xTc
huviline
Registreerunud 28.04.05
Kasutaja on eemal
Auto: A90-10VTQ
|
|
postitati 21.11.06 20:26
|
|
|
K: tühikäigu klapp
autoks audi 200 2.2tq 86 ja teada tahaks mille pealt saab oma voolu tühikäigu klapp. kui auto ostsin siis keegi meistrimees oli seal mingeid juhtmeid
ringi tõstsnud ja 1 neist oli ka tõhikäigu klapi oma. aga nyyd sealt ei tule voolu peale. kust viga otsida??
|
Alguses nad karjuvad, pärast ära harjuvad...
|
|
|
|
|
Caliban
huviline
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 22.11.06 07:11
|
|
|
Ei hakka uut teemat tegema kuna arvan et räägime samast asjast (tühikäigu mootor/klapp) ja vastata ei oska xTc küsimusele.
Minul on selline lugu, et kui käik välja võtta ja gaasi juurde ei anna (kõike seda sõidu ajal mitte seistes) sureb peaaegu alati välja ja kui ei sure
siis pöörded kõiguvad 3-5 korda 600-1400rpm ning siis stabiliseerub. Siit küsimus kas tühikäigu mootor peaks ühtlustama pöörded ka maha kukkudes mitte
ainult tühikäigul?
Edit: tühikõigu mootor/klapp on puhastatud ja klemmid korrosiooni vabad. Kas on võimalik mingi imeläbi see seadeldis pesemise käigus katki teha?
|
|
|
|
Aiku
huviline
Registreerunud 03.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: AUDI A6 C5 1,8T 2000a.
|
|
postitati 22.11.06 09:20
|
|
|
Kui just kruvikaga ei kruti ,siis pesemine talle küll midagi halba ei tee. Vähemalt minul lakkas peale pesu tühikäik lonkamast
|
|
|
|
Caliban
huviline
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 22.11.06 09:24
|
|
|
õrnalt kruvikaga liigutasin klappi kuid jälgi ei jätnud se liigutamine. igaljuhul hakkab ära tyytama see pidevalt käiguga enne valgusfoori käivitamine
peab uue vist muretsema :S
|
|
|
|
Aiku
huviline
Registreerunud 03.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: AUDI A6 C5 1,8T 2000a.
|
|
postitati 22.11.06 09:35
|
|
|
Mul oma 200 ka just põõrded kõikusid isegi 900-3000 vahel See viitabgi sellele ,et kpalpp laseb lisaõhku läbi. Pese bensiiniga või mõne mu ainega
korralikult läbi
|
|
|
|
Caliban
huviline
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 22.11.06 14:09
|
|
|
pestud sai breake cleanriga. pesemise käigus ei tulnud vägapalju sodi välja, aga asi on selles et enne töötas 
|
|
|
|
xTc
huviline
Registreerunud 28.04.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 23.11.06 17:11
|
|
|
hmm kas keegi minu kysimusele ka vastust teab?? 
|
|
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
|
postitati 23.11.06 18:37
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: xTc
hmm kas keegi minu kysimusele ka vastust teab?? |
Armatuuri all kusagil seal juhi jalgade piirkonnas (või oli see kellade taga ei mäletagi enam) on karp mis sellele tühikäiguklapile impulsse
valmistab. Andmeid saab ta siis jagajaandurist "aju vahendusel" ja täiesti personaalselt selle asja jaoks mõeldud temperatuuriandurist. Suure
tõenäosusega on viga just selles juhtplokis. Kusjuures sellele klapile ei tulegi mingit püsivat pinget mida normaalselt mõõta õnnestuks.
Tühikäiguklapp ise peab liikuma täiesti vabalt ja peab olema täiesti hermeetiline. Kui juhtmed klapi otsast eemaldada siis peaks sooja mootori korral
pöörded üsna vähe muutuma, ideaalis töötav süsteem hoiab tühikäigupöörded igal juhul täpselt paigas.
|
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
|
xTc
huviline
Registreerunud 28.04.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 23.11.06 19:41
|
|
|
nu külma mootoriga see probleem ongi ju et ei käi... sooja mootoriga hakkab enamvähem normaalselt käima aga tänu vastuse eest ja uurin järele ehk saan
sinna voolu taha 
|
|
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
|
postitati 23.11.06 19:54
|
|
|
nu külma mootoriga see probleem ongi ju et ei käi... sooja mootoriga hakkab enamvähem normaalselt käima aga tänu vastuse eest ja uurin järele ehk saan
sinna voolu taha |
Ei tea küll mis masinaga tegu, kuid neil vanematel vist kõigil see kaheastmeline (on/off) temperatuuriandur tühikäigusüsteemil. Ja lülitus ta mingil
nullilähedasel temperatuuril.
|
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
|
xTc
huviline
Registreerunud 28.04.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 23.11.06 20:17
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
sinna voolu taha |
Ei tea küll mis masinaga tegu, kuid neil vanematel vist kõigil see kaheastmeline (on/off) temperatuuriandur tühikäigusüsteemil. Ja lülitus ta mingil
nullilähedasel temperatuuril. | esimeses postis kirjas mis masin!!!
minu teoorias ei saa ta on/off sensor olla sest ta peab muutma õhu läbilaskvust temperatuuri järgi. st sisi et mida suurem temp seda vähem õhku et
külmast peast laseb rohkem voolu peale ja soojast peast vähem.. või mis moodi?
|
|
|
|
|
|
xTc
huviline
Registreerunud 28.04.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.11.06 21:19
|
|
|
sai siis see releekarp üles leitud ja tulemus on see et andur tundub pekkis olevat.. kui kellegil pakkuda sisi andku teada 
|
|
|
|
|
|
otto
huviline
Registreerunud 23.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: 200 2.2 20V TQ Avant 1990, V8 D11 3.6 1988, 100 Sport 2.2TQ 1990
|
|
postitati 22.01.07 14:25
|
|
|
sai siis see releekarp üles leitud ja tulemus on see et andur tundub pekkis olevat.. kui kellegil pakkuda sisi andku teada | kas see ongi see releekarp mis armatuuri all on, selline
suurem?
|
|
|
|