Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Plokikaane remont, mida ja kuidas tasub teha? (Vastuseid: 20 | Vaatamisi: 4968)
Rainer09
huviline

Registreerunud 17.12.06
Kasutaja on eemal

Auto: Coupe 2.3

postitati 10.04.07 16:13 Tsiteeri
Plokikaane remont, mida ja kuidas tasub teha?

Kuna niikuinii läheb hüdrotõukurite vahetuseks, siis äkki soovitate mul veel mõned asjad ühe korraga ära teha.
Öeldud on mulle, et vahetaks näiteks klapisääretihendid, klapikaane tihendid, klapipuksid ja plokk lihvimisse viia.
Äkki on veel mõni asi, mis üldjuhul vahetatakse nendega koos ?

sry, kui see teema siit on läbi käind, mina ei leidnud igatahes:(

Autoks on Audi Coupe 2.3

-------------------------

Edit by Skeldo: "Pearemont" - sellega võid järgmine päev peale pidu tegeleda. Tegemist siiski Plokikaane remondiga

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Soyer
huviline

Registreerunud 14.06.05
Kasutaja on eemal

postitati 10.04.07 16:29 Tsiteeri

Miks sa üldse hüdrotõukurite vahetamiseks mootori ribadeks kisud.

Rain
klubiliige

Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal

Auto: Allroad ja A6 Allroad

postitati 10.04.07 16:32 Tsiteeri

Soe soovitus. Kuna sinu jutust loeb välja et sa mootoritest mittemidagi ei jaga siis ära ise puutu. Ja kui mingi töömees teeb siis otsi uus.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Rainer09
huviline

Registreerunud 17.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 10.04.07 16:53 Tsiteeri

ega ei jaga küll jah:(
aga vähemalt iga päevaga õpin midagi juurde.
ega ei olnudki töömees, kes seda soovitas, vaid üks sõber, kellel seisab ees sama töö.

aga kas siis pole ühtegi muud asja, mida soovitada koos hüdrotõukuritega ära vahetada ?

Rain
klubiliige

Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal

Auto: Allroad ja A6 Allroad

postitati 10.04.07 17:04 Tsiteeri

Et siis keerate kahepeale kaks mootorit tuksi. :D Ok ok.Plokki ei ole vaja lihvida. Plokikaant lihvitakse kui ta kõver on. Plokikaane remondi juures ongi põhiasjad:klapisääretihendid, klapid, klapijuht puksid. Kui plokikaane maha võtad siis niiehk naa pead uue tihendi vahele panema. Sellega seoses rihmad rullikud üle vaadata ja veepump ka.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Rainer09
huviline

Registreerunud 17.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 10.04.07 17:13 Tsiteeri

no aitähh... sellest on juba kasu midagi :)
ma lihtsalt mõtlesin, et kui ma nüüd lähengi nende hüdrotõukuritega remondimehe juurde, et siis ei tuleks sealt üllatust stiilis... 'mida ma nendega teen, et kuna ma niikuinii selle lahti võtan sis on vaja vahetada veel need-need-need asjad'

tnx, et aitad lolli hädast välja :P

samru
klubiliige

Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s

postitati 10.04.07 17:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Rainer09
no aitähh... sellest on juba kasu midagi :)
ma lihtsalt mõtlesin, et kui ma nüüd lähengi nende hüdrotõukuritega remondimehe juurde, et siis ei tuleks sealt üllatust stiilis... 'mida ma nendega teen, et kuna ma niikuinii selle lahti võtan sis on vaja vahetada veel need-need-need asjad'

tnx, et aitad lolli hädast välja :P

Aga ikkagi ei ole hüdrotõukurite vahetamisel midagi pistmist ülalmainitud töödega mida nimetatakse plokikaane kap.remondiks.
Hüdrotõukureid saab vahetada kaant maha võtmata!

Autoalarmid, autode elektritööd. Mootorrataste ümberehitus. https://www.facebook.com/MotoSpirit-190392434636735/
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Rainer09
huviline

Registreerunud 17.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 10.04.07 17:24 Tsiteeri

no ma vb väljendasin ennast veits valesti... plaanis olekski siis teha just plokikaane kap. rem.

Soyer
huviline

Registreerunud 14.06.05
Kasutaja on eemal

postitati 10.04.07 17:27 Tsiteeri

Tule taevas appi:D. Niimoodi olekski pidanud teemat alustama oleks eelnev segadus olematta.

No nüüd siis keegi pealkirja ka sõbralikumaks teinud.

samru
klubiliige

Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s

postitati 10.04.07 17:30 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Rainer09
no ma vb väljendasin ennast veits valesti... plaanis olekski siis teha just plokikaane kap. rem.

Selge, siis tuleb veel lisaks eespool mainitud töödele üle mõõta ka klapisääred, sest ka need kuluvad ning vajadusel klapid välja vahetada. Ning lõpuks veel klapipesad freesida/lihvida ja kahtlased/katkised tikkpoldid väljavahetada.

Autoalarmid, autode elektritööd. Mootorrataste ümberehitus. https://www.facebook.com/MotoSpirit-190392434636735/
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
roy
huviline

Registreerunud 02.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 11.04.07 06:04 Tsiteeri

Ma seda nüüd kül ei ole kuulnud, et klapi sääred väga ära kuluvad. Teine asi on puksidega kus klapisääred sees.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
jõuvanker
klubiliige

Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW

postitati 11.04.07 06:07 Tsiteeri

Teemaalgataja, Sinu jutust loeb välja, et oled ebapädev, soovitus: lase remont teha asjatundjal. Ning kulub ka klapisäär, eelmine postitaja.

lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
audimiis
huviline

Registreerunud 05.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi S4 2.2t

postitati 11.04.07 07:20 Tsiteeri

Kui sa Tartu kandist, siis võin üks nendest olla kes sul selle plokikaane kap.rem.-i ette võtab. Kui huvi siis PS abiks;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Rainer09
huviline

Registreerunud 17.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 11.04.07 10:15 Tsiteeri

ega polnudki plaanis sellist asja ise ette võtta, lihtsalt mõtlesin, et saan kõik vajalikud varuosad ostetud enne, kui remondimehe juurde viin.

aga aitäh, olen jälle natuke targem :)

ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual

postitati 11.04.07 17:40 Tsiteeri

Aga palun ... kui juba mootori lahti kiskumiseks läheb siis

Klapikambri kaane tihend
Klapisääre juhtpuksid
lapisääre tihendid, väntvõlli simmerlingid, nukkvõlli simmerling
Kolvirõngad
Karteripõhja tihend
Plokikaane tihend
Raamisaaled + kepsusaaled

Kui väntvõll pole enam mõõdus - st kui saaled on kulunud aga originaalmõõtu saaled enam ei lähe siis tuleb väntvõll esimesse remontmõõtu lihvida lasta.

Kui kolvid on korras aga uued rõngad ei istu enam originaalmõõtu siis tuleb ka silindrid lasta läbi puurida et uut mõõtu rõngad saaks panna.

Plokikaane võiks kah lasta sirgeks lihvida kui vaja peaks olema:)

Samuti kogu mootor bensiiniga läbi pesta et õlikanalid puhtaks saaks ja kõik muu samuti.

Ja kui juba niipalju vaeva nähtud siis võiks olla tõesti ka uued rihmad ja vepump samuti:)

Muig oli igav .... viskasin siia siis sellise jutu üles :D

Kui huvi on siis loe minu poolt kunagi postitatud teemat siit

XZN M16
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: UrS4

postitati 11.04.07 18:01 Tsiteeri

Mina soovitan seda, et kaas maha ja windorfi. Tehakse täielik rem ja asi on korras.

12.301@181km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jõuvanker
klubiliige

Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW

postitati 11.04.07 19:07 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ultra2005

Kui kolvid on korras aga uued rõngad ei istu enam originaalmõõtu siis tuleb ka silindrid lasta läbi puurida et uut mõõtu rõngad saaks panna.

IRW.

Silindrit puurida, originaalkolb + remontrõngas??? Esimest korda kuulen:D

Kolb ning rõngas käivad ikka komplektis, olgu originaal või remontmõõt, ikka komplekt. Rõngal saab/tuleb lukuvahet küll vahetevahel kalibreerida.
Kui on silinder remontmõõtu puuritud, tuleb ka kasutada vastava mõõdu kolbi, kuhu kuuluvad siis ka vastavad remontmõõdus rõngad sellele kolvile.

lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual

postitati 11.04.07 19:11 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jõuvanker
Tsitaat:
Algselt postitas: ultra2005

IRW.

Silindrit puurida, originaalkolb + remontrõngas??? Esimest korda kuulen:D

Kolb ning rõngas käivad ikka komplektis, olgu originaal või remontmõõt, ikka komplekt. Rõngal saab/tuleb lukuvahet küll vahetevahel kalibreerida.
Kui on silinder remontmõõtu puuritud, tuleb ka kasutada vastava mõõdu kolbi, kuhu kuuluvad siis ka vastavad remontmõõdus rõngad sellele kolvile.

Tähh tähelepaneku eest ... jätsin vist kaunis mõttetult segase jutu aga aitähh paranduste eest .... irw sestap ma kolbe endal ära ei vahetanudki et asi sobis veel .... muidu kui silindri puurimiseks oleks läinud oleks kena mõrv rahakotile olnud sest 1 kolb oli vist kõvasti üle kilo tk-ist kui mitte rohkem ...

XZN M16
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Rainer09
huviline

Registreerunud 17.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 11.04.07 20:21 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Offroader
Mina soovitan seda, et kaas maha ja windorfi. Tehakse täielik rem ja asi on korras.

aga ega sa seda ei oska öelda, et mis selle kogumaksumus võiks orienteeruvalt tulla ?

Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: UrS4

postitati 12.04.07 06:08 Tsiteeri

20 klapiline kaas läks vist ca 4000eek. Uued juhtpuksid, pesade lõikamine, klapisääre tihendid, kerge lihv (kõver polnud, lasti lihtsalt läikima). Klapi tööd on kõik 1tk hinnaga. Seega 10 klapiline läheb kõvasti vähem.

12.301@181km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: RS 6 Avant

postitati 12.04.07 07:58 Tsiteeri

Minu 10V tehti ca. 2500.- -ga. + portimine eraldi 1000.- per silinder.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 23.8% - SQL: 76.2%]