Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: jahutusvedelik läheb keema? aidake (Vastuseid: 34 | Vaatamisi: 7469)
olbert
huviline

Registreerunud 13.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: Golf IV 1,9TDi 4Motion Variant

postitati 12.08.07 11:41 Tsiteeri
jahutusvedelik läheb keema? aidake

tuttav arvas, et radikas on umbes aga vedelik ise on täiesti puhas.. jahutusvedeliku paagi kork peab ka lahti olema, muidu läheb surve liiga suureks ja hakkab esimesest võimalikust kohast välja ajama.. olen juba kõik torude/voolikute ühendused mitu korda üle käinud.. nüüd hakkab paagi alt anduri vahelt välja ajama.. kork on uus..

mis moodi ma saan teada, kas radikas on umbes või ei ole..

veel hakkab sund jahutus tööle aga ei suuda need mõlemad ka ära jahutada..

äkist oskate tarka nõu anda.. tänud ette..

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
laurz
huviline

Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal

Auto: b4TQ :D E39

postitati 12.08.07 11:50 Tsiteeri

mingi surve peabki sees olema muidu läheb keema.Arvatavasti sul radikas umbes või ei avane termostaat korralikult:P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
MartinCS
huviline

Registreerunud 28.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: S4 BiT 232kW Oettinger + esivanema A6 C6 3,0TDI Q 171kW '07

postitati 12.08.07 12:24 Tsiteeri

kuskilt on silma jäänud et kuni 1,2 bar'i rõhk on normaalne audi jahutussüsteemis. Ja kui hakkab kuskilt välja ajama siis ei pruugigi midagi Sul umbes olla, vaid likvideeri lekkekohad. Usu mind, ükskord jääb lõpuks pidama :D. Alati ei piisa klambri pingutamisest, tuleb uurida voolikuid ka seestpoolt ja klambri alt, et sealt oleks terve ja puhas pind.

PS! Minu autol lekkis salongiradika kraani korpus, mis töötab vaakumi pealt ja on selle lisakatte all kojamehe mehhanismi juures. Lekkinud vedelik aga liikus mööda renne käigukastile, mootorile ja isegi vl. kolde peale (st tundus, et lekib hoopis mujalt). Läks tükk aega, enne kui jälile jõudsin.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
janar
huviline

Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant

postitati 12.08.07 12:54 Tsiteeri

lase mootoril kuumaks minna ja katsu seisva mootoriga radikat tiiviku juurest, kui saad käe vastu panna, siis on umbes, kui ei saa sekunditki kätt vastas hoida siis on radikas ok.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
voolik
huviline

Registreerunud 22.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: audi 80 2.0 16V

postitati 12.08.07 16:17 Tsiteeri

mina prooviksin ära vahetada jahutusvedeliku paagi korgi, sest see võib kinni jääda (ta peab ülerõhu korral rõhu välja laskma). see võiks olla esimene ja kõige odavam lahendus probleemile. mul küll vähe teine audi aga sellega oli kunagi ikka kõvasti probleeme ... läksid lõdvikud puruks etc. nüüd juba mitu aastat mureta :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
olbert
huviline

Registreerunud 13.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 12.08.07 17:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: MartinCS
kuskilt on silma jäänud et kuni 1,2 bar'i rõhk on normaalne audi jahutussüsteemis. Ja kui hakkab kuskilt välja ajama siis ei pruugigi midagi Sul umbes olla, vaid likvideeri lekkekohad. Usu mind, ükskord jääb lõpuks pidama :D. Alati ei piisa klambri pingutamisest, tuleb uurida voolikuid ka seestpoolt ja klambri alt, et sealt oleks terve ja puhas pind.

PS! Minu autol lekkis salongiradika kraani korpus, mis töötab vaakumi pealt ja on selle lisakatte all kojamehe mehhanismi juures. Lekkinud vedelik aga liikus mööda renne käigukastile, mootorile ja isegi vl. kolde peale (st tundus, et lekib hoopis mujalt). Läks tükk aega, enne kui jälile jõudsin.

lekete kohad on likvideeritud.. voolikud parandatud/kontrollitud ja nüüd ongi kord paagi anduri juures..

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
olbert
huviline

Registreerunud 13.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 12.08.07 17:07 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kalmeer
Tsitaat:
Algselt postitas: olbert
tuttav arvas, et radikas on umbes aga vedelik ise on täiesti puhas.. jahutusvedeliku paagi kork peab ka lahti olema, muidu läheb surve liiga suureks ja hakkab esimesest võimalikust kohast välja ajama.. olen juba kõik torude/voolikute ühendused mitu korda üle käinud.. nüüd hakkab paagi alt anduri vahelt välja ajama.. kork on uus..

Ehk täpsustaksid millal keema läheb, kas trassil, linnas või metsas 1-2 käiguga sõites?

vabandust, see unus ära.. aga põhimõtteliselt on nii, et kui sõidan trassil siis on lihtsalt üle 90 temp ja kui sõidan linnas ja juhtun punasesse lainesse (fooridest siis jutt) siis pole asjage enam kiita ja kui ootan praami järjekorras siis on asi täitsa p***es.. seal liiguvad autod päris vaikselt.. seal on kaks korda ka lõdvikud maha löönud..

olbert
huviline

Registreerunud 13.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 12.08.07 17:10 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: voolik
mina prooviksin ära vahetada jahutusvedeliku paagi korgi, sest see võib kinni jääda (ta peab ülerõhu korral rõhu välja laskma). see võiks olla esimene ja kõige odavam lahendus probleemile. mul küll vähe teine audi aga sellega oli kunagi ikka kõvasti probleeme ... läksid lõdvikud puruks etc. nüüd juba mitu aastat mureta :)

on juba uus kork ja asi ikka sama.. või võib ka uus kork olla defektiga, et pean veel ühe ostma.. võib olla defektiga aga sedagi ei saa ju testida eriti..

olbert
huviline

Registreerunud 13.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 12.08.07 17:23 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: janar
lase mootoril kuumaks minna ja katsu seisva mootoriga radikat tiiviku juurest, kui saad käe vastu panna, siis on umbes, kui ei saa sekunditki kätt vastas hoida siis on radikas ok.

asi proovitud ja radikas kuum.. täitsa kuum kohe..

waic
huviline

Registreerunud 16.05.05
Kasutaja on eemal

Auto: Allroad 3.0 + A5 sportback 3.0

postitati 12.08.07 18:47 Tsiteeri

Plokikaane tihend ei ole äkki ära ikaldunud vä :) , kui omalajal mingi 10a tagasi sai omatud sellist autot nagu audi 200(suht õnnetu eksemplar juhtus olema), siis kees see masin ikka ühtelugu ja vahetatud sai plokikaane tihendit mingi 3-4 korda , ühekorra ka mootor tervenisti :P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kaints
huviline

Registreerunud 31.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: 100 2,8 quattro ja 90 2,3 quattro

postitati 12.08.07 19:06 Tsiteeri

Nägin ühte audi v6 millel läksid ka jahutuslõdvikud kivikõvaks ja tuli välja et mõlemad plokikaaned olid kuumast kõveraks läind.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Bmw 525i -2007, sedaan

postitati 12.08.07 20:40 Tsiteeri

Samas minu kogemus -92 aasta passat 1,8 mono pritsega oli see, et samamoodi läks keema ja peksis lõdvikuid katki ja samamoodi sai vehatetud termostaare jne ja lõpuks aitas originaal termostaadi paigaldus (400kr) ja siiani töötab laitmatult. Wahleri termostaadi vedru oli vist liialt tugev ja juhtuski nii.
Samas ei pruugi see sinu omaga nii olla.

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: UrS4

postitati 12.08.07 20:48 Tsiteeri

Minu nägemus asjast:
Kui kuskilt lekib survet süsteemi, siis põhimõtteliselt ei tohiks ju lõdvikuid lahti lüüa. Enne, kui lõdvikud jms järgi annab, peaks kork rõhu maha laskma. Kui kaane tihend väga juppideks, siis sul kaoks vedelik kohe ära. Termostaat vigane-surve tekib vaid väiksesse ringi. Peaks salongi torud kivikõvaks lööma. Radikas külm ja temp seier punases. Süsteem kõik soe ja surve suur. Sel juhul kahtlustaks korki. Süsteem ebaühtlaselt soe. Äkki on veepumbaga mingi probleem?

12.301@181km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
olbert
huviline

Registreerunud 13.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 13.08.07 04:23 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Offroader
Minu nägemus asjast:
Kui kuskilt lekib survet süsteemi, siis põhimõtteliselt ei tohiks ju lõdvikuid lahti lüüa. Enne, kui lõdvikud jms järgi annab, peaks kork rõhu maha laskma. Kui kaane tihend väga juppideks, siis sul kaoks vedelik kohe ära. Termostaat vigane-surve tekib vaid väiksesse ringi. Peaks salongi torud kivikõvaks lööma. Radikas külm ja temp seier punases. Süsteem kõik soe ja surve suur. Sel juhul kahtlustaks korki. Süsteem ebaühtlaselt soe. Äkki on veepumbaga mingi probleem?

forsis vahetati 1.5 aastat tagasi ära rihm ja sinna juurde kuulus ka veepump.. kui ostsin auto siis õeldi, et nemad vahetasid ära jahutusvedeliku ja termostaadi.. uskusin ikka ka seda, sest auto itaaliast ja siis oli alles külm ka..

nüüd olen juba neli korda vedelikku vahetanud..

olbert
huviline

Registreerunud 13.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 13.08.07 04:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Tsitaat:
Tsitaat:

Ehk täpsustaksid millal keema läheb, kas trassil, linnas või metsas 1-2 käiguga sõites?

vabandust, see unus ära.. aga põhimõtteliselt on nii, et kui sõidan trassil siis on lihtsalt üle 90 temp ja kui sõidan linnas ja juhtun punasesse lainesse (fooridest siis jutt) siis pole asjage enam kiita ja kui ootan praami järjekorras siis on asi täitsa p***es.. seal liiguvad autod päris vaikselt.. seal on kaks korda ka lõdvikud maha löönud..

siis peaks sul vigane olema sundjahutus, kas andur või ventilaatorid

üks vent on siduri otsas ja see uhab kogu aeg, kui mootor töötab.. elektriline hakkab siis tööle, kui liiga kuumaks läheb..

jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Bmw 525i -2007, sedaan

postitati 13.08.07 06:22 Tsiteeri

Ma ise aretasin passatiga igast imevigureid (sh. ka paisupaagi kork sai uus). Ja ikka lajatas lõdvikuid katki.
Ja sai pandud ka järgmine uus wahleri termostaat aga ikka polnud tolku. Ja Aasta autost uus termostaat 400- ja sai korda.

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Avant 2,6 V6

postitati 13.08.07 06:29 Tsiteeri

Mina panustan just selle viskosiduriga ventika peale, arvatavasti otsa saanud ja kui mootori pöörded on tühikäigu lähedased ei jõua ta enam ainult el. ventikaga maha jahutada.
Lase mootor soojaks ja katsu seda viskokat ringi ajada, kui liigub vabalt siis on kutu.
Ilmad on meil ka ikka päris karmid praegu.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Costa
huviline

Registreerunud 16.09.06
Kasutaja on eemal

postitati 13.08.07 07:39 Tsiteeri

Mul sama jama. Sai termostaat vahetatud - enne oli mootor soe - radikas mitte. Nüüd radikas ka soe - kohati kuumavõitu. Plokikaas lihvitud + tihend vahetatud.

Aga ikka läheb kuumaks. Kui sisesoojendust tööle ei pane siis tõuseb temp nii 100-105 kraadini - ja seda maanteel.

Enam ei tea kuskohast asjale lahendust leida.

Jääb veel suur jahutusradikas - et äkki umbes. Ja ka veel temperatuuriandurid - äkki valetavad need.

Ehk teab keegi veel kas siis kui ühendada arvuti ja auto saab vaadata ka õiget temperatuuri mis hetkel on.

Masin siis A4 - 1,8, 1995

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
roy
huviline

Registreerunud 02.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 13.08.07 13:05 Tsiteeri

Sellise kehvema jahtuse korral pole mõtet korki kehvades oludes peal hoida. Surve annab natuke keema minemist edasi lükata aga kui juba keema läheb siis on aurumasin. Paisupaagi kork pole päris aurumasina kaitseklapp. Seega pole mõtet voolikuid ja muid ühendusi ära rikkuda. Kellad peavad õiged olema see on põhiline, siis on ka aru saada kui kuumaks läheb ja kui ruttu. Kui plokikaane tihendid terved ja ventikad lähevad õigel ajal tööle siis on ikka kuskil mustus ja nõrk jahutus. See on ikka harv juhus kui veepumba tiivik üles ütleb. Läheb keemise ajal radikas ka tulikuumaks, siis pole muud teha kui kuidagi kuum aeg üle elada või hakata jahuts süsteemi üksipulgi läbi vaatama.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
ulith
huviline

Registreerunud 19.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: 80 b4 1.9tdi 94a/ VW G4

postitati 13.08.07 17:24 Tsiteeri

Endalgi oli sama jama nagu sina siin kirjeldad ja põhjuseks oli plokikaane tihend/plokikaan.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
olbert
huviline

Registreerunud 13.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 13.08.07 18:30 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ve1ks
Mina panustan just selle viskosiduriga ventika peale, arvatavasti otsa saanud ja kui mootori pöörded on tühikäigu lähedased ei jõua ta enam ainult el. ventikaga maha jahutada.
Lase mootor soojaks ja katsu seda viskokat ringi ajada, kui liigub vabalt siis on kutu.
Ilmad on meil ka ikka päris karmid praegu.

proovisin täna siis viskosidurit ja arvatavasti see ongi see paha tegija.. külmalt ei käi väga ise ringi ja soojalt samasugune nagu külmalt.. aga kui annan gaasi siis ventikas teeb sellist häält, nagu oleks mingi 6l v8.. ehk siis undab täiega.. aga kui undab siis peaks ju ikka korralikult jahutama ka või mis??

Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

postitati 13.08.07 18:33 Tsiteeri

Ess jõuab ennast vabalt el vendiga maha jahutada ja kuidas veel. Kliimata mudelitel nt vent ei hakkagi tööle. Ainult järeljahutuse tsükli ajal. Kliimaga mudelitel on radikas andur, mis paneb ka mootori töötamise ajal el vendi tööle. Samas ma ei ole omal 2a jooksul märkan, et see tööle oleks hakanud. Võibolla ka anduri kala. Aga igatahes jahutusega probleeme pole. Tänase ilmaga hoiab visko kohapeal temp alla 100C. Seega sul on siiski mingi suurem jama.

12.301@181km/h
olbert
huviline

Registreerunud 13.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 13.08.07 18:49 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ulith
Endalgi oli sama jama nagu sina siin kirjeldad ja põhjuseks oli plokikaane tihend/plokikaan.

aga kui on plokikaan siis peaks ju mahlad ka segamini olema.. aga mul on mahlad puhtad..

jahutusvedelik püsib lahtise korgiga 3-4 cm alla min-i ja soojaks saades on päris min-i lähedal.. ei viitsi eriti juurde panna seda, kui kogu aeg välja viskab.. hoian nii, et paisupaagis oleks ikka vedelikku.. max-i ei ole mõtet panna,sest siis kaob nagunii kohe ära.. ehk siis tuleb välja..

olbert
huviline

Registreerunud 13.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 13.08.07 18:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Offroader
Ess jõuab ennast vabalt el vendiga maha jahutada ja kuidas veel. Kliimata mudelitel nt vent ei hakkagi tööle. Ainult järeljahutuse tsükli ajal. Kliimaga mudelitel on radikas andur, mis paneb ka mootori töötamise ajal el vendi tööle. Samas ma ei ole omal 2a jooksul märkan, et see tööle oleks hakanud. Võibolla ka anduri kala. Aga igatahes jahutusega probleeme pole. Tänase ilmaga hoiab visko kohapeal temp alla 100C. Seega sul on siiski mingi suurem jama.

mul on see el-vent ikka päris mitu korda uhanud mingi 5-10 minutit hiljem, kui toast välja tulen.. st, et auto on ikka enne tuppa minekut välja suretatud..

Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

postitati 13.08.07 19:07 Tsiteeri

See ongi järeljahutus.

12.301@181km/h
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 29.7% - SQL: 70.3%]