roy
huviline
Registreerunud 02.09.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 12.08.07 06:58
|
|
|
Sõites teeb auto kõhh, kõhh.
Kui sõita autoga tasa nii alates 30 km on kuulda, et midagi teeb kõhh,kõhh. Pidurdamine on päris normaalne. Klotsid on kül päris kulunud ja hakkan
varsti vahetama.
|
|
|
|
wookie
huviline
Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: A80 B4 Quattro 2.6 '94, VW Passat 4Motion '01, Audi A6Q C7 '11
|
|
postitati 12.08.07 07:31
|
|
|
Üks piduritest, tõenäoliselt mõni tagumistest, on kogu aeg veidike peal - support kinni roostetanud vms.
|
|
|
|
sven66
huviline
Registreerunud 12.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: Q7 4.2, 100 quattro avant sport, Coupe GT, Subaru Forester XT, Coupe Q, 2x gsxr
|
|
postitati 12.08.07 09:28
|
|
|
rattalaager võib kah seda teha
|
|
|
|
roy
huviline
Registreerunud 02.09.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 12.08.07 11:50
|
|
|
Tagarattad on lahti aga mõlemad esirattad vääga vääga õrnalt peal. Taga laagrites oli loks sai pingutatud ja nagu oleks see kõh vähemaks jäänud.
Vähemalt panen ruttu uued klotsid ja vaatan suportid üle kui siis ei aita siis tuleb vis taga laagrid ära vahetada.
|
|
|
|
MorpheusS
huviline
Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 1.8T Quattro C5
|
|
postitati 12.08.07 19:46
|
|
|
Soovitan sul need tagumised rattalaagrid ära vahetada, sest kui nad kord juba loksuma hakkavad ja sa neid pingutad, siis nad ka kohe varsti läbi.
Endal juhtus et kui vahetati ehve, märgati et ühel tagumisel rattal on õrn loks sees, võeti kätte ja keerati nati peale. Suutsin ilusasti ära sõita
nii 30 km kui järsku lõi taha ilge kolksu ja loksu sisse. Pidasin auto kinni ja hakkasin uurima et mis viga et kas ei saanud poldid korralikult kinni
pärast rehvide vahetust. Poldid kinni aga laager oli omadega täiesti sodi. Jummal tänatud et tol hetkel nõustus üks tuttav mehaanik välja tulema ja
tooma mulle ka uue laagri. Sai asi vahetatud otse maantee ääres, kuna kartsin et kui edasi sõidan, siis rikun ka pooltelje ära. Nii et vaheta parem
ära.
|
Kuhu... Kuhu... Kuhu ma olen küll sattunud???
|
|
|
|
|
Tiiger88
huviline
Registreerunud 30.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: Toyota Avensis
|
|
postitati 12.08.07 20:46
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: MorpheusS
Soovitan sul need tagumised rattalaagrid ära vahetada, sest kui nad kord juba loksuma hakkavad ja sa neid pingutad, siis nad ka kohe varsti läbi.
Endal juhtus et kui vahetati ehve, märgati et ühel tagumisel rattal on õrn loks sees, võeti kätte ja keerati nati peale. Suutsin ilusasti ära sõita
nii 30 km kui järsku lõi taha ilge kolksu ja loksu sisse. Pidasin auto kinni ja hakkasin uurima et mis viga et kas ei saanud poldid korralikult kinni
pärast rehvide vahetust. Poldid kinni aga laager oli omadega täiesti sodi. Jummal tänatud et tol hetkel nõustus üks tuttav mehaanik välja tulema ja
tooma mulle ka uue laagri. Sai asi vahetatud otse maantee ääres, kuna kartsin et kui edasi sõidan, siis rikun ka pooltelje ära. Nii et vaheta parem
ära. |
Keerati liiga tugevalt peale esiteks. Ja teiseks kuidas tagarattalaagri rike pooltelje ära rikub? quattro?
|
|
|
|
|
|
MorpheusS
huviline
Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 1.8T Quattro C5
|
|
postitati 13.08.07 20:55
|
|
|
No seda jah et keerati liiga peale ja üldjuhul reegel on, kui on juba loks sees siis laager on ka omadega läbi. Väga harva juhtub et splint on eest
katki läinud ja ta keerab ennast lahti.
Kartsin pooltelje otsa rikkumist, kuna koduni oli ligi 30 kilti veel ja nagu teada eesti teed on nagu raudteed ja eriti pärnu valga vaheline. Kartus
tuli sellest, et tuttav just rikkus endal ära niimoodi sõittes
|
Kuhu... Kuhu... Kuhu ma olen küll sattunud???
|
|
|
|
|
roy
huviline
Registreerunud 02.09.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 16.08.07 14:16
|
|
|
Sai siis laagrid ja piduriklotsid ostetud. Laagrite vahetamine, köki möki. Tehtud. Klotsidest kulnud ainult 1 kolmandik, ei vahetanud. Kiskusin hooga
ühe piduri sadula maha, selle tagasipanek oli mulle jama. Enam piduritega ise tegutsema ei hakkagi. Piduriketas tuleb üle võlli väikse pingutusega,
voolik annab järgi. Kõige raskem need kaks polti lahti saada suportil aga vurts aitas. Ostsin need vak laagrid mis ühe ratta jagu maksab ligi 300 eek.
Vana kooli mehena pingutasin laagrid nagu olin harjunud tööautol ja loksu ei jätnud, muidugi tunnetega. Üksi kõhh, kõhh ei tee, näis kui rohkem
rahvast peale tuleb.
|
|
|
|