MaQQu
klubiliige
Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.10.06 21:19
|
|
|
Rehvirõhu manomeeter, kas ja milline?
Tuli tahtmine peale 3 statoili läbi sõitmist endale mingisugune manomeeter osta, millega vajadusel rehvirõhku kontrollida.. On keegi hiljuti sama
teemaga pead vaevanud või oskab lihtsalt soovitada, millist osta?
esimene otsing andis Automaailma vastused:
seal isegi ca 7erinevat.. osad lausa Kummimanomeetrid sic!
Ok, see selleks, aga valida veel kas digitaalsed või mitte? plussid-miinused?
Need All-Ride tooted ei ärata ka just väga suurt usaldust, aga ehk on välimus petlik?
Tänud vastajatele
|
|
|
Simps
klubiliige
Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: erinevad
|
postitati 31.10.06 21:28
|
|
|
Mina ostsin sellise. Bensiinijaamades valetavad need manomeetrid ikka jubedat moodi, sealsete täpsust ei saa kunagi
usaldada, panin statoili manomeetri järgi 2.2 aga enda manomeeter näitab 3.1 Nüüd mõõdan ise bensukas alati üle. Lasin enda ostetud manomeetri täpsuse rehvitöökojas üle kah kontrollida, see näitab ca. 0.1 Bari
tegelikust vähem, kuid olen sellega üldiselt rahul, saab ise rehvirõhu mugavalt üle kontrollida, kui vaja peaks minema ja näitab suht. täpselt 
|
|
|
V200
huviline
Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2,6 Q, A4 1,8 T Multitronic, A4 1,8 TQ Avant Tiptronic, S4 3,0 TQ S tronic, Tesla S 85 kWh
|
postitati 31.10.06 22:42
|
|
|
Korralik manomeeter on kasulik asi küll, kuna tanklates kompressorite küljes olevad manomeetrid näitavad kohati ikka väga valesti.
Ostsin mõne aasta eest ka Automaailmast manomeetri (musta plastikkarbi sees, sirge metallist otsikuga, maksis alla 200 krooni). Praegu seda kahjuks
nende veebilehel üleval pole, aga Tartu Automaailmas nägin seda veel hiljuti, Autoringis jäi ka sarnane manomeeter umbes kuu aega tagasi silma, hind
oli vist 102 krooni.
Pärast ostmist lasin Metrosertis töötaval tuttaval lihtsalt huvi pärast manomeetri üle ka kontrollida. 2 baari tegeliku rõhu juures näitas manomeeter
2,05 baari. Seega tavakasutamiseks sobib väga hästi.
Tanklate manomeetrid eksivad tihti isegi kaks korda ja kui siis ettenähtud 2 baari asemel näiteks 4 baari rõhku rehvi sisse lasta, siis mõjub see juba
halvasti rehvi vastupidavusele ja juhitavusele.
Üldiselt aga olevat mehaanilised manomeetrid digitaalsetest töökindlamad, metallist otsik on ka kindlasti parem kui plastmassist.
|
|
|
spcvnd
huviline
Registreerunud 30.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6Q
|
postitati 31.10.06 22:52
|
|
|
mina kasutan vene oma(see mis kungi uue sigulliga kaasas oli)) millel vanust ca 25a, töötab laitmatult. leida sellist võib äkki autoturult ndla
vahetusel.
|
|
|
Reix
huviline
Registreerunud 19.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: riisikas ja hamburger
|
postitati 01.11.06 07:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: spcvnd
mina kasutan vene oma(see mis kungi uue sigulliga kaasas oli)) millel vanust ca 25a, töötab laitmatult. leida sellist võib äkki autoturult ndla
vahetusel. |
Mul täpselt sama, siiani kogemused selle vene omaga küll vaid positiivsed.
|
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.11.06 07:26
|
|
|
leidsin kah keldrist selle vene manomeerti
aga kurjam, seal ainult numbrid peal, mis ühikutes see apastraat seda rõhku näitab ?
numbrid ise on 0, 100, 200, 300, 400 ja 500, aga mis ühikud?
|
|
|
|
Reix
huviline
Registreerunud 19.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: riisikas ja hamburger
|
postitati 01.11.06 07:35
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tarmo
leidsin kah keldrist selle vene manomeerti
aga kurjam, seal ainult numbrid peal, mis ühikutes see apastraat seda rõhku näitab ?
numbrid ise on 0, 100, 200, 300, 400 ja 500, aga mis ühikud? |
Hihi, sul vist mingi mosse oma. Sigulliomal on numbriskaala kuni 3ni ja ühikuteks on kg/cm2.
|
|
|
|
resnick
huviline
Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: B4 '93
|
|
cmp
huviline
Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal
|
|
lukas
huviline
Registreerunud 29.07.04
Kasutaja on eemal
Auto: paar käru
|
postitati 01.11.06 08:24
|
|
|
no need vene omad on küll suht kahtlased. Mäletan, et vanasti oli kodus neid lademes kuna iga traktori ja autodega olid need kaasas ja suht üksikud
näitasid õigesti.
ise kasutan sellist kuna autol on voltkummiga tagavararatas,
mis vaja täis pumbata enne allapanekut. Manomeeter ka peal ja puha. Selle hind autoringis 550.- Suht hea aparaat suvel ka madratsi või palli
pumpamiseks.
|
|
|
|
MaQQu
klubiliige
Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.11.06 10:22
|
|
|
Ostsin sellise ja nagu arvata oligi, siis esimestes vaevalt 2,1 bari ning tagumistes vaevalt 1,8bari, kuigi Statoili
omad on näidanud vähemalt 2,5vms..
eks näis, kaua kestab, samas, kasutan seda ilmselt suht harva, küll kestab.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 01.11.06 13:15
|
|
|
Mul on juba paar aastat selline. Erinevates rehvitöökodades "taadeldud" ka, täitsa täpne.
10-20a tagused kogemused vene manomeetritega olid sellised, et heal juhul 5-st 1 toimis korralikult. Samas tean, et neid, mis siis korralikult
toimisid, hoiavad vanad automehed veel praegugi nagu kullatükke. 
Enamik bensuka manomeetreid toimib korralikult vast ainult esimesel nädalal, kuna autojuhid ei oska tasuta asja hinnata - kui rehvid täis pumbatud,
lastakse voolikuots käest lahti ja voolikut sisseimev vedru tõmbab manomeetri paraja kolakaga vastu seina. Ei saagi ju kaua täpselt toimida nii...
|
|
|
Ull
huviline
Registreerunud 25.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 B2q, B4; Honda Accord Tourer
|
|
Taavi
klubiliige
Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: UrS4
|
postitati 01.11.06 13:48
|
|
|
Black kasutan täpselt sama. Kodus on ka üks kallim asi pumpamiseks (mingi michelini kirjaga) ja näit grammipealt sama. Tundub, et jube odav aga
korralik 
|
|
|
karlson
huviline
Registreerunud 01.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 2,8 Quattro.
|
postitati 01.11.06 20:16
|
|
|
kasutan ka vana vene oma.töötab küll!
Kogun Eesti esitajate CD plaate!
|
|
|
|
veekaheksa
klubiliige
Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A4 TDI quattro, S8 40V
|
postitati 01.11.06 20:38
|
|
|
Ma siis mingi aeg ostsin sellise:
Digimanomeeter
Veel pole ära lasnud kontrollida, pluss on asjal see, et 4 erineva ühikuga suudab rõhku kirjeldada. Karm tõde on jah see, et tanklates näitavad
manomeetrid aiateibaid Sajaga...
PLUS  TDI  Die Menschen sollten nicht
schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
|
|
|
|
MEEMEES
huviline
Registreerunud 25.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant C7 BI-T, Audi TTQ, Audi A3 2009,SeaDoo 300hp,Hanomag1934, Ford Scorpio RS Mk1, BMW E39,Honda CBR F4S2
|
postitati 01.11.06 20:39
|
|
|
Kasutan oma vanat heat põialt,kui ikka sendimeeter küljepealt sisse ei lükka ,pole hullu.
|
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: järgmist plaanimas
|
postitati 01.11.06 23:41
|
|
|
Digitaalne manomeeter on igatahes stabiilsema näiduga ja kuskil tööriistakastis/kindalaekas kolisedes ei põru "paigast ära" (lisaks parem
"lahutusvõime" ka)
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 02.11.06 11:54
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: generaator M
Digitaalne manomeeter on igatahes stabiilsema näiduga ja kuskil tööriistakastis/kindalaekas kolisedes ei põru "paigast ära" (lisaks parem
"lahutusvõime" ka) |
Reaalsuses pole selle lahutusvõimega midagi peale hakata - ma ei usu, et Sa viitsiks rehvidesse sajandiku täpsusega rõhku lasta.
Digi on lahe küll, aga boonusena tekkib oht, et kui manomeetrit hädasti vaja oleks, on patakas tühi...
|
|
|
undu
huviline
Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: Outback´13, Gaz 2410
|
postitati 02.11.06 12:55
|
|
|
Kasutan iidvana vene oma, täpsust küllaga.
Digimanomeetriga eelmisest talvest selline kogemus, et hommikul autot hangest välja kaevates tundus kumm tühjavõitu. Paraku polnud ka digimanomeetrist
abi, sest ekraan oli "hangunud"
|
|
|
welz
huviline
Registreerunud 17.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80
|
|
Pred
huviline
Registreerunud 17.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: Merida Matts HFS XC 3000
|
postitati 08.11.06 10:32
|
|
|
Ma olen vanakooli mees, talverehvid pumpasin käsitsi täis ja mõõtsin vana vene manomeetriga, tehke järgi 
Tegelikult pidavat need vene omad suht täpsed olema, kui nad korras on, seega mina soovitan seda!
|
|
|
|