mure selline et C4 kerega A6 ´96 2,6 esivedu automaatkast mitte tiptronic variant (tiptronicut vist tollel ei olegi?) ei vaheta vahest käike enam peale kolmandat st jääb kolmanda peale ja edasi neljandat ei pane. Harvematel juhtudel jääb isegi juba teisele pidama. Ise olen täheldanud, et just peale kiiremat sõitu aga teise poole sõit tõestab, et ei ole see määrav. Seepeale olen katsetanud ja ka ühtlaselt 90 sõites ja siis nt pööramisel võtan hoo maha ja kast vahetab paar käiku alla ja siis uuesti kiirendades umbes 30 % tõenäosusega jälle ei vaheta käiku. Vahest on aidanud järsk gaasi põhjalöömine paar korda aga viimasel ajal ei tundu eriti abi olevat sellest AGA on üks asi mis suht 100% alati aitab - nimelt kui jätta auto seisma ja süüde korraks välja keerata ja siis uuesti auto käima panna ja sõitma hakata siis on alati kast jälle norm. Õli on vahetatud ja filter kah mingi aasta tagasi esinduses. Viga oli sarnane ka enne õlivahetust aga ei ilmnenud just väga tihti, peale õlivahetust ei muutunud midagi aga viimase kuuga on lihtsalt nagu sagenenud see jama.

Ise arvaks esimese hooga, et õlitase on vähenenud ja kast sellepärast jamab AGA miks siis alati aitab süüte väljakeeramine ja peale seda kõik ok jälle ja peale õlivahetust ei muutunud midagi ?

Sõber kellel ka mitmeid audisid olnud arvas et viga pidi olema gaasisiibri anduris mis ei edasta infot kastile ja too ei tea millal käiku vahetada või on kastil mingi oma andur pöörete ja kiiruse jaoks ja esimese hooga tunduks suht loogiline kuna vahets pedaaliga mängimine annab tulemusi st kast saab asjast aru ja hakkab vahetama jälle aga kas kast ja gaasisiiber ikka on omavahel seotud?

Äkki on kellegil TÄPSELT sama mure olnud ja oskab lahendust pakkuda, oleks väga tänulik. ;) No muidugi on veel variant, et kast lihtsalt hakkab saba andma ja kogu lugu aga jah... püüan ennast ikka lohutada veel kergemate asjadega :D aaa ja siis veel see asi et viimastel päevadel olen paar korda kogenud et kui tagurdamise järel sõitma hakata siis laseb pöörded mingi 3 K peale ja siis läheb mingi jõnksuga kohalt minema, teiste käikude vahetamine on ilus ja ühtlane. jõnkse on old mingi 3-4 tk ja tunne on nagu oleks neutraali peal hoopis mingi hetke ja siis mingi hetk taipaks et kuule - minek :D Krt rohkem ei teagi hetkel kribada - kui keegi miskit veel vajab siis andku teada julgelt. VIn kood kui kellegil sellest abi on on järgmine - WAUZZZ4AZTN016365

Ettetänades Pets

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
volts27
huviline

Registreerunud 31.10.07
Kasutaja on eemal

Auto: audi b4 2,3 aut, audi 100 c4

postitati 13.12.07 19:27 Tsiteeri

mul oli kunagi sama mure. vahe selles et mul oli ainult 94 aasta b4. ja minu kasti viga seisnes solenoidides. kunagi oli jahutusradikas katki läinud ja jahutus vedelik läks käimakasti oliga segi ja solenoidid rooste. diagnostika peaks aitama ja ütlema mis viga. edu:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
wimms
huviline

Registreerunud 25.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Allroad C7-FL 3.0 BiTDI, Allroad C5 4.2, A4 B8 2.7TDI, A6 C4 2.6

postitati 17.12.07 22:23 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Pets4524
Seepeale olen katsetanud ja ka ühtlaselt 90 sõites ja siis nt pööramisel võtan hoo maha ja kast vahetab paar käiku alla ja siis uuesti kiirendades umbes 30 % tõenäosusega jälle ei vaheta käiku. Vahest on aidanud järsk gaasi põhjalöömine paar korda aga viimasel ajal ei tundu eriti abi olevat sellest AGA on üks asi mis suht 100% alati aitab - nimelt kui jätta auto seisma ja süüde korraks välja keerata ja siis uuesti auto käima panna ja sõitma hakata siis on alati kast jälle norm.

Ise arvaks esimese hooga, et õlitase on vähenenud ja kast sellepärast jamab AGA miks siis alati aitab süüte väljakeeramine ja peale seda kõik ok jälle ja peale õlivahetust ei muutunud midagi ?
Ilmselt avastab kast mingi veakoodi sõidu ajal. Süüte väljakeeramisel nullitakse vead mis võimalik ära. See, et süüte keeramine 100% aitab vihjab nagu sellele, et solenoidid on siiski korras. Minule tundub see gaasisiibri jutt kahtlane, see peaks avalduma eelkõige ikka muudmoodi kui 3-4 käigu kadumisega.

Kui ma ei eksi, saab ka sellest kastist juhtmega koode välja lugeda, seega sõida oma kast probleemseks ja mine kuhugi kus koodid maha loetakse enne kui süüte välja keerad. Saad vähemalt aimu mis suunas edasi mõelda.

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 17.12.07 22:31 Tsiteeri

Selle ajastu kast jätab ka peale süüte välja keeramist veakoodid kenasti alles ;)

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Peeter82
huviline

Registreerunud 28.02.05
Kasutaja on eemal

postitati 06.01.08 12:42 Tsiteeri

Kas Viljandist ei leiduks mõnda klubilist kellel oleks läpakas ja juhe et mu veakoodidele pilku peale visata?:)

Pets4524
5223073

reisser
huviline

Registreerunud 09.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: A6 c4 ülelaetud masuudipress

postitati 15.05.08 20:47 Tsiteeri
kas said vea teada

mul omal u sama mure. ja ei hakanud kohe uut teemat tegema.:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Peeter82
huviline

Registreerunud 28.02.05
Kasutaja on eemal

postitati 15.06.08 15:36 Tsiteeri

Ostsin eile 2400 eest tutika radika ja täna otsustas see tra, et tal vaja puruks minna nii, et kasti õli jahutuse alumine toru saaks välja tulla ja oligi rahu - ei mingeid käike enam ega miskit, õli maas ja korras lugu :D Kas see uue õli lisamine on niisama lihtne, et lasen mootori töösoojaks ja kallan sealt küljepealt sisse seni kuni üle hakkab ajama??? Korraga oleks vast mõistlik ka kastiõli filter ära vahetada?

Peeter82
huviline

Registreerunud 28.02.05
Kasutaja on eemal

postitati 18.06.08 19:10 Tsiteeri

Vana radikas tagasi ja uus õlifilter ja uus õli kastis ning käigud töötavad nii nagu nad peavad:D Krt oleks juba ammu võind selle neetud filtri ja õli ära vahetada:o

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 13.2% - SQL: 86.8%]