tiitk
huviline
Registreerunud 16.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant 2,4Q 2004
|
postitati 22.01.07 20:03
|
|
|
Külmunud ukselukud
Kas kellelgi on esinenud probleemi, et uksed väljast ei avane, kuid seest saab probleemivabalt ust avada. Kesklukust nupud jooksevad üles. Kordamööda
jama kõigil ustel olnud. Soojenemise järel käib asi normaalselt. Auto A6 C4. Lahendus?
Krt eelmine auto oli Volkswagen, siis oli see võimlemine kõrval- ja tagauksest sisseronimisega ja ukse sõidu ajal käega hoidmine nii-öelda
firmamärk. Mõtlesin, et Audi sellest jamast prii.
|
|
|
cmp
huviline
Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.01.07 20:15
|
|
|
jah, mul on ka sedasi olnud.
Lahendus - teed seest lahti ja siis käsitsi liigutad ukse küljes seda sulguri mehhanismi, siis ta hakkab ise ka liikuma. Paremini ei oska seletada,
aga vaata kuidas uks kinni käib ja mis detail seal liikuma peab - see on kinni külmunud ja ei liigu korralikult, et aita seda detaili siis oma käega
veidi
Lukusula/õli peaks ka sellele mehhanismile laskma.
|
|
|
tiitk
huviline
Registreerunud 16.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.01.07 20:19
|
|
|
Ainus nähtav liikuv detail liikus küll jumala vabalt. Õli sai ka kõvasti pihustatud, eks homme vaatab, mis tulemus.
|
|
|
undu
huviline
Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: Outback´13, Gaz 2410
|
postitati 22.01.07 20:53
|
|
|
Mis õli panid? Vale õliga võib külmade saabudes hoopis asja hullemaks ajada, sest õli külmaga määrimise asemel võib hoopis takistama hakata asja.
Ise olen lukumehhanisme talve saabudes teflonspreiga abistanud, aga enne peab lukusüsteem olema kuiv ja puhas igasugu saastast
|
|
|
UFC
huviline
Registreerunud 28.11.06
Kasutaja on eemal
Auto: 100 2,3
|
postitati 22.01.07 22:00
|
|
|
mul taga kõrvalistuja uks jebib samamoodi..väljast uks ei tule lahti..kuigi link tõmbab..aga seest avaneb kohe..
|
|
|
jyri172
huviline
Registreerunud 15.11.06
Kasutaja on eemal
Auto: audi a6 1,8t man c5
|
|
maxic
huviline
Registreerunud 27.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: auditu
|
postitati 23.01.07 10:29
|
|
|
Ma sain kah pühapäeval üllatuse osaliseks, kui tagumine parem uks ei lukustunud peale avamist. Liigutasin nii sisemist linki kui ka välimist, kuid
mitte mingit abi.
Muud üle ei jäänud, kui uksepolster eest ära võtta. Sai uuritud teda seestpoolt, kuid kuna süsteemi ees on veel eraldi plekk, siis sinna ligidale ei
pääsenud. Sai sõidetud koju ning sõber hoidis seestpoolt ust kinni, et see kurvis lahti ei läheks. Jõudes koju oli süsteem arvatavasti lahti sulanud
ning kõik töötas korralikult.
Kõike seda sai tehtud mõnusas lumesajus.
Mis aitaks selle vastu, et järgmine kord seda ei juhtuks ? Õliga kõik ülelasta korralikult ? Kui, siis millist soovitatakse ?
|
|
|
|
janar103
huviline
Registreerunud 19.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.01.07 10:37
|
|
|
Päris hea õli on WD 40. Korralikult kogu süsteem täis pihustada ja liigub küll.
Minul kipub juhiukse link kinni jääma. Seda aga sellepärast, et sai kõvasti vett enne külma. Proovin päikese käes sulatada-kuivatada ja siis WD 40.
Küll saab käima jälle.
Edu teile!
|
|
|
at60
huviline
Registreerunud 19.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 avant quattro
|
postitati 23.01.07 10:42
|
|
|
Mina lasin sama silikooni mis uksetihenditele ette nähtud kõigist võimalikest lingi ja lukuaukudest sisse.Siiani käivad kõik uksed ilusti
|
|
|
janar103
huviline
Registreerunud 19.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.01.07 10:43
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: at60
Mina lasin sama silikooni mis uksetihenditele ette nähtud kõigist võimalikest lingi ja lukuaukudest sisse.Siiani käivad kõik uksed ilusti
|
Kõva külmaga võib silikoon paksuks minna, aga asja ajab ära küll.
|
|
|
tiitk
huviline
Registreerunud 16.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.01.07 11:17
|
|
|
Hommikul ainult üks uks veel streigib- kesklukk teeb mingit kahtlast kolksu ja seda ust nagu ei avaks. Vanas teemas http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=13789#pid108607 soovitati filtrit vaakumtorustikule, kuhu selle peaks panema- kas
pumba juurde või suvalisse kohta?
|
|
|
cmp
huviline
Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.01.07 11:52
|
|
|
mul oli ka see, et külmaga alguses ei tulnud uks lahti ja siis kui seest ukse lahti tegin, siis ei saanud ust enam kinni.
üks võimalus on tõesti ust seest kinni hoida ja siis oodata kuni sõites mehhanism üles soojeneb
aga teine võimalus on selgeks teha, kuidas see lukustusmehhanism töötab ja siis käsitsi see liikuma aidata. hoiad ust lahti, aga paned mehhanismi peal
"ukse lukku", siis lingist avad ja teed mehhanismi peal ise "ukse lahti", paar korda sedasi käsitsi teed, siis hakkab juba ise liikuma. aga enne
tuleb jah aru saada, kuidas see värk töötab
ja kolmas võimalus on ka kui külmunud uks kinni ei jää - minu ülemus oli terve eelmine talv sõitnud ringi nii, et naise hommikumantli vöö ühe otsa
sidus ukse käepideme külge ja teise otsa käsipiduri hoova külge
|
|
|