Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Sõidustiil (eraldame teema kütusekulust siiski) (Vastuseid: 39 | Vaatamisi: 4150)
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual

postitati 16.08.06 19:07 Tsiteeri
Sõidustiil (eraldame teema kütusekulust siiski)

Niisiis teema mis ma siia panin oleks ehk sobinud kütusekulu teema alla kuna asi kisub siia kanti kuid siiski on ta veidi erinev sellest. Niisiis jutt järgmine. Olen kuulnud kahesuguseid arvamusi ning nüüd sooviks siin foorumis näha ... kummale poole kaalukauss kaldub. Esimene on selline, et - Tuleks sõita pidevalt kõrgete pööretega. ca 3000 p linnasõidul. See teeb siis 50-60 km/h vahel ja 3 nda käiguga sõites. Siis pidavat olema hea õlirõhk. Kõik detailid pidavat hästi määrimist saama ning katalüsaator pidi puhtana seisma. Ühesõnaga ... pinges mootor siis hea puhas ka teine. Nüüd aga teise arvamusavaldaja poolega vestluse kestusel tekkinud arvamused. Linnas raudselt 4 -jandaga. Kütusekulu sitax väiksem. Midagi ei lähe nässu. Saaled ja kõik mu staff saavad määritud ka väiksemate pöörete juures. Kütusekulu on mitte-pinges mootoriga sitax väiksem ning palju lahedam sõita. Sestap siis siit küsimus. Kas sõita ntz linnas 3-ndaga või 4 -ndaga. Kui palju tõepõhja esimesel ning teisel väitel all on. Ise olen ka muidugi selle käiguga pidurdamise pooldaja ja väidavad, et ka see pidavat kütust kokku hoidma. Samas sooviks teada kas kellegil on aimu palju ntz 3 käiguga ja 3000 p juures sõites siis kütusekulu on ja palju siis 4 käiguga 2200-2500 p juures on. Huvitab väga ja tahaks kõrva taha panna. Seda ma juba tean, et koha pealt täistuuridega sööstes tekkib hetkeline kütuisekulu tõus ja kui foori alt foori alla sedasi regulaarselt paugutad siis läheb ka rahakotist nii mõndagi minema,0 mis veel enda valduses peaks olema. Ootan vastukajasid :)

XZN M16
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
pampkuri
huviline

Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ

postitati 16.08.06 19:34 Tsiteeri

Mina isiklikult sõidan päevast päeva 60KM/h viiendakäiguga linnas Kuna mootor jõuab ilusti vedada.

Käisin nädalavahetusel Pesas peol 12.12. 2009. Lapsed oksendasid ja kaklesid tore oli.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
V200
huviline

Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2,6 Q, A4 1,8 T Multitronic, A4 1,8 TQ Avant Tiptronic, S4 3,0 TQ S tronic, Tesla S 85 kWh

postitati 16.08.06 19:46 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ultra2005
Kas sõita ntz linnas 3-ndaga või 4 -ndaga.

Kas sa ei arva, et see, milliste pööretega sõita, sõltub ennekõike ikka mootorist ja autost? V8-ga võid ju rahulikult näiteks 1200 p/m ringi liikuda ja kiirendada ka veel, mõne väikese mootoriga linnavõrriga pead aga 3000 p/m sisse saama, enne kui see kohaltki ära jõuab minna. ;)

Aga üldiselt näed seda, millised pöörded mootorile kõige paremad on, kui vaatad pöördeid mõnel automaatkastiga autol.
Korras automaatkast ju valib sellised mõistlikud pöörded, mis ei kahjustaks mootorit ja hoiaks kütusekulu optimaalsel tasemel.
A4 1,8 turbo Multitronic käigukast näiteks hoiab linnasõidul pöördeid enamasti 1400...1800 p/m vahel. Alla 1400 p/m käigukast kiirendamisel eriti pöördeid ei hoia, ju see siis pole sellele konkreetsele mootorile hea ja üle 2000 p/m ka eriti pöörded ei lähe, kui just kõvasti gaasi ei pressi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual

postitati 16.08.06 19:49 Tsiteeri

Tean ... unustasin ennem mootori mahtu mainida. Kahjuks selle teemaga seadisn enda 2,0 -se 85 kw -se mootori vaatluse alla. Samas on teretulnud ka võimsamate mootorite omanike arvamused selles osas palju nede mootorid siis teatud pöörete juures rahuldavalt kiirust kannatavad ja mis hetkel kütusekulu ning määtdeomadused jne paigas on :)

XZN M16
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: b6, 96kw bens.

postitati 16.08.06 19:50 Tsiteeri

mina isiklikult autodest suurt midagi ei tea ja see arvamus ei ole arvestatav.olen suurema osa rattaga sõitnud ja käigu vahetamist samamoodi kasutan . kui sirge sis ju kiireimat käiku ju kasutan ,näen jalgrattureid sirge tee peal kohapeal sõtkumas aeglase käiguga,ainuke põhjus selleks on kalorite kulutamine,mitte midagi muud. tõestage et autoga nii see pole. täitsa mõtetu, ilusal sirgel linnas kasutan 5-ndat käiku ja ei muuda arvata oma põhimõtet.nii nüri mõistus ka vast ei tohiks olla

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Lumekass
huviline

Registreerunud 15.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Hetkel Auditu

postitati 16.08.06 20:52 Tsiteeri

Endal ka A6 ja 85kW. Linnas 3-4 käik täiesti normaalsed-sõltuvalt olukorrast. Aga pikalt 3000 pöörde ja 50-ga linnas küll sõita ei taha-hakkab kõrvadele. See mootor hakkab vedama oma tähenduste järgi umbes 1800 pöörde pealt. 2500 pealt järgneb juba käiguvahetus. Mis puutub detailide õlitust ja kat-i töökorda, siis optimaalne võiks seal 2500-4000 kanti jääda. Põhimõtteliselt võib ju peenestada ka teise käigu ja 60ga-hoiab küünlad puhtad ja õlitus ka tasemel, aga ei tahaks oma kallikest nõnda ruunata;) Pealegi kütusekulu on väga räme seejuures

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
olc
huviline

Registreerunud 02.06.06
Kasutaja on eemal

postitati 16.08.06 20:59 Tsiteeri

1.8, 92kW, manuaal. sõidan linnas vahest 5ndaga. saab veereda kyll kui on yhtlane veeremine. õlituse kohta ei tea kyll midagi öelda. pöörded on kole madalad kyll, ei peax 5nda käiguga sõitma nii madalal kiirusel?

Toomas15
huviline

Registreerunud 22.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Avant C5

postitati 16.08.06 21:05 Tsiteeri
pöörded

minu vanamees õpetas mind kunagi ja nyyd juba isegi olen mootori mitte piinamise pooldaja,linnas 50 km/h lõigus rahulikult 3 -4 käik ja ta tuksub kuskil 1500 pöörde ja veidi peale vahel samas kus 70 km/h lubatud saab 5 käik pandud ja mootor käib rahulikult..
käiguga pidurdamise koha pealt olen mina kahe ehk suvise ja talvise variandiga ehk suvel lasen autol veereda vabakäigul ja pidurdan samas talvel alati mootoriga..+ sõidupidur.
madala käiguga ja kõrgete pööretega võrdub minu jaoks kütuse kulu + mootori mõttetu kulutamine tühja koha peal.
samas soovitavad spetsid vahel trassil autol kopsud tühjaks köhida ehk anda tal minna....

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: erinevad

postitati 16.08.06 21:57 Tsiteeri

2.0 85kW B4 peal, linnas sõidan enamuse ajast 3-nda ja 4-nda käiguga, viiendat ei hakka sisse panema, sest mul on kahju sellest mootorist, Tallinnas kus kiirused kohati 70-80 km/h kasutan küll viiendat :)

villu157
huviline

Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat 2.0 TDI DSG

postitati 17.08.06 09:28 Tsiteeri

Nende viiendate ja kuuendate käikude kasutamisega linnas mõelge selle peale, mis käigukasti määrimine asjast arvab. Mootor määrib ennast ka tühikäigu pööretel. Aga 5-da käiguga 50 km/h sõites mõelge mis kiirusega käivad käigukastis võllid ringi. Tekkib vaeg määrimine ja ei ole kasti tervisele kuigi hea. Oma põka jaksab ka 6-ga 60 km/h sõita, aga mõistus ei luba seda teha. Kuna kui uurida kasti hinda, siis uut ei taha osta. Ise hoian pöördeid kuskil 2000 rpm, siis vajadusel on kohe ka kiirendus võtta, kui peaks vajadus tekkima. Väga keeruline jutt tuli. loodan et keegi saab aru ikka.

cmp
huviline

Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 17.08.06 10:41 Tsiteeri

Tean inimesi, kes sõidavad linnavahel ka 2. käiguga ja on oma auto ära piinanud, aga ei ole kuulnud kellestki, kelle auto oleks linnavahel 4. või 5. käiguga sõites kahju saanud

Praegu endal automaatkast ja selliseid muresid ei ole :)
aga varem sõitsin ise ikka 4. või 5. käiguga linnas, kütusekokkuhoiu nimel. Pidurdasin alati mootoriga ka. Vabakäiguga veeredes on kütusekulu tühikäigu tasemel, mootoriga pidurdades on sissepritse puhul kütusekulu 0.
50-ga sõites oli küll 5.käik liiast, selle sai panna nii 60 peal, aga see oleneb juba autost ja mootorist.

Õlitamisest ei ole ma midagi kuulnud, kui hea õli sees on, siis ei pea oma pead selliste asjadega vaevama ka vist :)

Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 17.08.06 11:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: cmp
Tean inimesi, kes sõidavad linnavahel ka 2. käiguga ja on oma auto ära piinanud, aga ei ole kuulnud kellestki, kelle auto oleks linnavahel 4. või 5. käiguga sõites kahju saanud

Õlitamisest ei ole ma midagi kuulnud, kui hea õli sees on, siis ei pea oma pead selliste asjadega vaevama ka vist :)

Räägi lähemalt, mida see 2. käiguga sõitmine linnas sellel autol ära on piinanud ?

Siis pead natuke uurima kk. õlituse kohta, ei päästa isegi see hea õli, kui sõidad haigelt madalatel pööretel ja õlitus on puudulik.

cmp
huviline

Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 17.08.06 11:55 Tsiteeri

no haigelt madalatel pööretel ei peagi sõitama, 1500 peaks ikka olema.

no linnas koguaeg 2. käiguga sõites teeb auto päris koledat häält, kas see häirima ei hakka? :)
selle masina mootori hääl on muidu ka päris kole :P

cmp
huviline

Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 17.08.06 11:58 Tsiteeri

ja ma rääkisin mootori õlitamisest (kõrgetel pööretel pidavat olema hea õlirõhk), mitte käigukastist

Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 17.08.06 12:03 Tsiteeri

Tsitaat:
no linnas koguaeg 2. käiguga sõites teeb auto päris koledat häält, kas see häirima ei hakka? :)
selle masina mootori hääl on muidu ka päris kole :P

Teeb tõesti teatud kiirustel :) ja ma ei väitnudki, et peaks 2. käiguga sõitma, aga arvan et see linnas 2. käiguga sõitmine seda autot küll ära piinanud pole ja see kole mootori hääl on tingitud millestki muust.

cmp
huviline

Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 17.08.06 12:13 Tsiteeri

noh, masin oli muidu ka kole, pealegi naine roolis ja auto algusest saadik kehv (peugeot 206) :)

roy
huviline

Registreerunud 02.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 17.08.06 13:28 Tsiteeri

Tsitaat:
noh, masin oli muidu ka kole, pealegi naine roolis ja auto algusest saadik kehv (peugeot 206) :)
niikaua kuni õli hoiatustuli ei põle saab mootor ikka õli muidugi kui midagi umbes ei ole. Nõuka ajal sai autosid viidud kap remonti ja enne töökotta minekut kästi õli mootorist välja lasta. väljalaskmis koht oli küllaltki kaugel ja kuna olin noor ja rumal tekkis kohe huvi mootor kokku lasta. Tühja karteriga sai pöördeid antud piisavalt aga selle 3-4 minutiga ei juhtunud midagi. Muidugi iseasi on mootori piinamine millest kül midagi head ei ole ja kütte kokkuhoidu ka ei saavuta.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
kuuzik
huviline

Registreerunud 06.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 17.08.06 14:03 Tsiteeri

2.käiguga sõitmine on see kui kütisekulu tuleb 35-40L/100 ma tean ma mõnda inimest kes on seda teinud aga autox oli niel 530 ja selle mootor küll jubetat häält ei teinud

aga endal 2.0 85 kW sharan ja linnas 5. käik on täitsa normaalne jõuab vedada ka 35-40 km/h kui on ühtlane liikumine

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
dants
huviline

Registreerunud 01.07.05
Kasutaja on eemal

Auto: A8 D3 3.0 tdi

postitati 17.08.06 14:28 Tsiteeri

Tuttav mul sõidab automaatkastiga linnas asendis "3". Väidab et piinab vähem kasti, kuna kast ei pea koguaeg väiksel gaasi lisamisel käike vahetama 3-4-5 vahel. ???

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
cmp
huviline

Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 17.08.06 14:51 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: dants
Tuttav mul sõidab automaatkastiga linnas asendis "3". Väidab et piinab vähem kasti, kuna kast ei pea koguaeg väiksel gaasi lisamisel käike vahetama 3-4-5 vahel. ???

seda teooriat räägitakse jah, aga miks peab üldse koguaeg väikest gaasi lisama? :) kui ühtlaselt sõita, siis mingit häirivat käiguvahetust ei toimu. aga kui liiklus on ebaühtlane ja aeglasevõitu, siis võib ju 3 peale panna

CE
huviline

Registreerunud 02.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4 Avant 1,9 TDI q

postitati 17.08.06 15:39 Tsiteeri

No mina sõidan linnas valdavalt 4. käiguga ringi, 3. käik läheb sisse kiiruse langedes alla 40km/h. Audi raamat ka soovitas sõites pöördeid alla 1500 mitte lasta, 4. käiguga ~50 sõites on pöörded 1800-2000 juures. 5. käiguga jõuab mootor normaalselt vedada alates ~60km/h, kuid suur koormus ja madalad pöörded pole mootorile head ja alla 70km/h ma 5. käiku reeglina ei kasuta.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Reix
huviline

Registreerunud 19.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: riisikas ja hamburger

postitati 17.08.06 15:47 Tsiteeri

Tsitaat:

Olen ise ka sama juttu kuulnud ja pidi täitsa nii olema, samamoodi maastikul need esimesed käigud jne...

kes audis naerab, naerab paremini - http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=2342
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
olc
huviline

Registreerunud 02.06.06
Kasutaja on eemal

postitati 17.08.06 16:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Reix
Tsitaat:

Olen ise ka sama juttu kuulnud ja pidi täitsa nii olema, samamoodi maastikul need esimesed käigud jne...

See audi manuali lausa kirjas et kui on tingimused mis ei lase kiiret sõitu teha siis kasutada asendit 1-3 sõltuvalt olukorrast siis. väldib mõttetut käiguvahetust

riio
huviline

Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 17.08.06 18:46 Tsiteeri

Sõidan rahulikult 1000-1500 rmp ( 4käik 60km/h ja 1500 ja 5 käik 60 kmh 1200 rmp- kõige ökom ja mugavam) kuid kui nii moodi v8 sõita kogu aeg 1-2 kuud järjest siis elgub tõesti, et katid koguvad jääke ja tahma, sammuti kogu väljalase. Puhastan nii arva, et ajan seina äärde (maal vana laut:D) ja lase piirajasse tühikäigul umbes 5 sekundit (hoian piirajas). Ennem muidugi lasen mootori korralikult soojaks sõita. Kuid see pole päris hea kuid hea katse kuidas vaadata kui palju tahma seal sees oli (kõik seinal). Kuid tavaliselt saab ka nii kiirendan 100 maanteel ja hoian ainult 2 käiku ´umbes 10 sek. (pea aegu piirajas) siis tuleb tõeliselt seda soga välja. Ja peale seda auto ka sõidab paremini. Kui siin viimati välja maal kiirteed sõitsin:D selgus selline asi, et kui sõita 2-3 h 200 km/h (kiirteel lubatud) siis peale seda auto lausa nurrus ja sõitis korralikult ega tahmanud peale mõnda vajutamist ültse. Kogu aeg ei tasu ökot panna. ;) isiklikult arvan, et kui saksas sõidetakse elupäevad golf 2 ga kiirteel 140-160 ja auto paremas korras kui meil (kuigi saavad vatti) siis halb see pole.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
undu
huviline

Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: Outback´13, Gaz 2410

postitati 18.08.06 06:02 Tsiteeri

Igapäevaselt sõitan mina kah võimlikult madalate pööretega (60 km/h ca 2000rpm, 4. käik), aga vahel lasen kiirendustel 5000 kanti ära käia. Ja kui maanteele satun, siis proovin ka natukene jõulisemalt sõita. Mõjub hästi, kontrollitud nii tanklas kui ka kõrvaga kuulates.
Ja seda juttu, et auto pikalt rahulikult sõites nö kinni jääb usun nüüd veel enam, sest see mul juba teine saksast toodud masin, mis oli enne "pensionäri kirikus käimise auto".
Võtab ikka jupp aega, enne kui auto nö maa küljest lahti saab.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 32.7% - SQL: 67.3%]