Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Mootoril ei tööta kõik silindrid (Vastuseid: 15 | Vaatamisi: 1845)
tryku
huviline

Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 26.06.07 12:06 Tsiteeri
Mootoril ei tööta kõik silindrid

Selline mure siis, et pärast klapikaanetihendi vahetust hakkas tühikäik jamama ning kõik silindrid ei tule ilusti järele.
Tühikäik hüppas ning oli 1500 peal. Sellest murest sain ma jagu, kui vahetasin selle jubina:

http://www.avs.pri.ee/martin/klapp.jpg

Kuid see taastas ainult tühikäiku, mootor väriseb tühikäigupööretel ning gaasi andes käib natukene paremini, kuid õige asi see kohe kindlasti ei ole. Seega mind esialgu üldse huvitab, milline pinge peaks sinna noole näidatud pistikusse tulema, minul tuleb stabiilselt 2.3 volti.

Küünlad ja küünlajuhtmed on igatahes kontrollitud. Pihusteid ei ole kontrollinud, kuid enne klapikaanetihendivahetust oli kõik korras.
Vahepeal vahetasin ka plokikaanetihendi ja klapisääretihendid ära, kuid nende vahetus ei ole mootori käimist mingit moodi mõjutanud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
tryku
huviline

Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 26.06.07 19:24 Tsiteeri

Äkki mõni audiklubiline võtab oma masinal korra pistiku maha ja vaatab, mida tester näitab?:cool:

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 26.06.07 19:32 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: tryku
Äkki mõni audiklubiline võtab oma masinal korra pistiku maha ja vaatab, mida tester näitab?:cool:

Tavalise testriga ei ole sealt mõõta midagi, seda klappi juhitakse impulssidega, st vool on pulseeruv.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
tryku
huviline

Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 26.06.07 19:53 Tsiteeri

Selge, mul on alaliselt seal 2.3v. Mida sellisest asjast arvata?

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 27.06.07 07:13 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: tryku
Selge, mul on alaliselt seal 2.3v. Mida sellisest asjast arvata?

Kui tühikäik on korras ja stabiilne siis jäta see stabilisaatorklapp üldse rahule.:D 2,3V võib ta näidata küll, tester ei oska lihtsalt ise aru saada kas ta mõõdab alalis- või vahelduvvoolu ja seetõttu näitabki mingit vahepealset tulemust. Ma ei tea täpselt kuidas targad insenerionud selle süsteemi tööle on pannud, kuid tõenäoliselt on selle ahela pinge ikka 12V ja muudetakse voolu sagedust või impulsi kestust.
Igatahes tundub, et otsid viga valest kohast. Võimalusi on palju, alates vigasest süüteosast (ntx küünlad või juhtmed) lõpetades pritsejagaja-õhulugeja või juhtrõhuregulaatoriga.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
tryku
huviline

Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 27.06.07 11:19 Tsiteeri

Küünlad ja küünlajuhtmed on kontrollitud, peal on uued küünlad, kuid testisin ka vanadega.

Kuid mis asi võib klapikaane mahavõtuga nii metsikult muutuda? Kui enne seda oli just kõik korras?:mad:

Muidu seda ka, et kui ma võtan sellel klapilt pistiku tagant ära, siis ei muutu mootori töös midagi.

Mybestfriendmyself
huviline

Registreerunud 29.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 2.8 Q

postitati 27.06.07 11:34 Tsiteeri

Nii huvi pärast pakuks piduri võimendi voolikut.Siis üldiselt hakkab analoogselt jamama kui lisa õhku saab.

Võtad oma naise ka kaasa?Tuim oled peast või?Kes siis metsa puid kaasa võtab.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
tryku
huviline

Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 27.06.07 12:03 Tsiteeri

Kus see voolik asub? Muidu mul on selline imelik nali ka juures, et kõik pidurid on õhutatud ja õli ei kao, kuid piduri vajutamisel läheb ikkagi hoiatustuli põlema :(

Mybestfriendmyself
huviline

Registreerunud 29.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 2.8 Q

postitati 27.06.07 14:38 Tsiteeri

Voolik on sisselaske kollektori salongi poolses otsas.Üks küsimus ka siia juurde kas sul on pidurivõimendi pneumaatiline või hüdrauliline?Mul endal selle neetud hoiatustulega analoogne jama et hakkab põlema mitte küll iga kord kui pidurit vajutada.Ja siin foorumist uurides tuli välja et siis ei ole kas võimendis õli surve piisav või on andur peetis.Sry kui jutt segane sai.

Võtad oma naise ka kaasa?Tuim oled peast või?Kes siis metsa puid kaasa võtab.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jokker
huviline

Registreerunud 10.07.05
Kasutaja on eemal

Auto: A6 '96 ABK

postitati 27.06.07 14:59 Tsiteeri

Kas tühikäigumootor hoiab tühikäiku stabiilsena ka siis kui mõni pütt tagant ära? Mis andurid regulerivad tühikäigumootori tööd ja kas tühikäigu pöörded tuleb ise paika keerata või regullib aju ise seda miski pöörete anduri pealt?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 27.06.07 17:40 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jokker
Kas tühikäigumootor hoiab tühikäiku stabiilsena ka siis kui mõni pütt tagant ära? Mis andurid regulerivad tühikäigumootori tööd ja kas tühikäigu pöörded tuleb ise paika keerata või regullib aju ise seda miski pöörete anduri pealt?

Tühikäigu stabiliseerimisklapp püüab pöördeid hoida etteantud väärtusel mis on määratud juhtploki sead(et)ega. Infot saab ta temp andurilt ja jagajalt. Kui midagi on väga mööda siis ta muidugi enam pöördeid hoida ei suuda kuna siibrist mööda juhitav õhu hulk on suhteliselt väike.
Vanematel masinatel esineb ka tühikäigusüsteemi sellist versiooni kus klapp on ainult külma mootori pöörete tõstmiseks.

Teema algataja võiks hakatuseks üle vaadata karteri tuulutuse jm õhuvoolikud. Ega klapikambrikaane tihendi vahetusega ei tarvitsegi ilmtingimata seost olla, vahel hakkavad vead pihta kõige müstilisematel hetkedel;)

Sellistele masinatele minuteada ei olegi vaakumiga pidurivõimendeid pandud?

jokker
huviline

Registreerunud 10.07.05
Kasutaja on eemal

postitati 27.06.07 17:53 Tsiteeri

Mul lihtsalt selline jama, et pöörded panevad segast,
käivitades viskab üle 2000 ja kõigub 2000 ja u. 2500 vahel. Mingilt maalt jääb rahulikuks ja hoiab ilusti 800 või veidi alla.Vahel nt foori taga seistes kukub lahmima 2000 ja 1000 vahel, mingi ajaga jaäb rahule. Samas vahel jälle jääb hoidma pöörded mingi 500 kanti. Ise kahtlustan tühikäigumootorit.

Mootor on 2.3L 100kW NF

joyrider
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tryku
huviline

Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 27.06.07 18:17 Tsiteeri

Kui mul see jubin läbi oli, siis viskas ka külmalt pöörded kõrgele ja siis kui soojenes, siis hakkas pöördeid lahmima aga mul oli 1500-2000 vahel.

tryku
huviline

Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 02.07.07 15:27 Tsiteeri

Nii, mure on muutunud. Mootoril on kõik silindrid järel, kuid võtab nagu natuke lisaõhku. Põhilised voolikud olen üle kontrollinud ja silikooniga tihendanud aga roolivõimupumba juurest sisiseb miskit ning see viga on ka, et kui sellel stabilisaatorklapil võtan pistiku tagant, siis ei muutu mitte miskit(nii sooja kui külma mootoriga).

jokker
huviline

Registreerunud 10.07.05
Kasutaja on eemal

postitati 02.07.07 15:51 Tsiteeri

õhulekkeid saab kontrollida eetriga, pihustad seda sisselaske torudele jne.

joyrider
kuuno
huviline

Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: audi200 2,2turbo/ 121 kw ja audi allroad 2.5,132kw.2003a

postitati 04.10.07 19:12 Tsiteeri

küttesegu (võib) paigast ära olla ml sarnane kamm sees kui pritse vahetasin. vaata kas õlivardal ja õli sissevalamise korgi tihendid on korras kui sealt saab lisaõhku hakkab ka puterdama. veel võid vaadata lõdvikut mis tuleb cooleri radikast ja lääb turbokollektorisse.ta ei pruugigi tühikäigul imeda lisaõhku ku gaasi annad ja tekib väändemoment ja siis võib lõdviku alt imeda lisaõhku. kui stabilisaatori klapil pistiku töötava mootoriga sabast ära tõmbad tagasi paned ei hakka see tööle pead mootori korrax seikama. stabika klapist käega kinni võtad peab see surisema.::cool:

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 12.3% - SQL: 87.7%]