Deprecated: Implicit conversion from float 250676.99999999997 to int loses precision in /data01/virt4271/domeenid/www.audiclub.ee/foorum/viewthread.php on line 181
Eesti Audi Klubi foorum - Eesti Superauto 2007
Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Eesti Superauto 2007 (Vastuseid: 28 | Vaatamisi: 6205)
peep
klubiliige

Registreerunud 03.11.02
Kasutaja on eemal

Auto: A6

postitati 19.04.07 12:35 Tsiteeri
Eesti Superauto 2007

Koduleht on valmis:

http://superauto.tqhq.ee/

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
MaQQu
klubiliige

Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal

postitati 19.04.07 12:47 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: peep
Kõikidele etappidele antakse start Tallinnast. Etapp koosneb kahest osast, maantesõit ja võistlussõit. Maantesõit toimub etteantud aja piires, kiirusega mis vastab LE nõuetele.

See lause jääb arusaamatuks, mis tähendab, et start on Tallinnast? Võisteldakse lisaks ka maanteel?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
peep
klubiliige

Registreerunud 03.11.02
Kasutaja on eemal

postitati 19.04.07 13:12 Tsiteeri

Jah, start on Tallinnas, finish võistluspaigas ettenähtud aja jooksul. Aeg on piisav, et kohale jõuda ilma LE reegleid rikkumata. Ühe ausa tänavaauto jaoks ei tohiks natuke peale 100 km. läbimine kiiruspiirangute raames probleem olla. Ja seda just välja selgitataksegi maantesõidu etapil.

Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 19.04.07 13:19 Tsiteeri

Maanteesõidu osa on hea mõte - sõelub "tänavakõlblikud" treilerikaunitarid reaalsete tänavaautode seast välja (kui juhil just sügavalt suva ei ole). Üldse on see koondsari hea mõte, meenutab meie AC Cup'i unistust (jäärada+kiirendus+ringrada+vigursõit)...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
lorrap
klubiliige

Registreerunud 24.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat Variant 4-motion 1,9TDI-PD

postitati 19.04.07 13:20 Tsiteeri

Kes ja kuidas kontrollib, et järgitaks LE nõudeid sel maantee etapil?

Ning kui ma olen Võrust pärit, kas pean sõitma siis Tallinna, et sealt startida Pärnu(või kuhugi mujale).

St. ka mulle see maantee osa väga segane.

...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
peep
klubiliige

Registreerunud 03.11.02
Kasutaja on eemal

postitati 19.04.07 13:50 Tsiteeri

Muutsin segast sõnastust selgemaks. Loomulikult ei jälgi keegi korraldajatest LE nõuete täitmist ja see pole oluline.

Jah, start on ühest kohast, Tallinnas. Tänapäeval on see nii mistahes analoogsel üritusel, start on ühest kohast, mitte igaüks ei stardi sealt, kus ta parasjagu juhtub olema. Meie puhul on põhjus ka korraldusvõimuses, iga stardikoha ja distantsi tegemiseks on vaja inimjõudu ja muid resursse ja neid meil pole üleliia. Kui Sa võtaks näiteks Võru (või L-Eesti) stardi korraldamise ja marsuudi paikapaneku enda peale, siis pane privaatsõnum ja arutame asja.

Lauri2
huviline

Registreerunud 03.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: 80

postitati 20.04.07 06:17 Tsiteeri

Kas etapid on jäigalt paigas juba? Praegu on kaks 'sirgelt sõitmist' ja üks kurvissõitmine. Kas ei oleks parem tulemus vastupidise jaotuse korral? =üks sirgelt sõitmine ja kaks kurvis sõitmist?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
erki.t
huviline

Registreerunud 06.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: Got burger? (Jeep)

postitati 20.04.07 06:29 Tsiteeri

... ootan huviga mingit seletust veoskeemipõhisele klassifitseerimisele.

minu arust kiirendustele ja lõppkirusele orienteeritud sarjas pole suurt eelist 3 veolistel, 1 ratta mähkijate ees. litraazi või kW alusel toimuv arvestus oleks kuidagi võrdsem ehk?

PS! ma ei kujuta hästi ette vanade 1,6 liitriste rooli taga olijate motivatsiooni vähe suurema ja võimsama powerplantiga masinatega samas klassis olles...

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 20.04.07 06:30 Tsiteeri

Küsimus ei ole sirgelt või kõveralt sõitmises, vaid erinevates võistlusformaatides, mis esitavad kardinaalselt erinevaid nõudmisi nii autole kui juhile. Ei ole mõistlik üldistada 1 miili ja 400 meetri distantse "sirgeltsõitmisteks", kuna see asjaolu, et rooli valdavas osas otse hoitakse on nende võistluste ainumas sarnasus. Loomulikult võib spekuleerida, et paneme jääraja ka sinna kõrvale, aga see ilmselt välistaks valdava enamuse sarja potentsiaalsetest osavõtjatest...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
MaQQu
klubiliige

Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal

postitati 20.04.07 06:46 Tsiteeri

Kõige ausam oleks ilmselt üldse auto hinna või projekti maksumuse järgi klassifitseerida, ehk süsteem, mida vist auto helivõistluste juures kasutatakse. Selge see, et lõpmatu suure rahakotiga saab igaüks kiire superauto vastavate reeeglite järgi ehitada või osta.

Aga siin tuleb mängu kontrollimise raskus ja ilmselt ka võimatus. Uue auto puhul on see lihtsam, aga projektiauto puhul pea võimatu - keegi ei näe mootori sisse, mis juppe seal kasutatud on. Seega tuleb lihtsamaid reegleid kasutada.

Ainult veoskeemi järgi liigitamine on ilmselt veidi ülekohtune, mootori võimsus on vähemalt kahes punktis ikka ülioluline.

erki.t
huviline

Registreerunud 06.07.06
Kasutaja on eemal

postitati 20.04.07 07:01 Tsiteeri

noh nn karikasarja juhendi võiks kirjutada kokku enne kogu teema tõstmist ja lisaks siis iga etapi juhend juurde...

praegu on ju rämedalt lahtisi punkte... alates rehvidest... kas saab näiteks spec võistlusrehve kasutada, slikid näiteks kuiva ilma puhul?
kas võistlus on vaid audidele või võib tulla ka muude markidega paugutama... a,la 300 hobulise esiveolise fiatiga?

mis osas see üldse erineb open trackist? lihtsalt tuled raja serva seisma ja aegu mõõtma?

milleks sind sinna üldse vaja on, kui kasutad valmis orgunnitud võistlsi ???

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Loaded
huviline

Registreerunud 09.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: Golf IV Variant '06

postitati 20.04.07 07:09 Tsiteeri

Kui hakata siin reeglite üle nokkima, siis võiks üldse alustada sellest punktist.

Tsitaat:
Algselt postitas: peep

Osaleda võib mistahes riigis tänavasõiduks registreeritud sõiduautoga, millisega on lubatud Eesti Vabariigis avalikel teedel liigelda.

Kui paljud nendest nö. võimalikest superautodest on üldse tänavalegaalsed või saadetakse kõik osalejad ennem võistlus äraostmatusse TÜV punkti?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 20.04.07 07:09 Tsiteeri

erki, peep neid üritusi orgunnibki :P
loaded, selleks ongi start tallinnast, et autosid mitte treileri peal kohale ei veetaks.

ja nagu mina aru saan, siis ongi asja eesmärk leida "superauto parima tihendiga", mitte võrrelda stock opel vectrat järgiaidatud porsche 911-ga.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
rass
klubiliige

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R

postitati 20.04.07 07:27 Tsiteeri

Mina saan aru et tegu on superauto kõrvalvõistlusega muude võistluste kõrvalt. Ma ei mõista mis me siin üldse 1,6 meeste motivatsioonist räägime. Kui superauto siis ikka super. Minumeelest olekski normaalne kui sellise võistluse võidaks mõni 2milkune lamborghini, aga kas selliste masinate roolis on ka mehi kes kõik need 3 etappi suudaks kinni panna + korralik maanteesõit.

TÜV kohapealt kehtib ju seesama tänavasõidu teema, Tallin-Pärnu ntx, kindlasti on asjaga kursis ka politsei ja sellest lähtuvalt on vist suht mõttetu võtta ette see sõit ilma TÜV-ita.

3 täisti erinevat etappi + maanteesõit on piisav et ebaõnn (kellel ebannestub lõppkiirus, kes libastub kiirendusel, kes sõidab auto sodiks ringrajal, kes jääb teeääres kuna TÜV-i pole, kes kihutamise eest jne) teeb siinkohal oma juhusliku valiku ja võimatu pole ju et lõpuks ma võidangi selle ürituse oma 1,6se A4-ga nagu naksti sest mul lihtsalt joppab räigelt (no vb mitte nii räigelt aga 40. kohale ma ka ei jää!)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 20.04.07 07:29 Tsiteeri

Kui siin isiklike arvamuste kirjapanekuks läks, siis mina isiklikult ei poolda üldse mingisuguseid klassijaotusi. Ja ma välistaks ka rahalise aspekti. Küsimus on superautos, st see peabki olema kallis ja super, st kas ta on esi-, taga- või nelikveoline ei mängi IMHO mitte mingisugust rolli. Pigem on kummaline, kui keegi ütleb, et mina olen Eesti esiveolise superauto 2007 omanik. Kuna selles sarjas ei ole eraldi osavõtutasu ja sari ei ole nagu päris individuaalselt iseseisev sari, vaid liidetakse punktid kokku kindlatelt erinevatelt võistlustelt, siis ma ei näe traagikat, kui klassijaotust ei oleks, sest ma ei usu, et sari selle tõttu olulisel määral osavõtjaid kaotaks. Esiveolised hävivad kiirenduses, nelikveolised hävivad lõppkiirusvõistlusel, tagaveolised on laias laastus igal pool suht kuldsed keskmised (rääkides ikka tänavaautodest). Nii et lõppkokkuvõttes ei anna veoskeemide järgi jaotamine (ja minu arvates ükskõik milline jaotamine) efekti. Mina vaataks rõõmuga kuidas Eesti Superauto 2007 on näiteks mingi Porsche Carrera GT või Roul Liidemanni SC Viper. Sest need autod väärivad seda tiitlit. Ja kui keegi suudab õhema rahakoti kompenseerida autoehituse tehnilise meisterlikkuse ja suurepärase sõiduoskusega, siis seda suurem on respekt ja benchmark teistele, mille poole püüelda...

Edit: Krt Rass jõudis juba pmst sama jutu kirja panna...

Eero
meeskond

Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: B2 2dq

postitati 20.04.07 07:36 Tsiteeri

ma ei saa aru kust sellised imelikud küsimused teil tulevad.

imo on vägagi loogiline, et rajale pääseb tänavalegaalse slikiga. veoskeemi järgi liigitamine on ka päris lihtne ja loogiline, tekitab 3 klassi ehk kolm võitjat, rohkem seal vast pointi polegi.

erki.t, vii ennast ajadega enne kurssi kui paukuma hakkad :)

Jürgen
klubiliige

Registreerunud 11.11.04
Kasutaja on eemal

postitati 20.04.07 09:49 Tsiteeri

Igati positiivne. Ei ole vast esimene ega ilmselt ka viimane, kes sellise idee peale tulnud, aga tore, et lõpuks ära tehakse.

Tekkis üks uitmõte. Lõppkokkuvõttes räägitakse ikkagi ju ühest superautost, mitte 3'st (eraldi klassides). Keegi on ikka ju parim :P. Näiteks 4wd vs rwd võiks kõigis sõitudes julmalt ühte klassi lüüa. kõige rohkem peab end hea juhina tõestama ilmselt fwd. Miks nii arvan?

1)400m (ET)
4wd - stardi eelis
rwd - eelised ja miinused puuduvad minu silmis
fwd - pidamine, pidamine, pidamine
2)1 mile (lõppkiirus)
4wd - tippkiirustel hoopis pidurdab
rwd - vast potensiaalselt kõige suurema eelisega terve sõidu ulatuses
fwd - jälle see pidamine, aga lõppkiiruse suhtes kõik võimalik
3)rinka (lendstart)
isiklik kogemus puudub, aga mulle tundub, et ükski ei ole teistest pea jagu üle.

minu vaimusilmas esindavad siis veoskeeme järgnevad masinad:
fwd - Civic 1,5 T
rwd - e30 1.8 T
4wd - s2 coupe

edit: kirjutasin oma jutu juba hommikul tööle tulles valmis, aga jäi 'vasta' nupule vajutamata, niiet saate sama teksti pm kolmandat korda lugeda :D

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 21.04.07 14:43 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: GlooG
fwd - Civic 1,5 T
rwd - e30 1.8 T
4wd - s2 coupe

Ma lugesin pealkirjast, et otsitakse aasta Superautot. Kuidas eelpool loetletud autod sellesse konteksti sobivad? Kui otsitaks kolme toredat väikeautot, siis miks ka mitte. :P Esiveoline superauto paneks mind... tagasihoidlikult öeldes... köhima...

Minu silmis on superautod Corvette, Viper, Porge 911, Ferrari, Lambo, Veyron, R8 jne. Autod, mis on juba sündinud Superautoks.

erki.t
huviline

Registreerunud 06.07.06
Kasutaja on eemal

postitati 21.04.07 15:10 Tsiteeri

no eks matsirahvas taha ju ka tati ja traadiga oma väikeautost kuidagi SUPER välja pigistada...

:) aga asi mis mind on kummitanud juba pea aasta...
minegid asju nagu toimuks selles audiklubis aga kuidagi ei ole ühist nimetajat nagu aasta kalenderplaan, või ei oska ma jälle otsingut kasutada...

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 21.04.07 17:26 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: erki.t
:) aga asi mis mind on kummitanud juba pea aasta...
minegid asju nagu toimuks selles audiklubis aga kuidagi ei ole ühist nimetajat nagu aasta kalenderplaan, või ei oska ma jälle otsingut kasutada...

Antud üritust ei korralda meie klubi. Seda korraldab Peep, kes lihtsalt kuulub ka meie klubisse. :)

Meie klubi enamvähem kindlad üritused aasta lõikes on talvepäevad, kevadkiirendus, suvepäevad, ringrajaüritus, sünnipäeva tähistamine ja sügiskiirendus. Sekka ka mõni kardiüritus, jäärada, piljard, bowling jne. Kuna kuupäevi rangelt aasta esimesel päeval paika ei panda, ei saa ka mingit konkreetset kalenderplaani teha. Lihtsalt jälgi ürituste alamfoorumit ja võid kindel olla, et saad kõigest õigel ajal teada.

erki.t
huviline

Registreerunud 06.07.06
Kasutaja on eemal

postitati 21.04.07 17:27 Tsiteeri

ma ka jälle targem :)

Jürgen
klubiliige

Registreerunud 11.11.04
Kasutaja on eemal

postitati 21.04.07 22:52 Tsiteeri

Läheb juba natuke läbuks ära, kuid sellisel üritusel minu meelest võidab ikkagi kiire, kerge ja kurvisuutlik masin :)

Võimalik, et ma olen liiga palju mõjutusi saanud just enda poolt eelnimetatud autodega sõitmisest (millest ka aimdus nende suutlikusest), siiski kõigest hoolimata tahaksin südamest näha SUPERauto staatuses c3 kerel TQ'd (isiklik kiiks) :cool:

Konkreetsemalt Sinu pakutud masinatest -
Corvette - minu silmis ainult hea otse sõitmise masin
Viper - same case, kurvi suutlikus makulatuuri põhjal ei ole just kiireim :)
porge - 4x4 on kiire, väike ja väle ning igati vastav sellel, mida mina Superautona võiksin näha.. ainult, et eesti tasandil on mulle silmi jäänd ainult üks masin (Wirx @ srg.org)
Ferx - kas on veel mõni eestis arvel ka? vahepealsed olid kõik minu teada vene uusrikaste mänguasjad + rinka suutlikus???
Lambo - stay in Estonia! :P
Veyron - same case
R8 - mitu neid müüdud on? :D

Ühesõnaga ma saan aru, mida sa silmas pead SUPER auto all, aga Eesti tasandil peame ikka vähe korrektsioone selles nimistus tegema (loe: mitut eelnimetatud margi esindajat tead, mis võiks ka sellisele üritusele jõuda?) :P

Tsitaat:
Algselt postitas: Black

Ma lugesin pealkirjast, et otsitakse aasta Superautot. Kuidas eelpool loetletud autod sellesse konteksti sobivad? Kui otsitaks kolme toredat väikeautot, siis miks ka mitte. :P Esiveoline superauto paneks mind... tagasihoidlikult öeldes... köhima...

Minu silmis on superautod Corvette, Viper, Porge 911, Ferrari, Lambo, Veyron, R8 jne. Autod, mis on juba sündinud Superautoks.

tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 21.04.07 23:28 Tsiteeri

a muidu on nagu keeruline mõista, et tegu on ürituse reklaamiga, kuhu oodatakse inimesi osa võtma, mitte arutust selle üle, mis on või mis võiks olla superauto?

peep
klubiliige

Registreerunud 03.11.02
Kasutaja on eemal

postitati 26.04.07 15:15 Tsiteeri

Regamine avatud ja reeglid üleval. Vt. esimest postitust.

peep
klubiliige

Registreerunud 03.11.02
Kasutaja on eemal

postitati 04.05.07 19:48 Tsiteeri

Esimesed osalejad nüüd üleval,

http://superauto.tqhq.ee/?page=osalejad

Audisid võiks rohkemgi olla, hetkel vaid 2xRS ja üks vist veel lisandub.

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 40.3% - SQL: 59.7%]