altz1
huviline
Registreerunud 13.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: V8tt
|
|
postitati 11.07.06 21:07
|
|
|
C4 tagapidurid+ käispidur?
Tere, üks päev avastasin et üks taga piduritest on nagu peale jäänud, sai support maha võetud kuid silindrit sisse ei jõudnud suruda, proovisin
keerates-> läks sisse....eeldan et probleem on käsipiduris? nüüd sooviks teada mis süsteemiga tal see käsipidur ja tava pidur seotud on? Pean
laskma käsipiduri trossi lõdemaks või annab seda veel kuidagi reguleerida? Hetkel auto tõstuki peal..ise ei osanud miskit edasi teha et järgmine kord
uuesti pidur peale ei jääks..
ette tänud
|
|
|
|
altz1
huviline
Registreerunud 13.03.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 13.07.06 18:26
|
|
|
ei oska keegi aidata?
|
|
|
|
jann20
huviline
Registreerunud 29.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4
|
|
postitati 13.07.06 18:40
|
|
|
käsipiduri trossi ei soovita keerata, see ei aita, tegu on selles mehhanismis mis tõmbab pidurikolbi, seal sees on tigu mis keerab kolbi peale kui
kässarid tõmbad, see kippub tavaliselt kinni jääma, seal aitab kas lahtivõtmine, või wd õli ja loksutamine, küll ta käima hakkab. Kui kolbi sisse
keerasid, kas võtsid pidurivooliku lahti?
|
|
|
|
Rain
klubiliige
Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad ja A6 Allroad
|
|
postitati 13.07.06 18:50
|
|
|
See kolb ei lähegi muudmoodi sisse kui keerates ja vajutades.
See reguleerib seal piduriklotse. Arvatavasti sul käsipiduri hoob kinni. Pane sinna õli vahele ja liiguta edasi tagasi . Kui hakkabki liikuma siis see
ajutine. Kõige mõtekam suport juppideks ja uued remontkomplektid sisse. Kuskil oli teema selle lammutamise kohta ka.
|
|
|
|
jann20
huviline
Registreerunud 29.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4
|
|
postitati 13.07.06 19:02
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Rain
See reguleerib seal piduriklotse. Arvatavasti sul käsipiduri hoob kinni. Pane sinna õli vahele ja liiguta edasi tagasi . Kui hakkabki liikuma siis see
ajutine. Kõige mõtekam suport juppideks ja uued remontkomplektid sisse. Kuskil oli teema selle lammutamise kohta ka. |
ma prooviks ikka alguses wd õliga määrida ja liigutada lammutada pole mõttet kui muidu ei saa siis see muidugi viimane võimalus.
|
|
|
|
Rain
klubiliige
Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad ja A6 Allroad
|
|
postitati 13.07.06 19:22
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: jann20
| Tsitaat: | Algselt postitas: Rain
ajutine. Kõige mõtekam suport juppideks ja uued remontkomplektid sisse. Kuskil oli teema selle lammutamise kohta ka. |
ma prooviks ikka alguses wd õliga määrida ja liigutada lammutada pole mõttet kui muidu ei saa siis see muidugi viimane võimalus. |
Usu mind se õliga mäkerdamine on ajutine kui ültse mõjub. Ja kui juhuslikult tööle saad siis kasuta igapäev ja võimalikult tihti. See WD40 peseb
küll suht hästi aga määrimis omadused väga kehvad. Enne topi sinna grafiit määret vahele.
|
|
|
|
Karel
huviline
Registreerunud 10.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: S2
|
|
postitati 13.07.06 20:42
|
|
|
Juhul kui Raini ei usu ütlen ka oma kogemustest, et õlitamine ja liigutamine ei tee värki korda. Proovisin seda kuskil kaks aastat tagasi kui mul oli
Audi 90 Quattro. Selle jamamisega läks mul aega ka rohkem kui kuskil töökojas oskajal inimesel oleks jublakate vahetamisega läinud. Kui tahad lihtsalt
ülevaatuseks korda teha ja kuskil sada krooni komplektidelt kokku hoida, võid proovida, kuid mul ei aidanud ka see, et pärast käsipidurit väga tihti
kasutasin.
Ma ei tea täpselt, millised sul seal asjad välja näevad, kuid võimalik, et sinna saab mingi lisavedru panna, mis hoova tagasi lükkab. Kunagi ma nii ka
tegin ja kuigi käsipidur läks raskemaks, püsis kauem korras. Kui viitsid möllata, siis võid erinevaid võimalusi proovida, kuid kõige lihtsam ja
võimalik et ka kõige soodsam oleks lasta kummijublakad kellelgi, kes oskab ära vahetada.
|
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Avant 2,6 V6
|
|
postitati 13.07.06 21:07
|
|
|
Lahti kakkumine ei ole üldse raske ja neid tihendeid pole ka plju mida vahetada. Peaksid ise hakkama sellega saama.
Tõsi ta on, et tavaliselt on seda soga ja roostet nii palju vahel seal, et seda on võimatu ilma lahti võtmata liikuma saada.
Mina ise olen võtnud lahti, puhastanus ja isegi ilma uute tihenditeta kokku tagsi pannud, kuigi eelnevalt ohtra määrdega kokku detailid ja aasta peab
nii väga eduliselt võibolla ka kauem, sest auto pole enam minu kasutuses 
|
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
|
postitati 14.07.06 08:08
|
|
|
Sai ka oma masinal need sadulad lahti lammutatud ja süsteemid ära puhastatud.Aastatega oli seal sees olev määre muutunud mullaks Senini jebisin ka selle õlitamisega aga ei tasu jamamist, kui teha siis juba
korralikult.
|
|
|
|
|
|
Ingo
huviline
Registreerunud 04.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: Hetkel VW passat 1,9 tdi
|
|
postitati 14.07.06 08:46
|
|
|
Jamasin kusgil aasta tagasi oma s4 94.a sama probleemiga.
On olemas tehtud tööst ja olust ka pildid kuid ise ei oska neid siia püstitada.Altz1 kui oled piltidest huvitatud siis võin meilile saata.
|
|
|
|
altz1
huviline
Registreerunud 13.03.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 16.07.06 20:56
|
|
|
hmm ma nüüd veidi segaduses, kas kinni jääb tavaliselt hoob ise või sadula sees olev mehhanism?
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
|
postitati 17.07.06 07:33
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: altz1
hmm ma nüüd veidi segaduses, kas kinni jääb tavaliselt hoob ise või sadula sees olev mehhanism? |
Kinni võib jääda nii käsipiduri ekstsentrikvõll kui ka kolb ise. Nagu juba eelnevalt korduvalt mainitud, ei aita muu, kui lahti võtmine, puhastamine
ja vajadusel remontkomplekti kasutamine. Kindlasti vahetada ka piduriõli, kuna sellesse imendunud õhuniiskus koguneb vee näol just nimelt süsteemi
kõige alumistesse osadesse - supportitesse.
Pole küll Audi, kuid minu ühe kunagise auto kinnijäänud pidurite lammutamisest tehtud pildid. Et ehk annab mingi ülevaate.
|
|
|
|
altz1
huviline
Registreerunud 13.03.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 19.07.06 21:51
|
|
|
Nii sai rem. komplekt sisse, kõik liigub, kõik tore...aga mis kuradi moodi läheb see kolvi katte kumm sinna supporti prikku sisse? Sai ca 2h jamatud
sellega ja tulemus 0
|
|
|
|
Ingo
huviline
Registreerunud 04.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: Hetkel VW passat 1,9 tdi
|
|
postitati 20.07.06 03:17
|
|
|
See ei lähe kuhugi prikku vaid peab minema supordi peal olevasse ranti.Kui vaatad siis on selline laiem rant.Kui müüdi vale rem komplekt kus on
peenema kolvi kate siis jama,kuid ülejäänud kummi vidinad istuvad.Omale müüdi vale komplekt ja avastasin alles siis kui hakkasin kokku lappama.
|
|
|
|
PS
huviline
Registreerunud 23.10.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 20.07.06 08:09
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: altz1
Nii sai rem. komplekt sisse, kõik liigub, kõik tore...aga mis kuradi moodi läheb see kolvi katte kumm sinna supporti prikku sisse? Sai ca 2h jamatud
sellega ja tulemus 0 |
Paned kattekummi kolvi alumise otsa ümber, nii et alumine äär vabaks jääb. Siis paned selle ääre suppordi vakku ja surud kolvi vaikselt sisse. Oht on
kate mõnest kohast katki teha, kui seda suurema surumisega teha.
|
|
|
|