Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Sõiduki arvelt maha võtmine (Vastuseid: 25 | Vaatamisi: 10207)
undu
huviline

Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: Outback´13, Gaz 2410

postitati 15.05.07 10:38 Tsiteeri
Sõiduki arvelt maha võtmine

Ei oskagi sellele teemale korralikku ja informatiivsemat pealkirja panna.
Mure järgmine: sai oma vana auto müüdud varuosadeks, ostja ei tahtnudki, et auto arvel oleks. Numbrid keerasin maha, dokumendid kõik minu käes. Aga hommikul ARKis selgus, et olen käitunud seaduse vastaselt - pean saama kas metallikäitleja v litsenseeritud autolammutaja tõendi, et saaks auto arvelt maha võtta.
Küsimus: mida siis nüüd peale hakata - teine vend lõikab kere puruks, et selle küljest endale vajalikke juppe võtta ja mootorist ehitab bagi :o
Aga arvelt maha võtta ikka ei saa :o

Äkki keegi oskab nõu anda v teha selgeks mulle, mis ma siis valesti tegin?
Kas tõesti pean vana auto müüma 500.- eest Kuusakoskisse selle asemel, et selle eest saada varuosadena rohkem raha ja et sellest vanast autost veel kellelegi kasu on ?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jõuvanker
klubiliige

Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW

postitati 15.05.07 10:47 Tsiteeri

Viska kärusse hunnik vanametalli, paar autoust, kapott vms, suva, mis masina omad:D Mine Kuusakoskisse, kaalu peale, lähed trepist ülsesse, ütled, et näe, niipalju vanast massinast alles, näitad tehn passi ja numbreid - kui küsitakse ja kirjutavadki vajaliku papri, mida ARK niiväga soovib. Lihtne. Ise olen nutust nägu ARKis teinud, et arvelt maha saada VAZi, ütlesin, et mitte midagi ei ole järel autost, oli mõistev teenindaja ning arvelt maha saigi lhtsalt võetud:)

lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
undu
huviline

Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal

postitati 15.05.07 10:56 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jõuvanker
Ise olen nutust nägu ARKis teinud, et arvelt maha saada VAZi, ütlesin, et mitte midagi ei ole järel autost, oli mõistev teenindaja ning arvelt maha saigi lhtsalt võetud:)

Minu nutune nägu ei müünud, sain sõimata, et loll olen ja oma viga :D Hetkel auto võetud 2 aastaks (max aeg, mis lubati) ajutiselt arvelt maha võetud. Selle ajaga soovitati auto LEGAALSELT UTILISEERIDA v korda teha :D
Äkki oligi viga see, et aus olin ja ütlesin, et varuosadeks müüdud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Aiku
klubiliige

Registreerunud 03.04.04
Kasutaja on eemal

Auto: AUDI A6 C5 1,8T 2000a.

postitati 15.05.07 10:59 Tsiteeri

Kas nüüd siis mõni uus sedus jälle. Aastat paar tagasi võtsin oma vana Opeli arvelt maha. Numbrid ja dokumendid võtsin ARK-i kaasa ja kõik. Ei huvitanud seal küll kedagi mis oma vana Opeli kosuga teen.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
undu
huviline

Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal

postitati 15.05.07 11:09 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Aiku
Kas nüüd siis mõni uus sedus jälle. Aastat paar tagasi võtsin oma vana Opeli arvelt maha. Numbrid ja dokumendid võtsin ARK-i kaasa ja kõik. Ei huvitanud seal küll kedagi mis oma vana Opeli kosuga teen.

Mulle öeldi, et 1. aprill 2004 :o kehtib selline seadus
Ma ka tean, et arvelt maha võib võtta omanik alati.
Äkki tahan autost komplektsena koerale kuuti teha :P

ervin7
huviline

Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: 2x Audi 80 b2 '83 & Audi A6 2.6 Quattro '94

postitati 15.05.07 13:47 Tsiteeri

Aasta aega tagasi võtsin ühe vana auto arvelt maha. ARK tahtis ka lammutustõendit, aga neile sai seletada, et auto on teisele autole varuosadeks. Sellest piisas, et auto arvelt maha võtta.

Ivoonu
huviline

Registreerunud 25.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Honda Shadow vt750c

postitati 15.05.07 15:57 Tsiteeri

Mul oli aastaid tagasi selline juhus, kus polnud mul ühtegi auto paberit, numbreid ega võtmeid - läksin ARK'i, et autot arvelt maha võtta, kirjutasin avalduse arvelt kustutamiseks ja kustutatud ta saigi. Aga jah, sellest juba 5-7 aastat möödas, ju siis korrad muutunud.

Ma kahtlustan, et see lammutustõendi jama on jälle mingi järjekordne eurojama, et sa oma vrakki kuskile metsa alla roostetama ei viiks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
undu
huviline

Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal

postitati 15.05.07 18:06 Tsiteeri

Sellele letis olnud proua viitaski. Ja mul pole selle vastu mitte midagi, tänaval ja metsa vedelevad ei-kellegi-romud on ka mulle vastumeelsed.
Aga nagu minu juhus - lammutusse ega vanametalli ei satu mitte midagi, samas ei jää autost ka mitte midagi järgi. Mis siis saab? Oli alles kisa, et autoregistrikeskuses on arvel autod, mida reaalselt ei eksisteeri ja et seetõttu on register ülekoormatud. aru ma ei taipa.
Eks ma nüüd siis kammin tuttavaid, et saada kas lammutusest v metallikäitlejalt mingi papper.
Kui kellelgi on mõni punane uks v kapott üle, mida kuusakoskisse viia - andke teada :D tingimus on, et läheb minu autona kirja neile, metalli raha endale ei taha :D

jõuvanker
klubiliige

Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW

postitati 15.05.07 18:08 Tsiteeri

Orgunni mulle tasuta suure veoauto ( tõsteseadmega - noolega ) päevane rent ning Sinu masin on arvelt maas, lisaks mõne tüübi oma pealekauba;)

lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
undu
huviline

Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal

postitati 16.05.07 05:54 Tsiteeri

no nii.
Tihe õhtu telefoni otsas. Ongi heal tuttaval omakorda hea tuttav Kuusakoskis. Nemad tahavad, et oleks ette näidata kere tükk, millel on peal nõutav kerenumber, vastasel juhul nad auto mahakandmist tõendavat paberit ei väljasta. Põhjus - kui nüüd kuskilt leitakse sama kerenumbriga auto, siis on neil litsentsiga kööga.
Uurin edasi, vist ikkagi auto praegusele lammutajale/valdajale/kellele iganes vaja ostumüügi leping pihku suruda...

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 16.05.07 07:16 Tsiteeri

Arkis kirjutada seletuskiri ja asi korras. Seletuskirjas mainid, et auto hävines, järelejäänud varuosad kasutasid oma teise auto remontimiseks ja reaalselt pole praeguseks autost enam midagi järel.:D Täiesti seaduslikult eksisteerib kusjuures selline võimalus, sellisel juhul muidugi vastutad ise kui kunagi kusagilt võsavahelt siiski sinu auto välja peaks ilmuma.

Kui nüüd suvalises kohas paldiski vms vähemasustatud piirkonnas metsavahele minna siis kõik kohad on lammutatud autode riismeid täis järelikult on siiski vaja selliseid seadusi mis lammutustõendit nõuavad.;)

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Golf3
huviline

Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4

postitati 26.01.08 21:19 Tsiteeri

nonii endal sama asi päevakorras ja on vaja tõendit et asi lammutatud.auto sõidab tegelt jäärada aga oleks vaja maha võtta.oskab keegi mingeid nõuandeid anda??

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
OnuJack
huviline

Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C5 Avant 2.5tdi Q 2002a

postitati 27.01.08 08:37 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Golf3
nonii endal sama asi päevakorras ja on vaja tõendit et asi lammutatud.auto sõidab tegelt jäärada aga oleks vaja maha võtta.oskab keegi mingeid nõuandeid anda??

keevita auto küljest kerenumber ära ja lapi auk kinni. kerenumbriga mine asutusse kust saad selle vajaliku papri ARK jaoks (varasemate postituste põhjal tundub, et nii peaks toimima)... See variant sobib loomulikult vaid siis, kui sul seda kerenumbrit enam vaja ei lähe :P

A circle is the perfect shape - imagine if you have 4 of these working together... ;)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
hamlet
huviline

Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 11.02.09 09:37 Tsiteeri

Selline asi, et üks vana fordi loks sai kunagi Soome jäetud-lagunes äa ja hiljem lihtsalt koristati ära (teisaldati kuhugile).Kas seda saab Eestis arvelt maha võtta kui vaid paberid ja võti alles (numbrid jäid ka peale sinna)?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
aixx
huviline

Registreerunud 21.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 11.02.09 10:01 Tsiteeri

Mul on üks auto politsei poolt tagaotsitav aastast 2000 arvelt maha lubati võtta ajutiselt 6 aastaks- autost on mul ainult võti ja tehpass, päris maha ei võeta- kuna politsei ju otsib:)
Teine auto on kadunud(mitte varastatud vaid lihtsalt mina ei tea kus see on- auto peaks täies sõidukorras olema), autost on ainult dokumendid maha võeti ajutiselt 2 aastaks- selle saaks ilmselt jõuvankri skeemi järgi maha.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
ööbic
huviline

Registreerunud 17.06.08
Kasutaja on eemal

Auto: Hetkel Audita

postitati 11.02.09 20:46 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Ivoonu
Mul oli aastaid tagasi selline juhus, kus polnud mul ühtegi auto paberit, numbreid ega võtmeid - läksin ARK'i, et autot arvelt maha võtta, kirjutasin avalduse arvelt kustutamiseks ja kustutatud ta saigi. Aga jah, sellest juba 5-7 aastat möödas, ju siis korrad muutunud.

Ma käisin eelmisel suvealgusel arkis sama murega,ei teh passi, numbreid, ei autot, ei võtmeid. Põles teine mõned aastad tagasi maha. Rääkisin jutu ära,et põlend ja mingi mees lohistas ära ning viis Kuusakoskisse ja ei taibanud ka mingit paberit võtta kuna sel ajal ei olnud seda vaja. Vaatas mulle sügavalt silma, esitas paar küsimust, tegin avalduse ja oligi kõik. Võeti arvelt maha.
Sügisel läksin uuesti,et üks teine masin vaja arvelt maha võtta...poolenisti juba varuosadeks maha müüdud. Ja jäigi maha võtmata kuna ei olnud lammutustõendit. Ei aidanud seal meelitamine ega niisked silmad.:D Nii, et metallikoormasse mõni uks ja kapott, hea kui kerenumber ka ja kuusakoski poole. Ei aita siin enam kangus.

"Elu nagu hernes"
püstolett
huviline

Registreerunud 29.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: A8 4.2 Tdi 2007; C4 S6 Plus sedaan; C4 S4 turbo; RS6 C7.5

postitati 12.02.09 19:39 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ferdinand
Arkis kirjutada seletuskiri ja asi korras. Seletuskirjas mainid, et auto hävines, järelejäänud varuosad kasutasid oma teise auto remontimiseks ja reaalselt pole praeguseks autost enam midagi järel.:D Täiesti seaduslikult eksisteerib kusjuures selline võimalus, sellisel juhul muidugi vastutad ise kui kunagi kusagilt võsavahelt siiski sinu auto välja peaks ilmuma.

Kui nüüd suvalises kohas paldiski vms vähemasustatud piirkonnas metsavahele minna siis kõik kohad on lammutatud autode riismeid täis järelikult on siiski vaja selliseid seadusi mis lammutustõendit nõuavad.;)

Just nii. Täna käisime kah sõbraga ARK-is ja tal on kah kaks juba kunagi ammu lammutatud autot arvel.
Öeldi nii, et avalduse blankett on seal laual ja täitke ära ja asi korras. NR ja passid on tal alles, niiet pole probleemi.

Ühe auto viisin eelmisel aastal kuusakoski terves tükis ja ei vaadand sealt kerenumbrit keegi, et kas pass vastab autole või mitte. Üks sõber viis niimoodi, et auto oli õuepeal juppideks, aga võttis suvalise auto juppe nati , kortsus ukse jne ja oligi tõend käes.

rando87
huviline

Registreerunud 07.08.07
Kasutaja on eemal

postitati 13.02.09 19:50 Tsiteeri

Käisin ka siis täna ARKis ja sain ainult autopassiga arvelt maha võtta ja passil oli teine pool ka veel puudu!
Lühidalt oli masina ajalugu selline: 1)Müüdi masin teisele isikule,kes tegi sellega avarii 2) Teine isik müüs autokere kolmandale isikule 3) Kolmas isik viis koos numbrite ja kõigega emexisse

ARKis peab kirjutama seletuskirja(selle ankeedi teisele poole,sinine*) ja autoomanik peab alla kirjutama!
Allkirjaga võtad vastutuse enda peale ja korras!!!
Seda siis vähemalt Tartu ARKis!

Mul oli siis selle vana passi A-pool kaasas ainult,taheti küll B poolt ja autonumbreid,aga ütlesin,et pass kadund ja numbrid emexis!

Suht lihtsalt läks mul:cool:

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Krooniline
huviline

Registreerunud 19.03.08
Kasutaja on eemal

Auto: Jeep GC; Volvo V70

postitati 14.02.09 15:06 Tsiteeri

...krt need ark omad räägivad igal pool eri juttu. Mul ka vana opel mis varuosadeks maha müüdud ja autot ei eksisteeri enam ning numbrid ja dok. minu käes. Viljandis sõimati nägu täis, et mis moodi jne et vaja jah seda lammutus tõendit rommulast või kuusenkoskist. Käisin Pärnus ühe teisa auto asjus ja nii muuseas küsisin sealt ka ja nad vastasid, et pole midagi, et paneme kirja lihtsalt et auto on lammutautod varuosadeks ja asi vask + teenindus super !

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
rando87
huviline

Registreerunud 07.08.07
Kasutaja on eemal

postitati 14.02.09 17:39 Tsiteeri

Mul oli ka umbes sama,algul läksin ühe memme jutule,see oli nii sõbralik ja ei olnud probleemi,aga kui avaldus ja seletuskiri tehtud siis oli ta kadunud... Võtsin uue järjekorra numbri ja siis juba mingi noorem memm,see hakkas küll algul midagi podisema,aga ütlesin,et ära hakka ajama teine memm lubas korda ajada!
Siis käskis lihtsalt seletuskirjale juurde kirjutada,at B-osa passil kadunud,trükkis seal midagi arvuti taga ja lõpuks ütles ``võlts naeratus suul``,et auto maha kantud ja ilusat päeva:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
GOLFIST
huviline

Registreerunud 28.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audiotsinguil..

postitati 16.03.09 23:07 Tsiteeri

Keegi ei saa mingit erinevat juttu ajada, sest täiesti seaduslik viis auto arvelt maha kirjutamiseks on avaldus ARKile.

Maj. ja Kom. ministeeriumi määrus:

"Mootorsõiduki ja selle haagise registreerimise eeskiri"
§ 7. Registrist kustutamine
5) sõiduki omaniku või tema esindaja taotluse alusel, millega kinnitatakse, et sõiduk on hävinenud või keskkonnasõbralikult hävitatud;

Niiet, kõigil kellel vaja midagi arvelt maha võtta vuta vuta ARKsse, küsige avaldust ja saate auto probleemideta arvelt kustutada.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 16.03.09 23:22 Tsiteeri

Seda, et ARK ise ka ei tea mida täpset tegema peaks, pole eriti mõtet imestada.

Lühike näide Land Roveri foorumist:
ARK väitis inimesele, et tema auto teh. pass ei sobi (Saksa oma). Olevat vigane. Peale minu abiga seadustega lajatamist hakati ajama, et teh. pass on võltsitud. Arutasime seda natsa ja teatasime ARK-i, et kuna kodanikul sellist teadmist ega oskust pole, et tuvastada võltsitud passi siis peaks ju ARK algatama krim. asja teemal. ARK vaikis. Sõber sai kontakti MKM kantsleriga ja kaebas. Kantsler uuris teemat. ARK väitis, et tegi järelpärimise Saksamaale aga vastust pole veel tulnud (tuleb tuttav ette)

Sõber läks politseisse ja tegi avalduse krim. asja algatamiseks võltsimiskahtluse tunnustel ja andis ARK-i üles kui tunnistaja. ARK väitis, et tegi uue järelpärimise (jällegi tuttav tunne). Kantsler uuris veel teemat ja asedirektor võttis sõbrale kõne milles teatas, et tulgu aga mees paberitele järele, sakslased olla kinnitanud, et teh. pass on OK.

Aega võttis kogu see jura 3,5 kuud. Eriline paroodia oli selles, et viimaks väitis ARK, et reg. tasu tuleb uuesti maksta kuna algne makse tehti eelmisel aastal kui regamist alustati ja see enam ei kehti sest ... nüüd on uued tariifid

http://www.landrover.ee/foorum/viewtopic.php?t=2074&postdays=0&postorder=asc&start=0

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
autobahn
huviline

Registreerunud 12.01.09
Kasutaja on eemal

postitati 26.06.09 19:21 Tsiteeri

Viljandi ARKis on jah üks kibe mutt.

cilaper
huviline

Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal

Auto: C5q

postitati 13.10.09 15:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: GOLFIST
Keegi ei saa mingit erinevat juttu ajada, sest täiesti seaduslik viis auto arvelt maha kirjutamiseks on avaldus ARKile.

5) sõiduki omaniku või tema esindaja taotluse alusel, millega kinnitatakse, et sõiduk on hävinenud või keskkonnasõbralikult hävitatud;

Niiet, kõigil kellel vaja midagi arvelt maha võtta vuta vuta ARKsse, küsige avaldust ja saate auto probleemideta arvelt kustutada.

Kuna ise jaman sama asjaga, siis lisaks Sinu jutule veel lingi antud määruse kohta. Vahest on abiks kellelgi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
hamlet
huviline

Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 13.10.09 15:31 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: cilaper
Tsitaat:
Algselt postitas: GOLFIST

Kuna ise jaman sama asjaga, siis lisaks Sinu jutule veel lingi antud määruse kohta. Vahest on abiks kellelgi.

Just.Läksin Tartu ARK-i ja ütlesin, et müüsin autorondi välismaal olles tel. teel tundmatule varuosadeks, omale jäi vaid dokument.Avaldus (seletus) ja oligi arvelt maas.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 43.5% - SQL: 56.5%]