| Lehekülgi: 1 2 |
monte
huviline
Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Avant 1995 V6 - 2,6 (105kw)
|
|
postitati 15.08.06 07:19
|
|
|
B4 avant 100 km/h undab nagu oleks kiirus palju suurem
auto sisi 66kw monopritse b4 avant 93 aasta.
Viimasel ajal on maanteel rahulikult 100-110ga lastes sellinne tunne nagu sõidaks 130-.140ga ja mootor töötaks kogu raha eest. Varemalt nagu ei saanud
100ga hästi arugi et mootor töötab.
Kusjuures kütusekulu on nagu normaalne, keskmiselt 9-sajale. Pigem on nagu tunda et kütusekulu oleks väiksem kui varemalt, kirjutasin selle uue
bensufiltri arvele. Olen nagu harjunud, et kui mootoriga on midagi pahasti siis kohe kütusekulu ka tõuseb.
Proovisin siis nagu kiirendada ja jala gaasilt ära võtta, undamine nagu mõnda aega jätkub, kuni kiirus kukub alla saja. Kõrva järgi nagu tuleks
mootrist, tundub et pöörded on jube kõrgel, samas go figure.
Segane jutt sai, aga on kellegil ettepanekuid kuskohast peaks viga otsima hakkama.
Õhufilter on 5-6 tuhat sõitnud, muud filtrid ja õli on ka kõik alla 10 tuhande sõitnud.
|
|
|
|
monte
huviline
Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 15.08.06 07:28
|
|
|
mõt elihtsalt?
Kas sellist undamist võib põhjustada kui rehvid on liiga täis, viimati sai pumbatud mingi aiateibaid näitava apastraadi abil statoilis. Jäi kuidagi
mulje, et vist sai palju õhku sisse keevitatud.
|
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Avant 2,6 V6
|
|
postitati 15.08.06 07:32
|
|
|
Rattalaager ära ehk. Kas heli muutub rooli keerates ühele ja teisele poole??
|
|
|
|
monte
huviline
Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 15.08.06 07:42
|
|
|
no ma ei tea, palju ma seda rooli ikka keeran 100 peal, sent siia, teine kagasi. siis pole küll nagu aru saada et sellest heli muutuks. kuidas on
rattalaagrite tervist kõige lihtsam kontrollida?
|
|
|
|
undu
huviline
Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: Outback´13, Gaz 2410
|
|
postitati 15.08.06 07:45
|
|
|
laagrit kontrollisid vanad eestlased nii, et tõstad tungiga ratta maast lahti ja panid keerlema, kuulasid kõrv vastu plekki. kui laager ok, siis heli
puhas, kui on minekul v läbi, siis heli selline kriipiv-kare.
Muidugi võib ka loks olla.
Samas tekkis mul mõte, et äkki sul pole peaülekandes-käigukastis õli piisavalt ?
|
|
|
|
monte
huviline
Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 15.08.06 07:54
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: undu
laagrit kontrollisid vanad eestlased nii, et tõstad tungiga ratta maast lahti ja panid keerlema, kuulasid kõrv vastu plekki. kui laager ok, siis heli
puhas, kui on minekul v läbi, siis heli selline kriipiv-kare.
Muidugi võib ka loks olla.
Samas tekkis mul mõte, et äkki sul pole peaülekandes-käigukastis õli piisavalt ? |
mootori õlitase on normaalne, aga kuskohast ma käigukasti õlitaset kontrollida saan, sellest pole küll õrna aimugi ... äkki võike vihje?
|
|
|
|
Karel
huviline
Registreerunud 10.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: S2
|
|
postitati 15.08.06 08:15
|
|
|
Kindel pole, kas ka sellel autol, kuid tavaliselt on käigukasti vasakul küljel õlivalamise auk. Seal on vist kuuskant mingisugune polt, mille mõõtu ei
mäleta. Kui õlitase on selle auguni, on normaalne.
Kui keegi täpsemalt oskab rääkida või mööda panin, palun öelgu, kuid arvan, et nii palju kasu ikka on, et saad uurimist jätkata.
|
|
|
|
Tegelane5
huviline
Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 15.08.06 08:21
|
|
|
Minul hakkas siis auto lärmi tegema 100-110 juures kui leegitoru oli natuke katki lõpust. (Eks ta oli üldse lärmakam aga trassil pikalt lastes hakkab
rohkem segama) Niisugune tunne hääle järgi nagu oleks 3 käik sees. Kui nagunii kanalipeal hakkad õli kontrollima võid ju ka sumpa üle vaadata.
|
|
|
|
|
|
monte
huviline
Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 15.08.06 17:14
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Tegelane5
Minul hakkas siis auto lärmi tegema 100-110 juures kui leegitoru oli natuke katki lõpust. (Eks ta oli üldse lärmakam aga trassil pikalt lastes hakkab
rohkem segama) Niisugune tunne hääle järgi nagu oleks 3 käik sees. Kui nagunii kanalipeal hakkad õli kontrollima võid ju ka sumpa üle vaadata.
|
see sümptomaatika nagu sobib. On jah selline hääl nagu sõidaks üks käik liiga madala käiguga. Pidevalt ajab kontrollima kas on ikka viies või lasen
kolmandaga.
Sumpaga on mingi jama niikuinii, kohapeal tühikäigul töötades on kuulda mingit metalsed klõbinat mis tuleb selgelt väljalaskesüsteemist (surud jalaga
vastu sumpa tagumist otsa vastu siis jääb vähemaks), kohalt võttes tuleb madalama käiguga väljalaskest kusagil suhteliselt huvitavat heli,
metalliklõbin nagu, eriti 1-2-3 vahetades on hästi kuulda kui aken lahti.
Ignorandi küsimus, leegitoru? ma saan siis aru et see on see jupp mis on väljalaske mootoripoolne osa ?
Kelle poolepöörduda ja mida teha, on vaja mingeid juppe vahetada või teeb nö kõlasepp kusagil sellise mure korda?
|
|
|
|
riio
huviline
Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 15.08.06 17:25
|
|
|
ei tohiks välistada ka sellist saja nagu katalüsaator mis vahel võib puruneda. Sisu kukkub lahti hakkabki seal sees ringi hüppama siis tekkib sammuti
tunne nagu kõriseks midagi. Tõsisem probleem sellisel juhul on see kui katt umbe läheb . Seega kui jupa uurima hakkad vaata üle kas katiga kõik korras. Juhul muidugi kui sul on katalüsaator...arvan, et on.
|
|
|
|
ultra2005
huviline
Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual
|
|
postitati 15.08.06 19:26
|
|
|
Oeh. Jälle kõvasti pakutavaid variante millest kõik võivad undamist mõjutada. Tuleb aga kahjuks tunnistada et paljudel juhtudel ei leia isegi
teenindused tegelikku viga üles. Minnakse paljudel juhtudel samamoodi ehku peale välja. Kui katt oleks umbes oleks kütusekulu hüppeline. Kuid ma ise
julgen arvata siiski et 110 km/h juures on 66 kw 20 mootori pöörded kõrged arvestades avant kere suurust ning mootori väiksust. Ma ei näe selles
midagi imelikku. Oleks 2,3 mootor või suurem siis oleks asi 110 juures stabiilsem ja vaiksem ... Läheme pigem selle juurde et palju sul pöördeid taho
peal näitab kui see sinu nn undamine peale hakkab 
|
XZN M16
|
|
|
|
|
monte
huviline
Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 15.08.06 19:46
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: ultra2005
Oeh. Jälle kõvasti pakutavaid variante millest kõik võivad undamist mõjutada. Tuleb aga kahjuks tunnistada et paljudel juhtudel ei leia isegi
teenindused tegelikku viga üles. Minnakse paljudel juhtudel samamoodi ehku peale välja. Kui katt oleks umbes oleks kütusekulu hüppeline. Kuid ma ise
julgen arvata siiski et 110 km/h juures on 66 kw 20 mootori pöörded kõrged arvestades avant kere suurust ning mootori väiksust. Ma ei näe selles
midagi imelikku. Oleks 2,3 mootor siis oleks asi 110 juures stabiilne ja vaikne ... Läheme pigem selle juurde et palju sul pöördeid taho peal näitab
kui see sinu nn undamine peale hakkab |
vat ma olen nii kõva mees, et mul pole tahhokat. pöörded olid viimati kui koju jõudsin 17.30 
no ma selle masinaga aasta ja 30 tuhat sõitnud, seega on oma kõrv ja kogemus see mis ütleb, et kevadel oli tööle sõites märksa kuivem, vaiksem ja
muretum tunne. Kontrollfaktoriks siin naine kes ka ühel hetkel hakkas minust sõltumatul kurtma et auto kuidagi hirmus valjut häält tegema hakanud.
KAT-i ka ise ei kahtlusta, vähemalt umbes katti mitte, sest kütuskulu on väga väike. 9 keskmine 66kw avandi kohta on about as good as it gets.
Sümpomaatika sobib siin pakutud väljalaskeprobleemidega, pealegi mõnes teises teemas mainitakse seda ka tüüprobleemina.
Kõismus on siis sellinne, uut väljalaske kollektorit ju ei tahaks kuidagi ostma hakata, kas need on probleemid mida oskaja mees kuuri all
keevitusaparaadiga lahendab ja kui on siis kas keegi oskab mõnda soovitada.
Maksan ka muidugi selle eest. Ma lihtsalt ei taha minna teenindusse ja kuulda et et jupid maksavad x tuhat ja koos paigalduseda x+n tuhat ....
ehk siis - ma pole kooner kes igat krooni taga ajab. Lihtsalt kui auto hind on 40 000 siis tuleb ka teisi alternatiive avardada kui see et mine
teenindusse ja võta rahakott puuga selga.
Kas neid mõrasid ja auke saab keevitada näiteks?
|
|
|
|
monte
huviline
Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 15.08.06 19:52
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: ultra2005
midagi imelikku. Oleks 2,3 mootor või suurem siis oleks asi 110 juures stabiilsem ja vaiksem ... Läheme pigem selle juurde et palju sul pöördeid taho
peal näitab kui see sinu nn undamine peale hakkab |
see on küll tõsi, et 110 - 120 juures hakkab see auto juba kõva häält tegema. Aga hetkel on see hääl nagu 20-30 km/h madalame tulnud.
|
|
|
|
ultra2005
huviline
Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual
|
|
postitati 15.08.06 19:59
|
|
|
Väljalaske kollektor on tehtud tavaliselt malmist. Sealt edasi püksid lähevad juba terastoruks üle. Keevitaja kes sul seda tööd teeb peab olema kõrge
profiiliga oskustööline. Mul endalgi tuleb kunagi kauges tulevikus see töö ette võtta kuna mootori juurest väljalaske kollektorit piiludes on näha et
ühe toru keevitusrandi peal jookseb mõra. Seega külmalt käivitades mootor läriseb rohkem ... soojaks sõites metall kuumeneb, paisub ning praod
tõmbuvad kokku ning tekkib tihedam olek. Keevituse juurde tagasi pöördudes. Malmi keevitamine on pikem protses kus reeglina ei tohi toru liialt
kuumaks ajada. Keevitusspets laseb mingi väikese sutsu ... ootab kuni jaheneb ning jätkab siis sealt kust poolei jäi. Suvalisi seppasid ära küll oma
kolleka kallale luba. Need keevitavad sinna augu sisse või nõrgendavad veel rohkem kollektori taluvust kuumuse suhtes. Uuri kas tutvusringkonnas pole
mõnd head gaasikeevitusspetsialisti. Siit veel see et ennem tuleb muidugi kollektor maha kruvida millega võivad kahjuks kaasneda poltide murdumised
(mitte just hea näitaja) sest suures kuumuses võivad pikka aega seisnud poldid nö kinni põleda. Ühesõnaga kas näkkab või mitte. Selle jutu olen kokku
pannud enda uurimuste põhjal sest endal nagu juba öeldud sama mure tulevikus. Uue kollektori hind oli aga masendav ... vähemalt minu masinal ja ega ta
sulgi teab mis meelakkumine ole. Odavam ikka lasta keevitada
|
XZN M16
|
|
|
|
|
monte
huviline
Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 15.08.06 20:31
|
|
|
lasen kusagil selle väljalaske üle piiluda, ehk on mure sellest kollektorist kusagil kaugemal. Ma vaimusilmas kujutan ette mis kollektor maksta võiks
.... õigemini ma kujutan ette, et ma ei taha ette kujutada, midagi sinna kat-i hinnaklassi äkki või juurdegi....
(asi tuleb asetada konteksti, 200 kilose auto juures ei tundugi nii hull mõni oluline jupp näiteks 10k hinnaga osta, küll aga 40k auto juures)
krt, ma olen programmeerija, tutvusringkonnas on jõhkralt keevitajaid :s :s :s
tänud kõigile nõustajatele
|
|
|
|
laurz
huviline
Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: b4TQ  E39
|
|
postitati 16.08.06 06:50
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: monte
(asi tuleb asetada konteksti, 200 kilose auto juures ei tundugi nii hull mõni oluline jupp näiteks 10k hinnaga osta, küll aga 40k auto juures)
krt, ma olen programmeerija, tutvusringkonnas on jõhkralt keevitajaid :s :s :s
tänud kõigile nõustajatele |
osta sis kallim auto kui odavamat pidada ei jaksa   
|
|
|
|
laurz
huviline
Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: b4TQ  E39
|
|
postitati 16.08.06 06:58
|
|
|
ok ok . minu võrril oli väljalaske kolle ja summuti vaheline tihend läbi.
|
|
|
|
-mec-
huviline
Registreerunud 19.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi B4 2,0E AT
|
|
postitati 16.08.06 08:19
|
|
|
kontrolli oma keskmine pütt üle, omal olid samad sümptomid ja tuli välja, et keskmise püti sõelad sees lahti ja kolisevad kohaltvõttes ja 1,2,3 käiku
vahetades, suurel kiirusel aga undas nagu sul.kanalipeal käega vastu pütti koputades oli kuulda ka kolinat püti sees. autoks sis audi 80 b4 2,0 85kw
|
|
|
|
ultra2005
huviline
Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal
|
|
Tegelane5
huviline
Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 17.08.06 09:32
|
|
|
To ultra: On su autol vähemalt kere ja salong vinks vonks, või said auto väga odava hinnaga? Sest sul on ikka igasugu asju juhtunud. Sul oli vahepeal
kone ju laiali ka, siis oleks ma küll uue väljalaske kollektori otsinud.
To teemaalgataja. Kollektorit ma ei kahtlustaks, ega leegitoru algust - sest kui sealt katki on siis on ikka räme lärm kui natukegi üle tühikäigu on.
Soovitaksin sul ikkagi suht ruttu kuhugi summutitega tegelevasse ettevõttesse minna-muidu sõidad ühe,kahe purunenud tripi hoidja (vmisiganes nende
nimi on) pärast terve sumpa alt ära. Ei prrugi olla ka üldse leegitoru katki vbolla laseb enne või peale katti tihendist läbi.
|
|
|
|
|
|
ultra2005
huviline
Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal
|
|
TanelJ
huviline
Registreerunud 28.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: Ford Probe 24V 2.5L V6 120kw '96a
|
|
postitati 03.09.06 20:25
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: -mec-
kontrolli oma keskmine pütt üle, omal olid samad sümptomid ja tuli välja, et keskmise püti sõelad sees lahti ja kolisevad kohaltvõttes ja 1,2,3 käiku
vahetades, suurel kiirusel aga undas nagu sul.kanalipeal käega vastu pütti koputades oli kuulda ka kolinat püti sees. autoks sis audi 80 b4 2,0 85kw
|
Kahtlustan endal sama jama praegust. Tunnen, et midagi seal keskel nagu koliseb ja mootor teeb kõvemat häält. Autoks ka siis audi 80 B4 2.0 85kw. Paar
päeva tagasi oli norm hääl ja kolinat polnud. Homme kuhugi teenindusse. 
|
|
|
|
karvane
huviline
Registreerunud 30.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: audi80
|
|
postitati 04.09.06 05:38
|
|
|
selle jutujärgi pakun,et autol on tagaratta laager läbi
|
|
|
|
rass
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 04.09.06 07:03
|
|
|
Aga minul sama moorotiga autol peitus räme undamine hoopis väga/liiga pingul hammasrihmas. Peale rihma kerget lõdvemaks laskmist kadus häiriv trolli
undamine ära.
Lihtsalt 1 võimalus paljudest
|
|
|
|
monte
huviline
Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 04.09.06 08:19
|
|
|
kusjuurs huvitav on see, et ma ei leia selles mürinas seaduspära. Käisin lasin sumpa üle kontrollida, oligi veidi lahti, keevitati tilk ja lasti
minema. Öeldi et väsima hakkab su väljalase - peale kat-i olev osa tahaks väljavahetamist.
Kord undab nagu vägistataks, teinekord on jälle jumalast normaalne vaikne. Pole kusjuures aru saanud millest see sõltub. Eks lasen rattalaagrid ka üle
kontrollida.
|
|
|
|
| Lehekülgi: 1 2 |