Ise vahetasin ma endal veepumba ära. Peale autoostu valasin regulaarselt iga 100 km järel liitrikese sisse. Veepumba lahti võtmise ja uue paigalduse
käigus selgus, et see tihend mis seal vahel oli, ei pidanud enam midagi vaid oli altpoolt sootuks välja veninud. Soe soovitus sulle. Kui lased
veepumpa vahetada, siis maini kindlasti ka seda et üksteise vastu kinnituvad detailid (need kuhu tihend vahele käib ning ka see mis mootori külge
kinnitub) saaksid enne külge keeramist kokku määritud punase kuumuskindla siliconiga. Küll on olnud juhuseid kus isegi originaalselt kaasa pandud
tihend hakkab lühikese aja pärast uuesti läbi ajama. Enda kogemustest võin lisada vel seda, et ntz oma vana Opel Vectraga oli jama sedaviisi, et ka
seal kadus müstilise kohta vedelik. Radikas oli mitmest kohast ribadeks. Oli ennemgi kuid need talvised külmad võimendasid asja. Ja kusjuures puruks
oli just sealt poolt kuhu oma silm ei näinud. Mitte mootori vaid iluvõre poolt. Käi lõdvikud üle. Vaata et pingtusvitsad lahti poleks. Kontrolli et
flantsid, mille otsa mõningad lõdvikud kinnituvad, oleks terved. Flants võib olla murdunud lõdvikusse ära. Mingi osa nagu hoiaks teda veel aga see on
näiline, survet see ei pea. Ma kujutan ette, et sul on ka karteri kaitse autol olemas ning väga raske on siis tuvastada kust ta täpselt jookseb sest
alt näed ainult seda kohta kus karteri põhjakaitsme mahavoolu kohta loik tekkib. Kui on huvi näha kust vedelik maha jookseb ja kui võimalust kanali
peal käimiseks leidub siis täpsemat kohta ehk näed alles siis kui selle asja eemdaldanud oled ning sõbral käivitada lastes piilud asja altpoolt
kandelambiga. Igatahes jõudu ja edu. Aga sinu mootor nagu ma aru saan pole muidugi nagu minu oma. Avatud ramat millele pilgu peale heites saad aru mis
toimub. 2,6 V6 on ikke kinni ehitatud juba ja see nõuab tiba rohkem pusimist. Aga kui sul tööriistu ja pealehakkamist on võid siiski ka ise asja ära
vahetada. Muidugi võid esimese korra jaoks endale kindlalt päevakese reserveerida ning ära üllatu kui sa mingid poldid puruks keerad. Kui vanem auto
siis pole see üldse mingi ime. Ette hoiatatud lihtsalt 
|
XZN M16
|
|