Lehekülgi: 1 2 |
Driver
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi B4 1,9 TDI
|
postitati 24.06.07 20:03
|
|
|
soovitage B4 armatuuri mahtuvaid komponente
soovin panna sinna midagi uut
ideaalis oleksin rahul kui leiduks mingi 13 cm kõlar mis sinna ilma suurema probleemita ära mahub, kuigi erinevate toodete andmeid vaadata siis ega
nad sinna väga mahtuda ei taha et kaldenurk samaks jääks kui palju annab
tunda see kui kõlar jääb armatuuri pinnaga tasa? hakkab väga moonutama?
probleem tegelt selles ka et 10cm komponente väga ei leidu meie turul
pakutakse küll neid koaksiaal kõlareid aga see heli pole vist päris sama mida komponent pakub? oskab keegi komenteerida?
hinnapiir oleks 2500 - 3000.- mille eest nagu tahaks midagi uut saada
eelistatud firmad oleks siiski dls, alpine, hertz aga kui on midagi head ka muudelt firmadelt siis andke aga tulla , eelnimetatud firmade nimed on
lihtsalt juba tuttavaks saanud
|
|
|
CarlosSQ
huviline
Registreerunud 30.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: 80 b4 Avant TDi
|
postitati 24.06.07 20:32
|
|
|
vaata minu autoteema alt, kuidas ma yhed alpine spx-ic sinna installisin.
just panin nende spx-ide asemele mingid 500.- alpine e-seeria omad, mängivad sitaks kehvimini kui spx-id kui tunduvalt parmini kui originaalid.
edit
kui sa peaksid valima omale need elemendid siis mul on
sulle pakkuda b4-ja a-piilarid (nahatamata) kus on nendele asukoht tehud. sümboolse hinnaga loomulikult!
edit2
tegelt mul need samad ememendid ka yle kuid eriti ei tahaks nagu myya ka, kuid vaatab
There's lots of spirit in everyone!!!
|
|
|
|
badog
huviline
Registreerunud 18.04.05
Kasutaja on eemal
Auto: S6 C5 Avant 4,2 V8 250 kW
|
postitati 25.06.07 10:43
|
|
|
kui hinnapiir sul selline, siis meie turult leiab midagi head kohe kindlasti...
kui sa soovid ainult 2way komposid ette siis näiteks sellised LINK
3way kompodest näiteks sellised LINK neist 4" armatuuri,
tweeter a-piilarisse ja 6,5" uksesisse...hea jääb originaalist raudselt parem... aga ei tohi ka installi unustada...
Mina olen DLS'iga rahul
A6 C4 Avant 1.8 92 kw 1997 a. ; A4 B5 Avant 1.8 92 kW 1997 a. ; A6 C5 Avant quattro 2.5 tdi 132 kW 2000 a. ; A4 B5 quattro 2.8 142 kW 1997 a. ; S6 C5
Avant quattro 4,2 250 kW 2000 a. A4 B5 Avant 1.8 TQ 132 kW 2000 a.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 25.06.07 11:34
|
|
|
Armatuuris oleva ava läbimõõt on 12 cm. 13 cm kõlar ise on suurem kui orig kõlarikate. Seega orig pesasse ei topi 13 cm kõlarit
mitte mingi imega. Ega sellega kaota ka midagi. Originaalkinnituseks on mannetult pehme plastplaat, mis kõlari võnkumistega igatpidi kaasa mängib.
Jäikust pole grammigi. Kui armatuuri väga lõhkuda ei raatsi, on 2 võimalust:
Variant 1: 13 cm kõll magnetit pidi treipinki panna, lasta välisläbimõõt 12 cm peale (ettevaatlikult muidugi, et magnetit raami küljest lahti ei
murraks) ta sinna orig katte randi sisse uputada ja silikooniga vms kinnitada. Sel juhul tuleb kate uus teha ja armatuur ei jää enam sile. Lisaks
tuleb arvestada sellega, et hiljem maha müüa neid kõlle kerge vaevaga enam ei õnnestu.
Variant 2: Läheneda altpoolt, teha armatuuri alt nii palju tühjaks, kui saab (orig kinnitused jms kõik nah*ui sealt), lõigata see ebakorrapärane ava
ühtlaseks ringiks, kinnitada kõlar altpoolt. Sel juhul saab kasutada ka orig kõlarikatet, mis tuleks muidugi selleks, et sealt heli ka läbi käiks,
auklikuks lõigata, nagu mul seal pildil tehtud on. Soovi korral võib selle pärast ka akustilise riidega katta. Nii paigaldatuna ei jää väljast
praktiliselt midagi paistma.
See, et kõlar armatuuriga tasa paigaldatuna orig. kinnitusest erineva kaldenurgaga jääb, ei mängi erilist rolli, kuna sellise paigalduse korral jõuab
heli kuulajani nii või naa esiklaasilt peegeldatuna. Ka juhul, kui see peegeldus toimub originaalsest paarkümmend cm altpoolt, jääb laulja siiski veel
kapotile komberdama.
Kuna see paigalduskoht on akustiliselt ideaalilähedane (ainus miinus on see, et heli tuleb peegeldatuna), mängivad seal tegelikult ka koaksiaalid
igati hästi. Vahe komponentkõllidega tuleneb ehk ainult sellest, et laiatarbekoaksiaalide tweeterid on korralike kompode omadest enamasti plekisema
heliga ja et koaksiaalides on korraliku krossi asemel kasutatud lihtlabast lõikekondekat.
Fakt on, et isegi nende pildil olevate suht odavate VDO 2-way koaksiaalide (võite ära osta ) heli oli orig Nokiate nii alumisest kui ka ülemisest otsast oluliselt
ulatuslikum. Ma küll ei paigaldanud neid sinna, proovisin lihtsalt sobivust ja panin korraks juhtmed ka sappa. Kontrast parempoolse orig kõlliga oli
drastiline, kuigi mul on need vatiteki efekti lisavad orig katted mõlemad ümber tehtud. Ei kujuta ette, kuidas inimesed neid kõlle isegi katteid
muutmata kuulavad...
|
|
|
|
syo
huviline
Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 3,0 Q 2006
|
postitati 25.06.07 11:47
|
|
|
kusjuures minu variant oli selline et lihtsalt jääbki 5"25 sinna augu peale. esimesed nädalad segas pärast oli juba poogen. esimesed kruvid saad
kinni tagant läks 3m kiirliimiga. muidugi kui kunagi müüa tahad ja originaali taastada siis jah jäävad kruvi augud ja natuke liimi jälgi aga enamus
jätab ikkagi sisse selle. ja kui kõlariga midagi juhtub siis saad kohe uued panna.
|
|
|
|
cornoyo
huviline
Registreerunud 09.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2×80 ABK
|
postitati 25.06.07 13:20
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
kuigi mul on need vatiteki efekti lisavad orig katted mõlemad ümber tehtud. Ei kujuta ette, kuidas inimesed neid kõlle isegi katteid muutmata
kuulavad... |
huvitav et mul endal vahetatud originaalid 10cm 2way Pioneeride vastu. max.võimsus 110w. Peal on needsamad b4 originaal kõlarikatted. täna siis
tuntsin ka huvi, et kas tõesti võivad need katted heli moonutada. katet peale pannes ja jälle äravõttes küll erinevust kahjuks ei märganud. kuulmisega
nagu oleks ka kõik korras, vaevalt et nüüd auke sinna katetesse sissetehes paremini mängib kui ilma katteta? need peaksid ikka algselt kohe mõeldud
olema heliläbilaskmiseks
|
|
|
syo
huviline
Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 3,0 Q 2006
|
postitati 25.06.07 13:30
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: cornoyo
kuigi mul on need vatiteki efekti lisavad orig katted mõlemad ümber tehtud. Ei kujuta ette, kuidas inimesed neid kõlle isegi katteid muutmata
kuulavad... |
huvitav et mul endal vahetatud originaalid 10cm 2way Pioneeride vastu. max.võimsus 110w. Peal on needsamad b4 originaal kõlarikatted. täna siis
tuntsin ka huvi, et kas tõesti võivad need katted heli moonutada. katet peale pannes ja jälle äravõttes küll erinevust kahjuks ei märganud. kuulmisega
nagu oleks ka kõik korras, vaevalt et nüüd auke sinna katetesse sissetehes paremini mängib kui ilma katteta? need peaksid ikka algselt kohe mõeldud
olema heliläbilaskmiseks |
kusjuures osades varinatides on kõlari katted nagu mingi paber teistpoole liimitud. peab ikk vastu valgust läbi paistma sis asi õige. minul essil
esiukse tweetri kohad pidin läbi orkima jube töö
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.06.07 13:33
|
|
|
Peal on needsamad b4 originaal kõlarikatted. täna siis tuntsin ka huvi, et kas tõesti võivad need katted heli moonutada. katet peale pannes ja jälle
äravõttes küll erinevust kahjuks ei märganud. kuulmisega nagu oleks ka kõik korras |
Ilmselgelt siiski elevant kõrvale astunud siis.
|
|
|
|
sceleton
huviline
Registreerunud 18.08.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.06.07 15:01
|
|
|
tõsi ta on, et sealt originaalkatetest ei paista valguski läbi, veel vähem tuleb heli läbi.
Ise tegin töö juures roostevabast, plekikeskuse peal lõin sinna mustri peale aukudest ja päris kobedad said teised.
|
|
|
egert20
huviline
Registreerunud 12.08.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.06.07 15:20
|
|
|
Ma panin sinna armatuuri gas 10 cm kõlarid ja originaal katetest loobusin kuna kuulates oli tõesti heli erinevus olemas.Ei viitsinud ka auke sisse
torkama hakata ja panin Gas kõlarite originaal katted peale,veidi pidi painutama ja lõikama kuid lõpuks said peale ja suht viisakas jäi lõpptulemus.
|
|
|
sceleton
huviline
Registreerunud 18.08.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.06.07 15:47
|
|
|
Ma võin sulle müüa sellised asjad. Kui viitsid neid sinna hakata sisse ehitama.
Autokõlarid HERZ HZ-5515
Läbimõõt 130mm
4 oomi
150 W
Hinnaks oleks mingi 200.-
|
|
|
CarlosSQ
huviline
Registreerunud 30.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: 80 b4 Avant TDi
|
postitati 25.06.07 18:48
|
|
|
Peal on needsamad b4 originaal kõlarikatted. täna siis tuntsin ka huvi, et kas tõesti võivad need katted heli moonutada. katet peale pannes ja jälle
äravõttes küll erinevust kahjuks ei märganud. kuulmisega nagu oleks ka kõik korras |
Ilmselgelt siiski elevant kõrvale astunud siis. |
mul ära anda (neli päki) eest need samad kõlari katted (audi b4) mis on kaetud akustilise riidega
krt ma vaatan et ma olen oma b4-jaga kõik need kadalipud läbi käinud
ja vahe on tõepoolest väga julm
ja teemasse ka natukene, nende odavamate seeria DLS-iga on see jamalugu, et tviitrid on minumeelest sellised liiga kirkad vms. igaljuhul mina odavamat
DLS-i ei soovitaks.
There's lots of spirit in everyone!!!
|
|
|
|
cornoyo
huviline
Registreerunud 09.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2×80 ABK
|
postitati 27.06.07 19:22
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: CarlosSQ
Ilmselgelt siiski elevant kõrvale astunud siis. |
mul ära anda (neli päki) eest need samad kõlari katted (audi b4) mis on kaetud akustilise riidega
krt ma vaatan et ma olen oma b4-jaga kõik need kadalipud läbi käinud
ja vahe on tõepoolest väga julm
|
selge ju siis nii on, ja silmanägemine ka kehvavõitu
igaljuhul pole mul seal mingit riiet ees. paistab valgus ilusti läbi ja kui tahta siis ka puhub läbi
võimalik et seal siis juba midagi ümber tehtud, kuigi märgata küll pole
ikkagi ei saa aru et mix peakski tehas panema sellised katted kõlaritele kust valguski läbi ei paista?
.:Rasta I Land:.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.06.07 07:22
|
|
|
ikkagi ei saa aru et mix peakski tehas panema sellised katted kõlaritele kust valguski läbi ei paista? |
See jääb mullegi lahendamatuks mõistatuseks. Ilmselt toodetakse tavaline auto tavalise inimese jaoks, kes kuuleb nendest orig kõllidest oma tavalised
päevauudised ja pop-hitid ära ega viitsi üldse selle pealegi mõelda, et miski võiks parem olla.
|
|
|
|
wookie
huviline
Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: A80 B4 Quattro 2.6 '94, VW Passat 4Motion '01, Audi A6Q C7 '11
|
postitati 28.06.07 09:43
|
|
|
ikkagi ei saa aru et mix peakski tehas panema sellised katted kõlaritele kust valguski läbi ei paista? |
Sest sellisel juhul ei saa igasugu sitt membraani peale kukkuda ja seal kõrisema hakata...
(kindlasti saab sama tulemuse ka inimlikuma kattega aga noh...)
|
|
|
|
heihei
huviline
Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: b6, 96kw bens.
|
postitati 28.06.07 10:08
|
|
|
maitse asi.mulle originaal ilu poolest meeldib rohkem
|
|
|
|
Tegelane5
huviline
Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.07.07 08:00
|
|
|
Kuulge arvestage mis aastal see armatuur üldse välja mõeldi - pakuks et miski 84 või 85. Tolle aja kohta ju täitsa ok tulemus, tuleta meelde kuidas 88
aasta japsi elemente panna oleks.
Samas mis moodi te seda akust riiet panete? Samamoodi need augukohad lõikasite välja, riie ümber ja vioola?
|
|
|
|
Tv
huviline
Registreerunud 27.07.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80B4 avant 2.0
|
|
Snowhite
huviline
Registreerunud 12.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: C5 S6
|
postitati 20.10.07 16:39
|
|
|
et te siis teaksite et on olemas erinevaid tüüpe neid kõlarikatteid. ühed on plastikust, ja nii umbsed, et sealt ei tule kellagi läbi, siis on olemas
plastikust ja tolmukaitse riidega, mis on paigaldatud altpoolt ja võtab ka mingid sagedused täiesti kinni ja siis on veel olemas metallist, audiofiili
omad, mis on hõredad, nii, et kõlar paistab täiesti selgesti läbi. endal olid autol sellised kõige hullemad versioonid. ostsin 10 cm compod. maksin
palju raha, panin sisse, katted peale aga võta näpust, tegid väga halba häält. vaatasin katteid, nägin, et need saadanad jummala umbsed. võtsin välja
ja proovisin sellist lahendust. võtsin õmblusmasina nõela, ja hakkasin augukesi suuremaks torkama. vahet oli tunda sellest, et sealt kust sai
torgitud, hakkas puhumisel ka õhku läbi käima. tegelikult aga asi selline, et värk tüütas mingi 5 minuti jooksul ää ja nädala vahetusel läksin
romulasse otsingule. leidsin audi 80 b3 kerega versiooni ja sellel olid siis metallist võred ja need sobisivad täpselt nagu rusikas silmaauku. ja ei
olnud mingid järelturu omad, vaid audi täiesti originaalid.
|
|
|
HTafka
huviline
Registreerunud 15.10.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.11.07 18:19
|
|
|
Tere! Kuna siin väga hästi ei suhtuta uue teema tegemisse, siis poetan oma küsimused siia teemasse.
Audiks siis kah b4 kereline.
Ees armatuuris originaalkõlarid. Tagaustes on kah mingised kompod, ei tea kas originaal, katted tunduvad küll originaalid. Tagumised hetkel üldse
ühendamata. Makiks AIWA CDC-R30MP(Link)
Sooviks autosse eeskätt natuke selgemaid keskmisi helisi. Kas helipilti on autos üldse võimalik tekitada? Originaalid on ees väga viletsad, ei bassi,
kõrgeid ega keskmisi. Katted ka üsna paksud ees, pidurdavad heli kõvasti.
Niisiis, mõtlesin et vaataks sinna ette midagi uut, kas selle makiga on üldse mõtet uusi kõlareid vaadata?
Mingit helirõhku taga ei aja, aga mõõdukalt võiks saada muusikat ikka kuulata(ntx Bryan Adams ja muud mahedat)
Teine võimalus, et esiustesse kõlarid installida, tuleks natuke polstrit vist lõigata. Siit ka küsimus, et kui installida 16,5cm kõlarid ustesse, kas
tuleb plekki ka lõigata ja kas need lähevad üldse sinna?(sinna alla ette poole, kus praegu on mingine kolahoidja ees)
(kodu)Helitehnikat jagan üsna hästi, kodus on ka korralik heli, kuid auto heli on midagi uut minujaoks
Hea kui saaks võimalikult odavalt. Juhtmeid ja muid pistikuid hinna sisse ei arvesta, need tulevad iseensest uued ja korralikud.
Kellel sellel teemal kogemusi võiks jagada neid
|
|
|
HTafka
huviline
Registreerunud 15.10.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.07 14:30
|
|
|
Kas esiustesse on võimalik midagi teha, ilma et polstrit eriliselt muudaks/lõhuks(v.a kõlari jaoks ava)?
Kui sinna alla ettepoole teha kas klaasile ette ei jää?
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2
|
postitati 09.10.08 14:38
|
|
|
Kas keegi pilti ei sooovi jagada kuidas ta 13cm komposi esi armatuuri sobitanud?
|
|
|
|
mihkel
huviline
Registreerunud 27.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: seat leon
|
postitati 09.10.08 15:21
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KeveN
Kas keegi pilti ei sooovi jagada kuidas ta 13cm komposi esi armatuuri sobitanud? |
Mis seal muud ikka kui armatuur vaja maha võtta. Tahtsin kunagi sama asja ehitada aga jätsin selle tegemata. Ostsin originaalide asemele 10cm Herzid.
Ise arvan et see kompunnimine pole seda tulemust väärt lihtsalt... Parema kvaliteedi tagaks see kui ustesse kõlarid ehitada ning jätad alles need 10cm
sinna armatuuri.
Ahjaa. Kui arvad, et seal armatuuris ikka need mõtetud kõlarid, siis torgi need kõlarikatted nõelaga läbi. Tulemus paraneb
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2
|
|
mihkel
huviline
Registreerunud 27.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: seat leon
|
postitati 10.10.08 15:56
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KeveN
Muide kas need 10cm hertzid sobisid ilusti sinna armatuuri sisse? |
Täpselt ei mäletagi enam. Võimalik et mõni kõrv oli vaja maha lõigata. Aga ikka oluliselt lihtsam kui armatuuri lammutada.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |