Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: 85kW 2.0l ABK jõnksutab gaasi vabastades. (Vastuseid: 25 | Vaatamisi: 8235)
wookie
huviline

Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: A80 B4 Quattro 2.6 '94, VW Passat 4Motion '01, Audi A6Q C7 '11

postitati 23.07.07 12:58 Tsiteeri
85kW 2.0l ABK jõnksutab gaasi vabastades.

Ehki neid 85kW teemasid on nagu mudru juba, tegin siiski veel ühe...

Enivei, ehk oskab keegi mõne hea idee anda...
Mootoriks on 85kW 2.0l ABK '94 aasta. Aju on 039906024A DIGIFANT 1.75 1583.
Probleemiks siis see, et mõnikord (mitte alati) gaasi vabastades (noh umbes sellel hetkel, kui peaks toimuma fuel cut - st. auto liigub, gaas on lahti ja pöörded on üle 1300), toimub selline tõmme - nagu keegi annaks korraks gaasi tublisti juurde. Tundub, et mida kuumem on mootor, seda sagedamini see juhtub, kuid häda esineb ka normaalse 90C juures. Sellist tõmmet ei tekki, kui tühikäiguregulaatori küljest võta ära juhe...

Erinevatel põhjustel on vahetatud (uute vastu) järgmised veidigi asjaga seotud detailid:
Õhulugeja, gaasiklapi potekas, tühikäiguregulaator, süütejuhtmed, jagaja kaas, kütusefilter, lambda andur, geneka harjad, temperatuuri andurid, detonatsiooni andur.
Ühtegi veakoodi ei ole (veakoode ei tekki ka sõites), ühtegi teist silmapaistvat häda ei ole, jõudu on piisavalt, tühikäik on korras, pöördesse läheb hästi, temperatuur kõigub 90 - 100 vahel (sõites 90 kandis, ummikutes läheb sajani aga mitte üle selle).

Ahjaa, relee nr. 30 on samuti üle vaadatud - külmjooteid ei ole.

... kirjutab lootuses, et äkki annab keegi mõne hea mõtte, mida veel võiks kontrollida.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
HannesT
huviline

Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Avant

postitati 23.07.07 20:45 Tsiteeri

See juba vana tüüpviga/vigur nendel ABK'del. Mul on olnud 2 ABK'd ja mõlemad käitusid nii , plus veel tuttavatel mitmed kaheliitsrised. Eitea jah mis jama see on, aga pmst ju väga ei häiri ka.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
wookie
huviline

Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal

postitati 23.07.07 20:52 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: HannesT
See juba vana tüüpviga/vigur nendel ABK'del. Mul on olnud 2 ABK'd ja mõlemad käitusid nii , plus veel tuttavatel mitmed kaheliitsrised. Eitea jah mis jama see on, aga pmst ju väga ei häiri ka.

No väga ei häiri jah aga ma olen kohanud sarnast mootorit (tõsi, volkari küljes), mis ei tee nõnda. Seega tekkis huvi, et ehk keegi teab, mis põhjus sellel jõnksutamisel olla võib ja kuidas seda ravida (ilma maha müümata ja teistsugust ostmata) :-)
Ja noh... tegelikult teeb see ikka tigedaks kah pisut...

roy
huviline

Registreerunud 02.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 24.07.07 07:11 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: wookie
Tsitaat:
Algselt postitas: HannesT

No väga ei häiri jah aga ma olen kohanud sarnast mootorit (tõsi, volkari küljes), mis ei tee nõnda. Seega tekkis huvi, et ehk keegi teab, mis põhjus sellel jõnksutamisel olla võib ja kuidas seda ravida (ilma maha müümata ja teistsugust ostmata) :-)
Ja noh... tegelikult teeb see ikka tigedaks kah pisut...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
roy
huviline

Registreerunud 02.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 24.07.07 07:19 Tsiteeri

Enda omal 85kw olid ka mingid jõnksud vahel, nagu suurt ei seganud ja ei pannud enam tähele. Ei mäletagi kaua ta seda tegi kuni ühel halval päeval jäi järsku vait. Kommutaator andis otsad. Uue kommutaatoriga pole jõnkse enam tundnud. Arvan, et pole üldse tarvis torkida, ükskord tuleb viga jõuliselt välja.

wookie
huviline

Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal

postitati 24.07.07 08:35 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: roy
Enda omal 85kw olid ka mingid jõnksud vahel, nagu suurt ei seganud ja ei pannud enam tähele. Ei mäletagi kaua ta seda tegi kuni ühel halval päeval jäi järsku vait. Kommutaator andis otsad. Uue kommutaatoriga pole jõnkse enam tundnud. Arvan, et pole üldse tarvis torkida, ükskord tuleb viga jõuliselt välja.

Kas selle kommutaatori värgi kohta on see teema http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=41961 ?

See peaks siis olema see süütepoolist vasakul paiknev jubin?
http://perses.net/~wookie/syytepool.jpg

roy
huviline

Registreerunud 02.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 24.07.07 16:30 Tsiteeri

Teema on sama aga sinu pildist ei saa ma mõhkugi aru. Süütepooli tuleb kolme klemmiga pistik ja väljub kõrgepinge juhe mis läheb jagajasse. Minu süütepool on umbes neljakandiline ja kommutaator asub selle sees all. Kahe kruviga kaanetaoline asi all ongi kommutaatori jahutus plaat. 2 klemmi lahti mis asuvad plassmass väikse luugi all süütepoolil ja 2 kruvi alt lahti ja ongi käes, muidugi parem on pool seinalt maha võtta. Asi on väga lihtne. Kui tahad teist kommutaatorit panna ja proovida siis see töö on väga lihtne ja võtab väga vähe aega.

wookie
huviline

Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal

postitati 24.07.07 18:43 Tsiteeri

Tsitaat:
Teema on sama aga sinu pildist ei saa ma mõhkugi aru. Süütepooli tuleb kolme klemmiga pistik ja väljub kõrgepinge juhe mis läheb jagajasse.
Minu süütepool on umbes neljakandiline ja kommutaator asub selle sees all. Kahe kruviga kaanetaoline asi all ongi kommutaatori jahutus plaat. 2 klemmi lahti mis asuvad plassmass väikse luugi all süütepoolil ja 2 kruvi alt lahti ja ongi käes, muidugi parem on pool seinalt maha võtta. Asi on väga lihtne.

Paistab, et mul on seal see ehitus veidi teistsugune. Et oleks kindel, et me räägime ikka ühest ja samast asjast, tegin veel mõned pildid.
Esimesel on siis see süütepoolindus ise. Süütepool peaks siis olema see tükk, kuhu läheb külge kaks tavalist juhet ja jämedam süütejuhe, mille teine ots läheb jagajasse. Süütepooli kõrval, sama kinnituse küljes on siis selline lapik junn, kust need kaks pooli minevat juhet tulevad ja kuhu läheb juhe, mille otsas on kolme otsaga pistik. See juhe tuleb sellest samast pundist, kus on kõiksuguste teiste andurite ja täiturite juhtmed ning mis vist läheb teist otsa pidi ajusse.
http://perses.net/~wookie/syytepool1.jpg

http://perses.net/~wookie/syytepool2.jpg
Süütepooli alune näeb välja sedasi:
http://perses.net/~wookie/syytepool3.jpg
Tsitaat:
Kui tahad teist kommutaatorit panna ja proovida siis see töö on väga lihtne ja võtab väga vähe aega.

Jah, mul oli selline mõte, et proovida, kas mõni teine kommutaator ehk paremini käitub, kuid hetkel mulle näib, et me vist räägime veidi erinevatest süsteemidest... või saan ma millestki valesti aru.

edit:
Hmm, paistab, et enne 94 aastat tehtud masinatel näeb see osa tõesti teistsugune välja...
http://img4.auto24.ee/auto24/560/489/7601489.jpg

Samas, kõige loogika järgi peaks ikkagi kommutaator olema see süütepooli kõrval olev jupstükk, mille külge kinnitub kolme juhtmega pistik... Ma oletaks, et varasematel on ta süütepooli küljes lihtsalt...
Huvitaval kombel näitab vagcat kogu seda süütepooli värki ühe detailina - nad tõesti kinnituvad ühe ja sama raami külge.

roy
huviline

Registreerunud 02.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 25.07.07 06:39 Tsiteeri

See on tõesti teismoodi. Põhimõte peaks olema sama, ilmselt on kommutaator eraldi. Kui kuskilt selgust ei saa siis vaata selle kõrvaloleva jublaka number ja mine poodi seal on kataloogis kõik nubrid olemas. Kui mina poes käisin siis oli neid sarnaseid kommutaatoreid mitu tükki ainult numbris oli erinevusi. Ei tea miks nad kogu aeg muudavad aga töökindlus ei parane.

wookie
huviline

Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal

postitati 25.07.07 20:27 Tsiteeri

Mnjah, paistab, et seda tükki müüakse uuest peast ainult koos süütepooliga paarituhande raha eest... Mis seal nii palju maksab, mina ei mõista. Ilmselt kiri "Made in Japan" :-)

Ma saan aru, et see kommutaator on lihtsalt seade, mis annab ajust tuleva impulsi peale süütepooli sisse piisava nätaka, millest indutseeritakse kõrge pingega impulss, mis tekitab küünlas sädeme. Jagaja abil suunatakse see impulss õige silindri küünlasse kah...

Kui see sedasi toimub, siis ma ei saa aru, miks selle võimalik vigane olek ainult gaasi vabastamisel mõjub... Ainuke seletus oleks, ehk see, et seal tekkib mingi viivitus, mida ei tohi olla aga see ei tundu usutav...

runB4
huviline

Registreerunud 07.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 Avant

postitati 26.07.07 06:42 Tsiteeri

Sama mootor, sama probleem. Igaljuhul sain jõnksutamise hulga vähemaks peale süüte reguleerimist veidi varasemaks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
roy
huviline

Registreerunud 02.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 26.07.07 07:39 Tsiteeri

See on tõesti jama, et uue kommutaatori peab koos pooliga ostma. Uuematel on nad müüa eraldi. Tuttav elektrik kõneles, et poes pidiki ütlema eraldi ei müüda aga tegelikult on. Seda vanemat ristandit ei tea. Kui kunagi peaks läbi minema siis osta uuem pool ja lase külge aretada. Ega polegi kindel kas on kommutaatori viga. Olen mõelnud seda süüte värki ja järelduseletulnud, et üks viga on vahelejätmine ja teine võiks olla nõrk säde.

roy
huviline

Registreerunud 02.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 26.07.07 07:53 Tsiteeri

Tahtsin veel lisada, et süüte vahelejätmine tekitab jõnksutamist. Vanal sierral oli üks küüna vigane ja pani vahel 1 käiguga sõites kakkuma. Suurema hooga ei saa aru sest inerts veab üle.

wookie
huviline

Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal

postitati 26.07.07 08:41 Tsiteeri

Tjah... süüde nõrk... Hmm... võib-olla on ta nõrk ainult teatud olukorras. See meenutab, et jagaja rootor ei ole kindlasti enam oma esimeses nooruses.

Iseenesest vedeleb uus rooter sahtlis aga kuidas kurat see vana sealt kätte saada? Loogiliselt võttes võiks tulla tõmmates aga ei tule. Väga kõvasti ei julenud sikutada kah.

Tegelane5
huviline

Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 26.07.07 09:53 Tsiteeri

B3 3a mootoril on ka selline 3se pistikuga pool/kommutaator, ainult et pool on tavaline ümmargune Boschi oma(Vbolla eri variant?), ja sellel kommutaatoril on Boschi märk peal. Samas Etka seda varianti ei näitagi. Etka näitab 3a motole u samasugust nagu siin piltidel on.

wookie
huviline

Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal

postitati 26.07.07 10:11 Tsiteeri

Noh, kui elcats.ru kaudu otsida, siis saab tulemuseks, et tootekoodile 8A0905105 vastavad järgmised tükid:
http://www.exist.ru/resultr.asp?pcode=8A0905105&fcode=008&sr=44

Õige asi tundub olevat see: http://www.elcats.ru/fullinfo.asp?flag=117442656&pid=51968047

Aga väljanägemise järgi võiks kommuka asemele sobida ka see: http://www.elcats.ru/fullinfo.asp?flag=117442660&pid=76F10547 (iseasi muidugi, kus seda müüakse)

Aga ikkagi, kui probleemiks on lihtsalt sädeme nõrkus, siis saab seda kindlasti veidi parandada süütejagamise mehhanilise osa paremaks tegemisega...
Seega, kuidas kurat käib jagaja küljest ära rootor?

Tegelane5
huviline

Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 26.07.07 10:33 Tsiteeri

http://www.hueco.de/AECatalog/index.php?searchkey=138053&dialog=1&contentmode=3&lang=uk

selle koodiga peaks Hüco't tellida saama.

EDIT
või see
http://www.hueco.de/AECatalog/index.php?searchkey=138017&dialog=1&contentmode=3&lang=uk

jaspa
huviline

Registreerunud 15.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 26.07.07 10:37 Tsiteeri

Tuleb ikka tõmmates. Kui aga seda asja juba pikemat aega vahetatud ei ole siis on ta seal ikka kõvasti kinni jah. Minu oma igatahes läkski tükkideks. Samas sai selle suure kangutamise käigus pisut muljuda see plekist rootor ja selle tulemuseks oli see, et halliandur lõpetas oma töö. Asi leidis lahenduse uue jagaja näol. Kui aga kätte saad, siis enne uue panekut, võid selle otsa seal pisut miskise määrdega kokku teha. Teinekord siis kas endal või juba järgmisel auto omanikul asi lihtsam.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
wookie
huviline

Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal

postitati 26.07.07 11:28 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Tegelane5
http://www.hueco.de/AECatalog/index.php?searchkey=138053&dialog=1&contentmode=3&lang=uk
http://www.hueco.de/AECatalog/index.php?searchkey=138017&dialog=1&contentmode=3&lang=uk

Välimuse järgi võiksid mõlemad kuidagimoodi sobida. Iseasi muidugi, kas pistik vastab. Igastahes peab uurima, tänud.

Tsitaat:
Algselt postitas: jaspa
Tuleb ikka tõmmates. Kui aga seda asja juba pikemat aega vahetatud ei ole siis on ta seal ikka kõvasti kinni jah. Minu oma igatahes läkski tükkideks. Samas sai selle suure kangutamise käigus pisut muljuda see plekist rootor ja selle tulemuseks oli see, et halliandur lõpetas oma töö.

Kangutada pole ilmselt hea jah. St. kas ta peaks siis nagu otse tõmmates ära tulema?
Huvitav, kui tugev see mehhanism seal jagajas on :-)

jaspa
huviline

Registreerunud 15.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 26.07.07 12:17 Tsiteeri

Otse tõmmates jah. Aga seda ma ei tea kui tugev ta sealt alt on. Äärmisel juhul katsu ta kuidagi katki "hammustada", pigistada. Minu oma katki läkski ja nii ma ta sealt tükikaupa kätte sain. Tükke ei ole ka muidugi soovitav sinna sisse kukutada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
roy
huviline

Registreerunud 02.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 26.07.07 14:30 Tsiteeri

Ärge nüüd nii hoogu ka minge ja kõike lammutama hakake. Võtke aeg maha ja aeg annab arutlust. Hallandur on kallis asi ja peab vastu õige mitu kommutaatorit.

jaspa
huviline

Registreerunud 15.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 26.07.07 15:51 Tsiteeri

Seda kindlasti, et on kallis. Sellepärast ma räägingi, et peab ettevaatlik olema. Minu oma läkski õhtale, sest ei teadnud kui kõvasti seda rootorit kangutada tuleb. Peale vahetust sai muidugi veel 20-30 km sõita ja siis jäi mootor seisma. Aga kinni oli ta nii, et muidu kätte ei saanud kui juppidena.

spark
huviline

Registreerunud 27.06.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2001a.

postitati 26.07.07 16:42 Tsiteeri

minu b4 on viimaste päevade jooksul tulnud sama probleem.
madalamate pööretega hakkab jõnksutama või kakkuma(ei oskagi täpset kirjeldust anda),seda siis nii gaasi vajutades kui lahti lastes.kas on täpselt sama asi??-mis kirja algatajal?
....siinkohal veel selline küsimus,et selle ädaga on kaasnenud selline nähtus-et kui auto käima paned siis lähevad pöörded korraks ülesse mingi 1500 peale ja seejärel normi tagasi.kas need kaks asja võivad olla kuidagi omavahel seotud?

wookie
huviline

Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal

postitati 26.07.07 18:20 Tsiteeri

Niisiis. Kanatused, võitlus... natuke võitu...
Sai see neetud rootor ära vahetatud. Mootor tundub töötavat ühtlasemalt ja veidi vabamalt. Selline sujuvam tunne on... Jõnksutamine aga jäi harvemaks, kuid päris ära ei kadunud. Kokkuvõtlikult tundub, et sai parem, kuid mitte hea.

Vahetamine, õigemini vana kätte saamine, on parajalt kehv töö, tuleb tunnistada. Kuna otse tõmmates ta kuidagi ära tulla ei suvatsenud, istusin maha ja mediteerisin veidi, et kudas kurat ta siis ikkagi kätte saada. Selge oli see, et halli andurit ega andurile infot andvat plekitükki seal rootori all mitte mingil juhul vigastada ei tohi. Parem oleks, kui neid üldse ei puudutataks. Väga julma jõuga läheneda ilmselt samuti ei tohi, kuna keegi pagan ei või teada, kui tugev see konstrui seal on.

Keerutasin uut rootorit käes ning tuligi selline mõte:
Mõõtsin ära rootori jala seina paksuse. Keerasin väikese akudrelli otsa kolmese puuri. Puurisin jagaja küljes oleva vana rootori jala sisse ovaalse augu (õnnestus teha praktiliselt ilma võlli puudutamata) ajasin sinna auku lapiku kruvikeeraja ning keerasin. Rootori jalg läks pikuti pooleks, nagu ta minema pidi. Poolikud tükid võlli küljest käsitsi ära ei tulnud - näpitsatega pidi murdma. Tekkinud sodi koristasin ära võimsamat sorti tolmuimejaga.

Uue rootori jala sisse panin siis jaspa õpetuse kohaselt veidi mingit tavotilaadset määrivat pläga, kuid üldiselt tundub, et uus rootor istub seal võlli otsas sama kõvasti kui vana.

Küsimus, mis tekkis: Kui suur võib/peab olema selle jagaja võlli lõtk? Kas see, et rootorit õnnestub nii kraadi jagu vms. logistada ja liikumise suunas veidi rohkem liigutada (ta tõuseb siis kõrgemale), on normaalne?

Tsitaat:
Algselt postitas: spark
madalamate pööretega hakkab jõnksutama või kakkuma(ei oskagi täpset kirjeldust anda),seda siis nii gaasi vajutades kui lahti lastes.kas on täpselt sama asi??-mis kirja algatajal?
....siinkohal veel selline küsimus,et selle ädaga on kaasnenud selline nähtus-et kui auto käima paned siis lähevad pöörded korraks ülesse mingi 1500 peale ja seejärel normi tagasi.kas need kaks asja võivad olla kuidagi omavahel seotud?

Tundub, et need asjad on kuidagi süütega seotud. Minu 85kW hakkas enam-vähem inimese moodi tööle alles siis, kui head inimesed Tartus Riiamäel torkasid diagnostikat tehes ka süüte õigeks keerata.... Õigupoolest nemad ka soovitasid, et kõik need rootorid, jagaja kaaned ja süütejuhtmed tuleks välja vahetada.
Samas, peab tunnistama, et ühtegi põhjapanevat teooriat mul selle jõnksutamise põhjuste kohta veel ei ole...

Lisaks näppisin sõidust tulles seda kommutaatori ja süütepooli sümbioosi veidi ning tundus, et kommutaator on kuumem kui ta oma asukohta arvestades olla võiks. Ega ma tegelikult ei tea, kui kuumaks ta minna võib, kuid praktilise infotehnoloogia kursusest on teada, et kõik, mis läheb kuumaks, töötab halvasti ja tahab jahutamist. Esmapilgul tundub, et kommutaatorit peaks jahutama raam, mille küljes ta on, käitudes siis radiaatorina. Asja lahti lammutades aga selgus, et tutkit - kommutaatori "all" (vastu raami) on küll selline pind, mis võiks teoorias jahutuseesmärkidel tehtud olla, kuid raam ise on värvitud ja kommutaatori pinna füüsiline kontakt raamiga on parajalt nigel. Igaks juhuks mõõtsin, et ega see aluspind mättast isoleeritud olema ei pea - ei pidanud. Lasin siis raami selle koha pealt, kuhu kommutaator kinnitub, haljaks, panin kommutaatori ja raami vahele veidi termopastat ning keerasin asja kokku tagasi... Kas sellest midagi parem sai, ei tea, kuid vähemalt on sellel riistal nüüd mingisugunegi jahutus.

Tsitaat:
Algselt postitas: Tegelane5
selle koodiga peaks Hüco't tellida saama.
Näib, et kõige lähedasen Hüco toode on vist see:
http://www.hueco.de/AECatalog/index.php?lang=uk&searchkey=138050&contentmode=3&dialog=1

Vähemalt on selle toote cross-reference listis mainitud antud auto küljes olev 8A0905105.
Huvitav, millise firma kaudu Eestis Hüco kola osta saab?

Ja kui veel hoolikamalt netist otsida, siis leiab ka sellise riista, mis samuti peaks enam-vähem sobima:
http://www.en.bremi.de/produktdetail?artnbr=14651

Paistab, et polegi niiväga lootusetu.

wookie
huviline

Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal

postitati 27.07.07 17:05 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: spark

Ma deduktiivse meetodi abil oletades ütleks, et kogu see värk on tegelikult kinni süüte tugevuses ja täpsuses. Vägisi jääb mulje, et kui süüde kasvõi natukenegi paigast ära või nõrk on, hakkab see mootor kitse mängima. Ma loodan, et sul on võimalus seda oletust kinnitada või ümber lükata, kui sa lased oma süütesüsteemi üle vaadata...
Minul näiteks sõltub jõnksutamise intensiivsus jagaja kaane asendist :-) Jagaja kaas läheb peale iseenesest ainult ühes asendis, eks, kuid need suunajad lasevad tal veidi veidi liikuda, kui asi fiksaatoritega kinni pole. See loks on maksimum mingi pool kraadi. Vot kui ma panen kaane peale sedasi, et ta on loksu piires jagaja rootori liikumise suunas piirdeasendis, siis jääb jõnksutamine oluliselt vähemaks.

Kas ma teen siit õige järelduse, et süütenurk on veidi liiga varajane?

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 30.3% - SQL: 69.7%]