Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Kas 18"-ne velg Tallinna tänavate jaoks liiga suur? (Vastuseid: 12 | Vaatamisi: 2058)
JackIII
huviline

Registreerunud 16.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6

postitati 15.03.07 19:43 Tsiteeri
Kas 18"-ne velg Tallinna tänavate jaoks liiga suur?

Tere,
kas 18"-se valuveljega kannatab Tallinna auklikel tänavatel sõita või on see ikka liiga palju, tahaks endale osta, aga kuna sõber sõitis oma 17"-ga rehvi puruks, siis hakkan vaikselt 18"-nes kahtlema ....

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 15.03.07 20:07 Tsiteeri

18" pole mingi imeasi, rehvi annab ka 15" veljega puruks sõita. Pane aga alla ja vali näiteks 235/45 rehv ning kui omal oidu jagub, siis ei juhtu nende rehvidega midagi...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Mario81
huviline

Registreerunud 28.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 15.03.07 20:19 Tsiteeri

teemast nii palju et katki vöid ka 14" velje ja rehvi söitta aga ausalt 18" isegi korras veermikuga on liig. liiga palju rööpaid ja auke. ise söidan suvel 17" ja otsib ikka jubedalt teed (225/50 R17 rehviga)
a6 vaata mingi 16" ja kui ikka tahad siis äärmine varjant 17".
see aga ainult minu soovitus.

to priitpoiss; sillastend oli tehtud ja ikka otsis teed.

priit
moderaator
klubiliige

Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi C4, Bora & Octavia

postitati 15.03.07 20:24 Tsiteeri

Samas see kui "teed otsib" võib pigem seda tähendada, et vaja sillastendi minna.

Suvel sõitis üks Audi S2 ka mööda Tallinna tänavaid 19" veljega ...ja püsis korralikult teel.
Või on S2 jaoks 19" normaalne aga C4 kerele 18" palju ?

priitpoiss --> priit
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
voldemar
huviline

Registreerunud 21.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: S4 Avant

postitati 15.03.07 23:12 Tsiteeri

Soe soovitus..... Pane oma autole 18 velg alla ja anna tuld nii, et kummi puru on taga :).... siis saad mõne ajapärast halama hakata kui rehvi hinda kuuled ja autol veermiku osad on meie teedel ära tambitud. Miskipärast on müügikuulutusteski tihti 18 veljed odavamad kui 17 või isegi vahel 16 velg. Ma olen väga lihtsalt suutnud paar korda isegi üsna korraliku firma 17 velje meie tänavatel kõveraks sõita. Ma ei saa aru hästi meestest, kes topivad näiteks igapäevasõiduks s2-le või kupeele 18 või veel hullem 19 velje alla ning siis jebivad aukude vahel pussutamisega teiste liiklejate ajusi. Selliseid velgi oleks vast mõistlikum kasutada mõnel suuremal autol, millele saaks ikka kõrgema rehvi peale panna, mitte "transportöörlinti kasutada" või tõesti näituse jaoks kasutada või mõnel muul eriotstarbel.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 16.03.07 08:12 Tsiteeri

Ma olen üle 5 aasta järjest C4 Audil kasutanud 18" velgi rehviga 235/40-18. Talveks kasutan 225/45-17 mõõtu. Kuubikul on paar aastat 16" veljed rehviga 215/40-16. Kogu selle aja jooksul ei ole mina ega mu abikaasa ühtegi rehvi puruks sõitnud (naelad ja kruvid ei lähe arvesse). Samuti ei takista me kuidagi liiklusvoolu. 18" velgi olen 1 korra käinud sirgestamas, sest suure velje puhul annab juba kerge kõverus paremini tunda. See aasta lasen igaks juhuks uuesti sirgestusest läbi, sest nagunii on rehvid vaja uued panna.

Ma ei ürita väita, et 18" on ainuõige mõõt. See oleks mõttetu ja vale ka. Mõistlik inimene sõidab tehasemõõdus velgede-rehvidega ja ei vaeva peadki sellega, et auto võiks teistest samasugustest natuke ilusam ja omapärasem välja näha. Mõistlik inimene investeerib, mitte ei kuluta. Hakakemgi nüüd kõik mõistlikeks ja lõpetagem ära mõttetu raiskamine autode peale!

jõuvanker
klubiliige

Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW

postitati 16.03.07 08:18 Tsiteeri

18" 255/35R18 oli täitsa ok, väljaarvatud tallinnast välja lenskaja mnt algus, see on siiani peetis, kui teha kasvõi 1 sõit nimetatud lõigul ( tallinn-maardu teeots ja tagasi ), on veljed kõverad.

Palju oleneb sõitjast ja stiilist, maiste asi. Oleneb, mis velge kasutada, replica, miski tugevam firma jne.

lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
vvv
huviline

Registreerunud 04.09.06
Kasutaja on eemal

postitati 17.03.07 08:48 Tsiteeri

ärge üle pingutage, sobib se 17 velg ka ilusti
endal tulekul velje ost lähiajal ja just nimelt 17 velg suveks
ka selle talve sõitsin 17 veljega

MiniSMART autode ilusalong
www.minismart.ee Kvaliteetsed pesuteenusedwww.cleanservice.ee
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
riio
huviline

Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 17.03.07 12:41 Tsiteeri

See oli ka minu põhjuseks alla panna 17 (kuigi minu velge 17 tollina oli siga raske leida) ja mitte 18 tolli. Et mugavust on rohkem. 18 on küll ilusam kuid seda siis mugavuse arvelt. Olen ise ka 19 -ga sõitnud kuid see oli siga jäik ja põrutas parajalt. Näiteks kui sõita vahel kruusa teed (ikke eestis juhtud ) siis madala profiiliga on natuke ebamugav.
Nii siis kõik puha maitse asi. !7 mugavam = 18 ilusam jne.:D;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
JackIII
huviline

Registreerunud 16.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6

postitati 17.03.07 17:53 Tsiteeri

12 kodar plaat velg, OE Replicad 17" - TEHTUD :cool:...... Tänana heade nõuannete eest.

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 17.03.07 18:19 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Mario81
to priitpoiss; sillastend oli tehtud ja ikka otsis teed.

Endal otsis ka 205/55/16 teed. Vahetasin roolivõimu ära ja päevapealt "otsimine" kadus.
Hetkel all teisel autol 18" 245/45 ja pole hullu miskit, ainult rehvi hind on krõbedam ;) Ja muide esisillalised isendid jäävadki pedaali vajutades teed otsima, vahet pole kui korras asi on :cool:

Hea auto on palju autosid...
daqqer
huviline

Registreerunud 15.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: minu masinad

postitati 17.03.07 23:05 Tsiteeri

osta 18'' veljele kaitsva äärega rehv peale (ZR18) ja ei juhtu midagi kui normaalselt sõita. muidugi üle raudteede ei lenda siis ja kopli lõppu 5 minutiga ei jõua, aga ilu nõuab ohvreid.

d | ehitustehnika, suruõhk
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
riio
huviline

Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 18.03.07 09:59 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: JackIII
12 kodar plaat velg, OE Replicad 17" - TEHTUD :cool:...... Tänana heade nõuannete eest.

Arvan, et leitsid hea kompromissi. Hea valik;):D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 36.2% - SQL: 63.8%]