Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Turbiiniluku rakendumine (Vastuseid: 8 | Vaatamisi: 1306)
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 28.06.06 08:02 Tsiteeri
Turbiiniluku rakendumine

Muidu ei oskaksi probleemi näha, kuid sattusin ühest teisest foorumist lugema (fordi) automaatkasti turbiinilukkudest. Minu masinal ei ole küll tunda mingeid jõnkse vm selliseid sümptomeid millest kirjeldati. Kas peab suuremal kiirusel ühtlaselt sõites olema tunda mingit pöörete alanemist vms? Mingeid anomaaliaid kastiga pole täheldanud ja käigud lülituvad ka alati ilusti, vaid kütusekulu erineb oluliselt ntx autoweek.nl toodud andmetest. On üldse põhjust muret tunda või mismoodi asja kontrollida?
A 100 2,5 Tdi'94 aastast.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
qMax
huviline

Registreerunud 23.12.05
Kasutaja on eemal

Auto: AQ V8 (meeldis kellelegi rohkem); C4 A6 Q

postitati 28.06.06 10:04 Tsiteeri

eri marki ja ajastu kastid käituvad erinevalt ja nende hinge elu tundmine tagumikuga on suht suurte kogemuste tulemus.

...aga võin öelda, et üldjuhul peaks hästi toimiva kasti puhul õrnalt tunda olema kui turbiin lukku läheb...

...samamoodi soovitan tähelepanu pöörata sellele, et auto hakkaks kohapealt ilusti liikuma pidurit vabastades ja gaasi andmata(oluline näitaja kasti korrasoleku ja õli puhtuse osas)...

...kokkuvõtteks võiks jah öelda, et kui sul oma auto tunnetus on hea peaks korras kasti puhul olema käigu vahetused ja overdrive-i minek siiski õrnalt tunda ja pöörded peaksid vahetusel suht äkki kukkuma...

juba vanad indjaanlased tunnevad quattro jäljest ära !
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 28.06.06 12:24 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: qMax
...aga võin öelda, et üldjuhul peaks hästi toimiva kasti puhul õrnalt tunda olema kui turbiin lukku läheb...

Aga mismoodi seda kontrollida õnnestuks. Ei ole küll midagi tunda, äkki ei lähegi mingil põhjusel lukku?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Reix
huviline

Registreerunud 19.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: riisikas ja hamburger

postitati 28.06.06 14:15 Tsiteeri

Tahhoka järgi ei näe ära? Kui gaasi anda ja pöörded kiiremini tõusevad, kui auto peax edasi minema (siduri libisemise effekt) siis pole veel lukus. Lukku minnes peax pöörded nati langema ja gaasi andes seda sidurilibisemiseffekti ei tohix enam olla.

kes audis naerab, naerab paremini - http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=2342
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 28.06.06 17:54 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Reix
Tahhoka järgi ei näe ära? Kui gaasi anda ja pöörded kiiremini tõusevad, kui auto peax edasi minema (siduri libisemise effekt) siis pole veel lukus. Lukku minnes peax pöörded nati langema ja gaasi andes seda sidurilibisemiseffekti ei tohix enam olla.

Kui kiirema hooga (kusagil 90'ga ntx) vaikselt gaasi anda siis mingit libisemise tunnet küll ei ole, käitub samamoodi nagu manuaalgi, rohkem surudes mõtleb natuke ja siis vahetab käigu tagasi.
Mingit tuntavat pöörete langemist ei ole, kui hästi meenutan siis eelmisel masinal (Pmv) oli küll see nn "viies käik" tunda. Kas on võimalik, et luku rakendumist ei olegi tunda? Teiste kogemused samasuguste masinatega?

qMax
huviline

Registreerunud 23.12.05
Kasutaja on eemal

postitati 29.06.06 05:32 Tsiteeri

no kui sa muud moodi aru ei saa siis tee 0-110km/h üks rahulik sujuv kiirendus ja loe mitu vahetust teeb

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
aixx
huviline

Registreerunud 21.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 29.06.06 05:46 Tsiteeri

Ma mõnikord tunnen, kui lukustab mõnikord mitte. Vahet pole ju.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 29.06.06 06:40 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: qMax
no kui sa muud moodi aru ei saa siis tee 0-110km/h üks rahulik sujuv kiirendus ja loe mitu vahetust teeb

Kui neljanda peale ära vahetab siis enam mingit nähtavat-kuuldavat pöörete kukkumist ei ole. Sellest jääb mulje nagu turbiinilukku ei oleks. Samas suuremal kiirusel kiirendades ei "libista" sedasi automaadile tüüpiliselt.
OK, kõik toimib ilusti ja muretsemiseks ilmselt põhjust pole, lihtsalt lugesin jutte mis kirjeldasid fordide turbiinilukkude rakendumist ja seepärast hakkasin mõtlema, et minu masinal selliseid sümptomeid pole. Ju siis käib asi lihtsalt sujuvamalt.;)

qMax
huviline

Registreerunud 23.12.05
Kasutaja on eemal

postitati 29.06.06 08:04 Tsiteeri

to Aixx: on peres olemas kogemus kahe usakaga selle mõnikord tunnen mõnikord ei tunne vahetamisega kus mõlemal juhul lõppes asi kasti remondiga...Audi V8-al ja e39-al on küll ilusti OD-le minek tunda ja samamoodi ka neil usakatel peale remonti.

Aga kui sa arvad et vahet ei ole ju siis ei ole ega mina ka ei tea ! Nendel automaatidel millega mina kokku puutunud olen on vahet olnud ja neid tänaseks juba suht suur hulk...

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 15.1% - SQL: 84.9%]