Kalkaan
huviline
Registreerunud 08.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2,8 Q '97 C5
|
|
postitati 04.11.06 09:04
|
|
|
Veider suits
Autol ilmnes nüüd üks uus huvitav sündroom, millele ei oska kohe nime andagi. Nimelt kui mootor soojaks läheb ajab mingi aeg hiljem kerge
suitsupahvaka salongi ja ka väljas on näha õrna suitsemist. See toimub nii 3-5 sekundit ja kärsahais kaob üsna kiiresti. Kui kapott lahti kiskuda,
pole miskit näha. Asi kordub nii umbes iga 15 minuti tagant. Mootori juures näha pole, et miski oleks ära kärsanud. Kas kellgil on veel sellist
fenomeni mootori juures esinenud või leidub mõnda targemat pead, kes oskab miskit asja kohta öelda.
|
|
|
|
tnx
huviline
Registreerunud 03.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 Quattro
|
|
postitati 04.11.06 09:52
|
|
|
Kas suits tuleb paremast rattakoopast?Äkki lisasoendus mis proovib käivituda?
|
|
|
|
Toomas15
huviline
Registreerunud 22.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Avant C5
|
|
postitati 04.11.06 10:29
|
|
|
radiaator aurab ma pakun,märkasin ka ise seda endal pangaautomaadi juures seistes mootor töötas..
aga kui alt tuleb siis pakun et roolivõimu õli tilgub väljalaskekollektori peale..
|
|
|
|
Kalkaan
huviline
Registreerunud 08.10.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 04.11.06 12:30
|
|
|
Nojah, kui radikas auraks, ei tohiks sellega kaasneda kärsahaisu. Selline tunne on, nagu mingi juhe kärssaks vahepeal. Samas kui juhe kärssaks,
toimuks see pikemalt kui paar sekundit ning kapoti avamisel peaks tossuallikas näha olema. Tavaliselt lööb selle haisu siis sisse, kui veidi sõitnud
olen ja siis hoo maha võtan ja seisma jään, samas piduri või sidurikärsaka moodi see küll ei ole. Mis imevigur see lisasoendus veel on? Ei tea küll,
et mul selline huvitav asi peal oleks.
|
|
|
|
Kalkaan
huviline
Registreerunud 08.10.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 04.11.06 12:33
|
|
|
Lisaks veel seda, et kas see ei või olla seotud jahutusvedeliku tsirkulatsiooniga. Külmalt autot käivitades jääb hoiatustuli põlema ja ei kustu enne
ära kui 90 kraadi saavutatud ning mõni minut veel sõidetud. Kuna hais tuleb salongi mingi aja tagant, siis kas võib see olla seotud suure/väikse ringi
ümberlülitusega.
|
|
|
|
Aimar
huviline
Registreerunud 21.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S4
|
|
postitati 04.11.06 12:59
|
|
|
äkki on õlikärsakas????
|
|
|
|
Kalkaan
huviline
Registreerunud 08.10.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 04.11.06 21:24
|
|
|
Õli laseb see mootor mul küll läbi. Klapi kambri kaane tihend vist pidi omadega läbi olema. See läheb kohe-kohe vahetusse. Samas kui tegu oleks
õlikärsakaga, siis seda peaks ju pidevalt tulema, mitte mingi aja tagant paar sekundit.
|
|
|
|
marx008
huviline
Registreerunud 26.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: audi A4 B7, 100 C4
|
|
postitati 05.11.06 08:42
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Kalkaan
Õli laseb see mootor mul küll läbi. Klapi kambri kaane tihend vist pidi omadega läbi olema. See läheb kohe-kohe vahetusse. Samas kui tegu oleks
õlikärsakaga, siis seda peaks ju pidevalt tulema, mitte mingi aja tagant paar sekundit. | Aga kas roolilatt on kuiv?
|
|
|
|
Rain
klubiliige
Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad ja A6 Allroad
|
|
postitati 05.11.06 08:50
|
|
|
Ma panustaks ka roolivõimu surve voolikule. Omal sama jama oli. Võta motori pealt see plasikkate ära ja las keegi keerab rooli ja vaata kas sealt
vooliku liitekohajuurest lekib. Mul jooksis sealt päris korralikult. Õli valasin üllatavalt vähe peale.Päris mitu korda tuldi mulle parklas ligi ja
öeldi ,et sul pidur kärssab. See pidi olema V6 tüüpviga.
|
|
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW
|
|
postitati 05.11.06 08:57
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Kalkaan
õlikärsakaga, siis seda peaks ju pidevalt tulema, mitte mingi aja tagant paar sekundit. |
Siin see viga suure tõenäosusega peitubki - klapikambrikaane tihendi vahelt ajab õli välja, mis omakorda niriseb jupihaaval väljalaske kollektori
peale...
|
lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
|
|
|
|
|
Toomas15
huviline
Registreerunud 22.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Avant C5
|
|
postitati 05.11.06 08:58
|
|
|
mul ta just nii ongi, peale hommikust käivitust ja sõituu mingi aja pärast foori ette seisma jäädes tunnen salongis kärsakat,vaatasin järgi kunde
poolt tilgub väljalaskekollektorist tulevale leegitorule ja suitseb seal..
kas kellegil oleks sellist toru pakkuda ?
mulle öeldi et ennem oleks soovitav mootor ära pesta et mitte eksida.
Kas see on tumerohelist/pruuni värvi justkui metallist toru mis jookseb nö mootori taga ?
|
|
|
|
alar008
huviline
Registreerunud 05.11.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 3.0 Q, Audi Q7 3.0 171kw
|
|
postitati 05.11.06 15:59
|
|
|
Oli sama lugu ja selgus et klapikambrikaane tagumisest otsast lekkis tiba õli kollektorile.Peale tihendi vahetust mul seda kärsakat enam pole.
|
|
|
|
roy
huviline
Registreerunud 02.09.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 07.11.06 08:25
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: alar008
Oli sama lugu ja selgus et klapikambrikaane tagumisest otsast lekkis tiba õli kollektorile.Peale tihendi vahetust mul seda kärsakat enam pole.
| Endal ajas ka klapikambri kaane vahelt õli, starter lainetas õlist ja muust rääkimata. salongis hais puudus, kapoti alt tuli
hirmus kärsakas auto seisma jättes ja väljast tuli kohe lahtise ukse kaudu hais salongi. Tihend tuleb muidugi ära vahetada aga midagi on viga ka sest
hais ei tohiks kinniste uste puhul salongi tulla. Võib-olla filter.
|
|
|
|
poleoluline
huviline
Registreerunud 25.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4,2 Q
|
|
postitati 07.11.06 08:35
|
|
|
Mul norm. sõites midagi tunda ei olnud - kuid kui sai natuke "lapatsit " antud või "tõmmeldud" siis viskas kärsaka ülesse.... vahest lausa kunde
poolsest rattakoopast sinist asi oli lihtne... mootori tagumine
tuulutustoru oli pehnelt öeldes pragunenud... sai see vahetatud ja asi kompu 
|
|
|
|
Kalkaan
huviline
Registreerunud 08.10.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 16.11.06 11:55
|
|
|
Nüüd vaheti tihendid ära ja sõita on ka palju lõbusam, mingit kärsakat pole enam tundnud. Vana tihend oli nii läbi olnud, et lagunes ära võtmisel
päris pudiks ära. Tagant oli õli päris ohtralt välja jooksnud ning kurvi võtmisel tilkus osa kollektori peale ning sealt see kärsakas tuligi.
|
|
|
|