quattro28
huviline
Registreerunud 01.03.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 23.10.06 19:10
|
|
|
Auto ratsutab tee peal.
Tervist.
probleem selles, et autol rool käib käes vasakule ja paremale kuskil 5 cm ulatuses ästi kiiresti ja kere hyppab ka nagu hobusega ratsutaks :S ka
täiesti sileda asfalti peal sõites. milles asi.. kummi rõhud normid ja rattad tasakaalustatud.
kas veermikus midagi ülesse öelnud?
piduri kettad ka ei tohiks kõverad olla kuna alles sai terve ring uusi kettaid ja klotse pandud..
|
|
|
|
puruvana
huviline
Registreerunud 18.05.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 b7
|
|
postitati 23.10.06 21:32
|
|
|
omal taoline jama, aga mul annab eriti tunda, kui aeglasti sõidan või kohalt liikuma hakkan, pole oma tasakaalustust veel kontrolind
|
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 23.10.06 21:37
|
|
|
rehvidel muhk, tasakaalustamata, rooliotsad... kindlasti on midagi veel, mis seda põhjustada võib.
aga sõita sellise autoga ma küll ei soovita
|
|
|
|
|
|
seitsmene
huviline
Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4,2
|
|
postitati 23.10.06 22:20
|
|
|
tasakaalud kipuvad vahel minema lendama velje küljest, on juhuseid, kus paksust sopast läbi sõites jääb kasvõi velg muda täis ja hiljem sakutab
rooli...
äärekivid ja muud vigurid saavad kummi vahel ebaühtlaseks ka.
|
|
|
|
krss
huviline
Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: VAG
|
|
postitati 23.10.06 23:21
|
|
|
Ise olen suutnud ühe tuliuue rehvi kurgiks sõita, lastes lihtsalt oma diisel-Quattro kurvis kuival asfaldil külglibisemisse (driftides läks ikka
tagaots ees, viga sai väliskurvi poolne esirehv). Seest riie rebenes ja õhk läks kihtide vahele. Peale vaadates ei saand miskit aru, sõites viskas mis
hirmus, peale maha võtmist oli pilt selline nagu allpool paistab. Läks garantii alla kui praakrehv.

Kunagi varem vahetasin kevadel naastrehvide asemele suht korraliku mustriga möödunudaastased suverehvid, autoks oli igal juhul B3 (ei mäleta kumb, kas
Passat või Audi). Kuna peale tuli veidi raskem koorem, lasin rõhuks 2.5at, lasin veel kõik ilusti ära tasakaalustada, kõik oli perfektne. Järgmine
päev tuli pikem 500km ots, kohale jõudes viskas auto tagumik märgatavalt. Avanes päris huvitav pilt, kusjuures rõhk oli endiselt 2.5at ning ja kumm
selle koha pealt päris punnis

|
Kui tahad omada raudseid põhimõtteid, pead suutma murda oma põhimõtteid aeg-ajalt — et olla oma põhimõtte peremees. Mitte oma põhimõtte ori.
|
|
|
|
|
-ivar-
huviline
Registreerunud 06.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: typ 85q & XC
|
|
postitati 24.10.06 08:08
|
|
|
Ka mu audil hakkas rool samamoodi vibama ja kiskuma.
põhjus oli siis kummides. Ühel kummil tükk lausa väljas peale vaadates ei saanud arugi, kui alt ära võtsin leidsin alles
|
|
|
|
quattro28
huviline
Registreerunud 01.03.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 25.10.06 15:58
|
|
|
njh. enda audi vea sain siis ka teada..
käisin veermiku kontrollis, rooli pani liikuma siis parem rooliots milles oli päris suur loks sees..
tuli veel välja et igast õõtsade pukse on läbi ja taga reguleervarras mis ratta kallet regullib on ka õhtal.. see väike vardake maksab pea tonni :S
ja muidugi mida ma isegi arvasin siis kõik amordid vajavad vahetust, tagumistel õli väljas ja esimestel "kolks" sees nagu nad ytlesid.. tleb siis
asjad käsile võtta ja pappi taguma hakata 
oskab keegi nõu anda kumbasi kasutada, kas gaas või õli amorte?? ja mille järgi aru saada mis praegu all on 
ja kust te kõige odavamalt audi osasid ostate? aavexist? neid itaalia värke pole vist mõtet osta w, ikka saksa või pole suurt vahet kvaliteedis???
|
|
|
|
ultra2005
huviline
Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual
|
|
postitati 25.10.06 16:13
|
|
|
Ma olen samamoodi kogenud ikka tõsist ratsutamist. Rool lõhkus käes päris korralikult ja iga päevaga läks asi hullemaks. Ma ei osanud midagi arvata
asjast, kuna hiljuti sai rehvid tasakaalustatud. Lõpuks vaatasin rehve lähedalt ja siiski olid mõlemal rehvil muhud püsti ... karkass seest rebenenud.
Nii et rehvid ... ma arvan Audi on üldiselt nii raske auto et ntz amortide
läbiminekul ei tunnetagi seda eriti kohe ... kolinat ega otsest vappumist salongi ei tunne ... endal on 100 ja aru pole saadagi et amort õhtal on ...
aga ta on ning vahetusse ta läheb ...
|
XZN M16
|
|
|
|
|
Reimers
huviline
Registreerunud 17.05.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.10.06 08:48
|
|
|
C4 on ikka gaasi amordid ! vähemalt minu andmetel
PS ! Mul endal vajavad ka esiamordid vahetust aga otseselt tõesti ei saa aru et nad õhtul on ! teelpüsivus ja kõik on supper ! va see kui otse
kohapealt täiega minna siis kõrvalistuja poolne ratas ei suuda ennast enam maas hoida ja hakkab kergelt viskama ! Endal plaanis ette Bilsteinid alla
panna
|
|
|
|
quattro28
huviline
Registreerunud 01.03.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 03.11.06 16:34
|
|
|
Mis foorumirahvas Bilsteini gaas-amortidest arvab ka??
|
|
|
|
tartsa6
huviline
Registreerunud 10.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6Qavant
|
|
postitati 03.11.06 17:05
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: quattro28
Tervist.
probleem selles, et autol rool käib käes vasakule ja paremale kuskil 5 cm ulatuses ästi kiiresti ja kere hyppab ka nagu hobusega ratsutaks :S ka
täiesti sileda asfalti peal sõites. milles asi.. kummi rõhud normid ja rattad tasakaalustatud.
kas veermikus midagi ülesse öelnud?
piduri kettad ka ei tohiks kõverad olla kuna alles sai terve ring uusi kettaid ja klotse pandud.. |
Arvan,et asi selles,et sul pooltelje ots omadega õhtal,kunagi oli endal sama jama
|
|
|
|
quattro28
huviline
Registreerunud 01.03.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 09.11.06 22:21
|
|
|
ei olnud pooltelje ots..
tuli välja et viga oli hoopis muhkudega suvekummides.. need on meie löökaukudega teed :S
sai siis talvekad alla ja peale seda ei raputa rooli ega autot ja ei kisu ka.. silmaga nähtavaid muhke kummis ei olnud aga need võivad olla suurema
pindalaga lauged muhud mis seda jama tekitasid.
muidugi rooliots ja muud puksid mis veermiku kontrollis avastati lähevad ka vahetusse.
|
|
|
|
krss
huviline
Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: VAG
|
|
postitati 10.11.06 07:40
|
|
|
| Tsitaat: | | Algselt postitas: tartsa6Arvan,et asi selles,et sul pooltelje ots omadega õhtal,kunagi oli endal sama jama
|
Audidel pole tegelikult vist kunagi kasutatud pooltelje otsi, mis sellise efekti võiks tekitada. See tuleks kõne alla ainult sellistel autodel, kus
kasutatakse sisemise pooltelje otsana nn tripoidlaagrit (nagu 3-otsaga kardaanirist) millest nõelad jalga lasknud või siis nagu mõnedel päris vanadel
autodel T-laagrit (kasutati viimati vist nn "küülikutel", mille esisilla tehnoloogia pärineb 60ndate algusest). Kui Audil tuleks see pooltelje
otsast, peaks asi tegema nii hullu häält, et keegi sellise autoga kodust üle 100m kaugemale sõita ei julgeks. Audi poolteljed peaks minema kohe
pilbasteks (ka ise ühe sellise otsa pilbasteks sõitnud, hetkega purunes täielikult, enne ei teinud isegi häält), mitte jääma vibreerima (loks nii
väike, et napilt käega katsudes tunda).
|
Kui tahad omada raudseid põhimõtteid, pead suutma murda oma põhimõtteid aeg-ajalt — et olla oma põhimõtte peremees. Mitte oma põhimõtte ori.
|
|
|
|
|
roy
huviline
Registreerunud 02.09.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 11.11.06 00:59
|
|
|
Oli ka selline asi mis tunda andis ainult sileda teega, siis hakkas rool kiiresti vibama. peale esiratta vahetust kadus.
|
|
|
|