Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: abi A100 TQ 121kw (Vastuseid: 11 | Vaatamisi: 973)
villu123
huviline

Registreerunud 29.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: audi 100tq

postitati 01.02.07 20:15 Tsiteeri
abi A100 TQ 121kw

Mure siis selline, et hommikuti käima pannes tuleb käiata umbes pool minutit ja kui läheb siis ei võta tuure üless. Hoiab umbes 200 pöörde peal, tuleb gaasiga ise juurde panna. Soojast peast on okei. Jõudu tundub ka vähe olevat, kui uskuda tehase andmeid mis lubavad 0-100 7.5-8 sec. Eelmine auto tehase andmed olid 1-2 seci halvemad aga tunne oli kiirem. Oskab siis äkki midagi soovitada, mida üle vaadata.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 01.02.07 20:22 Tsiteeri

No ainult selle jutu põhjal on raske miskeid järeldusi teha kuid natuke saab.
Käivituse mure on arvatavasti külmkäivitus pihusti viga, pane otsingusse külmkäivitus pihusti ja lappa saadud teemad läbi, leiad mooduse kuidas asja kontrollida.
See, et asi edasi ei käi on nii vanal masinal üldjuhul turbo või süsteemi lekke viga, samuti kontrollimise asi... suht tüütu töö, aga kui korda tahad saada siis muud teed ei ole.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
villu123
huviline

Registreerunud 29.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 01.02.07 20:25 Tsiteeri

turbo rõhk nagu korras tundub olevat, 1.1-1.2 bari olen saanud maximum. mis süsteemi lekkeid silmas pead?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 01.02.07 20:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: villu123
turbo rõhk nagu korras tundub olevat, 1.1-1.2 bari olen saanud maximum. mis süsteemi lekkeid silmas pead?

See on see rõhk mida siis kompu sul näitab? armatuuris?

villu123
huviline

Registreerunud 29.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 01.02.07 20:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ranz
Tsitaat:
Algselt postitas: villu123

See on see rõhk mida siis kompu sul näitab? armatuuris?

jah, kas seda ei saa usaldada?

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 01.02.07 20:30 Tsiteeri

Enamvähem saab... kuid see asi toimib vähe teisiti... tema näit nr 1 on atrmosfäär, ehk siis aftermarket turborõhu kellade jaoks 0... see siis tähendab, et sa sõidad hetkel maksimum 0,2 BARi ülerõhuga.
Kas kiirendus hetkel miskit ebaloomulikku vihinat/vuhinat pole kuulda?
Igatahel sõidad sa hetkel suht nagu vabalthingava motogagi :P kerge ülerõhk kõigest... miski 0,5BARi+ on kaduma läinud (ma pole kindel palju selle masina max rõhk tehasest olema peaks?)

villu123
huviline

Registreerunud 29.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 01.02.07 20:39 Tsiteeri

Tsitaat:
Enamvähem saab... kuid see asi toimib vähe teisiti... tema näit nr 1 on atrmosfäär, ehk siis aftermarket turborõhu kellade jaoks 0... see siis tähendab, et sa sõidad hetkel maksimum 0,2 BARi ülerõhuga.
Kas kiirendus hetkel miskit ebaloomulikku vihinat/vuhinat pole kuulda?
Igatahel sõidad sa hetkel suht nagu vabalthingava motogagi :P kerge ülerõhk kõigest... miski 0,5BARi+ on kaduma läinud (ma pole kindel palju selle masina max rõhk tehasest olema peaks?)

oh, see on küll uudne, niipalju kui ma lugenud olen pidi kompuutri järgi olema 1.3 aga ju ma valesti aru saanud. on võimalik rõhku mõõta kuidagi manomeetriga? Tähendab see automaatselt, et turbo õhtal või lihtsalt laseb rõhku läbi kuskilt vms:P?

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 01.02.07 20:43 Tsiteeri

Nu seda enne ütlesingi, et süsteem võib hõre olla, ehk siis lõdvikud vanaduse tõttu katki jne, et kogu toodetud rõhk lastakse tegelikult niisama taevasse :P
Kontrollida... no selge on see, et miski jama sul seal on hetkel... kuidas nüüd selgeks teha kas on süsteem hõre või turbo õhtal... ei oskagi öelda :( Kui auto plaanis nagu endale sõitmiseks pikemaks ajaks jätta siis alustaksin mina kõikide lõdvikute kontrollimisega... nagu ütlesin, arvestades auto vanust võib see viga vabalt seal olla, ja kui need kõik kontrollitud ja viga ei leidnud alles mõelda turbo remondi peale.

BTW, compu järgi peaks olema rõhk vähemalt 1,5+ ma täpselt selle masina kohta ei tea kuid teised masinad mida tean (200-d, S4jad ja S2-d (rida 5 motod ikka) on kompu järgi rõhuga 1,8-1,9)

Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: RS 6 Avant

postitati 01.02.07 21:01 Tsiteeri

See moto näitab tehaseseades kompul max 1.4bar. Kui on alla selle, siis tekkiv rõhk on vaid WG vedrust tekkiv rõhk. Järelikult on miskit viga ja aju ei lase rõhul kõrgemale tõusta. Loe veakoodid ära ja asi saab palju selgemaks.

Üldjuhul on selle moto uimasus ja muud korraliku töötamise põhjused vigastes andurites/elektroonikas.

Kohustuslik lugemine:
http://www.sjmautotechnik.com/index.html

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 01.02.07 21:18 Tsiteeri

Krt ma ei teadnudki, et sellel masinal seda nii vähe on:o seal ju kasutusel veel suurem turbo kui S-l takkaotsa ka veel ning tehasepoolt on suurem rõhk peale lastud kui sellel... kippusin arvama, et suht miskit sama on, aga kui nii siis nii...

Kirsa
huviline

Registreerunud 20.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Coupe Q 20v

postitati 01.02.07 23:46 Tsiteeri

Jah 121kw 10vT-l on ülelaaderõhk "ainult" 0.4, ehk siis kella järele 1,4. Kui täpsem olla siis 1.39 ning kuna kell näitab ainult täisnumbreid siis nii 1.3 kui ka 1.4 näitavad max rõhku.

aga 1.3 kella järele peaks ikka iga kell ja kergelt ette kerima. Kui ei tule, siis on selge rõhu puudumise viga.
2 varianti kas lõdvikud katki/mõra sees või aju ei lubagi rohkem, sest mingi tähtis andur on omadega õhtal.

Vaata kõigepealt mehaanilised jamad üle ja siis hakka süvenema anduritesse. Veakoodid oleks ka hea ära lugeda kui võimalik.

PS! Villu, täida oma profiil ära, kasvõi et kus linnas pesitsed.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kirsa
huviline

Registreerunud 20.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Coupe Q 20v

postitati 01.02.07 23:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Krt ma ei teadnudki, et sellel masinal seda nii vähe on:o seal ju kasutusel veel suurem turbo kui S-l takkaotsa ka veel ning tehasepoolt on suurem rõhk peale lastud kui sellel... kippusin arvama, et suht miskit sama on, aga kui nii siis nii...

89-91 MC 10vT-l on täpselt sama turbo mis S4 ehk K24.
Vanemad kui 89 MC mootorid käisid K26 turboga.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 23.0% - SQL: 77.0%]