Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: A4 suunatulede probleem - lahendus! (Vastuseid: 5 | Vaatamisi: 3010)
ivotombak
huviline

Registreerunud 18.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 Avant 1,6 99'

postitati 19.09.07 17:30 Tsiteeri
A4 suunatulede probleem - lahendus!

Mul oli probleem oma 99 aasta A4ja suunatuledega. Alguses lõpetasid suunatuled töötamise umbes 3-4 sekundit pärast sisselülitamist, hiljem sootuks...

Kirjeldan siin lahenduse käiku, ehk on kellelgi abi ning vähem lammutamist.

Kõigepealt tuleks kontrollida, kas lüliti töötab. Selleks ava rooli taga ja kanglülitite ümber olev karp või ümbris... Piisab vaid karbi ülemise poole avamisest, mis on altpoolt kahe kruviga kinnitatud.

http://motoclub.pri.ee/upload/pildid/roolijuurest.jpg

Seal on kolme juhtmega kontakt, mille klemmide kokkuühendamist (vastavalt siis keskmine ja vasakpoolne või keskmine ja parempoolne) saab teada, kas viga on lülitis või relees. Kui kokkuühendamisel suunad korralikult töötavad, on viga lülitis, kui aga mitte, on viga relees.

Minul oli viga relees.

Relee asub ohutuledelüliti taga (õigemine ohutulede lüliti ja relee ongi üks ja sama karp) raadio kohal. Kartsin, et selle kättesaamine nõuab suurt lammutamist, millega ka algust tegin, kuid tegelikult on asi äärmiselt lihtne: plastmass korpus, mis ümbritseb ohutulede lülitit ja muud, tuleb pealt kangutada (ettevaatlikult - ise kraapisin kruvikeerajaga pisut ära) ning seejärel ohutulede lüliti oma pesast välja sikutada.

http://motoclub.pri.ee/upload/pildid/raadiokohal.jpg

Uus relee (ohutulede lüliti) maksis Põlvas Sale Äris 575.- krooni...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kiil
klubiliige

Registreerunud 03.02.03
Kasutaja on eemal

Auto: 2xAllroad

postitati 24.08.09 16:58 Tsiteeri

Oli sama probleem õe 2000a. A4'l. Suunad hakkasid ära kaduma vaikselt. Originaalis oli 9 klemmiga lüliti 8D0941509H ja asemele läks 10 klemmiga A6 lüliti 4B0941509D, hind oli 352.-

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
MTK
huviline

Registreerunud 28.04.09
Kasutaja on eemal

postitati 04.10.09 16:46 Tsiteeri

Mul sama mure 2000 aasta a6'el, homme proovin uurida kas relee või lüliti. Piltidest igaljuhul kasu!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
AndresR
huviline

Registreerunud 14.06.07
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C7 Allroad

postitati 04.10.09 17:02 Tsiteeri

Mis tähendab "hakkasid ära kaduma"?

Mul jäid suunatuled lihtsalt kinni - suund koguaeg sees ja sisse välja lülitades hakkas uuesti tööle.
Vanema tüübi A4 tuleb see lüliti lihtsalt välja tõmmata - pole vaja midagi lammutada.
Seejärel relee lahti, kontakti pisut puhastada ja veidi klemmi väänata, et suurem pinge peal ja korras.

P.S Võibolla oli minu probleem pisut teistsugune.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
hamlet
huviline

Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 26.04.10 10:09 Tsiteeri

Mul ka nüüd suunatuled hakkasid jukerdama.Kui suunatule kang alla või üles lükata,siis välja lülitatud masinal hakkab meeldetuletus signaal tööle,kas siis peaks kangi alune ühendus korras olema?

Ohulüliti nupp ei taha millegi pärast lihtsalt välja tulla.Olen ümbruse ära lammutanud-kuskilt kõrvalt ka ligi ei pääse.

Kas siin lisatud lingil: http://www.craigmurphy.com/blog/?p=661 õeldakse,et spets kruvikaga saab vaid kätte?

Saaks kasvõi teadagi mis koodiga see relee mul on ja juhul kui orig. kallis, siis millega asendada.

Või on keegi Tartus,kes aitab selle välja tõmmata (facelift masin on paneelilt).

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
morgeno
huviline

Registreerunud 06.03.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Avant C5 2,5TDI 110kW

postitati 26.04.10 16:35 Tsiteeri

mul 99 A6 oli samuti relee, sai kasutatud 250 krooniga, töötab nagu muiste

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 25.3% - SQL: 74.7%]