Deprecated: Implicit conversion from float 509735.00000000006 to int loses precision in /data01/virt4271/domeenid/www.audiclub.ee/foorum/viewthread.php on line 181
Eesti Audi Klubi foorum - Liiklustrahvid välismaal.
Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Liiklustrahvid välismaal. (Vastuseid: 46 | Vaatamisi: 8403)
hamlet
huviline

Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 31.10.07 12:59 Tsiteeri
Liiklustrahvid välismaal.

Tunnen huvi millised on teie juhtumid ja lahendid parkimis trahvide puhul?
Sain Helsinkis kojamehe vahele omale lipiku ja kuidas edasi käituda?
Kui paljud teist on sama probleemi ees olnud ja kuidas reageerinud?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
cmp
huviline

Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 31.10.07 13:54 Tsiteeri

mis siin ikka käituda - maksa ära

need ajad kus teadmine, et sul on soomes maksmata trahv, jäi soome piiridesse, on möödas. kui ära ei maksa, satud andmebaasi. Eesti on kohe Schengenis ja sellised andmebaasid on meil (ja Soomel) nüüd teiste Schengeni maadega ühised. Ehk kui sul trahv maksmata, siis kunagi ei või teada, kus Euroopa riigis sulle selle eest keeratakse.

vvv
huviline

Registreerunud 04.09.06
Kasutaja on eemal

postitati 31.10.07 14:33 Tsiteeri

Maksa kohe ära, intressid pole just väiksed kui jätad maksmatta

MiniSMART autode ilusalong
www.minismart.ee Kvaliteetsed pesuteenusedwww.cleanservice.ee
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Caliper
huviline

Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: audi90q

postitati 31.10.07 15:30 Tsiteeri

Küll nad sulle soome tollis seda meelde tuletavad, vöi siis otsib politsei sind ise isiklikult üles. igal juhul maksa ära, pole mötet endale probleeme juurde tekitada.;:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Pikkpoizz
huviline

Registreerunud 12.09.05
Kasutaja on eemal

Auto: Kia Sportage 2006.a. Honda CR-V 2016.a.

postitati 31.10.07 16:41 Tsiteeri

Tuttav mulle seletas, töötab helsingis kaubabussi peal, et tema ei maksa neid trahve. Põhjendas sellega, et soomes nagu eestiski kontrollib parkimist Falck, mis on erafirma. Ja erafirmal ei ole õigust võõrriigi autolt trahvi(teha) sisse nõuda. ja probleeme ei ole tal tollis jne. tulnud.

Horsepower sells cars, torque wins races.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
eroz
huviline

Registreerunud 02.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 31.10.07 16:57 Tsiteeri

Olen ka kuulnud et ei midagi hullu juhtunud kui üleõla minema viskasid selle trahvi kunagi, aga nüüd enam ei tea.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Teemo
klubiliige

Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Quattro

postitati 31.10.07 17:08 Tsiteeri

Olen ise töötanud 4aastat Soomes pakika peal. PARKIMIStrahve on meie firma saanud sadu, küll pakikad, veokad, poolhaagised, aga siiani pole firmale sissesõidul Soome neid meelde tuletatud. Politsei, piirivalve ja tolliga see trahvija eriti seoses pole. Isegi on juhus, kus käisin teisaldatud bussi väljaostmas, kuid sama sõiduki eelmistest trahvidest polnud juttugi.
Kuna aga tegu firmaga, siis asi suht suva. Eraisikul soovitan aga maksta.
Eelnev jutt oli parkimise kohta. Muude(politsei, piir, toll) trahvidega mitte jamada. Need on isikulised ja lähevad mingi aja pärast ülesse ja enne eriti maale ei saa, kui makstud(seda juhul, kui riiki siseneja pass arvutisse lüüakse).

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
skyaudi
huviline

Registreerunud 23.05.07
Kasutaja on eemal

postitati 31.10.07 18:18 Tsiteeri

Ma ei saa aru , milles probleem on , parkisid valesti , siis maksad trahvi ära ja kogu lugu , mida sa siin ikka keerutad enam.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
vx_105
Bännitud

Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal

postitati 31.10.07 18:50 Tsiteeri

Ma arvan, et kui sa kohe maksma ei jookse ja keegi sulle seda meelde tuletama ei hakka, siis ei saa keegi hiljem ka mingeid intresse vms nõuda, sest minu arust selline kojamehe vahele topitud paber on idiootsus, iga suvaline möödakäija võib selle sealt ära võtta, kasvõi pahatahtlikult selleks, et sulle intressid kaela sokutada, eeldusel, et neid saaks niimoodi määrata kui kellelgi pole kinnitust, et sa üldse selle paberi kätte oled saanud.

vedru
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: Auditu

postitati 31.10.07 19:40 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Teemo
Olen ise töötanud 4aastat Soomes pakika peal. PARKIMIStrahve on meie firma saanud sadu, küll pakikad, veokad, poolhaagised, aga siiani pole firmale sissesõidul Soome neid meelde tuletatud. Politsei, piirivalve ja tolliga see trahvija eriti seoses pole. Isegi on juhus, kus käisin teisaldatud bussi väljaostmas, kuid sama sõiduki eelmistest trahvidest polnud juttugi.
Kuna aga tegu firmaga, siis asi suht suva. Eraisikul soovitan aga maksta.
Eelnev jutt oli parkimise kohta. Muude(politsei, piir, toll) trahvidega mitte jamada. Need on isikulised ja lähevad mingi aja pärast ülesse ja enne eriti maale ei saa, kui makstud(seda juhul, kui riiki siseneja pass arvutisse lüüakse).

tiba valesti:maale lastakse sind heameelega,aga välja sa enam ei pääse,kui piiril avastavad....maksad saad tulema,pole maksta,lusid oma trahvi ära....lihtne:D

tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 31.10.07 19:53 Tsiteeri

vastupidi siiski: riigile võlgu = sisenemiskeeld võla tasumiseni
kuidas soomes erafirmadega asi on, ei oska hetkel peast oleda

puna
huviline

Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: C5, Quattro, 4,2L

postitati 31.10.07 19:57 Tsiteeri

Ei maksaks üle punnitada teemat.
Ela oma trahviga rahulikult edasi.
Keegi ei tee selle eest midagi.
Sama teema kui eestis keegi välismaa nr autole selle kirjutab.
Eks nad ka loodavad, et 1/1000 selle ära maksab
Üldiselt eestis välismaa nr masinatele neid ei pandagi nagunii keegi ei maksa.
Välismaal ka neid ei topita eriti ja masin viiakse ära juhul kui takistab liiklust või pargitud kuhugi kus ei tohi parkida.
Omal kogemused kus ümber autodele pandud kviitungeid akna vahele, aga mulle mitte.

Tel +3725654585; +358445654585
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ICE
klubiliige
ac aasta auto 2006 võitja

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool

postitati 31.10.07 20:07 Tsiteeri

Ma ei tea, kuidas parkimistrahvidega on aga maksmata kiiruseületamine tõi sõbrale ikka väga korraliku jama kaela tollis Soomest lahkumisel. Et autos peab mitmeid tunde ootama naine ja paariaastane laps, ei kottinud mitte kedagi. Laevast jäetigi maha. Suhtumine oli väga väga sitt ning istuma pandi asja joondeajamiseni enam-vähem kinnisesse ruumi. Kuna kutil sula polnud ja kaardiga maksta ei saanud, sõideti täiega ajudesse kuni lasti pangaapraadi kallale minna.

Kui oled mees, et eeskirju rikkuda siis ole mees ka vastutama.

Aftermarket.ee Lisavarustus ja tuuning // Petrolheads.ee blogi
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Mario81
huviline

Registreerunud 28.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 31.10.07 20:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: vedru

tiba valesti:maale lastakse sind heameelega,aga välja sa enam ei pääse,kui piiril avastavad....maksad saad tulema,pole maksta,lusid oma trahvi ära....lihtne:D

vahet ei ole kumba pidi ju.
"lusid" mis see on?
mul oli ka soomes parkimis trahv-ei tekkinud küsimust et küsin ehk audiclubis ja saan mingeid ideid. maksin ära ja asi ants. ;) see on lihtne ju-kui süüdi siis maksad vöi mis iganes rikkumine teema algatajal selle politseiga oli.:P

Pikkpoizz
huviline

Registreerunud 12.09.05
Kasutaja on eemal

Auto: Kia Sportage 2006.a. Honda CR-V 2016.a.

postitati 31.10.07 20:26 Tsiteeri

Point ongi selles et Falck seal ka erafirma ja erafirmal ple seaduse järgi õigust trahvi nõuda välisriigi masinalt. See kehtib ainult siis kui sul lipik kojamehe vahel ja politsei ei ole asjasse segatud. Liiklus jne on teine asi.

Horsepower sells cars, torque wins races.
vedru
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 31.10.07 20:42 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: tarmo
vastupidi siiski: riigile võlgu = sisenemiskeeld võla tasumiseni
kuidas soomes erafirmadega asi on, ei oska hetkel peast oleda

Ei ole nii.....

k**ivad ajusi ja mitte vähe,omal oli maksmata kiiruseületamine aastast 94...2006 riiki lasti,välja enam mitte....maksad pääsed tulema,ei maksa,paigutame su kohe ära...
soome riik ei unusta ega kustuta midagi,ei aegu ka seal sellised trahvid!!! kõik mis oled võlgu riigile,sellest ei pääse

vedru
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 31.10.07 20:43 Tsiteeri

"lusima" mis see on?

istuma,sitsima oma aega...

puna
huviline

Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal

postitati 31.10.07 21:32 Tsiteeri

Kiirus on ka midagi muud kui parkimine lubatud kohas.
On neid kiirusemõõtjaid ka testitud.
Põhjamaades töötavad ilusti.
Saksast siiapoole ei näinud ühtki automaatmõõtjat mis oleks töödanud.
Üheskohas võeti linnaga tutvumise eest 20eur, aga need olid öised kahejalgsed.

Teemo
klubiliige

Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Quattro

postitati 01.11.07 07:03 Tsiteeri

Võib-olla politsei trahviga on jah nii pidi, et välja ei saa. Piirivalve trahviga on aga nii, et (vist kuue kuu möödudes) sisse ei saa. Siis lähed piirikaga koos pangaautomaati, maksad ära ja saad sisse.
Parkimistrahvi lipikuga on aga nii, et vaevalt ma usun, et näit. Helsinkis keegi kolmas sul seda sealt akna vahelt ära kisub. Samas mingi trahviga tollile või piirile vahele jäädes kerget pääsu ei pruugi olla just nagu ICE mainis. Jutte ja juhtumisi on mul palju mida Helsinki kohta rääkida, kuid kõige selle juures olen märganud seda, et toll ja piir on siiski inimesed ja neil ka tunded ja tihti oma asja menetlemisel arvestavad nad kahjuks siiski ka meie rahvusega"eestlane". See rahvus ei ole aga nende silmis kuigi heas nimekirjas ning õigluse saad siis, kui tead mida räägid ja seda mingis neile arusaadavas keeles (Soome, Inglise).

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
hamlet
huviline

Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 01.11.07 12:58 Tsiteeri

...trahvi ei teinud politsei vaid mingi Falcki taoline vist (ise seda muidugi ei näinud kui klaasile pandi).Kirjas on siiski et Helsinki linn.
Eks see ole tösi et eesti autole tuleb trahv kiiremini aknale kui soome autole.Tehti maja ees kui asju hetkeks tuppa viisin körvalisel tänaval (rikkumine oli minu poolt olemas-sebrale liiga lähedal).Samas näen iga päev aknast kuidas igati -pöiki pargivad kuhu juhtub ja ei midagit.
..eks tuleb maksta mis ikka.
Teema algatasin sellepärast,et tean nii möndki eestlast kellel maksmata (töö juurest) ja söidavad eesti vahet juba aasta jagu.
..et nemadki tundsid asja vastu huvi -mida teha?

puna
huviline

Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.07 08:21 Tsiteeri

Sinu puhul ma ei maksaks.

Caliper
huviline

Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: audi90q

postitati 02.11.07 09:01 Tsiteeri

Köige targem maksa ära, siis saad kindel olla et ei teki hiljem probleeme, ja vaevalt see summa nyyd nii suur on et ei jaksa soomes töötades seda ära maksta(kui mäletan öieti siis vist oli midagi 30euri kanti+pangakulud 12euri). mu töökaaslasel tehti nn bussipeatuses parkimkise eest trahvi, aga mina nende 2 aasta jooksul ei ole kordagi näinud et sel tänaval yldse mingi yhistransport oleks liikunud. aga trahv tehti ära ja mingi paari kuu möödudes pyydis politsei meid liikluses kinni ja kutsuti ta jaoskonda. eskorditi peale mingit jutuajamist panka ja kontrolliti kviitungit et on makstud ja sooviti head teed. teisel töökaaslasel tuletati tollis meelde ja enne yle ei lastud kuni ära maksis. önneks olii tal sula kaasaa ja asi lahenes kiiresti. nii et mine sa tea mille järgi nad seda teevad.
nii et parem maksa ära ja asi tahe.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ash
huviline

Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: typ85 CQ '87

postitati 02.11.07 09:39 Tsiteeri

Teate, kallid kaaskodanikud. Lausa südame ajab pahaks see ahvistunud suhtumine. Tõsiselt sick! Jah, täpselt nii nagu olen siin Soomes näinud neid kõvatajaid, kes on tulnud siia ehitajaks või kraavikaevajaks.
Ehtne Eestile iseloomulik liikluskultuur noorte rullide näol (mitte, et ma ise vana oleks), tullakse Eestis oma vana s*tase poollagunenud luksusautoga kohale, eestis ju automakse pole, hea odav osta, hea näidata et ollakse ärikad (seda siis kui s*tane särk seljast visatud). Ollakse kõvad mehed, liikluseeskirjad pole kellegi jaoks.

Hästi eristab just seda, kui üleeile õhul Helsingi vahel sõitsin. Minu ees sõitis kaks vanemat autot eesti reg. numbritega, roolis vanemad mehed. Igal pool sõideti rahulikult, igal pool teati mis on suunatuli... ja samas tuli mulle meelde kodanik rohelise 3. seeria bemariga, kelle jaoks polnud punane tuli, suunanäitamine ja kiiruseületamine probleemiks. Mõtlesin just, et kui oleksin politsei ja näeksin sellist suhtumist, no keeraks küll iga asjaga, nokiks kõigega millega nokkida saab. Paras karistus oleks. Vastik üleolev suhtumine.

Toome selle väärastunud liikluskultuuri ka Helsingisse ja tõdeme, kui s*tt on selles sees elada. Kas tõesti on isegi Eestist väljaspool nii raske reeglitest kinni pidada ?

Said parkimistrahvi ? Kelle süü, et märke lugeda ei oska ? Kui ei meeldi käi jala ja jäta auto eestisse, usu, ei saa trahvi kah! Sain isegi ükskord 40 euri trahvi, kell oli 22 ja jätsin auto kino ette, kurat, ei pannud tähele et seal nii hilja parkida ei tohi, sellegipoolest maksin ma trahvi järgmine päev ära. Ise olen süüdi ju... ja järgmine kord olen hoolikam.

Samuti on Helsingis iga nurgapeal parkimisautomaadid, tasulised parklad või kui rahast kahju leiab ka tänavaid kus parkimine tasuta ja natuke südalinnast eemal.

Ma lihtsalt ei hakkagi nendest inimestest aru saama, kes teevad seadusi enda jaoks, mitte ei järgi seadusi, mis on tehtud kõigijaoks. Paras olekski tollil, piriivalvel ja muudel ametiasutustel neile veidike taha keerata, äkki tuleb mõistus koju. Ja mul ei oleks kahju. Sama on Eestis, on olemas inimesed, kes teevad vigu ja tunnistavad seda ning on seadusekuulekad ning maksavad nende eest. On olemas aga "isad" kes lihtsalt on kuked ja tahavad olla kuidagi teistes üle. Olge siis edasi, ainult et teate isegi, mis suhtumisega teid vaadatakse.

Madalalaubalised võibolla hindavad teie ellu suhtumist, samas enamus inimesi kindlasti vaatavad teid kui väärastunud ühiskonna kihti. Kuid tähelepanu te saate nagunii, garanteerin teile!

P.S! Iga ühe enda asi, kas võttis südamesse või mitte ja ma ei vabanda siinkohal ka enda vihase postituse pärast. Lihtsalt kurb on vaadata....

Päikest korralikele kaaskodanikele! ;)

hamlet
huviline

Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 03.11.07 17:59 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ash
Teate, kallid kaaskodanikud. Lausa südame ajab pahaks see ahvistunud suhtumine. Tõsiselt sick! Jah, täpselt nii nagu olen siin Soomes näinud neid kõvatajaid, kes on tulnud siia ehitajaks või kraavikaevajaks.
Ehtne Eestile iseloomulik liikluskultuur noorte rullide näol (mitte, et ma ise vana oleks), tullakse Eestis oma vana s*tase poollagunenud luksusautoga kohale, eestis ju automakse pole, hea odav osta, hea näidata et ollakse ärikad (seda siis kui s*tane särk seljast visatud). Ollakse kõvad mehed, liikluseeskirjad pole kellegi jaoks.

Hästi eristab just seda, kui üleeile õhul Helsingi vahel sõitsin. Minu ees sõitis kaks vanemat autot eesti reg. numbritega, roolis vanemad mehed. Igal pool sõideti rahulikult, igal pool teati mis on suunatuli... ja samas tuli mulle meelde kodanik rohelise 3. seeria bemariga, kelle jaoks polnud punane tuli, suunanäitamine ja kiiruseületamine probleemiks. Mõtlesin just, et kui oleksin politsei ja näeksin sellist suhtumist, no keeraks küll iga asjaga, nokiks kõigega millega nokkida saab. Paras karistus oleks. Vastik üleolev suhtumine.

Toome selle väärastunud liikluskultuuri ka Helsingisse ja tõdeme, kui s*tt on selles sees elada. Kas tõesti on isegi Eestist väljaspool nii raske reeglitest kinni pidada ?

Said parkimistrahvi ? Kelle süü, et märke lugeda ei oska ? Kui ei meeldi käi jala ja jäta auto eestisse, usu, ei saa trahvi kah! Sain isegi ükskord 40 euri trahvi, kell oli 22 ja jätsin auto kino ette, kurat, ei pannud tähele et seal nii hilja parkida ei tohi, sellegipoolest maksin ma trahvi järgmine päev ära. Ise olen süüdi ju... ja järgmine kord olen hoolikam.

Samuti on Helsingis iga nurgapeal parkimisautomaadid, tasulised parklad või kui rahast kahju leiab ka tänavaid kus parkimine tasuta ja natuke südalinnast eemal.

Ma lihtsalt ei hakkagi nendest inimestest aru saama, kes teevad seadusi enda jaoks, mitte ei järgi seadusi, mis on tehtud kõigijaoks. Paras olekski tollil, piriivalvel ja muudel ametiasutustel neile veidike taha keerata, äkki tuleb mõistus koju. Ja mul ei oleks kahju. Sama on Eestis, on olemas inimesed, kes teevad vigu ja tunnistavad seda ning on seadusekuulekad ning maksavad nende eest. On olemas aga "isad" kes lihtsalt on kuked ja tahavad olla kuidagi teistes üle. Olge siis edasi, ainult et teate isegi, mis suhtumisega teid vaadatakse.

Madalalaubalised võibolla hindavad teie ellu suhtumist, samas enamus inimesi kindlasti vaatavad teid kui väärastunud ühiskonna kihti. Kuid tähelepanu te saate nagunii, garanteerin teile!

P.S! Iga ühe enda asi, kas võttis südamesse või mitte ja ma ei vabanda siinkohal ka enda vihase postituse pärast. Lihtsalt kurb on vaadata....

Päikest korralikele kaaskodanikele! ;)

No see jutt eestlaste liikluskultuurist Soomes...nagu sina kirjeldad... -minuarust on eestlane seal täiesti tavalise käitumisega liikleja.
Kas aga kõikidel soomlaste autodel suunatuled eksisteerivad,selle suhtes ma küll kindel pole.

Ain 38aastane

(muideks see nõue mis mulle esitati on nüüdseks makstud.)

ash
huviline

Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: typ85 CQ '87

postitati 04.11.07 00:56 Tsiteeri

to: hamlet

Rõõm kuulda, ma ei arvanudki väga, et Sa selle maksmata jätad, kui juba sellise postituse siia lisasid... ;):)

Pigem nenitisin fakti ja tahtsin kanna peale astuda nendele toredatele, kelle jaoks seaduserikkumine on normaalne ja kes arvavad, et selle eest ei peagi vastutama.

Kindlasti mitte ei näita iga somm suunda ja pole korralik. Kuid oleme ausad, sõites Tallinnas ja sõites Helsingis, on liiklusel ja liiklusel kaks erinevat tähendust. Inimesed on rahulikumad, ei tõmble nii palju jne... ei viitsi isegi põhjendusi tuua, kes ise näha tahab, ei pea ju kaugele Eestist reisima. Kuidagi läänelikum kultuur, muud midagi.

Loomulikult... eks selle kultuuri tingib ka tõsiasi, et tavaliste liiklustrahvide arvestamine käib siiski teenitava sissetuleku pealt individuaalselt.

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 44.5% - SQL: 55.5%]