Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Küsimus turbo kohta. (Vastuseid: 13 | Vaatamisi: 2613)
Põta
huviline

Registreerunud 29.10.06
Kasutaja on eemal

Auto: D3, B2 CQ, B1 80 73a.

postitati 26.11.07 00:11 Tsiteeri
Küsimus turbo kohta.

kuna auto on olnud juba pikemat ega remondis(mootor maas jne umbes 6 kuud:() siis et ega see turbole paha ei tee? üritasin turbo vurri ringi keerutada ja see käis suhteliselt raskelt...kas see peabki raskelt käima? või on mingi asjandus seal roostetama hakanud ja tasuks see üle kontrollida lasta?
autoks 200 2,1 turbo.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 26.11.07 08:10 Tsiteeri

Kui korras see tubro ennem oli? ning millised olid tema hoiutingimused?
Enda masin seisis ka avarii ja remondi tõttu kokku 6 kuud ning miskit probleemi sellest ei tulnud. Siiski aga oli minu masinal moto koos ja peal nii nagu olema peab, maha võttes oleneb kõik sellest kuidas turbo seisma panid... kas lasid õli kõik välja voolata ning ta jäi kuivalt seisma? kas jäi miski õli sisse ning sulgesid kõik tähtsad kanalid? jne.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
kuuno
huviline

Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: audi200 2,2turbo/ 121 kw ja audi allroad 2.5,132kw.2003a

postitati 26.11.07 13:23 Tsiteeri

ma targutan ka natuke: põllumiis nagu ma olen panin sügisel kombaini käima ja sain paar hektarit koristada jooksis turbo kokku(eelmine sügis just vahetasinja 2 nädalat töödanud) saatsin garantiisse ja hakkasid vigisema et seismisega jäävad õlikanalid kinni ja et tutikatel russidel sama jama seisavad müügiplatsil ja kui tööle hakkavad jookseb nii mõnelgi masinal just sellepärast turbo peeti(garantii). mis tegema peab hmm ma ei tea, leota millegagi äkki.:cool:

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 26.11.07 13:33 Tsiteeri

Siit tekib küsimus, et mis asjus õlikanalid seismisega kinni peaksid jääma? halb õli? tolmu ligipääs? korraliku õli ning korras süsteemi puhul on selline jutt BS, et seismisega miskit kinni kuskil paakub (va russid vast tõesti, sinna sisse valatakse ju jumal teab mida).

kuuno
huviline

Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal

postitati 26.11.07 14:50 Tsiteeri

kui masina mootor on ribadex lahti harutatud siis õli on sealt välja nõrgunud ka õli kuivab ja see ongi ummistuse põhjus .(see mootor on totaalse muutumise läbi teinud võrreldes endise seisuga.) (mina arvan niih:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 26.11.07 14:57 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kuuno
kui masina mootor on ribadex lahti harutatud siis õli on sealt välja nõrgunud ka õli kuivab ja see ongi ummistuse põhjus .(see mootor on totaalse muutumise läbi teinud võrreldes endise seisuga.) (mina arvan niih:D

Sellepärast minu kõige esimeses postis kaks küsimust ongi. Kui hoitingimused mittevastavad, siis peabki asi kinni paakuma.

kuuno
huviline

Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal

postitati 26.11.07 15:56 Tsiteeri

jahm pimedad peavad ees olema torudel ja turbo õlitorusse tilk õli ka ei tee paha:;)

forsin
huviline

Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: S6T, S6TD, Golf TDi 200hp, Multivan

postitati 26.11.07 17:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ranz
Siit tekib küsimus, et mis asjus õlikanalid seismisega kinni peaksid jääma? halb õli?
Mina arvan et need russid (MTZ) kasutavad mineraal õli ,mis ei vasta turbo nõuetele (võibolla mitte kõikidel edasi müüjatel) ja siis pole ime et õli põleb todudesse ja kanalitesse kinni.

Postitas nokia7650 autoks 200 2,1 turbo.
Sellel autol on kkk-26 vesi+õli ja need turbod ei jää kinni vähemalt mina pole veel kohanud.
Ainus võimalus on ,et eelmine talv oli turbos vesi mis külmus ja selle tagajärjel paisus plekk vahe sein vastu kuuma otsa tiivikut.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
puna
huviline

Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: C5, Quattro, 4,2L

postitati 26.11.07 18:57 Tsiteeri

võid oma vana üritada lahti leotada, aga hakka uue peale mõtlema.

Tel +3725654585; +358445654585
püstolett
huviline

Registreerunud 29.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: A8 4.2 Tdi 2007; C4 S6 Plus sedaan; C4 S4 turbo; RS6 C7.5

postitati 02.12.07 17:54 Tsiteeri

Kasutan teiste teemat enda küsimusele vastuse saamiseks.

Tegemist siis kkk26 turboga, audi 100 peal.
Võtsin mina lõdviku otsast ära, et vaadata mis seal sees on. Seest peabki lõdvik tiba õliga koos olema, nagu mina aru saanud olen. Aga mul oli seal turbo otsas oleva lõdviku käändkohas mingi valge pask kah, see oli nagu majonees:D, mitte väga vedel ja ma sain selle sealt lapiga lihtsalt kätte. Mis see olla võiks ja millest tekkinud sinna?

Teine asi siis oli see et katsusin seda turbo lõtku. Pikilõtk oli minuarust väike, mis kah nagu minuteada peabki seal olema.

Teisipidi lõtku ma ei tundnud ja seoses sellega tahan teada veel, et kui kergelt peab turbot saama ringi ajada seal?
Mul on suhteliselt suur käsi ja päris võlli otsast kinni hakata ei saanud, aga näpuga ajasin võlli ringi, niimoodi, et tõmbasin sõrmega mööda võlli külge. Hakkas veerema, ja kui näpu ära võtsin, oodates et turbo liigub veel natuke, siis seda ei juhtunud. KAS PEABKI NII OLEMA? Proovisin siis uuesti ja seekord läks näpp niimoodi, et tõmbasin võlli ülespoole kinni õrnalt ja siis proovisin liigutada ja OLI TOPELT RASKEM. Ei olnud enam nii lihtne ringi ajada seda võlli. Üritasin siis veel ja raskemalt ta liikus kuni läks nagu mingi blokk eest ära ja siis jälle liikus kergelt. Kordasin seda sama, et tõmbasin võlli õrnalt enda poole ja siis ei tahtnud jälle kergelt liikuda. KAS NII PEABKI OLEMA, või on lihtsalt laagrid piipus kuidagimoodi.

Jutt sai pikk ja kui väga keeruline ja keegi vastata ei oska siis lähen kellegi kogenud turbomehe juurde ja lasen katsuda seda.

puna
huviline

Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: C5, Quattro, 4,2L

postitati 02.12.07 18:40 Tsiteeri

õline ei tohi olla.
See majonees seal on ka õlist.
Ristilõtk võib väike olla, aga pitkilõtk mitte.
Võll peaks mõlematpidi ilusti ringi käima.
Mingiaeg töötab see ka sul veel.

Tel +3725654585; +358445654585
püstolett
huviline

Registreerunud 29.07.06
Kasutaja on eemal

postitati 02.12.07 18:49 Tsiteeri

Pikilõtk on siis selline, et tõmban ettepoole ja lükkan tahapoole ja ristilõtk siis selline et üles alla liigutan ikka. Saan õigesti aru?

Sel juhul on pikilõtk ja puudub ristilõtk.

Pikilõtk oli siis sellint, niipalju kui ma oma käega sinna vahele mahtusin siis oli kuulda seda lõtku. Palju ei liikunud, aga kõrvaga oli kuulda---kolks kolks.

Mingiaeg ta mul töötab veel aga korras siis ei ole jah.

Ma pole veel eriti tark ka, aga millest see õli sinna imemispoolde siis tekkib, tuleb ta ju õhupuhasti kastist sel juhul.

IC lõdvik oli lihtsalt niiske, nagu õli aurud ainult oleks. Selline peab ikka see lõdvik seest olema, võib peab ta ikkagi kuiv olema seest ,terve süsteem???

Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: RS 6 Avant

postitati 02.12.07 19:20 Tsiteeri

"Majonees" on vahuks muutunud vesi - kondents. Sõida pikemaid otsi ja ära gaasiga koonerda, see aurutab vee välja.
Pikilõtku olla ei tohiks. Ja kui võll seal ka mingis asendis raskemalt käib, siis on ikka arvatavasti jama oodata. Eriti arvestades, et ristilõtku pole. Väike ristilõtk on normaalne, suisa vajalik.
Ja sellel mootoril kipuvad lõdvikud ikka õlised olema millegipärast. Ka kap. rem. turboga. Karteri tuulutusel pole ka õlikogujat/püüdjat vahel. Samuti puudub by-pass... äkki see ka seotud kuidagi?

püstolett
huviline

Registreerunud 29.07.06
Kasutaja on eemal

postitati 02.12.07 20:11 Tsiteeri

Tegelt auto ajalugu on minu jaoks lühike. Nädalake. Enne seda sõitis naine ja linnas ja arvatavasti ei andnud minna ka eriti. Tean ja näigin, et naine sõitis. Äkki sellest on turbosse tekkinud see kondents??? Ja auto on lahti sõitmata.

See, et turbo selline ei ole kah veel kõik. Omanik ise on veel benarõhku näppinud ja mina ei saa seda kuidagi mõõta, ja olevat segu rikkamaks muutnud. Ise ütles, et CO on 1.2, kas see on äkki juba liiga palju?

Bensiinipump on ka vana juba ja teeb häält, kohati vilistab, tühikäigul.

Kõige kompotiks on niimoodi, et kui gaasi vaikselt vajutada siis on minek hea, kuid kui kõvemini peale pressida, siis 4000 pöörde juures nagu tõmbab kinni. Mingit korralikku tõmmet ei ole asjal.

Kuskilt foorumist lugesin, et kui benapump normist 0.5bar vähem survet lööb, siis hakkab juba kakkuma.

Kontrollisin küünlad ka üle ja need olid paksu valge kihi all:o:o:o, Millest tulenevalt---küttesegust???

Puhastasin praegu küünlad, ja eks ma siis pean ühe pikema sõidu tegema, suurema gaasiga, äkki juhtub midagi, kui ei siis vahetama küünlaid ja turbot kontrollima ja bensurõhku mõõtma :D

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 21.3% - SQL: 78.7%]