Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3
Autor:
Pealkiri: Miks fännate originaalmakke? (Vastuseid: 61 | Vaatamisi: 8590)
HannesT
huviline

Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Avant

postitati 17.10.07 14:25 Tsiteeri
Miks fännate originaalmakke?

Mind huvitab see, et pidevalt ma näen siin kuulutusi originaalmakkide müügiks ja ostuks. On olemas mingid gammad ja deltad ja beetad ja kõik lähevad suht kalli hinnaga realiseerimisse. Kõige hullem on veel Concert (ja miskit oli vist veel). Miks maksate mingi Concerti eest 2x rohkem raha kui tavalise odavama otsa pioneeri eest ja teete veel hiljem lisakulutusi CD-Box'i'le jne. Kas on helikvaliteet või võimendi vms väga hea neil?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
maxic
huviline

Registreerunud 27.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: auditu

postitati 17.10.07 14:27 Tsiteeri

Helikvaliteet vaevalt midagi erilist on. Põhiline miks originaalmakke "fännatakse" on see, et nad sobivad väga hästi Audi armatuuri üldmuljega kokku. Vastupidiselt enamustele Pioneeridele/Alpinedele jne.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.07 14:30 Tsiteeri

igast pihuneerid ja asjad audis = sea seljas sadul

ja originaalmakke ei kiputa ka niipalju ära virutama kui neid hõbedasi bling-blinge

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Raigo22
huviline

Registreerunud 02.10.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6

postitati 17.10.07 14:33 Tsiteeri

Endal mõlemis autos originaal Gammad. Ühel box teisel mitte. Esiteks nad sobivad ideaalselt sinna ning teiseks ka see, et ei ole seda paneeli kiskumist kogu aeg. Tööautos on Pioneer ning tõesti on sellest paneelist kopp ees juba. Varastamisest me ei hakka rääkimagi:P

58 160 982
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
puristaja
huviline

Registreerunud 03.06.05
Kasutaja on eemal

Auto: S6

postitati 17.10.07 14:38 Tsiteeri

Noh ma arvan et igaljuhul eelistan ma enda sigari originaalmakile korralikku MP3 Blaupunkti:D
aga C5 originaalmakk+box+supakas on küll päris head juba ilma mingi tuuninguta tavakõrvale.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.

postitati 17.10.07 14:49 Tsiteeri

Minu arust on orig. maki raadio väga hea.Olen ise ka pioneeri katsetanud,nädala pärast lendas välja ja orig. tagasi.Sobivusest ma üldse ei räägi,pioneer oli nagu UFO keset armatuuri.Kui väga vaja cd ja mp3 kuulata ,paneks Beckeri.Mingi suvalise jaapanlasega tekib kohe probleem ka tagumiste aktiivkõllidega,mis nõrka signaali tahavad ja ise võimendavad.

OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Silver
huviline

Registreerunud 27.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.07 14:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: tarmo
ja originaalmakke ei kiputa ka niipalju ära virutama kui neid hõbedasi bling-blinge

Ja olenevalt elukohast on see oi kui oluline!

tom
huviline

Registreerunud 20.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C7 S-line 3.0 BiTurbo 235kw

postitati 17.10.07 14:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: puristaja
Noh ma arvan et igaljuhul eelistan ma enda sigari originaalmakile korralikku MP3 Blaupunkti:D
aga C5 originaalmakk+box+supakas on küll päris head juba ilma mingi tuuninguta tavakõrvale.

Bose on asjalik jah, eriti nn. tavakasutajale ning kui sooviks süsteemi jätta siis makid, mis sellega koos töötaks pole sugugi odavamad, kui org osta. Arvestades, et välimus peab kokku minema ja mingit X asjandust ka ei taha.
Paneeli puudumine on muidugi väga-väga positiivne.

Aiku
klubiliige

Registreerunud 03.04.04
Kasutaja on eemal

Auto: AUDI A6 C5 1,8T 2000a.

postitati 17.10.07 15:19 Tsiteeri

Ka mina paigaldsin aata tagsi origiaalmaki ja on tõesi väga ilus. Originaal valgustus on juba ise ilus.
Ostsin Tevalost sigareti süütajasse vastava vidina ja tõmban kodus arvutist mälupulgale just seda muusikst mis meelidb ja kuula palju tahad. Pole mingeid kalleid pille vaja.

riio
huviline

Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.07 16:24 Tsiteeri

Tsitaat:

Head sõnad tarmo...Jagan sinu arvamusi makkidest.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
HannesT
huviline

Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.07 23:29 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: riio
Tsitaat:

Head sõnad tarmo...Jagan sinu arvamusi makkidest.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
HannesT
huviline

Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.07 23:29 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Aiku
Ka mina paigaldsin aata tagsi origiaalmaki ja on tõesi väga ilus. Originaal valgustus on juba ise ilus.
Ostsin Tevalost sigareti süütajasse vastava vidina ja tõmban kodus arvutist mälupulgale just seda muusikst mis meelidb ja kuula palju tahad. Pole mingeid kalleid pille vaja.

Mis vidinaga tegu on?

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 18.10.07 04:50 Tsiteeri

Näiteks. Heligurmaanidele selline lahendus loomulikult ei sobi eriti ;)
Ise pooldan originaale veel ühe asja pärast lisaks sobivusele - deltast edasi on neil ideaalne väliste müratekitajate "isolatsioon" (mobiiltelefon ntx.). Igast blingblinge näppinud ja remontinud ja no kurat maanda või tee mida iganes, aga vähemal või rohkemal määral kakuvad ikka seda moblasidet sisse ja paiskavad seda kõlaritesse.

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kevadlilleke
klubiliige

Registreerunud 26.04.04
Kasutaja on eemal

Auto: Coupe '95 85kW

postitati 18.10.07 05:50 Tsiteeri

Välimus, välimus ja veelkord välimus. Mingit k***di valgusfoori pole Audi keskkonsooli särama vaja. Kui müüdaks ilusa lakoonilise disainiga ühtlaselt musta värvi ja punase valgusega makke, siis võibolla ei eelistaks originaalraadiot.

Noh? Päris kõva, mis? Onju?
Nojah, ainuke jama on selles, raisk, et, kuradi, kaua ei saa nii lasta - tõmbab... tõmbab aku tühjaks...
B4 http://images.spritmonitor.de/308015_5.png Coupe http://images.spritmonitor.de/739191_5.png
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Eero
meeskond

Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: B2 2dq

postitati 18.10.07 07:47 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kps
Näiteks. Heligurmaanidele selline lahendus loomulikult ei sobi eriti ;)
Ise pooldan originaale veel ühe asja pärast lisaks sobivusele - deltast edasi on neil ideaalne väliste müratekitajate "isolatsioon" (mobiiltelefon ntx.). Igast blingblinge näppinud ja remontinud ja no kurat maanda või tee mida iganes, aga vähemal või rohkemal määral kakuvad ikka seda moblasidet sisse ja paiskavad seda kõlaritesse.

selline rõvedus sigaretisüütajast välja upitamas on muidugi kõige kenam, eriti hästi sobib see käigukangi ja käsipiduri kangi vahele püsti seisma, üldse ei jää ette ja ei murdu kogemata ära :)

igasuguseid tagasihoidlikuma välimusega makke on kah mustmiljon, selge see, et hõbedase värvi ja rohelise taustavalgusega makk audisse ei sobi. mul töökaaslane kuulab autos raadiot ainult siis kui kuskil seisab ja ootab, sellistele muusikakuulajatele sobib originaalmakk küll väga hästi. mul on autos mingi vanem jvc mis mängib ka mp3'e ja olen rahul, originaalmakki küll taga ajama ei hakkaks.

kui inimene valib makki välimuse järgi, siis ütleb see nagu päris palju ära tema muusikalembuse kohta.

tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 18.10.07 08:04 Tsiteeri

on tõesti ka audisse sobivaid makke, mis aga kahjuks-õnneks paljud "melomaanid" hinna pärast ohkima võtab.

Becker ja Blaupunkt on kaks firmat, mis toodavad audisse sobivaid makke, teistel firmadel on mõni ükskik mudel mille paneel ja valgus kokku sobivad armatuuriga. reeglina kui isegi maki ekraani taust on punane/oranz, siis nupud on ikka mingid neoonid.

mth, a sa pidulikule vastuvõtule minnes paned ülikonnaga neoonkollased nike ketsid jalga?

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 18.10.07 08:57 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: mth
kui inimene valib makki välimuse järgi, siis ütleb see nagu päris palju ära tema muusikalembuse kohta.

Mainin selle kommentaari peale, et üldjuhul on see tõsti nii, aga kui originaalil on olemas kõik sisendid/kellad/möllud/väljundid boxid jne, siis ei näe mingit probleemi või põhjust maki välja vahetamiseks isegi kui selle taha kasvõi 1kilo tümakat autosse ehitada ;) See kes kvaliteeti taga ajab ei pane autosse iial mp3 plaati sisse :P

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Bmw 525i -2007, sedaan

postitati 18.10.07 09:06 Tsiteeri

Kvaliteet on suhteline mõiste.
Kas originaalstereo on kvaliteetne?
Kas Pioneer/clarion on kvaliteetne?
Kas MP3 on kvaliteetne?
Kas audiportsessoriga lahendus on kvaliteetne?
Kas odavaota suppar koos originaalkõllidega on kvaliteetne?

Loomulikult on tähtis eelkõige harmoonia ja inimeste maitse.
Kui ikka HU-ks on kassetikas ilma boxi võimaluseta, siis kahjuks ongi võimalusteks kas see FM transmitter või järgmine HU, kui nüüd järgmist HU-d otsitakse, siis suurem enamus võtab "pioneeri" -kahjuks, kuna autot müües on seda võimalik järgmisse autosse kaasa võtta ja vana sang asemele panna.

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Kevadlilleke
klubiliige

Registreerunud 26.04.04
Kasutaja on eemal

Auto: Coupe '95 85kW

postitati 18.10.07 11:34 Tsiteeri

Tsitaat:
Oleme ausad - kui mõttekas on autosse tipp-audiotehnika ehitamine? Akustilised omadused on keskmisel autol võrdsed tühja kastruliga, ainult helipeegelduste arvutused on palju keerulisemad. Ei tule ka Pioneeri sisseehitatud võimust välja parem heli kui "originaalmakist", välise võimendi ja ribafiltriga kõlarite kasutamisel jällegi kõrvaga tajutavat vahet ei ole.

See on juba maitseküsimus, kas kellelegi meeldib ühte plaati lükata otse raadiosse, mitut plaati hoida pakiruumis või kindalaekas, kuulata raadiot, kassetti või hoopis MP3'e.

Noh? Päris kõva, mis? Onju?
Nojah, ainuke jama on selles, raisk, et, kuradi, kaua ei saa nii lasta - tõmbab... tõmbab aku tühjaks...
B4 http://images.spritmonitor.de/308015_5.png Coupe http://images.spritmonitor.de/739191_5.png
jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 18.10.07 12:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kevadlilleke
Tsitaat:
Ei tule ka Pioneeri sisseehitatud võimust välja parem heli kui "originaalmakist", välise võimendi kasutamisel jällegi kõrvaga tajutavat vahet ei ole.

Oletame, et tegu on tavalise originaalmakiga, millel on Cd lugeja, raadio tuner ja heliseadistustest võimaldab Bass, treble, balance, front/rear ja siis Volume, siis tegelikult on heli ikkagi parem Peoneegril, kuna tal on rohkelt igasugu eelseadistusi ja lisaks Loudness, see teeb tavakuulaja jaoks heli oluliselt paremaks, kui ilma nende "seadeteta". Kahjuks ei ole originaalstereotel nii hea põrutuskaitse- kuna aga pidevalt käib üks "teeremont" siis kohati on ikka originaalplaadimängijaga võimatu plaati kuulata.

btw endal pole autos peoneeger-ostes oli sees Blaukar.

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Eero
meeskond

Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: B2 2dq

postitati 18.10.07 12:20 Tsiteeri

Tsitaat:
mth, a sa pidulikule vastuvõtule minnes paned ülikonnaga neoonkollased nike ketsid jalga?

no seda nüüd kindlasti mitte, samas vastlapäeval ma pasteldega tööle kah ei tule.

üldiselt ei tasuks nüüd kohe lambist äärmustesse ronida. kuskil vahel on ka kena kesktee. tipp audio ehitamine autosse on tõesti selline nii ja naa asi. igast lava efektid ja möllud, no okei, see selleks.
fakt on see, et korralikust makist väljatulev heli on täidlasem, kuuled vaikselt kuulates kogu heliriba kenasti ära, mitte ei pea teatud helide kuulmise jaoks volume nuppu vägistama.

paljud inimesed ei saagi üldse aru millest ma räägin ja nemad ei ostagi elusees korralikku makki. pioneer on päris korraliku nime endale, inimeste seas kes autoaudiost suurt ei tea, teinud ja miskipärast kiputakse seda ostma jah.

loomulikult pole mõtet raha raisata, kui originaal makk täidab kõik su vajadused ära. aga no see mp3 fm transmitter küll nüüd ilus seal armatuuris ei ole, rohelise valgusega pioneer sobib kordi paremini.

ise olen vist juba kuu aega ilma makita sõitnud autos :D

jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 18.10.07 12:36 Tsiteeri

Kusjuures Belkin toodab Stereo FM-transmitterit mis töötab nii AA-batareidega, kui ka sigaretisüütajast, niiet viska transmitter koos I-Pod-iga kindalaekasse ja pole juhtmeid rippumas.
Belkinit müüb GNT hulgiladu.
Aga see juba ülim OT.

tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 18.10.07 12:36 Tsiteeri

mth, nõus, osaliselt

aga olgu kui hea tahes see piuneer, kui tal ikka lilla valgus ja hõbedane raam on, siis minu autodes selline bling kohta ei leia.

ja ka suvalist saia ma sinna auku ei lükka, kui ma ei jaksa/taha/saa korralikku makki osta, siis ma kuulan pigem originaalkrappi, kui vahin miskit läikivat lelu

enda autos siis selline:

http://i13.ebayimg.com/01/i/000/bd/37/1e79_1.JPG

aga need sinised nupud värvisin markeriga mustaks :P

Rst
huviline

Registreerunud 06.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: hall metallik diisel Q

postitati 18.10.07 14:33 Tsiteeri

Ma ei saa aru miks enamusel on aftermarket makkist mingi täiesti imelik ettekujutas, et ta on hõbedane ning nuppude toon on mingi eriti värdjalik. Kes iganes endale sellise bling-bling aparaadi autosse paneb, siis järelikult tema jaoks ei oma mitte mingit tähtsust mis makk seal sees on, pigem hea et üldse mängib.

On olemas ka täiesti soliidseid ja audisse sobivaid makke kui otsida.

Originaal on ilus ja hea aga tihti ei saa sinna taha lisaseadmeid panna. Bose süsteem on ainuke asi mis kannatab sellisel juhul kriitikat.

See pilt siis enda makist. Pimedas ei tee maki ja keskkonsooli nuppude värvil absoluutselt mingit vahet ning maki raam sobib ka audi musta/tume halli tooniga.
Kahjuks minu seebikarbiga tehtud pilt ei näita seda välja.

http://img507.imageshack.us/img507/7600/automakkrk5.th.jpg

ex-Audi S4 2.2T - 609hp/846Nm rattast mõõdetuna
10.9sec@210km/h, 1km 268km/h, 1miil 295km/h
maxic
huviline

Registreerunud 27.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: auditu

postitati 18.10.07 14:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Rst
Ma ei saa aru miks enamusel on aftermarket makkist mingi täiesti imelik ettekujutas, et ta on hõbedane ning nuppude toon on mingi eriti värdjalik.

Sest enamus poes pakutavatest on "bling-bling" makid. Selliseid normaalsetes toonides olevaid makke tuleb ikka otsida, et korralikku leida.
Nagu juba mainitud, siis ühed paremini Audisse sobivad makid tulevad Beckerilt, Blaupunktilt. Kuid ülejäänud tootjate seas on mõned üksikud ainult.
Ise sai hangitud vanem Phillipsi raadio.

http://mark.planet.ee/Audi/Audi_pimedas_02.jpg
http://mark.planet.ee/Audi/pildid/kokpit.jpg

Selle pildi pealt on näha kuidas ta üldise pildiga kokku sobib.

Lehekülgi:  1  2  3
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 32.9% - SQL: 67.1%]