Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Lihtsalt meeldetuletus autoostmisel (Vastuseid: 15 | Vaatamisi: 3320)
Peeter82
huviline

Registreerunud 28.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: 90 Q

postitati 10.12.06 19:36 Tsiteeri
Lihtsalt meeldetuletus autoostmisel

Mõtlesin pikalt kas üldse vaevuda midagi kirjutama või ei aga lõpuks viskas rihma maha kuna ükski mu eelmistest autodest pole nii käest lastud kui see raibe mille otsa nüüd sattusin - osalt oma lollusest ja osalt lihtsalt puhta sulaselge müüjapoolse vale tõttu. Jutt aastatagusest saksast tulekust kukkus kolinaga kokku arkis kus esmane registreerimine eestis osutus 1998 aastasse juba (naljakalt pikk aasta onju), siiski mõtlesin et kuna juba niikaugel siis las ta olla - oleks pidanud sealsamas kohe pikalt saatma. Kojuminnes tuli meelde ilus jutt sellest kuidas tuues leiti istmevahelt mingi 80 marka vms (aasta tagasi olid saksas kasutusel eurod aga noh...) ja viimase piisa valas see kui nüüd tuleb välja et mingist teostatud hooldusest mida müüja kinnitas pea aegu pisarsilmil ei ole esindus isegi mitte kuulnud ja seetõttu on tegemist igasuguste lekkivate tihenditega mistõttu koguinvesteering kujuneb 22000 krooniseks siis...

Miks ma seda kõike siin kirjutan on lihtsalt see et tahaksin hoiatada ka teisi olemast nii sinisilmne ja uskuma inimest (minu puhul siis näiteks kasutaja Crazy ) kes sulle suudab täiesti raipe puhul valetada et hooldatud ja puha - suhtuge müüjatesse nagu oma suurimatesse vaenlastesse ja ärge uskuge MITTE ÜHTEGI SÕNA MIDA NAD KORRASOLEKU KOHTA ÜTLEVAD ilma kindla garantiita. Ostsin antud isendi juba veidi aega tagasi ja kuna oli tegu üsnagi rahakotti nulliva summaga siis ei olnud lihtsalt suure hoolduse jaoks kohe vaba raha aga kui see nüüd tekkis jälle siis oli igatahes üllatus suht suur.

Tegu ei ole mingi halakirjaga ja enam ei ole midagi muuta aga hoiatan ka teisi kes heauskselt kasvõi margiklubist auto ostavad (Oman peale selle a6 e lisaks veel kahte hondat, bmw-d ja loodetavasti varsti ka ühte audi puhtaverelist ralliautot nii et tean mida räägin, õnneks pole sellist rapet veel enne kohanud mis siis et läikis nagu juudi m... ja oli saanud ka mootori keemilise pesu) siis kontrollige tehnikapoolt kuna sellist täis juustu annab saksa auto puhul otsida ja see on häbiks igale kasutajale kes tahab kuuluda vastavasse margiklubisse.

Kõik arvamused oodatud - kaasaarvatud müüjapoolne vastus mis ilmselgelt hakkab minupoolsest erinema kõvasti...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
genekas
huviline

Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: järgmist plaanimas

postitati 10.12.06 19:50 Tsiteeri

Veidi vana jutt, aga õpetlik lugemine kellele tahes...

http://bimmer.roadfly.org/bmw/forums/e21/forum.php?postid=3378984&page=1

http://bimmer.roadfly.org/bmw/forums/e21/forum.php?postid=3379064&page=1

http://bimmer.roadfly.org/bmw/forums/e30m3/forum.php?postid=3704822&page=1

heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: b6, 96kw bens.

postitati 10.12.06 21:40 Tsiteeri

ma ei saa ühest asjast s..gi aru miks ei saaks kasutaja profiili lisada negatiivseid ja positiivseid kommentaare!!! olen ühe foorumi kasutaja,mille aluseks turvalisus tänu kasutaja profiili reitingule.mingi algajaga voi kellele ikka neid negatiivseid postitusi on tulnud,siis äri nendega ikka ei tehta!raske on siin seda rakendada või?!!siis ei liiguks neid varastatuid varuosi ka nii palju!

kiireaudi
klubiliige

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Sline-10; Q7 4,2 TDI; Stang-68

postitati 11.12.06 05:38 Tsiteeri

Mida Sa nutad ja halad, et sellise peldiku omale ostsid?
Keegi sundis või???
Korralikke autosid polnud just hetkel mitte ühtegi saadaval?

Kas müüja tegi takistusi ostueelsele ülevaatusele?
Kas Sa oled kirjaoskamatu/ei tunne numbreid et teh passist kontrollida esmast regamist Eestis?
Kas hoolduse tegemine tähendab Sinu maailmas ainult Revali hooldust?

Kas Sa oled müüja poole oma murega juba pöördumud, või pritsid kõigepealt siin tatti ja siis proovid mingit lahendust leida?

Kusjuures 2 kuud hiljem halada v. müüja peale näpuga näidata ei ole ka nagu viisakas, sest kuidas oled Sina seda autot kasutanud ei tea ka mitte keegi.

Keegi võiks palun lollile lahti seletada, mesasi on mootori keemiline pesu...???

11,823@191,5km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
jyri172
huviline

Registreerunud 15.11.06
Kasutaja on eemal

Auto: audi a6 1,8t man c5

postitati 11.12.06 06:00 Tsiteeri

Keegi võiks palun lollile lahti seletada, mesasi on mootori keemiline pesu...??? seda tahaks ise kah teada jah eks eelpool mainitud ole kõige kah kes teab kuidas sa sõidad ültse :P :cool: ja keegi ei sundind ostma sind nüüd pole enam midagi teha kui auto korda :D:D

audi on auto :)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
lukas
huviline

Registreerunud 29.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: paar käru

postitati 11.12.06 06:30 Tsiteeri

22000 eegu eest saad umbes 3 poolpidust 2,6 mootorit.
Kes see ahnepäits muidu sellise tihenditevahetuse hinnapakkumise tegi?

Üks küsimus veel lihtsalt huvist, et kas autol olid numbrid vahetatud või oli tähekombinatsioon ka aastast 98?

Ostmise suhtes: ARK kodulehel on ka vastavad soovitused esmase auto ostmise puhuks link. :P

syo
huviline

Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 3,0 Q 2006

postitati 11.12.06 07:26 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: lukas
22000 eegu eest saad umbes 3 poolpidust 2,6 mootorit.
Kes see ahnepäits muidu sellise tihenditevahetuse hinnapakkumise tegi?

Üks küsimus veel lihtsalt huvist, et kas autol olid numbrid vahetatud või oli tähekombinatsioon ka aastast 98?

Ostmise suhtes: ARK kodulehel on ka vastavad soovitused esmase auto ostmise puhuks link. :P

mina arva et see on ikka täiesti oma viga... ALATI tasub kaasa võtta keegi selline inimene kes ikka asja jagab ja oskab visuaalselt auto üle vaadata. Ma ei ütle et sa autode suhtes loll oled aga alati on sul ju keegi tuttava tuttav kes asju jagab, või ka on näiteks revalis müügieelne ülevaatus olmas, või ka saad sa minna suvalisse teenindusse kus vaadatakse auto üle(nb! kui autot ei anta sulle ülevaatamiseks unusta ära see auto) end of story.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 11.12.06 08:56 Tsiteeri

Hooldamine ja hooldamine tähendab erinevate inimeste jaoks täiesti erinevaid asju. Mõne jaoks on hooldamine silikooniminepoleeriminemootoripesujne jne mis näiteks minusuguse jaoks hooldamisega midagi ühist ei oma.;)

Teine teema on otsese valetamisega, aga teema algataja jutust ei selgugi kas on valetatud või mitte? Kui auto on juba siit ostetud siis ei tarvitse ostja ju täpselt teadagi millal ja kustkohast on masin toodud.

Valetamist ma aga ei salli ja kui on konkreetselt ikkagi valetatud siis tuleb seda valetajat küll pigistada nii, et vähe ei ole. Kusjuures teoreetiliselt peaks olema võimalik seda teha isegi täiesti seaduslikult, st kahe kuu jooksul vigadest müüjat teavitada ning nõuda nende kõrvaldamist. Kaks kuud on täiesti piisav aeg ka hullemate pettuste avastamiseks.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
TT
huviline

Registreerunud 08.06.04
Kasutaja on eemal

postitati 11.12.06 11:24 Tsiteeri

2 kuud?
Millise seaduse alusel?
Mina tean ainult seda, et VÕS alusel on ostjal õigus kaup tagastada mistahes põhjusel müüjale või nõuda vigade/defektide kõrvaldamist müüja kulul.
Viimane ei kehti aga eraisikult - eraisikule ilma ostu-müügilepinguta tehingute puhul.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
margus0000
huviline

Registreerunud 20.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: audi a3

postitati 14.12.06 16:45 Tsiteeri

Kuidas eraisikult autot ostes ja hiljem kui vead välja tulevad selle korda tegemist nõuda - selle kohta ei oska ma midagi öelda ,aga autoaiast ostmisega on mul endal kogemus eelmise autoga olemas , ostsin auto ära, ostueelset ülevaatust teha ei saanud kuna numbreid küljes ei olnud, 2 päeva hiljem hakkasid vead välja tulema, mootor ajas õli välja , tagasupportid jäid kinni ,elektris oli mingi kala sees.Helistasin kõigepealt tarbja kaitsesse ja uurisin mis teha annab ,siis viisin auto auto-aeda tagasi ja sai pikemad jutud maha räägitud . Nädalaga tehti need vead korda.
Ja seda juttu et 2,6 v6 mootori tihendite vahetus maksab 22000 eek ,seda juttu ma küll ei usu . Oma autol otsisin hinna pakkumist ja kõige kallim oli 6000 ja lõpuks sai lastud teha 3500.

Silver
huviline

Registreerunud 27.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.06 20:49 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: TT

Mina tean ainult seda, et VÕS alusel on ostjal õigus kaup tagastada mistahes põhjusel müüjale või nõuda vigade/defektide kõrvaldamist müüja kulul.

Ja seda 7 päeva jooksul.

aifu
huviline

Registreerunud 21.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C6 3,2 Q sedaan

postitati 14.12.06 21:31 Tsiteeri

Ärge nüüd vaest ostjat materdage-Tal endal ka häbi ja raske olla--ja samas foorumikaaslased kukuvad parastama ka veel.Minu arust tahtis Ta lihtsalt infot anda kui ebaausaid ja nahhaalseid müüjaid on ning selle eest hoiatada. Pea püsti,tee korda,sõida ja võta seda kui head õppust. EDU Sulle.

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 15.12.06 05:55 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: heihei
ma ei saa ühest asjast s..gi aru miks ei saaks kasutaja profiili lisada negatiivseid ja positiivseid kommentaare!!! olen ühe foorumi kasutaja,mille aluseks turvalisus tänu kasutaja profiili reitingule.mingi algajaga voi kellele ikka neid negatiivseid postitusi on tulnud,siis äri nendega ikka ei tehta!raske on siin seda rakendada või?!!siis ei liiguks neid varastatuid varuosi ka nii palju!

Selle posti kohta ütleks nii palju, et rate.ee ja streetrace.org on juba olemas. AC'le oleks vaja karmikäelisemaid moderaatoreid, kes mõttetud teemad/postid ja lapsikud kasutajad laksust maha kustutavad sõnagi lausumata, muidu varsti ei leia enam erinevust SR'iga :(

teema algatajale: eks me kõik ole elus omasid vitsasid maitsnud :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Peeter82
huviline

Registreerunud 28.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: 90 Q

postitati 20.12.06 04:26 Tsiteeri

TO: Kiireaudi
Kirjutasingi ju omaarust selgelt et tegu pole halapostiga vaid lihtsalt teistele teadmiseks aga noh...ja mul suht suva palju see maksma läheb et korda tehaks peaasi et naisel oleks korras auto millega tööl käia mistõttu ei peaks kohe hakkama lampi pakkuma.
No kui keegi sunniks ostma siis oleks ikka naljakas küll.. ja korralike autode kohta ütlen et neist 2000 st autost mis ma enne ostu oma silmaga läbi vaatasin oli see üks vähestest mida osta kannatas ja mis vastas kindlatele nõudmistele (kui kindlalt tead mida tahad ei hakka ju lampi midagi muud ostma?) Kirjaoskamatuse kohalt ei ole võimalik ju midagi vaadata kui enne passi ei näe jne jne jne ühesõnaga igaüks loeb igast postist välja just seda mida ta ise tahab..
Minu maailmas ei eksisteeri ainult revali hooldus aga sellisel juhul peaks see ka kuskil mujal kajastuma kui müüja jutus st mingi märge selle kohta et tõesti sellised asjad on tehtud ja ka garantii tehtud tööle kui midagi peaks juhtuma mitte oma süül.
To Lukas: uued numbrid võtsin arkist kuna müüja tahtis vanu numbreid omale jätta.

ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual

postitati 21.12.06 21:01 Tsiteeri

Ka minul oleks siin kohal lisada väikene omapoolne kommentaar selle tema kohta. Ma ei hakka siinkohal rääkima sellest, kui palju ma ise oma Audi ostuga põske sain müüja käest. See jääb tema hingele. Ma polnud siis veel nii palju teadlik asjadest mida tuleks jälgida. Mingid teadmised mul olid seoses eelmise masinaga aga sellel isendil ilmnesid hoopis uut laadi üllatused mida ma esmapilgul ei avastanud. Aga oskan leida ka siit midagi head. Nimelt eelmise auto puhul polnud erilist vajadust süüvida mootori ja veermiku tehnoloogiasse. Vigu , mida eemaldada, ikka ilmnes ja tekkis aga nendest sai suht kergelt jagu. Muidu aga oli nii, et valad kütust ja sõidad. Sestap ei tekkinud ka mingeid erilisi teadmisi mootori valdkonnast ega ka veermiku ja muude auto lisadega seonduvatest asjadest. Uus masin pani esimese 2 kuuga mulle ikka kõva kooli alla. Pappi läks nagu leiba aga teadmisi tuli ka sama väärselt nii et mul õnnestus siis ka halvast mängust midagi head leida. Jutt sellest, et ostmise hetkeks tuleks mõni asjatundja kaasa võtta on ilus aga olen ka nende nn asjatundjatega kohal käinud ja näinud , et üks leiab ühte ja teine teist aga 100 % tõenäosust et tuttav su kaubale õige hinnangu annab on paljudel juhtudel siiski liiga palju loodetud. Muidugi oli tollel ostmis hetkel ka minul mõtteis see, et paar head sõpra kaasa võtta aga kuna ost/müük teises eesti otsas oli juba nädal ennem kokku lepitud ja kuna viimasel hetkel hüppasid need asjatundjad alt, öeldes et Haapsalus on kiirendusvõistlus ja meie läheme sinna, tuli ikka ise oma silmaga kuningat mängida. Algul olin ka mina müüja peale vihane aga see on nüüd lahtunud ja lõpuks nendin et ma tean sellest masinast sigapalju ja mul on selle üle hea meel, kuna üllatusi on nüüd minu jaoks seal palju vähem. Vana auto müüsin maha tuttava tuttavale. Sain ta eest väärt hinda (turu omast kõrgemat) tänu sellele, et mul olid ette näidata kõik teeninduste paberid ja ka vahetatavate detaillide ostutsekid.Need tõendasid veel eriti hästi seda, kui palju siiski masina juures on ära tehtud. Uue masina millega hetkel sõidan, kõikide paberite juures on ka suur pakk pabereid, mis tõendavad, mida ja millal on masinaga remondis käidud, mida vahetatud ja mis midagi maksis. Olen uskumusel, et kunagi kui uuema auto järgi isu peaks tekkima, siis on müügi juures sellel siiski oluline tähtsus. Ma ei taha kiita end aga tõden et palju mõnusam on osta autot, millel kaasas on elukäiku ja remontide kulgusid ning varuosade paigaldus või ostukuupäevad ning väike serviceraamat - kasvõi enda tehtud. See võimaldab minu meelest veidikenegi selgemaks teha järgmisele omanikule auto seisukorra. Muidugi ei saa siinkohal ostja siiski teada, kuidas sõidukit liikluses on koheldud, kuid meeldivam on siiski jutt millle on väike dokumentaarne garantii kah taga. Kui müüd, siis ju ikka tahad veidi paremat hinda saada, kui ise oled vaeva näinud ja raha sisse ladunud ;) Kui ma ise auto ostsin siis tagant järgi jääb küll mulje et sellele osteti siin eestis ülevaatus ja püüti kiiresti maha lükata sest enne ostmist vennaga ülevaatuspunkti minnes üle kontrollima asju, sain ma päris paljude asjade pealt alla tingida (lamda näidud peetis, pidurid ei tööta korralikult, numbrituled ei põle, jne) Eks see auto müük kipubki suures osas kalduma selles suunas et üritatakse max hinda saada ja vaikitakse maha kõik vead mis ehk müügihetkel välja ei tule. Elav iroonia on ntz selles et vennaga proovisõitu tehes ei kostunud mingeid naginaid ega kriginaid. Aga peale müüki kui vend oli läinud ja ma parklast hakkasin välja tagurdama hakkas mehine krigin ees pihta rooli keeramisel. vasak esivedru oli tegelikult puru aga häält hakkas ta alles siis tegema kui eelmine omanik kaugel oli :P

XZN M16
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 21.12.06 21:44 Tsiteeri

Minu arvates ei oma mitte vähimatki tähtsust see mis masina juures on vahetatud vaid tähtis on ikkagi masina tegelik tehniline seisukord. Õnneks ei ole ma ainus selline.;)

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 22]
[PHP: 37.4% - SQL: 62.6%]