ATQ
huviline
Registreerunud 05.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S2 1992
|
postitati 09.11.07 20:58
|
|
|
Oleks vaja kiiret nõu rehvivalikus
hetkel siis 2 valikut: audi s veljed 17'' koos wanli winter challenger naastrehivdega (rehvid u. 1000 km sõitnud või siis paar tuhat odavam komplekt
samuti audi 17'' s veljed aga koos michelini kasutatud lamellidega. Ise suuda otsustada kuna pole wanli kohta eriti midagi kuulnud ja sellest ka
väike kahtlus.
|
|
|
Driver
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi B4 1,9 TDI
|
postitati 09.11.07 20:59
|
|
|
võta michelin 
|
|
|
yepi
huviline
Registreerunud 12.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2,5 TDQ 103 KW; A3 1,8 92 KW; Perlingo 1,4 55KW
|
postitati 09.11.07 21:08
|
|
|
lamell on üheaasta kumm, kui on ta juba ühe talve sõtnud võib ta maha kanda või suvel rimaks ajada, aga võid ka alla panna, pidamine pole enam sama.
Mina omalpoolt soovitaks naela.
Kui muidugi ei pea väisriikides sõitma (lastakse naelad välja kruvida).
Korraliku naelaga sõidad 2-4 a (olenevalt sõidustiilist )
Ihne maksab ühe korra, rumal kaks korda, jobu - kogu aeg.
|
|
|
|
priit
moderaator klubiliige
Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi C4, Bora & Octavia
|
postitati 09.11.07 21:54
|
|
|
Kui isiklikult mulle anda valiku võimalus kas Wanli või ...protekteeritud Master (näiteks), valiksin kindlasti viimase.
Wanli on kaigas ju ... (loe: kõva rehviseguga).
Seda enam, et need Hiinlased on sõitnud juba ...soovitan valida Michelinid
priitpoiss --> priit
|
|
|
|
lunatic
klubiliige
Registreerunud 20.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: A4 allroad ja Volvo C70
|
postitati 09.11.07 21:59
|
|
|
Ma sõitsin eelmise talve oma 92' passatiga prooviks wanli vähekasutatud winterchallengeri naastudega. Ei olnudki eriti hull Ütleks, et hinna ja kvaliteedi suhe oli väga hästi paigas. Pidamist enamasti
jagus. Kevadeks jäid enamus naelu ka veel sisse.
Kasutatud lamell on siit valikust vist ka üsna kahtlane.
|
|
|
priit
moderaator klubiliige
Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.07 22:10
|
|
|
Kui enamasti ainult linnas sõita siis võibolla on jah Wanli'l pidamist, aga kui on linnast väljas ka sõitmist siis ei ole Wanli hea valik.
priitpoiss --> priit
|
|
|
|
ATQ
huviline
Registreerunud 05.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S2 1992
|
postitati 09.11.07 22:13
|
|
|
selge, siiski ise kaldun ka sinna michelini poole. Peab täpsemalt uurima kaua rehve on kasutatud ja kui palju on mustrit veel järgi.
|
|
|
Audiamus
huviline
Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.07 23:55
|
|
|
Tsitaat: | Seda enam, et need Hiinlased on sõitnud juba ...soovitan valida Michelinid |
1000 km ongi naelkummile paras sissesõidetud iga ju.
|
|
|
Urmet24
huviline
Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: a4 avant b8
|
postitati 10.11.07 09:51
|
|
|
oman ka ise wanli kogemust ja midagi head seal küll ei ole külgsuunas pidamist üldse ei ole ja muus suunas ka kehvem wanli naeltega kui mul raegu all
olevate michelini suvekatega mina võtaks kindlalt michelini lamelli hea
ja kallis lamell ei kesta kindlasti aind aastat kui ise just ei rapsi ja lõhu. teine kogemus mis mul sõbral oli et ostis wanli talvekad kuid vahetas
need tuhande km pärast tagasi oma vanade nokia hkpl rehvide vastu millel küll enam naelu ei olnud kuid pidasid ikka paremini......
|
|
|
priit
moderaator klubiliige
Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.11.07 10:02
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Audiamus
1000 km ongi naelkummile paras sissesõidetud iga ju. |
Normaalse rehvi puhul küll ...aga Wanli ei ole just eriti normaalne rehv ka 
Kui juba uue rehvi segu on kõva ...siis mõtle kui kõva on segu eelmise aasta rehvil (ega rehvisegu pehmemaks ei muutu).
priitpoiss --> priit
|
|
|
|
MaQQu
klubiliige
Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.11.07 15:51
|
|
|
Tsiteerin oktoober 2006 ilmunud Tehnikamaailma artiklit:
"Kui Nankang oli valmistanud niiöelda naeltega suverehvi, siis Sunny/Wanli'l on õnnestunud aretada rehv, mis ei kõlba üldse kuhugi. Lausjääl naastud
ju mingil määral peavad, aga veidi karedamal või lumisemal pinnal pidamine puudub. Juhitavus on närviline, juba väikesel kiirusel hakkab auto
suvalistes suundades libisema. Lisaks on rehv lärmakas ega hoia suunda. Jääb arusaamatuks, kes ja miks sellise asjanduse talverehvide turule
lubas."
Ise olin ka dilemma ees, kas osta uued Wanli-d, kasutatud korraliku tootja rehvid või hoopiski uued kvaliteetsed rehvid. Hinnavahe oli mäekõrguselt
Wanli kasuks. 225/45/17 Wanli rehvi jooksu saaks letihinnaga 5700.- link Samas suurusjärgus oleks ka
tuntud tootjate kasutatud rehvid. Uute korralikke rehvide jooks algab 11000.- kroonist, ehk vahe kahekordne. Õnneks sain tuttava kaudu uue jooksu
Goodyear Ultragrip Extreme rehve väga soodsalt ning lugedes rehviteste ei pea ilmselt kahetsema, et nii otsustasin.
Üldiselt aga olen ja jään niikauaks kui võimalik "naastrehvi-inimeseks", seda arvamust põhjendan TM-st (oktoober 2007) võetud lausega :
"Kas naast- või lamellrehv ? See on põhimõtteline küsimus, millele ühest ja ammendavat vastust ei olegi. Lamellrehv ei ole oma pidamise poolest
kusagil naastrehvist parem, ka mitte asfaldil. Lamellrehv jääb nii jääl kui asfaldil naastrehvile alla ning vaid lumel ja lörtsis on tulemused
enam-vähem tasavägised. Lamellrehvide kindel eelis on väiksem müratase."
|
|
|