Lehekülgi: 1 2 |
Absolut
huviline
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Corvette C5 `01
|
postitati 26.11.03 08:00
|
|
|
Kes pakuks korralikku TV-d
võiks olla uus ning hinda kuni 15k, või oskab siin keegi mind harida mille poole peaks oma pilgu seadma...
|
|
|
Silwer
huviline
Registreerunud 11.12.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.11.03 08:26
|
|
|
Kui valid osta kas Sony või Panasonic. Lame ekraan ja 100 Hz. Muu on juba kõik maitse asi.
16:9 või 4:3 formaat
1 või 2 tuunerit
Dolby Surround jne.
Kõige odavamad lameekraaniga 4:3 formaadis 29' maksavad umbes 11 tuhat. Neile ei ole eriti palju "mänguasju" peale pandud aga pilt on
väga fine..
Ma ise plaanin sellise osta, kuna ei taha mõtetute mänguasjade või laiekraani (kui vaatad enamikus eesti ja soome kanaleid siis ei ole laiekraanil
mingit mõtet) eest lisaraha maksta.
|
|
|
Absolut
huviline
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.11.03 08:34
|
|
|
igatsugu kirjandusest olen välja lugenud et TV jaoks 100Hz ning DVD jaoks 50Hz`i parim....mille järgi nüüd siis juhinduda?
|
|
|
A 90
huviline
Registreerunud 20.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: 90 Type 85 Quattro, Sinine Peugeot
|
postitati 26.11.03 08:42
|
|
|
hertzi lugu ei oska kommentida, aga telekal võiks olla s-video sisend ja DVI ei teeks ka paha. tulevikus leiavad üha rohkem kasutust nimetatud
sisenid/väljundid.
|
|
|
Silwer
huviline
Registreerunud 11.12.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.11.03 08:58
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja Absolut
igatsugu kirjandusest olen välja lugenud et TV jaoks 100Hz ning DVD jaoks 50Hz`i parim....mille järgi nüüd siis juhinduda? |
Ei oska kommenteerida, kuna ei ole ise midagi taolist lugenud...
Aga tundub samasugune loba olevat, mida räägiti siis, kui tulid esimesed lameekraanid välja - et pilt on ebaloomulik ja tundub sissepoole kumer. See
on kõik harjumuse asi - alguses võib tunduda küll, et DVD pilt 100Hz lameekraan telekal on liiga hea aga kui oled sellega harjunud siis teist enam ei
tahagi.
50hz pilt on silmale vilkuv ja väsitab silmi. 100Hz pilt on kaks korda stabiilsem ja parem vaadata ning seda nii DVD-d, kui tavalist teleprogrammi
vaadates.
Vähemalt loogiliselt mõelduna tundub see nii...
|
|
|
raivo
huviline
Registreerunud 15.11.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.11.03 09:00
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja Silwer
igatsugu kirjandusest olen välja lugenud et TV jaoks 100Hz ning DVD jaoks 50Hz`i parim....mille järgi nüüd siis juhinduda? |
Ei oska kommenteerida, kuna ei ole ise midagi taolist lugenud...
Aga tundub samasugune loba olevat, mida räägiti siis, kui tulid esimesed lameekraanid välja - et pilt on ebaloomulik ja tundub sissepoole kumer. See
on kõik harjumuse asi - alguses võib tunduda küll, et DVD pilt 100Hz lameekraan telekal on liiga hea aga kui oled sellega harjunud siis teist enam ei
tahagi.
50hz pilt on silmale vilkuv ja väsitab silmi. 100Hz pilt on kaks korda stabiilsem ja parem vaadata ning seda nii DVD-d, kui tavalist teleprogrammi
vaadates.
Vähemalt loogiliselt mõelduna tundub see nii... |
su jutt on õige.
Vanematel Nokia mudelitel oli see häda, et pilt kippus liiga "lumine" olema.
Aga uutematel seda probleemi enam pole.
Üldiselt soovitaks Sony, Philips.
|
|
|
Silver
huviline
Registreerunud 27.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.11.03 10:29
|
|
|
Pakkuda kahjuks pole aga kuna endal sama probleem, siis mõnda aega tagasi istusin pea pool päeva Expert Finescos ja võrdlesin telekaid. See oli
väsitav, kuid põnev ja hariv. Kui kellegil on sellist aega, siis nö oma silm on kuningas ja tasub sama protseduur läbi teha.
Võrdlesin just samasse hinnklassi kuuluvaid 100Hz telekaid. Sest kui kõrvuti olid 50 ja 100 Hz telekad, siis vahe on ikka selgelt 100Hz kasuks.
Kahjuks marke enam ei mäleta aga võrdluses osalesid Sony, Philips, Finlux, Salora, Thomson. Loomulikult mida rohkem raha on võimalik välja käia, seda
paremaks ka pilt läheb. Ca 25k juures oli Philipsi telekas parim. Kõik oli nii paigas, et oleks vaid piisavalt raha olnud, kaunistaks see telekas minu
kodu. Aga eks selle teleka pildi kuvamise tehnoloogia oli ka next level.
Seega 15k hinnaklassi juures kukkusid kohe välja Philips ja Thomson ja peamise tähelepanu said Finlux ja Sony. Kuna Salora tuleb samast tehasest kui
Finlux (vanasti oli tööl kolm tädi, kes kleepisid samadele telekatele erinevate turgude jaoks Nokia, Salora ja Finluxi silte. Nüüd on siis Nokia silte
kleepiv tädi lahkunud), siis võrdluseks ehk niipalju, et hind odavam kui Finluxil või siis sama raha eest rohkem võimalusi. Kvaliteet aga sama.
Ja mis salata. Pärast rohket ajakulu võib võtta asja kokku paari lausega. F pilt on pehmem ja silmale sõbralikum. Samal ajal tundus stoppkaadri ajal F
pilt paremini seisvat (ei värisenud). S oma kontrastsem ja võibolla pikemal vaatamisel väsitab silma rohkem. Samal ajal oli S teleka pilt
"selgem". Mingi kontsertsalvestuse ajal oli lava ümbrus F-l täiesti must, siis S suutis välja tuua ka mõned järgmised toonid, ehk siis ei
suranud tumedamat halli kohe mustaks. F on samas varustusastmes ka natuke kallim kui S. Võibolla oli neid detaile selles võrdluses veel, mis mulle
kohe esimese hooga ei meenu, kuid kokkuvõttes ei läks asi palju keerulisemaks ja ma ikka ei tea mida ise valida ega ka soovitada...
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 26.11.03 11:52
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja A 90
hertzi lugu ei oska kommentida, aga telekal võiks olla s-video sisend ja DVI ei teeks ka paha. tulevikus leiavad üha rohkem kasutust nimetatud
sisenid/väljundid. |
S-Video pesa võiks küll olla, samuti vähemalt 2 või veel parem kui 3 SCART'i. Tore oleks võimalus tagantpoolt telekat RCA-pesade kaudu stereoheli
kätte saada. Samas on see ka SCART'ist kättesaadav.
DVI'ga pole CRT-teleka juures midagi teha, see jäägu ikka TFT- ja plasmapaneelide pärusmaaks. Kunagi lisas Sony teatud osale oma toodangust isegi
VGA-sisendit, kuid nüüd nad vist on sellest loobunud.
Ilmselt on endal ka varsti sama ost ees ning kuna päris suur osakaal on arvutist tulevatel DivX'idel ja kaugemas perspektiivis ka DVD'del,
siis on valik langenud 16:9 ekraanisuhtega 32" flat 100 Hz Sony või Philips'i kasuks.
|
|
|
|
Absolut
huviline
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
|
|
AudiQuattro
huviline
Registreerunud 17.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Quattro Avant 2,5tdi 132kw -03
|
|
lynx
klubiliige
Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi
|
postitati 26.11.03 15:59
|
|
|
Absolut, kogu natukene rohkem raha ja muretse hoopis projektor.
Tean küll, et pirn sinna sisse maksab kusagil 10k ja selle tööiga mingi 1000h, kuid kui päevas u. 1,5h vaadata, siis peab keskmiselt 2a. vastu.
see kah var.
tervitades,
|
|
|
Riio12
huviline
Registreerunud 27.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2,5 TDI
|
postitati 26.11.03 16:11
|
|
|
Minu 100 hz suzizev TV Sony lõppes jäädavalt 2 aastaga, autoraadio Sony juust-ruudus lahkus õnneks/kahjuks koos küljeaknaga , muusikakeskus RST Sony
täielik banaan kägiseb nüüd koos kõlaritega köögis .... Peale brändi vahetust Philips, Yamaha ja Bose tulen varem koju ja autoga sõites ainult
uudiseid ei kuula. Minu jaoks Sony TV/muusikariista soetamine ei olnud õige otsus. 
|
|
|
Silwer
huviline
Registreerunud 11.12.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.11.03 16:59
|
|
|
Hmm, Sony telekad on minu arvamuse järgi ikkagi kõvasti teistest etemad, seda juba kineskoobi ehituse poolest, kui teistel teleritel on kolme
põhivärvi jaoks kolm väikest eraldi elektronkahurit siis Sony kasutab ühte suurt mis edastab kõiki kolme värvi ("Trinitron" kineskoop)
millest pilt kokku pannakse.
See annab juba selle eelise, et isegi kui teler on vana, ei hakka ta kunagi näitama sulle näiteks rohelist pilti (mis juhtub teiste teleritega siis,
kui mingi värvi elektronkahur on otsustanud otsad anda).
Sony-l on ka kõige pikem kogemus lameda ekraaniga telerite valmistamisel, esimesed vähemalt silindrilise kujuga kineskoobid ilmusid juba paarkümmend
aastat tagasi (kui teised ei suutnud kuni 90-date lõpuni millegi muu, kui sfäärilise kineskoobiga oma telereid teha).
|
|
|
ICE
klubiliige ac aasta auto 2006 võitja
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool
|
postitati 27.11.03 07:31
|
|
|
Telekas peab olema Sony. Olen võrrelnud omavahel Sony, Ban&Olufseni, Bose, Loewe jne mudeleid aga Sony pilt parim.
|
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
Silwer
huviline
Registreerunud 11.12.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.11.03 08:07
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja ICE
Telekas peab olema Sony. Olen võrrelnud omavahel Sony, Ban&Olufseni, Bose, Loewe jne mudeleid aga Sony pilt parim. |
Tegelikult on need firmad (Ban&Olufseni, Bose, Loewe) rohkem disaini firmad ja kasutavad teiste tootjate (tavaliselt Philips, Grundig, Panasonic
nüüd võib olla ka LG ja Samsungi) tehnikat oma poolt disainitud karbi sees...
|
|
|
turbo
huviline
Registreerunud 03.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: S6
|
postitati 27.11.03 08:18
|
|
|
Tsitaat: | ja mida rohke hertse(see on see näitaja kui kiiresti pilt ekraanil vahetub) seda kvaliteetsem/ühtlasem pilt |
kui sul just taldrikut katusel ei ole, siis pole nendest hertsidest küll midagi kasu!
sorry OT.
|
|
|
Absolut
huviline
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.11.03 08:41
|
|
|
olen siis nüüd igatsugu kirjandust uurinud ning arusaam järmine ....
~15k eest kindlasti Pana
~20k siis juba Sony ning kui hinnklass üle 25k siis pidavat(oli ka minu silma jaoks) Philips teistest üle olema...
To lynx: projektoriga ikka nati nadi telekat vaadata....rahas asi poleksi, tuleb aga veel juurde osta Yamaha reciver + audes(5+1) kõlarid....
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
|
A1
huviline
Registreerunud 28.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.11.03 10:52
|
|
|
sorry OT aga kes Eestis Bang & Olufseniga tegeleb??
|
|
|
Ren
huviline
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: S4 B5
|
postitati 27.11.03 11:00
|
|
|
Üks päev hakkas igav ja otsustasin teleka ära osta enne kui uude korterisse kolin. Silma hakkas kena disainiga BEKO, hind oli odav ning 12800 EEK eest
leidis uue kodu 100Hz 32" widescreen telekas. Kinekas tal vist samsungi oma, pildikvaliteedil midagi häda pole, vigu ega midagi pole, nii et mul
küll ostu kahetseda ei tule. Disain on ka minu maitse.
The replacement for displacement
|
|
|
|
Ren
huviline
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.11.03 11:01
|
|
|
olen siis nüüd igatsugu kirjandust uurinud ning arusaam järmine ....
~15k eest kindlasti Pana
~20k siis juba Sony ning kui hinnklass üle 25k siis pidavat(oli ka minu silma jaoks) Philips teistest üle olema...
|
Philipsil selline tore asi nagu Pixel Plus, vahe on tõesti silmaga märgatav, kuid erilist pointi ei näinud niipalju lisaraha sinna magama panna, kuigi
kui hinnatundlik ostja ei ole, valiks isegi selle.
|
|
|
|
grynno
huviline
Registreerunud 18.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 1,8
|
postitati 27.11.03 11:38
|
|
|
Võtaks kah siin kohal veidi sõna kuna olen viimased viis aastat telerite müügiga tegelenud ja paar aasta enne seda ka nende hingeeluga tuvunud.
Niisiis 50Hz vs. 100Hz
Kahtlemata on ju 100Hz hea asi (2 on ikka parem kui1) kuid kajuks on sepad selle välja töötanud laboris ja kasutanud mingit ideaalset signaali
allikat. Paraku kui kasutada tavaantenni ei ole sugugi tulemus nii hea. Ja seda on väga lihtne seletada. 50Hz-kaadrit laotatakse sekundis 50x;
100Hz-kaadrit laotatakse sekundis 100x. Vahe tervelt kaks korda aga paraku kui juba 50Hz puhul ei ole pilt kuigi hea, siis 100Hz seda ka teps mitte
paremaks ei tee, pigem vastupidi. MOT
Ja ei ole mõttet hakkata siin juures rääkima fps-idest, need jäägu ikka IT maailma. Nii, et kui mingi eriline DVD fänn ei ole siis tundub ka 100Hz
liigse luksusena.
Pean muidugi nõustuma paljude eelpool kõnelejate arvamusega, et Sony on tegija. Seda ta tõesti on! Ja seda just oma hea vävriedastus, vähese
tagasipeegelduse ja pildi pehmusega. Kõik muu nänn miss teleri kasti on topitud on küll vähemalt minu jaoks suht teisejärguline. Sony hea pildi taga
on Trintron kineskoobid mis kahjuks küll ei kasuta ühte elektromkahurit (See oleks alles uuendus!) vaid ühte kesta integreeritud kolme erineva varvi
(põhivärvid R G B) kahurit ja matistatud kineskoobi pinda. Ja et lame ekraan tundub sissepoole kumer, see on inimese silma puudus ehk lihtsalt
illusioon nagu kogu televisioon üldse.
Ja veel mainiks ekraani mõõtude erinevust: jällegi 16:9 on ju hea, sest silma haardevõime horisontaalsihis on tunduvalt parem kui vertikaalis, aga
seda jällegi DVD puhul. Sest praegu ei ole ükski kohalik ega kaabel TV kanal võimeline edastama laiekraan signaali ja usu mind, missi valimisi või
Baywatch'i küll sellisest telerist vaadata ei taha.
Toon siia ka paar mudelit mida mina eelistaksin:
50Hz Sony KV-29FX30 8300.-
100Hz Sony KV-29LS60 11900.-
|
|
|
grynno
huviline
Registreerunud 18.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 1,8
|
postitati 27.11.03 11:40
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja Ren
Üks päev hakkas igav ja otsustasin teleka ära osta enne kui uude korterisse kolin. Silma hakkas kena disainiga BEKO, hind oli odav ning 12800 EEK eest
leidis uue kodu 100Hz 32" widescreen telekas. |
Sa ikka tead, et Made In Russia?
|
|
|
Ren
huviline
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.11.03 11:44
|
|
|
Kas sa ikka tead et ei ole made in Russia ?
Vaid Türgi, kuna tean veel inimesi kellel on sama firma toodang ning neil pole probleeme olnud, julgesin minagi osta. Muuseas käis mu sõber hiinas
ning kohtus seal ka ühe tehnikavaldkonna esindajaga messil, see rääkis igast toredaid jutte telekate tootmise tagamaadest Igatahes suur kliendilollitamine käib, mis pole teadjamale inimesele ilmselt
teab mis suur saladus, põhimõtteliselt ühte ja sama telekat on võimalik soetada erineva disainiga ning firmanimega edasimüüjatel.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |