Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Klapikaane tihend !! (Vastuseid: 15 | Vaatamisi: 4598)
WaZZup
huviline

Registreerunud 09.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: audi 80 b3 1,8i

postitati 06.09.06 12:02 Tsiteeri
Klapikaane tihend !!

Probleem selles ,et ajab õli välja sealt kaane vahelt, seega tuleks ilmselt tihend ära vahetada.
Kuna olen võhik autoremontimise kohapealt ,siis küsiks ,et kui keeruline see protsess on ,ja kas tasub se ise ära teha ,või kellegi targema poole pöörduda ??

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
WaZZup
huviline

Registreerunud 09.07.06
Kasutaja on eemal

postitati 06.09.06 12:04 Tsiteeri

A ja üks asi veel ,et kuna varsti tuleb ülevaatusele minna ,siis mis need mehed seal õlisest mootorist arvavad ??
Kas võib probleemimks olla ??

real1
huviline

Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal

Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6

postitati 06.09.06 12:10 Tsiteeri

ära sa kindlasti ütle, mis mootor autol on...

WaZZup
huviline

Registreerunud 09.07.06
Kasutaja on eemal

postitati 06.09.06 12:13 Tsiteeri

Mootor siis 1,8 pritsung 82kw

syo
huviline

Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 3,0 Q 2006

postitati 06.09.06 12:22 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: WaZZup
Mootor siis 1,8 pritsung 82kw

siis ei ole raske... ostad tihendi ja vaja läheb vist oli 8 padrun ja siis veel ka silikoni sest need tõusud kus alt jookseb nukk sinna nendesse nurkadesse panna veel musta silkoni ka näpuga. ja kindlasti osta kummist mitte korgist tihend!!! ja vana tihend saa korralikult kätte ja tee kaan ilusti puhtaks ka.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
margus0000
huviline

Registreerunud 20.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: audi a3

postitati 06.09.06 16:49 Tsiteeri

Ja need keermega tiftid mis ploki kaanes on ,kontrolli et oleks ilusti põhja keeratud , muidu ei ole tihendi vahetusest kasu

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual

postitati 06.09.06 18:30 Tsiteeri

NB ... enne vahetust soovitan sul õli sisse valamis ava kas puhta kaltsu vms asjaga kinni toppida kui kaant maha võtma hakkad. Selleks et ennem ja ka pärast ei sattuks saasta õli sisse. Kork tihendit ei soovita ise ka sest minu meelest kestab see max aasta aega kõigest. Küljed puhasta ära soovitavalt siis nitrolahusti või atsetooniga. Kuid kasuta hermetiseerimiseks siiski punast kuumuskindlat sliliconi mis peab mootori kuumusele vastu. Poldid oleks soovitav kinni keerata dynamomeeter narrega. Väände tugevuse leiad kindlasti kas audi remondiraamatust või netist. Mõni aeg peale uue tihendiga sõitmist võiks uuesti poldid dynavõtmega yle käia sest tihend on kindlasti veidi kokku tõmmanud ... st sisse töötanud. Nagu plokikaane polte, nii ka klapikambrikaane polte ei tohi suvaliselt pingutada. Kui üle pingutad siis keerad klapikambrikaane puruks ja hakkad uusi juppe otsima maby ... kui lõdvaks jääb hakkab läbi laskma. Kõikide asjade puhul saab lähtuda audi poolt välja töötatud tabelitest. Aga jah 101 % kummitihend :) Poldid soovitaks ka ikka ilusasti grafiitmäärdega kokku teha. Tagab nagu parema võimaluse nende hilisemal lahtivõtmisel ja vastupidavusel :)

XZN M16
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Tegelane5
huviline

Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 06.09.06 20:19 Tsiteeri

Mina jälle olen kork tihendit kasutanud, mingit dünamomeetrit ma ei kasutanud- 10 silmus ja väike padrun, tunde järgi pingutasin. Mõni nädal hiljem keerasin natuke peale kuna kork vajub ära. Ei lase see ka midagi läbi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Anz27
huviline

Registreerunud 26.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 (B3) + VW

postitati 07.09.06 10:43 Tsiteeri

Tere.

Korktihend pidi just sünt. õlidega jooksma hakkama, mineraaliga pidi kestma. Igatahes, mul poolsündiga ei pidanud aastatki vastu. Nüüd kummitihendiga probleeme pole.

Jõudu

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
WaZZup
huviline

Registreerunud 09.07.06
Kasutaja on eemal

postitati 07.09.06 12:28 Tsiteeri

A kui oluline see dünamomeetriga võti siis ikkagi on ,omal küll sellist pole !

Hard work never killed anyone,
But why chance it?
roy
huviline

Registreerunud 02.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 07.09.06 15:50 Tsiteeri

Tsitaat:
A kui oluline see dünamomeetriga võti siis ikkagi on ,omal küll sellist pole !
See spets võti on plokikaane pingutamiseks vajalik kui pole kogemusi. klapikambri jaoks pole seda kül vaja. Hakka keskelt pihta ja vaheldumisi kummagi ääre poole. Alul õrnalt ja nii mitu korda, kui tunned ,et on surve all siis kõiki kinnitusi tunnetega, siis saab ühtlaselt. tuleb vaadata, et surnuks ei pigista sest kumm on kumm. Alati on võimalik üle pingutada. kui keerad liiga kõvasti sellest ei ole midagi kasu võid ainult kaane kõveraks teha. Tuleb hakata vahetama ja mitte karta. Tihend peab olema ikka kummist, seda ütles mulle tunnustatud mootoriluksepp. Korgist tihend on kül odavam aga seda pidama eriti ei saa. Kummist maksab 200 eek ümber.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual

postitati 07.09.06 18:35 Tsiteeri

Miks ma dynavõtit kasutan ? Igale poldile ja selle tugevusastmele on vastav pingutusjõud mõeldud. Seda näitavad ka erinevate detailide pingutusmomendid tootja tabelites. Kõik on välja arvestatud. Alati võib ka käsitsi pingutada ja sellest pole loomulikult midagi kuna enamikel juhtudel läheb see töö õnneks. Aga kuna on võimalus endal sellist võtit kasutada siis usaldan pigem seda kui enda käe tugevust. Öeldakse ikka, et jäta see viimane tõmme tegematta. St asi on juba kinni kuid mõistus soovitab veel viimast korda yle pingutada ja kui siis midagi pooleks läheb siis kirud end maa põhja. Võtan tagasi oma soovitused dynameetri osas. Tehke nii kuidas paremaks peate kuid ma olen nii palju enda aretiste ja omade põhimõtete järgi asju nahka keeranud et usaldan tehase näite ning kindlaid varuosi mitte mingeid aretisi :) Ja isegi velgedele on pingutusmomendid olemas vastavalt sellele kas ta on valukas või plekk ... nii et ...

XZN M16
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
syo
huviline

Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 08.09.06 07:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ultra2005
Miks ma dynavõtit kasutan ? Igale poldile ja selle tugevusastmele on vastav pingutusjõud mõeldud. Seda näitavad ka erinevate detailide pingutusmomendid tootja tabelites. Kõik on välja arvestatud. Alati võib ka käsitsi pingutada ja sellest pole loomulikult midagi kuna enamikel juhtudel läheb see töö õnneks. Aga kuna on võimalus endal sellist võtit kasutada siis usaldan pigem seda kui enda käe tugevust. Öeldakse ikka, et jäta see viimane tõmme tegematta. St asi on juba kinni kuid mõistus soovitab veel viimast korda yle pingutada ja kui siis midagi pooleks läheb siis kirud end maa põhja. Võtan tagasi oma soovitused dynameetri osas. Tehke nii kuidas paremaks peate kuid ma olen nii palju enda aretiste ja omade põhimõtete järgi asju nahka keeranud et usaldan tehase näite ning kindlaid varuosi mitte mingeid aretisi :) Ja isegi velgedele on pingutusmomendid olemas vastavalt sellele kas ta on valukas või plekk ... nii et ...

düno võtmest rääkides oled sa tabelist vaadanud mis jõuga peab ratta poldid kinni keerama? see näiteks on kül suht väike jõud ja mina iial ei julgeks nad nii lahti jätta kui seal vaja oleks, vist oli mingi 100 nj

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
WaZZup
huviline

Registreerunud 09.07.06
Kasutaja on eemal

postitati 08.09.06 10:09 Tsiteeri

Täna käisin poes, ja sealt öeldi ,et b3`le ei olegi kummist tihendit ,kummist tihendid pidid b4 le olema ,aga et seda kasutada olevat vaja ka poldid ära vahetada(pole aimugi mix) ;nii et tuli ikkagi korktihendiga leppida !!

Hard work never killed anyone,
But why chance it?
syo
huviline

Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 08.09.06 11:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Täna käisin poes, ja sealt öeldi ,et b3`le ei olegi kummist tihendit ,kummist tihendid pidid b4 le olema ,aga et seda kasutada olevat vaja ka poldid ära vahetada(pole aimugi mix) ;nii et tuli ikkagi korktihendiga leppida !!

loll jutt on see ise olen vahetanud... see vahe võib muidugi tulla sellest t "tikud" on pikemad b4 jal ja et b3 tikud lühemad.

PS
huviline

Registreerunud 23.10.04
Kasutaja on eemal

postitati 08.09.06 13:58 Tsiteeri

Toon võrdluse VW sarnase motoga. Kuni 1993 poole aastani on plekist kaan ja korgist tihend, edasi on mõlemat, st ka alu kaant ja kummitihendit. Kummitihendit ei saa vanale panna 1:1, sest tihendis olevad augud on tikkpoldi kraest väiksemad. Seega poltide vahetus või tihendi rats. Võib olla, et sobivus sõltub ka tihendi tootjast. Korralikult pandud kork ei hakka ka ilma möginateta tilkuma, lihtsalt pole vaja suure jõuga pingutada.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 27.9% - SQL: 72.1%]