traat
huviline
Registreerunud 23.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100, C4 2,0
|
postitati 12.06.07 11:26
|
|
|
kõlari parandus
oskaks keegi parandada subbarit ja kindlaks teha mis viga on, hakkas ükspäev lihtsalt krõbisema ja ei mängi nii hästi kui enne.
oleks tänulik kui saaks infot kus ja kes teeb.
|
|
|
wookie
huviline
Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: A80 B4 Quattro 2.6 '94, VW Passat 4Motion '01, Audi A6Q C7 '11
|
postitati 12.06.07 11:38
|
|
|
Kui valjukas katki on (kas membraan või mähis), siis tähendab parandamine uue valjuka paigaldamist.
Aga võib ju ka juhtuda, et võimendajas on hoopis mõni lõpu transistor maha kõrbenud.
Kui sinna supaka asemele mingi täiesti suvaline valjukas panna, kas see teeb enam-vähem õiget häält?
Kui teeb, on ilmselt võimendi korras. Sellisel juhul vaata kriitilise pilguga valjukas üle - on väike võimalus, et membraan mingi sitt käib lihtsalt
membraani vastu, kuid tõenäoliselt on ikkagi membraan ise katki.
|
|
|
|
traat
huviline
Registreerunud 23.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.06.07 11:50
|
|
|
asi ei saa võimus olla kuna on kaks subbarit kastis ja ei näinud et midagi vastu käib esmapilgul aga eks vaata uuesti üle.
arvan ise et kuskilt midagi lahti peksnud lihtsalt aga ei tea kus kohast.
|
|
|
wookie
huviline
Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: A80 B4 Quattro 2.6 '94, VW Passat 4Motion '01, Audi A6Q C7 '11
|
postitati 12.06.07 11:56
|
|
|
No pmst. eksisteerib kindlasti võimalus, et valjukas on kastis lahti või on kuskil lihtsalt kontakt kehv...
|
|
|
|
smi
huviline
Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4 1,8 -95 92kw
|
postitati 13.06.07 07:49
|
|
|
Mis marki asjaga üldse tegemist on? Kõike annab parandada aga kas see ka alati otstarbekas on...
oskajatel meestel pole mingi küsimus natuke membraani parandada või hoopis elemendile uus mähis kerida.
Ma pakun, et sul elemendi tsentreerimis rõnga vahel mingi sodi, ja see teeb häält kui süsteem tööle panna. Lülita woofer välja ja vajuta käega
elemendi peale, ta peab liikuma vabalt ja ilma igasuguse helita sisse-välja. Kui mingid kraapimis häält on kuulda siis alguses võiks proovida lihtsalt
suruõhuga puhastada.
Edit: Muidugi alati on ka võimalus, et sul on elemendil vunts lahti ja see teebki põrgulärmi.
|
|
|
Fugitive
klubiliige
Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Allroad 2008 3.0tdi
|
|
traat
huviline
Registreerunud 23.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.06.07 14:58
|
|
|
mingi arizonaeagle kast ja subbarid.(ostetud Noret tehikust mingi 1,5 aastat tagasi)
proovin smi poolt antud katset
ja kui ei aita proovin salupa ära
|
|
|
ReimoRaud
huviline
Registreerunud 11.05.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi R8
|
postitati 01.10.11 11:37
|
|
|
Pioneer TS-A6910 6''x9'' Teravusest tuleb häält aga bassist ei tule?
Juhe kõlaril ära oksüdeerunud ja katki läinud. Uus joode ja töötab
|
|
|
ultra2005
huviline
Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual
|
postitati 02.10.11 05:48
|
|
|
Mina olen kõlareid (kui papi küljest on see sukk-juhe katki väntsutatud) jootnud papi küljes asuva klambri külge tagasi ja joote Super Attackiga veel
katnud. Olen ka kõlari mähist üritanud sedasi parandada aga see ei kuku eriti välja, kuna magneti ja mähise vahel pole eriti nagu ruumi. Samas
meeldetuletus neile, kes tahavad enda masinasse kõlareid paigaldada (ntz uste sisse) ja kellel miskil põhjusel on vaja kinnitused kõlari enda küljes
ringi teha. Kõlari see osa kus mähis liigub tuleb kinni katta, ses piisab väikesest metallitükikesest mähise ja magneti vahel ja kõll on oma koha
peal. Samas ei saa mainimatta jätta et seesama metallipuru mis pidevalt vastu mähist nühib, lõikab lõpuks mähise lihtsalt läbi ja kõlar lakkab anyway
töötamast.
XZN M16
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 02.10.11 08:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ultra2005
Mina olen kõlareid (kui papi küljest on see sukk-juhe katki väntsutatud) jootnud papi küljes asuva klambri külge tagasi ja joote Super Attackiga veel
katnud. |
Minu kogemuse järgi murdub ta jootes varsti jälle kohe selle piiri pealt, kus joodis juhtme jäigaks on muutnud. Seepärast on nad originaalis ka hoopis
pressitud. Kui siiski joota, tuleks pisut pikemad U-aasa moodi juhtmed panna. Samas ei tohi nad vastu membraani plärisema hakata. Bassikõlari puhul
võiks juhtme ristlõige ka vähemalt originaalile sarnane olla.
|
|
|
|
M2ikret
huviline
Registreerunud 05.11.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi a6 2,5tdi,Bmw 530D ,Golf 6,7 tsi ,Yamaha r1 2005,Audi a4 1,9tdi
|
postitati 02.10.11 08:50
|
|
|
Pakun ka sodi on vahel mingit metall puru vms .Siis krõbiseb ka .Puhastamist ei ole ka niisama lihtne ,ette võtta.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 02.10.11 15:59
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: M2ikret
Pakun ka sodi on vahel mingit metall puru vms .Siis krõbiseb ka .Puhastamist ei ole ka niisama lihtne ,ette võtta. |
Ma ei usu väga, et selle teema esimene postitaja enam vastust ootab.
|
|
|
|