Liuskur
huviline
Registreerunud 30.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100(89) c3 2.0E R5
|
|
postitati 17.07.07 16:04
|
|
|
Vasak esiratas vilistab ja on üli kuum
Mingil hetkel kuuleb vasaku rattast vilisemas, koguaeg ta seda ei tee kuid üpris tihti. Jõudsin just koju ja katsusin ka velge, sinna võib sõrmed ära
põletada, teised veljed on jahedad...
Olen üpris kindel et see on midagi seotud piduritega, kuid mis, ei tea.. ma ei ole selle probleemiga veel kuhugile pöördunud.
Auto on see mis kirjas.
|
|
|
|
roadwolf
huviline
Registreerunud 28.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: vw passat
|
|
postitati 17.07.07 16:18
|
|
|
vabalt võib olla ka rattalaager, võta pidurid lahti vb on lihtsalt kinni jäänud silinder või liugurid. Pane asi liikuma ja vaata kas kordub asi või
mitte.
|
|
|
|
Liuskur
huviline
Registreerunud 30.03.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 17.07.07 16:38
|
|
|
et ee, selline värk kah et vilistamine lõppeb/algab vahetult peale pidurdamist... tulin just linnast ja seal valgusfooride taga oli küll selline värk
et natukene aega sõitsin ilma vilinata ja kui oli vaja jälle pidurdada siis hakkas kohe uuesti. Veel täheldasin ka et teatud kraadi alla rooli pöörata
siis vilin oli pidev, mingi mõni kraad paremale..
|
|
|
|
Taavi
klubiliige
Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: UrS4
|
|
postitati 17.07.07 16:41
|
|
|
No tõsta nurk üles ja vaata kas on pidur peal. Pole väga raske.
|
12.301@181km/h
|
|
|
|
|
Liuskur
huviline
Registreerunud 30.03.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 17.07.07 16:44
|
|
|
nojah las ta jahtub veel nati ja siis saan ehk puutuda juba...
Lisan ka veel et vilin on perioodiline, ehk siis võngetega, sõltuv kiirusest. Kui laager oleks läbi, kas siis pole mitte ühtlane undav vilin?
|
|
|
|
lauri55
huviline
Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: audi 90 2.3 98kw; 80 B2 1980
|
|
postitati 17.07.07 17:58
|
|
|
Sul on jäänud piduri kolb silindrisse kinni! mul oli sama jama! sai teeninduses käidud kuna edasi enam sõita ei julgenud! need seal murdsid kolvi
lahti ja sõit jätkus!
|
|
|
|
Liuskur
huviline
Registreerunud 30.03.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 17.07.07 18:42
|
|
|
Või et piduritega.. mm vaatan kas saan ise korda ehk..
|
|
|
|
Liuskur
huviline
Registreerunud 30.03.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 17.07.07 20:19
|
|
|
Ei tundu et miski oleks kinni kiilunud, kõik liigub vabalt.. Võibolla on veel ideid?
|
|
|
|
seawolf
huviline
Registreerunud 19.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: audi 100 2,3 aut.
|
|
postitati 17.07.07 20:49
|
|
|
Mul on õnnestunud kolmel autol see üle elada. Kolvi pealt on tihend räbal ja kolb roostes. Ketas teda tagasi lükata ei jõua. Klotside katted on
metallini ära kulunud, sellest see vilistamine. Kuidas korda sain. Uued klotsid. Support pealt maha, puhastasin roostest kuni metall läikima hakkab.
Siis olenevalt kui kinni see kolb on kas jõuad pitskruviga tagasi suruda või on pressi vaja. Saanud kolvi sisse tagasi support külge ja surud kolvi
uuesti täispikkuses välja(ettevaatust, et kolbi päris välja ei suru, pärast ei saa seda enam tagasi) Puhastad uuesti, õlitad ja nii umbes kolm neli
korda, kuni kolb hakkab normaalselt liikuma. Kummitihend kolvile peale, enne määret kolvile, klotsid paika. Support kokku ja voila. Üldiselt mul audil
samamoodi, kui klotse ei kontrollinud ja ratas maha jahtus, siis pidurid tulid nii palju maha, et ratas liikus ilusti.
|
|
|
|
aivo_
huviline
Registreerunud 01.04.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 avant
|
|
postitati 17.07.07 21:00
|
|
|
Tegelikult minu autol ka kuskil ees vilistab midagi. Linnas eriti hästi kuulda. Kui vaiksemalt sõidad siis kiuksub ja kiiremini sõita siis vilistab.
Kaob ära siis kui õrnalt pidurit puutud või kui kiirendad. Vahe on ainult selles, et ma vahetasin ära piduriklotsid ja kettad ning tegin korda
suportid. Ise kahtlustan rattalaagrit kuid selle vahetamiseni pole veel jõudnud. Kurvides ega otse sõites ei unda mida laagrid tavaliselt teevad.
|
Kõik mis on raha eest saadud on odavalt saadud...
|
|
|
|
|
Liuskur
huviline
Registreerunud 30.03.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 17.07.07 21:09
|
|
|
Klotside katted on korras, ei ole ära kulunud metallini, selle kolvi jama võtab homme käsile..
|
|
|
|
lauri55
huviline
Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: audi 90 2.3 98kw; 80 B2 1980
|
|
postitati 18.07.07 03:08
|
|
|
Soovitan poest osta pidurite remondikomplekti ja kõik korda teha kui juba laiali lammutama asja hakkad! Audi 90-l maxid need miskit ligi 80 eek
komplekt! aga kui remontima hakkad siis võta kindlasti kedagi pädevamat endale kõrvale!
|
|
|
|
Martinez
huviline
Registreerunud 22.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: B5 1.8TQ, Passat B7, DL 1000
|
|
postitati 18.07.07 04:54
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: lauri55
Soovitan poest osta pidurite remondikomplekti ja kõik korda teha kui juba laiali lammutama asja hakkad! Audi 90-l maxid need miskit ligi 80 eek
komplekt! aga kui remontima hakkad siis võta kindlasti kedagi pädevamat endale kõrvale! |
Väike tähelepanek ka, kui remonidkomplekte hakkad ostma siis vaata karbi sisu üle, mulle müüdi 4 karpi kuid esimeste supportite jaoks on ühes karbis
2 supporti tihendid, tagumiste omad erald.
Ise võtsin asja paar nädalat tagasi ette ja ei olnud probleemi.
Kui ainult esimesed ette võtad siis peaksid vabalt oma jõududega hakkama saama.
Ise kiskusin supportid alt ära ja lasin kompressoriga esimeste supportite kolvid välja.
| Tsitaat: | Algselt postitas: seawolf
(ettevaatust, et kolbi päris välja ei suru, pärast ei saa seda enam tagasi) |
Kui kolbi päris välja ei lase ei saa ka sisemist tihendit ära vahetada mis võib ka probleemi põhjuseks olla.
Nii et kolb välja pinnad puhtaks, määrdega üle, uued tihendid katted peale ja peaks olema nagu uus.
Jõud ja jaks 
|
|
|
|
|
|
Tegelane5
huviline
Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 18.07.07 09:00
|
|
|
Minul oli sama viga, esipidur jäi natuke peale. Viga polnud kinniroostetanud kolvis, vaid selles et klotsid ei saanud ilusti tagasi liikuda.
|
|
|
|
|
|
seawolf
huviline
Registreerunud 19.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: audi 100 2,3 aut.
|
|
postitati 18.07.07 09:36
|
|
|
| Tsitaat: |
Kui kolbi päris välja ei lase ei saa ka sisemist tihendit ära vahetada mis võib ka probleemi põhjuseks olla.
|
Kuidas sa need kolvid pärast tagasi saad?
|
|
|
|
Martinez
huviline
Registreerunud 22.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: B5 1.8TQ, Passat B7, DL 1000
|
|
postitati 18.07.07 10:22
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: seawolf
| Tsitaat: |
|
Kuidas sa need kolvid pärast tagasi saad? |
Mina keerasin supporti kruustangide vahele, panin kolvi ilusti otse silindri peale ning kolvi peale puuliistu millele haamriga koputades kolb ilusti
sisse läks.
|
|
|
|
|
|
Thirteen
huviline
Registreerunud 21.06.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi V8 4,2 M
|
|
postitati 18.07.07 10:29
|
|
|
Kolvi ja tihendi teed ilusasti õliseks ja läheb ta sinna tagasi kah väga ilusasti.
Üks asi veel millega sul võib lähiajal probleem tekkida on rattalaager. Kui juba velg kätt ei kannata on ka laager liigset soojust tunda saanud
ilmselt aga see ei ole reegel.
|
|
|
|
janxs
huviline
Registreerunud 09.11.06
Kasutaja on eemal
Auto: audi 80 quattro 2,0. 101kw.
|
|
postitati 18.07.07 10:34
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Thirteen
Kolvi ja tihendi teed ilusasti õliseks ja läheb ta sinna tagasi kah väga ilusasti.
Üks asi veel millega sul võib lähiajal probleem tekkida on rattalaager. Kui juba velg kätt ei kannata on ka laager liigset soojust tunda saanud
ilmselt aga see ei ole reegel. | Väga õige tähelepanek.Kui lammutama hakkad vaheta rattalaagrid ka juba ära,sest kui laagri tihendid
on kannatada saanud lähevad nad üsna ruttu läbi.
|
|
|
|
Liuskur
huviline
Registreerunud 30.03.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 18.07.07 11:44
|
|
|
Kuna sain autopartnerisse väga kiirelt aja, ei hakkanud ma ise lammutama, tulin just praegu sealt ja otse foorumisse Teenus maksis mul ainult 189.-, summa mida olen nõus välja käima küll.
Töö tegemise ajal olin ise koguaeg juures ja viga oli ühes klotsis, mis oli roostes ja ei liikunud absoluudselt, mees võttis eebliga asja lahti , lihvis rooste maha, sai ilusti liikuma, õli igale poole vahele(mulle tundus
et see õli võttis ka mingis osas roostet vähemaks sest et see hakkas natukene mulisema ja jäi oranz jälg..
Igaljuhul asi sai korda ja olen jälle happy.
Töö ise oli äärmiselt lihtne, sai ka kontrollitud kolvi, mis oli täiesti töökorras.. järgmine kord oskan ise juba sellise asja ette võtta.
|
|
|
|
Tegelane5
huviline
Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 19.07.07 08:56
|