Astrona
huviline
Registreerunud 11.05.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 14.06.07 09:41
|
|
|
Õli temp 170+C
A100 TQ 1989 MC2 mootor.
Mis võiks olla põhjuseks, et õli temperatuur hakkas järsku kasvama ja temp-seier jõudis juba üle viimase kriipsu, enne kui rahuliku mnt-sõidu
lõpetasin.
Muidu hoiab 130C juures ja möödasõitudel läheb +135C.
Mootor läks üldse vist kuumaks, kuna gaasi mahalastes oli kuulda nagu detonatsioon kaoks ära.
Ise arvan, et plokikaane tihend, kuna selle serv plokikaane vahelt immitseb õli. Peale selle jahutusvedelik kipub kah liiga kuumaks minema ehk vee
survet tõstma nii, et paisupaagikorgiklapp laseb auru. See 700W ventikas küll plõksib sisse-välja, suht kaootiliselt.
Mul 1. kuu audi olnd, ja tundub, et see jahutussüsteem on üldse mäda - mida kiiremini sõita seda kuumemaks läheb, kuigi normaalsel autol õhkjahutus
paraneb kiiruse kuubis kiiremini kui auto poolt tarbitav võimsus.
Tuleks panna mingid ilged spoilerid stange alla ja kapoti peale vms
|
|
|
|
aivo_
huviline
Registreerunud 01.04.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 avant
|
|
postitati 14.06.07 10:01
|
|
|
Tegelikult asi nii, et kui sul õli temp juba 130 kraadini jookseb siis saaled sel mootoril kaua vastu ei pea. Kindlasti ei ole130 ja + kraadi mitte
õige õli temperatuur. Õli peaks olema sama temperatuuriga mis mootori jahutusvedelik aga mitte rohkem.
Kus kohast probleemi otsida jään vastuse võlgu. Kui mootor ka kuumeneb liiast s.t üle 100 kraadi ja süsteemis surve sees on rohkem kui 1,2 bar-i siis
väga tõenäoline, et plokikaane tihend läbi või veel hullem kaas kõver.
Õli tembi kohta veel nii palju normaalselt maantel sõita 100-110 km/h sooja ilmaga siis seier sinna 80 kraadi kanti jääb. 200 ja + km/h siis kuhugi
90-95 kraadi kanti ronib. Seda siis minu autol
|
Kõik mis on raha eest saadud on odavalt saadud...
|
|
|
|
|
erki.t
huviline
Registreerunud 06.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: Got burger? (Jeep)
|
|
postitati 14.06.07 10:26
|
|
|
vaheta veepump ära...
muud põhjust maanteel kuumenemiseks minu kilplaseaju ei leia!
|
|
|
|
Kirsa
huviline
Registreerunud 20.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Coupe Q 20v
|
|
postitati 14.06.07 10:26
|
|
|
Kui sul päriselt ka 170 juba läheb, siis on midagi väga valesti.
Ära tegele mingite spoileritega, vaid kontrolli õli radika seisukorda ja olemasolu. Samuti võib õlitembi üles ajada ka umbes veeradikas. Vesi ise
püsis mul 100C piires, aga maanteel rahulikult sõites läks õli 125 kraadi, peale uue jahutusradika paigaldamist kukkus temp maanteel normaalse 110
peale.
|
|
|
|
Taavi
klubiliige
Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: UrS4
|
|
postitati 14.06.07 10:33
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: aivo_
Tegelikult asi nii, et kui sul õli temp juba 130 kraadini jookseb siis saaled sel mootoril kaua vastu ei pea. Kindlasti ei ole130 ja + kraadi mitte
õige õli temperatuur. Õli peaks olema sama temperatuuriga mis mootori jahutusvedelik aga mitte rohkem.
Kus kohast probleemi otsida jään vastuse võlgu. Kui mootor ka kuumeneb liiast s.t üle 100 kraadi ja süsteemis surve sees on rohkem kui 1,2 bar-i siis
Õli tembi kohta veel nii palju normaalselt maantel sõita 100-110 km/h sooja ilmaga siis seier sinna 80 kraadi kanti jääb. 200 ja + km/h siis kuhugi
90-95 kraadi kanti ronib. Seda siis minu autol |
BS! Kasuta õli mitte tavotti. Ma olen sõitnud ilma veeta autoda haapsalust saaremaale. Õli temp käis korduvalt 170+ C. Kui mootor sai laiali võetud,
siis saaled olid sellised, nagu nad peavad olema pea 300 000 sõitnud mootoril. Mitte mingit üleliigset kulumist.
|
12.301@181km/h
|
|
|
|
|
aivo_
huviline
Registreerunud 01.04.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 avant
|
|
postitati 14.06.07 10:51
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Offroader
| Tsitaat: | Algselt postitas: aivo_
90-95 kraadi kanti ronib. Seda siis minu autol |
BS! Kasuta õli mitte tavotti. Ma olen sõitnud ilma veeta autoda haapsalust saaremaale. Õli temp käis korduvalt 170+ C. Kui mootor sai laiali võetud,
siis saaled olid sellised, nagu nad peavad olema pea 300 000 sõitnud mootoril. Mitte mingit üleliigset kulumist. |
Mnjah kus kohast sina tead mis õli ma kasutan või kui tihti ma seda vahetan. Peale selle kui täissünt õli sinujaoks tavott on siis polegi midagi
teha.
Väga kahju, et pidid ilma veeta saarele sõitma. Tavaliselt tähendab ilma veeta sõitmine plokikaane surma.
|
Kõik mis on raha eest saadud on odavalt saadud...
|
|
|
|
|
Taavi
klubiliige
Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: UrS4
|
|
postitati 14.06.07 11:12
|
|
|
Kaan oli nagunii vanaraud. Fakt on see, et korraliku täissünt õliga ei juhtu lühiajaliselt 170C mitte kui midag. Aga miks nii üldse juhtub? Eks seda
on foorumis juba raskem ennustada. Kui kaanetihend kutu, võib nii juhtuda küll.
|
12.301@181km/h
|
|
|
|
|
riio
huviline
Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 14.06.07 12:59
|
|
|
MInulgi käib see õli temp 75-160 kraadini. Pole seal müstilist midagi. Kõik on väga hea. Tuleb kasutada korraliku õli mis lubab sõita sellise
kiirusega nagu sulle meeldib ise sõidan tihi 200+ km/h ja siis õli temp ka vastav ehk umbes 15-160 kraadi. Normaalselt eesti oludes sõites jääb ikka
80-125 kraadi vahele. Õli liigselt ei söö, rõhk on normaalne jne. Ehk ma ei näe siin suurt probleemi
|
|
|
|
|
|
Astrona
huviline
Registreerunud 11.05.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 14.06.07 13:18
|
|
|
Tänx hea vastuse eest! Täitsa usun, seda näitu, kuna kuumusega on koguaeg probleem olnd, ja detonatsiooni ei suutnud aju enam 140C juures kõrvaldada.
Ja mootor oli niikuum, et kõik õli mis mootori peale on kunagi lekkinud hakkas suitsema.
Radikas on tutikas. Ja õli panin just enne seda sõitu alumisele normile liitri juurde.
Veepump võib tõesti olla. Praegu mõtlesin, et lihtsam on aga enne termostaati vahetada.
Kuna sisselaske torud on seest õlised, on arvatavasti turbo puksid läbi ja peaks selle nii kui nii vahetama, ja seda olevatki lihtsam teha, kui kaas
maha võtta, siis hea ka tihend vahetada.
Kas kuskil on saada plekist tihendid? või kas sel on üldse mõtet (plaan on 2bar sisse lasta, praegu aga stokk). Ja mis stokk kaanetihend maksab?
Mis kogu komplekt tihendeid maksta võib (kollektorid ja kõik VL tihendid.
Käivitamise on kah probleem, et muidu ikka 5sek tuli käiata, enne kui käivitud, ja viimane kord suri üldse välja kui lubama hakkas, ehk siis tõmbas
täis. Külmkäivituspihusti pistik oli vist meelega välja tõmmatud. Siis vist pihustite vahetus kah ees? Palju need veel maksavad?
|
|
|
|
Kaits
klubiliige
Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: RS 6 Avant
|
|
postitati 14.06.07 14:40
|
|
|
Plokikaane tihend on õhtal. Üle mõistuse kõrged temperatuurid seal. Rahulikul maanteesõidul kuuma ilmaga vee temp oluliselt üle 90 ei tohiks tulla.
Väga kuuma ilmaga linnasõidul ei tohiks ka päris 110 kraadi kätte tulla. 105 on veel enam-vähem normaalne.
Rahulikul maanteesõidul õli temp ei tõuse üle 100 kraadi. See on pisut vaieldav, sest sõltub paljuski kasutatavast õlist. Õli temp tõuseb oluliselt
kui sõita kiiremini kui 120km/h (vähemalt sellisel autol).
Sisselase on õline niikuinii. Ka täiesti korras turboga. Õlikoguja tuleb karteri tuulutusele vahele panna, siis ehk aitab.
Originaal metall tihend maksab midagi 1K+ EEK (20VT tihend). Papist maksab ca. 300-400.- EEK. Kollede tihendid saab kommiraha eest. Turbo tihendid
pole ka kallid.
Pihustid on kusagil 700-800.- EEK/tk, koos tihenditega müüakse.
Detonatsioon ja sellised temperatuurid on ikka päris karmid asjad...
|
|
|
|
mulk
klubiliige ac aasta auto 2007/2009 võitja
Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A8 D3 FL2, LR Disco 1, Iveco Daily 40C13V
|
|
postitati 14.06.07 15:08
|
|
|
Sellise kuumenemise süüks võiks oletada põlemis ja või gaasijaotus probleemidele.
Ulmeliselt rikas segu, väga lahja segu, liiga hiline süüde, liiga vara avanevad väljalaskeklapid. Kui elementaarasjad, nagu jahutusvedeliku kogus ja
korralik tsirukulatsioon on kontrollitud, siis võiks eelpool mainitud asjade hulgast süüd otsida.
|
|
|
|
|
|
Astrona
huviline
Registreerunud 11.05.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 14.06.07 16:35
|
|
|
Vat mul veetemp näidikuandur hakkas esimesena jamama - seal see 1 pin hakkab jamamise peale mõjutama natuke ka aju tööd.
Aga kui see töötas näitas ta suht ruttu 110kraadi.
Ulme temperatuurid võivad tekkida ka sellest, et kui asi kuumeneb, kisub põlemine deto poole, ja aju keerab hilisemaks, mis peale kuumeneb mootor
veelgi, ja võimsus langeb, mis tõttu vaja veel natuke rohkem pedaali vajutada, et kiirus püsiks, mille peale neil madalatel pööretel (kuna kiirus pole
suur) ja suurel koormusel muutub olukord veelgi detonatsioonisõbralikumaks, mille peale keeratakse veel hilisemaks jne Peale selle on kuuma mootoriga segu kuumem ja lahjem. Ei usu, et aju nüüd
jahutamiseks rikastama hakkaks.
Ühesõnaga plokikaanetihendi, turbo (+kõik tihendid) ja termostaadi vahetan enivei. Aga mis moodi veepump p***se saab minna? Labad roostetavad täiesti
ära ?
Õliste sisselaske torude all pidasin silmas ka intercooleri ja turbo vahelist voolikut. Kuuler ise kah on alt immitsenud natuke õli välja.
Kas originaal tihend peab see 2bar vastu, ei tahaks kohe uuesti vahetama hakata?
Kas pihusteid saab kontrollida, hooldada jms ?
|
|
|
|
Kaits
klubiliige
Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 14.06.07 17:18
|
|
|
Pole nagu kuulnud, et sellel mootoril veepump otsa saaks. See selline suht robustne rauast kobakas.
Pihustite kontrollimine (copy/paste mu oma postitusest siit foorumist):
"Sõidust tulnud soe mootor lasta ca. 30 min. seista ja siis küünlad välja keerata ning mingi tillukese lambiga silindrisse piiluda. Kui tilgad
silindritel peal, ongi järelikult pihusti kutu - jookseb tühjaks. Suht nõme meetod mõnes mõttes ja mitte eriti efektiivne...
Teine moodus:
Pihustid välja (mootor võib olla külm), bena voolikud külge (süsteemiga ühendatud). Pihustid tuleks pista kõik eraldi, täpselt ühesuurustesse,
anumatesse (mina panin 0,5l coca-cola pudelitesse). Bena pump tööle (mitte mootor, ainult pump). Vaikselt tõsta õhukopsikus "taldrikut" - bena
hakkab pihustitest väljuma. Mida kõrgemale "taldrikut" tõsta, seda rohkem tuleb bena. Nüüd saab vaadata kuidas pihustid pihustavad. Kõik peavad
pihustama kena koonuse kujuga lehviku ja täpselt ühesuuruse koguse. Nüüd kuivata pihustid täiesti kuivaks ja jälgi, kas tuleb tilk otsa või mitte.
Piisab ka sellest kui pihusti läheb niiskeks ja tilka ei tekigi. Korras pihusti peab jääma täiesti kuivaks."
Mida Sa selle "2bar" all mõtled? Turbo poolt tekitatud ülerõhku?
Orig. pritsungiga ei tule see välja. Ei toida ära. 1bar ülerõhku on väikeste lisamodifikatsioonidega reaalne.
|
|
|
|
Ivo
klubiliige
Registreerunud 08.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: audi 200
|
|
postitati 14.06.07 17:40
|
|
|
üheks põhjuseks võib olla,et õli termostaat on läbi.sai hiljuti ühel autol vahetatud ja pele seda õli temp paigas
|
|
|
|
|
|
Astrona
huviline
Registreerunud 11.05.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 15.06.07 07:05
|
|
|
tänx pihusti tsekkimise meetodite eest!
õli termostaat? wtf opelil küll sellist asja ei olnud.
See siis juhib kah nagu jah.süsteemilgi, vedeliku (õli) radikasse minemist?
Pidasin jah silmas 1bar ülerõhku. Et kas see stokk papist kaane tihend kestab 2bar absoluutrõhuga? Selle stokk 1.3-1.4 rõhuga on häbi mainida, et sel
üldse turbo peal on - mul 2L NA astra u. sama võimas ilma turbota.
|
|
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW
|
|
postitati 15.06.07 07:10
|
|
|
Anomaalia põhjused ehk: Süsteemid ummistunud, nii jahutus-, kui õlitussüsteem.
Radikad kinni, termostaadid katki, andurid kalavad, ei lülita õigeaegselt venti sisse, gaasijaotus jamad - vändamärgid ära, toite jamad - segu
paigast ära, süüde - õigsus.
Vaata asjad üle, ehk peitub seal viga.
|
lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
|
|
|
|
|
Kirsa
huviline
Registreerunud 20.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Coupe Q 20v
|
|
postitati 15.06.07 08:46
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Astrona
õli termostaat? wtf opelil küll sellist asja ei olnud.
See siis juhib kah nagu jah.süsteemilgi, vedeliku (õli) radikasse minemist?
Pidasin jah silmas 1bar ülerõhku. Et kas see stokk papist kaane tihend kestab 2bar absoluutrõhuga? Selle stokk 1.3-1.4 rõhuga on häbi mainida, et sel
üldse turbo peal on - mul 2L NA astra u. sama võimas ilma turbota. |
See pole sul ka opel. Paljudel autodel pole õliradikat, sellel on.
MC2 stock rõhk on 0.4 ülerõhku ehk 1.4 kella järele. 0.8 ülerõhuga (chipituna) muutub see masin juba päris nobedaks.
Aga ka 0.4 rõhuga liigub suhteliselt hästi sest 200t ei ole raske auto. Nii kuum ja katkine mootor ei saagi aga liikuda. Tee oma mootor korda, siis ka
liigub.
Teine asi, selleks et hakata tegelema turborõhu suurendamisega, peab mootor enne olema korras.
Ära muretse mingi papist tihendi pärast, taasta kõigepealt auto tehasekonditsioon.
|
|
|
|
Kaits
klubiliige
Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 15.06.07 15:05
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Astrona
üldse turbo peal on - mul 2L NA astra u. sama võimas ilma turbota. |
Selle rõhu juures ei tee papist tihend teist nägugi. Eeldusel, et ikka kõik korralikult tehtud on.
0.4bar ülerõhku on, jah, ikka suht madal rõhk. Vanakooli R5 turbomootoritest on see madalaim tehaseseade. Samas pole kiirenduse näitajad ültse kehvad.
Näide:
esiveoline MC (121kW, 0.4bar rõhku) 8.0sek 100-ni,
esiveoline KG (134kW, 0.6bar rõhku) 8.2sek 100-ni
MC mootor on tehaseseades selline "kohitsetud" mootor. Ressurssi on rauapoolepeal küll ja küll. Väidetavalt on mootori alumine pool R5-test
tugevaim. Ka turbo rõhu võib tõsta tehaseseadest topelt kõrgemaks ja ei ole ka veel päris viimane piir saavutatud.
MC2 chipituna (1.8bar rõhuga) on juba põhimõtteliselt võrreldav stock 200 20VT-ga (162kW). Turbo viive pea olematu mõlemil. 10VT kasuks on pisut
kergem kaal. MC1 on K26 turboga, seega tekib turbo rakendumisel viivitus.
MC2 on ka teise nukkvõlliga ning toitesüsteemis ka muudatused jne.
MC on täitsa hea mootor kui ta korras on 
|
|
|
|
Astrona
huviline
Registreerunud 11.05.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 18.06.07 08:50
|
|
|
Leidsin kuumenemise põhjuse või tagajärje kah üles - jahutusvedeliku tase oli olematu. (Remontisin teist autot terve nädalavahetuse - momendil
"remontimise isu" kadunud.
Kui natsa taastun, hakkan audiga tegelema.
|
|
|
|
Kaits
klubiliige
Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 18.06.07 14:43
|
|
|
Üpris tähelepanu vääriv juhtum... 
|
|
|
|
ultra2005
huviline
Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual
|
|
postitati 18.06.07 16:28
|
|
|
Huvitav, et jahutusvedeliku vähesusest kellablokis ühtki tuld põlema ei hakanud. Muig siinkohal võiks mainida, et sain omal nahal kunagi tunda, kuidas
on olla oma harjumuste ohver. Sai veidi puhastatud aktiivselt käsipitsi ümbrust peenikese tolmuimeja toruga ja kogematta sai ühendusklemm mis
käsipiduri kangiga seotud anduri juhtmesse jõuab - välja urgtisetud. Järgmise sõidu ajal sai süüdet keerates harjumusest kellabloki tulesid vaadatud
ja kuna kõik ok, siis tuld. Ainult arusaamatuks jäi, miks auto edasi ei taha minna. Peale väikest tiiru kesklinnas parklas seisates avanes megapilt -
mõlemast tagumisest rattakoopast tuli paksu suitsu. Sõber kes seda pealt nägi, arvas, et piduritrummlid hõõguvad (tõsimeeli) kuna olin nad paar päeva
ennem värskelt Hammeritega üle tõmmanud (punane) Ühesõnaga ... klotsid jäid ellu, hammerite kattest sain lahti ja pidin uuesti värvima, ning
teadmiseks sain selle, et kui autot käivitades süüte sisse keerad, siis vaata, et kõik tuled mis armatuuris tavaliselt põlevad, ikka enne käivtumist
tomiksid. Miks ma selle pika jutu siia kirjutasin. Seepärast et ma sain omal ajal auto käest vauad vitsad, kuna õlirõhu anduri tuld näitav klemm oli
oksüdeerunud, ega andnud tulest märku ... edasi võite aimata, mis vana mootoriga juhtus ...
|
XZN M16
|
|
|
|
|
Astrona
huviline
Registreerunud 11.05.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 21.06.07 11:21
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: ultra2005
vitsad, kuna õlirõhu anduri tuld näitav klemm oli oksüdeerunud, ega andnud tulest märku ... edasi võite aimata, mis vana mootoriga juhtus ...
|
Mul oli kah kunagi nii, et kuna olin autole pannud teist tüüpi mootori, oli mul salongis 2 plokki kellasid. Üks päev võtsin 1 ploki välja, et koogib
seal õlirõhu näidiku ja paneb selle eraldi salongi, et saaks vanast kobakast kellaplokist lahti. Asi venis mingi nädala peale, ja 1 hetk tõmbas mootor
hingekinni ja kolin tuli mootorisse. Muidu ikka korra kuus vaatasin õli taset, aga siis oligi üle kuu juba möödas.
See vee temp andur autot ostes natuke aega töötas, ja hakkas kalama. Kuna reval küsis 1210EEK, mõtlesin, et "vaatan veel natuke ringi".
Nüüd Revali käive langes, kuna Audi maine kukkus, sest inimesed nägid kuulsid klobinal sõitvat audit jne Varuosad peaks tasuta olema.
|
|
|
|