tryku
huviline
Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 08.12.07 20:40
|
|
|
Generaator ei tööta
Sigaril kadus laadimine ära, genekal laadimispinge puudub. Generaatorisse jooksid siis alaline 12v ning peenikesse juhtmesse(ergutus?) 1v . Ei mõista
nüüd, kas see on piisav?
|
|
|
|
A4TQ
klubiliige
Registreerunud 24.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: SQ7, 911
|
|
postitati 08.12.07 20:59
|
|
|
Laadimine algab 12,5v alla selle on aku pinge.
Aitab generaatori remont või välja vahetamine.
|
|
|
|
tryku
huviline
Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 08.12.07 21:50
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: A4TQ
Laadimine algab 12,5v alla selle on aku pinge.
Aitab generaatori remont või välja vahetamine. |
Ei, ma tean ise ka seda. Täpsustan veidi, generaator on maas ning keerasin süüte sisse ja mõõtsin, kas sinna väiksesse juhtmesse tuleb üldse vool
peale. Sinna tuli 1v, peaks nagu rohkem olema või ongi õige.
|
|
|
|
taivo
huviline
Registreerunud 31.07.05
Kasutaja on eemal
Auto: AUDI A6 2,5 TDI (C4) QUATTRO
|
|
postitati 09.12.07 10:59
|
|
|
Sellele väiksele juhtmele peab süüte sisse keeramisel aku pinge peale jooksma. Kui ergutusvoolu ei ole, siis genekas ei lae.
Sul see peenike (ergutus juhe) kuskilt ära oksüdeerunud, sellest ka ~1v pinge.
|
|
|
|
kella4
huviline
Registreerunud 10.10.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 10.12.07 17:30
|
|
|
Gaasi andes kah laadima ei hakanud ?
Kas armatuuris märgutuli põleb ? Kui ei põle (süüte sisse keeramisel ja üldse mitte) siis kontrolli kas pirn ise läbi või ei jõua vool temani.
Kui vool ei jõua armatuuri pirnini või kui pirn läbi ja voolu edasi genekani ei lase siis ergutust ei saa ja laadima ei hakka.
|
|
|
|
Elroy
huviline
Registreerunud 19.02.12
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C5 1.9 TDI, 81kw
|
|
postitati 21.04.13 19:45
|
|
|
Mul siis eile öösel juhtus nii, et hakkas kapotialt mingit imelikku häält tulema, kõlas nagu mingi rihma sahin. Auto tiksus kuskil 40 minutit
tühikäigul enne seda, alles kuu tagasi lasin vahetada hammasrihma ja kõik muud rihmad ära, ja kohati peale seda oli ka mingit kahtlast häält kuulda,
just vahetult peale käivitamist, kuid see hääl eile oli juba tugevam, mõtlesin siis sõita koju 5 km kaugusele. Peale 2km sõitu vajusid kõik näidikud
nulli ära, peale voltmeetri, mis näitas 10 voldist pinget. Lisaks lõi veel ka abs-i ja airbagi tuled põlema. Siis peatasin auto ja vaatasin kapoti
alla, kas äkki on generaatori rihm puruks vms. Rihmad olid korras kõik, suretasin auto välja, ja katsusin siis käega üle, et äkki generaatori rihm
lõdva, paistis pingul olevat. Uuesti auto aga käima ei läinud, sest aku oli juba piisavalt nõrk ja starterit käiata ei suutnud, õnneks aga oli autos
ka paar sõpra, kes siis mõned meetrit masinat lükkasid ja mootor läks käima, siis sõitsin 3 km koduni ära, nii et lähitulede valgustugevus oli heal
juhul samaväärne parktuledega ja oli tunda et see vähene vool mis akus on, pikalt seda autot enam töös hoida ei suuda. Koju jõudes ja mootori
väljasuretades oli aku igatahes nii tühi, et isegi akent enam üles kerida ei suutnud, pidin käega kaasa aitama. Täna hommikul siis proovisin
"krokodillidega" käivitada ja läks kohe matsust käima, laadimine ka voltmeetri järgi sutsu alla 14 voldi nagu ta alati on olnud, tegin siis autoga
kuskil 20 km tiiru ja kõik töötas, pärast läks isegi käima uuesti, tundus kõik korras olevat, olen täna kokku 50 km sõitnud ja kõik tundub toimivat,
samas kui lülitan sisse kaugtuled, kliima, istmesoojendused põhja, siis näitab auto voltmeeter ikka üle 12-ne voldi tühikäigul. Ainus asi mida ma
tegin oli see, et liigutasin seda peenikest juhtmeotsa, mis generaatorisse tuleb ehk siis ergutusvoolu juhet, enne käivitamist. Seega, kas tõesti võis
asi olla ainult selles, et ergutusvoolu peale ei tulnud? Kas ergutusvool peab ainult käivitamise ajal peale tulema või peab generaator kogu aeg seda
saama? Mis rihmasahin see võis olla, kas siis kui generaator ei lae, võib see hääl sealt tulla.
|
|
|
|
LastResort
huviline
Registreerunud 27.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 "00.a 1.9l 85kw Quattro
|
|
postitati 21.04.13 20:05
|
|
|
Pead vaatama, kas klemmid puhtad. Kui ergutuse juhtme liigutamise peale hakkas tööle?
Generaatoril peaks ergutus vool minema peale ainult käivitamisel, sest seda on vaja ainult korraks.
Ma arvan, et see sahin tuli generaatorist endast. Mul Audil ka generaator sahises tühikäigul ja suurematel pööretel vilises ning sedasi 2 aastat, kuni
ükspäev lõi kärsaka üles ja lõpetas töötamise ja ma ei tea, kas need olid seotud.
|
Debiilsus ei tule maha sooja vee ja seebiga.
|
|
|
|
|
Elroy
huviline
Registreerunud 19.02.12
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C5 1.9 TDI, 81kw
|
|
postitati 22.04.13 10:26
|
|
|
Täna siis oli laadimispinge 14 volti auto enda voltmeetri järgi, lülitasin tarbijad taha, kliima, täistuled, istmesoojendused ja viskas kohe törtsu
alla 12 voldi, lisaks hakkas generaatorist sellist klõpsimise häält tulema.
|
|
|
|
sadguy
huviline
Registreerunud 16.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Coupe, 9-5 T, Octavia
|
|
postitati 09.10.13 19:09
|
|
|
Juhtus selline asi minul. Ostsin uue (kasutatud) geneka, et vahetan olemasoleva välja. Panin ta külge, aga laadima ei hakanud. Proovisin 3 erinevat
tabletti jne, ei midagi. Siis otsisin siit võimalusi, mida jälgida. Leidsin selle postituse, märgutule pirni kohta. Täna kohe rõõmsalt garaazi ja
vaatasin, kas mul lööb tule põlema, või mitte. Ei põle. Selge pilt, kellad küljest ja pirn terve. Igaksjuhuks vahetasin pirni ka ringi. Ikka, ei
mingit laadimist ja ei ühtegi hoiatustuld aku laadimise kohta. Viskasin isegi teised kellad peale, ikka ei midagi. Siis läksin geneka kallale. Ergutus
toimib. Geneka 2'le juhtmele tuleb akust vool peale...juhtmed korras.
Viskasin siis vihast vana genaka peale tagasi ja ilusti akutuli põleb, enne käivitust ja laadimine toimib, pärast käivitust.
Aga mis sellel "uuel" genekal siis viga võib olla? Väidetavalt töötava auto küljest.
|
Kui pöörata vasakus kurvis paremale, siis näeb rohkem loodust.
Sõidukite poleerimine, vahatamine ja muud iluteenused Pärnus. Meguiar´s toodete müük.
|
|
|
|
|
LastResort
huviline
Registreerunud 27.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 "00.a 1.9l 85kw Quattro
|
|
postitati 10.10.13 05:18
|
|
|
Mul oli Audil sama probleem, vool tuli peale ja kõik pidi nagu töötama, aga laadmist ei olnud ja märgu tuli ei põlenud. Panin teise geneka ja oli
korras, mul oli genekal endal midagi läbi põlenud. Ma ei hakkanud uurima ka, panin lihtsalt uue ja korras.
Soovitan viia tagasi geneka kust ostsid. Ma ise teeks sedasi
|
Debiilsus ei tule maha sooja vee ja seebiga.
|
|
|
|
|
|