| Lehekülgi: 1 2 |
kuuno
huviline
Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: audi200 2,2turbo/ 121 kw ja audi allroad 2.5,132kw.2003a
|
|
postitati 06.10.07 20:27
|
|
|
200 pritsungi vaakum?
bensiini rõhu regulaator?
|
|
|
|
forsin
huviline
Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal
Auto: S6T, S6TD, Golf TDi 200hp, Multivan
|
|
postitati 07.10.07 09:32
|
|
|
sellele mootorile slline asjandus ei käi kuna tal ei ole elektroon pihustitega pritsung.
Enne pead ostma 200 20v turboka alles siis saad kasutada bensiini surve regulaatorit.
Sinu moto plokil on juhi külje peal neljakandiline kahe pentsu voolikuga ja ühe juhtme pistikuga bentsu asjandus kui hästi otsid on seal üks tift mida
sisse poole koputades tõuseb kasutatav bensiini surve, aga enne pead paigaldama bensiini trassile surve kella et saaks aru toimunud muutustest.
|
|
|
|
Kaits
klubiliige
Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: RS 6 Avant
|
|
postitati 07.10.07 10:34
|
|
|
MC2 mootoril on üks kõige täiuslikumaid k-jetronik'u versioone. Seal on mitu rõhku reguleerivat "asjandust". Kui ei tea nende tööpõhimõtet, pole
mõtet torkida.
|
|
|
|
kuuno
huviline
Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 07.10.07 16:53
|
|
|
nüüd sain küll targax tänx
|
|
|
|
kuuno
huviline
Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 07.10.07 16:56
|
|
|
arvatavasti aju loll kas seismine ilma akuta aitab?? vent hakkas iseenesest käima kuigi ma ei ole masinaga sõitnud, käima ka ei lähe?? ja signa
paneb ka segast
|
|
|
|
kuuno
huviline
Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 12.10.07 17:13
|
|
|
vt seda tifti juttu ma uurisin on jh mingi tift aga millex see vaakumvooliku ots seal on??????+
|
|
|
|
Kaits
klubiliige
Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 12.10.07 17:34
|
|
|
Sinu autol ei ole seal voolikut küljes. Seal aval on auguga kork ees ja regulaatori sisu on atmosfäärile avatud. Selle kaudu käib erinevatel kõrgustel
bensiini reguleerimine. Lähed äkki kõrgmägedesse vms...
Tiftist kirjutasin siin:
http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=20861#pid176644
|
|
|
|
kuuno
huviline
Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 12.10.07 17:47
|
|
|
aga õhulugeja????? küte kadunud pihustitest mis seda kinni hoiab?? pumba ja pritse vahetasin ära ei midagi:
|
|
|
|
Kaits
klubiliige
Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 12.10.07 18:46
|
|
|
Õhulugejaks võib nimetada K-jetroniku puhul seda plaati/taldrikut, millest õhk läbi läheb.
Mootorisse imetav õhk tõstab ülesse taldriku ja samal ajal hakkab ka pritsepeast läbi minema kütus.
Mingit andurit või kuumtraat õhulugejat vms K-jetronikul pole.
|
|
|
|
kuuno
huviline
Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 13.10.07 13:06
|
|
|
selle olen ma endale selgeks teinud aga mull on pritsepea ees mingi klapi taoline jubin kust küte läbi jookseb ja pistik küljes ( kõigil seda ei
ole).
|
|
|
|
Kaits
klubiliige
Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
|
postitati 13.10.07 18:27
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: kuuno
selle olen ma endale selgeks teinud aga mull on pritsepea ees mingi klapi taoline jubin kust küte läbi jookseb ja pistik küljes ( kõigil seda ei
ole). |
See klapitaoline jubin on juhtrõhuregulaator. Osadel versioonidel on see mootriploki küljes (nagu Tullio kirjeldas), ja ta toimib ise ka
temperatuuriandurina (seepärast ta ongi ploki küljes). Osadel versioonidel (sh ka 2,2 mootori ameeriklastele toodetud 85 kw versioonidel) on juba
uuemat tüüpi juhtrõhuregulaator mis on pritsejagaja esiküljel ja mis saab info eraldi temperatuuriandurist. Mõlemad variandid on reguleeritavad, kuid
oskamatul kodanikul kindlasti ei soovita sellist asja "reguleerima" hakata.
|
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
|
kuuno
huviline
Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 13.10.07 18:38
|
|
|
aga minu omal on mõlemad olemas nii ploki küljes kui ka pritsel täna
sain isegi käima ta aga kui mootor soojax läheb kaob jõud ära milles jama võix olla.külmalt mootor haukab normaalselt aga käima läheb visalt nagu ei
saax kütet kätte.
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
|
kuuno
huviline
Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 13.10.07 21:16
|
|
|
hmmm klapp mis on ploki küljepeal kahe vooliku ja pistukuga ning klapp mis asub pritsepea ees bena voolik jookseb sealt läbi ja pistik ka on küljes.
vaata kaitsi joonist ainuke asi mida minu omal ei ole on see klapp mis on õhu imemis lõdvikukaare seespool mull on seal liht voolik kuhu ta lääb ei
tea kui pritse küljes oleval klapil pistik ära võtta käiva
mootori ajal siis on kaputt / seisab (misuke tal küttelugeja on????)
|
|
|
|
Kaits
klubiliige
Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 14.10.07 08:16
|
|
|
MC2 mootoril (mis kuunol peaks olema) on neid klappe ja solenoide ja pistikuid ja asju rohkem kui ühelgi teisel K-Jetronikul. Juhtrõhu regulaator on
ikka seal vasakul plokiküljel, aga pritsepea ees (tule ja pritsepea vahel) on mingi lambda "taktventil". Ma ei mäletagi peast, mida see täpselt
teeb. Mäletan, et kunagi kauges minevikus oli mu enda esimesel Audil (MC2) selle sama pistikuga jama. Kui pistik korralikult kontakti ei andnud, auto
edasi ei liikunud. Tühikäigul käis ilusti, aga nagu gaasi puutusid, hakkas puterdama.
See, mis kuunol puudu on (minu eelmise postituse viimasel lingil nr. 11), on aktiivsöe filtri mingi juhtsolenoid. Ilmselt saab ka ilma selleta
hakkama, aga igaljuhul oleks parem kui kõik komponendid omal kohal oleks...
Kütuselugeja? Air flow plate potentiometer annab infot keskmise kütuse jne kohta kompuutrisse (trip computer). Mootori tööga sel pistmist pole.

|
|
|
|
kuuno
huviline
Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 14.10.07 18:48
|
|
|
äitäh kaitsile infi eest täna panin 200 käima ja tõmbasin töötava
mootoriga bensiini releel kaitse välja ja pöörded tõusid ja tundus et hakkas kergemalt käima ei puterdanud enam aga seiskasin mootori et uuesti
käivitada aga ei midagi, panin relee tagasi ja lasin nati bena pumbal käia ja keerasin võtit ja läx käima??? aga kui soojax läheb kaob jõud
mootorist.????
|
|
|
|
Kaits
klubiliige
Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 14.10.07 19:18
|
|
|
Benapumba releel ei tohi olla kaitset sees! Kaitse käib sinna vaid veakoodide lugemise protseduuride ajaks.
Kuna Sa oled seal (vist) pritsungit vahetanud jms, siis võib olla, et asi on lihtsalt jumala paigast ära. Vaja stendi minna - diagnost. Keeratakse
algseade paikka vähemalt.
Oled lõpuks veakoodid ära lugenud?
http://www.sjmautotechnik.com/trouble_shooting/ecuf.html
Sul siis "dual knock sensor MC engine".
|
|
|
|
kuuno
huviline
Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 14.10.07 19:28
|
|
|
ma pean armatuuri lahti arutama ja selle pirni üle vaatama ei põle juhe vs pirn. ma tean et ei tohi ,enne mind oli see kaitse 5 aastat sees mul masin käis jummala hästi kui pritse vahetasin keerasin kütet 6,5 ringi
nii pidi umbkaudu olema et sõita saax ja sain ka kuid ei allu sellele enam, mingi muu kamm sees mootor ka ei soojene üles ,temp seier on teise
väikse kriipsu peal aga vent jahutab.termostaadi vahetasin ära.kus see temp andur tal olla võib radika küljes või plokis.
|
|
|
|
Kaits
klubiliige
Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 14.10.07 19:42
|
|
|
Kui salongis temp. seier ei liigu korralikult, aga mootor soojaks siiski läheb, on suht kindlalt viga anduris:
http://www.sjmautotechnik.com/trouble_shooting/cooling.html#gauge
Radika jahutuse andur on radiaatori küljes, all nurgas. Vent hakkab ka siis juba aeglaselt käima kui Sul kliima sisse lülitatud salongist. Seisab
ainult siis kui kliima välja lülitatud või "ECON" peal.
Üldiselt on suhtkoht kindel, et seal on peotäis andureid vaja vahetada, enne kui asi korralikult tööle hakkab. Vanadusest lihtsalt. Selle mootoriga ei
saa niimoodi, et osa juhtmeid/andureid on vigased või küljest ära. Kogu mäng käib läbi aju ja kui aju ei saa õiget signaali, unusta ära normaalne
kiirendamine, inimlik kütusekulu jne. Nagu viga kusagil on, on süüde hiline ja turbo rõhku aju ei luba.
Multi function temp sensor on siis see, mis salongi kellale infot annab.
|
|
|
|
kuuno
huviline
Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 14.10.07 20:01
|
|
|
lõdvikud on nii soojad et käega saab kinni hoida (niikaua kui tahad ) 80-90 kraadiga ei saa juh nii teha.vahetasin relee jalaruumi vasakul pool sest
see oli kuuma saanud. ( räägi mlle tosooli klapist natuke mis asub mootori taga otsas eest vaadatuna enamvähem jagaja all , sealt jookseb
tosool läbi on mingi pistik ja peenike vaakumvoolik see jubin on plastikust.läxin seda näppima ja pudenes üx lõdviku ots küljest (aeg teeb oma
tööd)
|
|
|
|
Kaits
klubiliige
Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 15.10.07 06:39
|
|
|
Juhi vasaku jala juures, ukseposti sees on tühikäigu juhtplokk e. aju. MC2 mootorile sobib anult üks kindel aju.
Mootori tagaosas on kliima juhtploki poolt kontrollitud jahutusvedeliku klapp, mis kontrollib salongi radikasse mineva juhutusvedeliku kogust.
Olen ka ise ühe uue ostnud, sest samamoodi pudises laiali...
|
|
|
|
kuuno
huviline
Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 15.10.07 14:27
|
|
|
palju see klapp maxix? seal vasakul jalaruumis on veel mingi relee taoline karp pruuni värvi ja piklik hull mant on seal sees, tolle vahetasin ära
taufist öeldi et see on ventika mingi moodul ja maxab 700 eeku.teine karp on juh suurem too on juh tühikäigu juhtplokk, toda ma ei ole vahetanud.
|
|
|
|
Kaits
klubiliige
Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 15.10.07 14:46
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: kuuno
palju see klapp maxix? |
Midagi üle 300.- natuke.
|
|
|
|
kuuno
huviline
Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 16.10.07 15:24
|
|
|
käisin poodides seda jublakat uudistamas. eestis ei pidavat olema otse saxast peab tellima homme tuhnin edasi. neid temp andureid saab kontrollida või vahetan kõik uute vastu välja?
|
|
|
|
| Lehekülgi: 1 2 |