jaspa
huviline
Registreerunud 15.03.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 01.08.06 19:21
|
|
|
Audi 100 C4 2,3 jahutussüsteem.
Sooviks teada kuidas ja mis kraadide juures toimetavad jahutusradika ventilaatorid. Olemas on visko ja siis üks väiksem elektriline, millel taga kaks
juhet. Aru olen saanud seda, et see pisem toimetab järeljahutusega aga kas ka töötaval mootoril. Visko tegevus on ...? Linnas sõites ja viimati
ülevaatuspunktis kohapeal tõusis temp. mano. järgi 100 c -ni. Kas on põhjust muretsemiseks?
|
|
|
|
laurz
huviline
Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: b4TQ  E39
|
|
postitati 01.08.06 19:25
|
|
|
tavaliselt hakkab 95 vent tööle
|
|
|
|
jaspa
huviline
Registreerunud 15.03.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 02.08.06 06:52
|
|
|
Keegi siis täpsemalt ei oska kommenteerida. Mõlema ventika kohta.
|
|
|
|
syo
huviline
Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 3,0 Q 2006
|
|
postitati 02.08.06 06:58
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: jaspa
Sooviks teada kuidas ja mis kraadide juures toimetavad jahutusradika ventilaatorid. Olemas on visko ja siis üks väiksem elektriline, millel taga kaks
juhet. Aru olen saanud seda, et see pisem toimetab järeljahutusega aga kas ka töötaval mootoril. Visko tegevus on ...? Linnas sõites ja viimati
ülevaatuspunktis kohapeal tõusis temp. mano. järgi 100 c -ni. Kas on põhjust muretsemiseks? |
visko on siis se vent mis paisudes hakkab järjest kiiremini käima ja siis kui tal päris palav hakkab või on sul peal kont(sel juhul töötab ta koguaeg
kui helbekese oled sisse lülitanud) ja see et kohapeal 100 ni läheb on täitsa norm. sel juhul pekasid siis mõlemad vendid täiskiirusega töötama.
|
|
|
|
|
|
jaspa
huviline
Registreerunud 15.03.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 03.08.06 18:07
|
|
|
Konti ega kliimat peal ei ole. Jama tundubki selles olevat, et 100 c juures ei toimeta veel kumbgi vent. Visko käib muidugi kergelt ringi aga ...?
Sellepärast ma nendest täpsetest kraadidest huvitatud olengi, et kuna nagu kumbki tööle peaks hakkama?
|
|
|
|
jaspa
huviline
Registreerunud 15.03.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 04.08.06 20:32
|
|
|
Ootan ikka asjalikku infot.
|
|
|
|
jaspa
huviline
Registreerunud 15.03.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 05.08.06 07:44
|
|
|
Tulebki vist katsetada, kuna päris mitu päeva juba küsimus üleval aga targemaks ei ole saanud.
|
|
|
|
Toomas15
huviline
Registreerunud 22.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Avant C5
|
|
postitati 05.08.06 08:25
|
|
|
minul hakkavad ka ventuilaatorid toimetama 95 pealt ja sajani pole temp veel jõudnud,kohal törisedes või sõidu ajal käib 87 ja 90 vahel.
| Tsitaat: | Algselt postitas: jaspa
Tulebki vist katsetada, kuna päris mitu päeva juba küsimus üleval aga targemaks ei ole saanud. |
|
|
|
|
jaspa
huviline
Registreerunud 15.03.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 12.08.06 12:28
|
|
|
Sai siis täna sõbra auto pealt võrreldud, kuid palju targemaks ei saanud. Autod ka pisut erinevad. Temal kliimaga, minul ilma. Tal hakkas mingi aeg
elektriline vent tööle, kliima näitas tempi. 90 C, kahjuks mano. järgi ei tea kuna see pidi segast panema. Samalajal kui visko pöörlemist käega
takistada siis see jäi seisma.
Minu autol aga pole radika küljes ühtegi andurit. Selle koha peal kus tema autol asus andur, oli minu omal lihtsalt mingi suur polt. Samas ei
vedelenud kusagil ka üleliigseid juhtmeid. Samuti suudab käega peatada ka minu auto visko ja el. vent kuni 100 C -ni (mano. järgi) ei rakendu. Edasi
ei riskinud enam katsetada. Pärast, järeljahutusena töötab el. vent ideaalselt. Huvitav, kas võib ka kusagil ploki küljes olla mõni andur mis paneb
el. vendika tööle? Ehk oskab siiski keegi veel midagi tarka öelda.
|
|
|
|
taivo
huviline
Registreerunud 31.07.05
Kasutaja on eemal
Auto: AUDI A6 2,5 TDI (C4) QUATTRO
|
|
postitati 12.08.06 19:25
|
|
|
Elektriventika jaoks on ploki küljes andur, mis peaks töötama järeljahutusena.
Mootori jahutamisega peaks hakkama saama viskosidur ja kui ploki temp. läheb liiga kõrgeks, tuleb el. vent appi.
Soovitan kontrollida ka termostaati
|
|
|
|
jaspa
huviline
Registreerunud 15.03.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 13.08.06 15:41
|
|
|
Oskad äkki öelda kus kohas see andur asuda võib? Kuigi järeljahutus toimetab minu arust normaalselt. Kas siis radika küljes ei peagi miskit andurit
olema? Tead äkki ka millistel temperatuuridel kumbki ventikas peaks tööle hakkama? Tahaks autoga diagnostikasse minna kuid kui kohapeal käies mootor
kuumaks läheb ei tule asjast midagi välja.
|
|
|
|
riio
huviline
Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 13.08.06 16:11
|
|
|
peaks minema el.venti aeglane ja 2 astme kiirus sisse 105 kraadi ja 110 kraadi 3 ehk täis võimsusel. Vähemalt V8 on nii ( tal samuti viskoga)
|
|
|
|