tuuker
huviline
Registreerunud 17.12.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 18.12.06 00:14
|
|
|
Audi 100 -84 kohta küsimusi
Sai soetatud 1984 aastast pärinev 1,9 74 kw mootoriga sigar. Esimene 1000 km on läbitud ja on tekkinud küsimusi.
1. Praeguste ilmadega tuleb käivitades 3-4 korda enne pedaali pumbata, peale seda läheb poolest pöördest käima. Kui peale käivitamist gaasipedaali
mitte puutuda, tiksub ca 700 pöörde juures 4 silindriga umbes minuti, peale seda rakendub viies pütt ja pöörded tõusevad aegamisi 850-900 peale. Kui
peale käimaminekut kohe mitu korda järsult gaasi anda, tuleb viies silinder kohe järgi. Soojalt vahelejättusid ei esine. Asi ilmselt küünaldes?
2. Külmalt on tühikäigupöörded normis aga mida soojemaks, seda kõrgemaks lähevad pöörded: töösoojalt hoiab 1100-1200. Peale järsemat gaasivajutamist
kukuvad pöörded vahel normi piiresse, vahel mitte. Kas karburaatori/monopritse hoovastik, vedrustik vajab lihtsalt hooldust/vahetamist või on kusagil
mõni jupsiv andur olemas?
3. Eelnevate sümptomite ja lühikeste rahulike linnaotste korral on ca 15l/100km kohta küttekulu põhjendatud? Õhu ja kütusefiltri panin juba uued.
4. Tehase poolt on sellele mootorile 98 bensiin ette nähtud? Või kõlbab ka 95? Proovisin mõlemaga, 98 puhul tundub kulu väiksem olema.
5. Esisillast kostub alt vasakult teekonaruste korral klobinat ja kohalt võttes on tunda, et sillast käib just sealt kerge nö nõksatus läbi. Ilmselt
alumine zarniir? Kas see on antud mudelil koos õõtshoovaga?
Tänan vastuste eest.
|
|
|
|
Jaanus100
huviline
Registreerunud 10.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: Corolla
|
|
postitati 18.12.06 06:23
|
|
|
vastus 3. küsimusele:
minu arust on 1,9 l kohta 15/100-le ikka väga palju mul endal 2,2 ja linnas on kulu ca 11/100-le ja maanteel 9-10/100-le
98 soovitan minagi, kulub kuidagi vähem ja töötab paremini
|
|
|
|
|
|
Kirsa
huviline
Registreerunud 20.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Coupe Q 20v
|
|
postitati 18.12.06 12:29
|
|
|
Mul oli sarnane auto sama motoga pikka aega.
Küünlad ja juhtmed ja jagajakaane ma vahetaks igaks juhuks vanal autol peale ostmist niikuinii ära.
Aga nii probleemi 1, 2 kui ka 3 põhjustajaks on sellel autol kulunud karburaator. Minu 1.9 r5 käitus "täpselt" samamoodi: ei tahtnud tööle minna ja
talviti võttis 20l sajale.
Otsi kuskilt lammutusest või foorumist vähemkulunud isend ja lase oskajal mehel peale panna. Saad probleemidest pikaks ajaks lahti.
Sel autol ei ole minu teada ühtegi andurit ja seda moodsat karburaatorit ei kutsuta ka monopritseks. Lihtsalt see karburaator, mis seal peal on, on
aetud idiootlikult keeruliseks. Suvalisi remondimehi või külamehi ei tasuks ligi lasta. Keeravad asja rohkem võssa.
Ahjaa. Bensiin kindlasti 98. Eriti meeldis talle statoili oma.
Neste 95-ga võis lausa kindel olla et nüüd on teepeale jäämine või asi tossab mehemoodi(ma ei ole enne ega pärast näinud, et auto suudaks eri tanklate
bensiinil vahet teha ).
|
|
|
|
undu
huviline
Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: Outback´13, Gaz 2410
|
|
postitati 18.12.06 13:32
|
|
|
probleem 1. oli ka minu karpavolkaril (suht identne B2-ga). Süüdi oli eelkõige kütuse survet akumuleeriv-reguleeriv topsik (ei tea, kas antud audil
see on muidugi, asub benapumba ja karpa vahel). Hankisin lammarist teise ja peale seda oli 5...6 pumpamise asemel -20 juures ainult 1..2 korda
pumbata. Ja kuni -5 polnud enam mingit probleemi.
Süütesüsteem käi nii ehk naa üle, saab alati parem kui enne.
|
|
|
|
HannesT
huviline
Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Avant
|
|
postitati 18.12.06 13:39
|
|
|
Ega seda orig. karpat vist kusagilt ei leia. Olen näinud, et härra pani Sigulli karpa Audile peale. Pidi ökonoomsem olema jne. Ikkagi uus asi ja suht
odavalt.
OT: Kas see 1,9 kollektor sobib 2,3 NG mootorile? Kas oleks NG ehitamine karburaatortoitele kuidagi põhjendatud? <--niisama huvipärast küsin
|
|
|
|
undu
huviline
Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: Outback´13, Gaz 2410
|
|
postitati 18.12.06 13:46
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: HannesT
Ega seda orig. karpat vist kusagilt ei leia. Olen näinud, et härra pani Sigulli karpa Audile peale. Pidi ökonoomsem olema jne. Ikkagi uus asi ja suht
odavalt. |
öko küll, aga kas see auto veel sõita jaksas peale seda häkki? Suigulli karpa mõeldud ju natsa pisematele mootoritele 
|
|
|
|
tuuker
huviline
Registreerunud 17.12.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 19.12.06 06:30
|
|
|
Ahah, kas selle õnnetu karpa jaoks miskit remondikomplekti ei ole ka olemas? Vanasti vist tehti selliseid asju.
Testisin puhta 98-ga ka. 100km kuluks linnas tuli 12l, hämmastav vahe. Jääb siis 98 peale, käik on ka ühtlasem.
|
|
|
|
Kirsa
huviline
Registreerunud 20.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Coupe Q 20v
|
|
postitati 19.12.06 10:03
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: tuuker
Ahah, kas selle õnnetu karpa jaoks miskit remondikomplekti ei ole ka olemas? Vanasti vist tehti selliseid asju.
Testisin puhta 98-ga ka. 100km kuluks linnas tuli 12l, hämmastav vahe. Jääb siis 98 peale, käik on ka ühtlasem. |
Kui sul praeguste ilmade ja lühikeste linnaotstega tuleb 12 siis on kõik korras, ära hakkagi karpaga jukerdama. Vaheta need küünlad ja asjad.
Aga minu arust neid karpasid oli leida küll. Mina 1.5a tagasi otsisin, siis pakuti mulle 2 varianti, aga ma jõudsin auto enne maha ära müüa. Ära sa
mingi juhul mingite teiste karpadega hakka jamama.
|
|
|
|