CarlosSQ
huviline
Registreerunud 30.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: 80 b4 Avant TDi
|
postitati 14.06.06 17:56
|
|
|
Q: Falck teeb liiga!
Lugu järgmine, paar kuud tagasi tuli vajadus sõita paar peatust bussiga, kuna auto oli just viidud remonti. Kuna näin neid falck-i punased trahvibusse
iga nurgapeal ei ole mul julgust sõita piletita ka mitte ainsat peatust. Ostsin pileti selle nn. üliõpilase oma, kuna olen üliõpilane ja on ka olemas
seda tõendav dokument (oli ka siis taskus). Astun bussipeale (nr 18) Kosmose peatusest ja suunaga linnast välja. Tundsin kohe enne bussipeale
astumist, et täna vist saab natc nalja kah. Astusin siis bussi ja näen esimese posti peal mingit uut pileti kompostrit otsin igalt poolt
kasutusjuhendit, kuid mida ei ole seda ei ole. Vaatan kompostri suu ees sama pilt mis mul pileti peal mõtlesin, et mis siis ikka topin pileti sisse.
Esialgu proovisin nagu parkimispiletit topitakse, et pilet aparaadi suu ette ja see siis imeb selle sisse ja teeb kõik mis vaja. Ok selgus, et nii see
asi ei käi. Sutisin siis edasi seda piletit sinna kompostri suhu siis vaatan ohh nyyd on vist ok kuna mingi kirbu sitt on sinna peale ilmunud. Kirbu
sitt oli küll selline arusaamatu, kuid mis see mind huvitab kuidas nad seda kontrollivad, teadagi on meil info ajastu. Siis hakkasin ikkagi kahtlema
selles kirbu sitas ja nägi eelpool ka vanakooli kompostrit mõtlesin siis, et tõmbaks selle ka sealt läbi, kuid ei teinud seda kuna arvasin, et siis
tuleb kindlasti mingi selline teema, et ma olen selle piletiga juba ühekorra sõitnud ja nüüd tahan ühe otsa veel sellega teha.
OK see vaatan, et järve selveri ees ongi falck buss. Ise seisin suht rahulikult edasi, kuna oli mul ju pilet olemas. Kuid siis vaadati mu pilet üle ja
öeldi, et mis asi see on. Ma nagu ei osanud midagi vastata, ütlesin, et see sama aparaat mu ees tegi selle sinna peale. Kutt vaatab mind nagu natc
lolli. Siis kutt näitab mulle kuda aparaat töötab. Töötab see nimelt järgmiselt pilet sisse ja siis tõmbad piletit vasakule. Kuid nagu öeldus mingit
kasutusjuhendit sellise tegevuse kohta ei olnud ja pärast tuli välja, et see komposter on mõeldud tunnipileti märkimiseks.
Ok bussis kirjutati küll mulle protokoll kuid trahvi, et tehtud. Läksin siis mõni päev hiljem sinna falck-i narva maantee kontorisse ja kirjutasin
avalduse, et trahvi ei taha saada kune ei näe endal asjas süüd. Koos asjaolu kirjelduse ja muu sitaga.
Kuid kui täna hommikul ajalehe järgi läksin oli seal ka kiri, et sain trahvi (480.-)
OK võin ju selle trahvi ära maksta, sest summa pole suur, kuid krt ma ei näe endal mitte mingisugust süüd.
Ei taha veel sellepärast seda trahvi maksta kuna olen ühe korra umbes sama õnnetu trahvi parkimise eest maksnud, kuid seal oli endal ka natukene
süüd.
Härrad prouad mida soovitate ette võtta? Ise olen mõelnud, et krt läheks kohtusse, kuid kust otsast pihta peaks hakkama? Kas ise muidu soovitate
kohut?
Aa btw on ka olemas tunnistaja nimi kes astus minu eest välja, et see noormees tõesti proovis seda piletit komposteerida.
Tervitades,
J
Kui teema ei sobi siis aga kustutage ära. ei osanud ka paremat teemat panna.
There's lots of spirit in everyone!!!
|
|
|
|
riio
huviline
Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.06.06 18:18
|
|
|
Täna just käisin Falckis sõbraga kellel naine 100% töövaimetuks invaliidiks kuulutatud....Seega saab tasuta sõita...Aga selleks peab kaasas olema inva
tunnistus ja ka oli kuid Falcki turva hakkas norima, et seal peab pitsat olema muidu ei kehti aga sõber siis seletas, et kuulge pitsatei ja templei
tehti ainult vene ajal ja eesti aja algus seega enam neid ei panda ja tõend kehtib ...Aga ikkagi tegi trahvi 480 krooni...invaliidi maks seaduse järgi
(mitte 100% invaliidsuse puhul) seega uurisime asja ja nii see oli, et ei mingeid templeid ja läksime Falcki trahvile järgi ja seletasime uuesti ja
siis lõpuks võtsid protokolli tagasi ja tühistasid...kuna nemad eksisid jne...Kurat kas siis ei saa asju selgeks teha ennem kui paned mingid jurakaid
seadustega mängima...Trahv tühistati lõpuks...Soovitan ka sinul sõdida, see võib küll kaua kesta aga sina toimisid õigesti nagu minu sõber oma
naisega....Falck lased tuleks lihtsalt kooli saata...Mitte kõik aga need kes selliseid vigu teevad...Jah seaduse järgi peab olma selliste masinate
läheduses olemas ...seega TAK i või Falcki viga...
|
|
|
CarlosSQ
huviline
Registreerunud 30.05.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.06.06 18:40
|
|
|
nu jah aga kelle juurde nyyd oma probleemiga minna? pole kunagi kohtus käinud ja pole selle asjaga kursis.
trahvi peal pole ka mitte mingisugust infot järgnevaks tegevuseks. lihtsalt, et maksa trahv ära 15 päeva jooksul.
|
|
|
|
Indrek
huviline
Registreerunud 09.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C5 quattro
|
postitati 14.06.06 18:53
|
|
|
Enne kohut pöördu ikka Falcki poole. vt. www.falck.ee ja leia sealt kontaktid. Nii vähe lihtsam asju ajada esialgu. Kui sellest asja ei saa siis mine
alles kohtusse.
|
|
|
riio
huviline
Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.06.06 18:59
|
|
|
Mine Narva Mnt . 7 ja 3 korrus...pirita poolsest parandnast sisse (seal neid 3)...seal on Falcki avalike teenuste division...seal tegelevad piletite
jamadega ja trahvidega (nii parkimine kui jänestega)...meil piisas sellest kui seal õiendamas käisime ja tõestasime, et nii asi on ja oli...kui see ei
aita siis ilmselt peab juba sügavamalt uurima
|
|
|
CarlosSQ
huviline
Registreerunud 30.05.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.06.06 19:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: riio
Mine Narva Mnt . 7 ja 3 korrus...pirita poolsest parandnast sisse (seal neid 3)...seal on Falcki avalike teenuste division...seal tegelevad piletite
jamadega ja trahvidega (nii parkimine kui jänestega)...meil piisas sellest kui seal õiendamas käisime ja tõestasime, et nii asi on ja oli...kui see ei
aita siis ilmselt peab juba sügavamalt uurima |
seal juba käisin aru andmas!
|
|
|
|
tanel
huviline
Registreerunud 09.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 Avant
|
postitati 14.06.06 19:18
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: CarlosSQ
...trahvi peal pole ka mitte mingisugust infot järgnevaks tegevuseks. lihtsalt, et maksa trahv ära 15 päeva jooksul. |
Kas ei ole mingeid õigusi ja kohustusi tutvustatud allkirja vastu (tavaliselt protokolli teisel poolel). Seal peaks kirjas olema edasi vaidlustamise
aeg ja kord (üldjuhul 15 päeva pärast protokolli koostamist peaks olema sul see aeg mil esitada kaebus/vastulause protokolli kohta)
|
|
|
|
lorrap
klubiliige
Registreerunud 24.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat Variant 4-motion 1,9TDI-PD
|
postitati 14.06.06 20:08
|
|
|
Aga tee kiri nii Falcki, TAKi kui ka tarbijakaitsesse. Kõik kirjad siis samad ja uuri, et kas mitte sellistel aparaatidel ei peaks peal olema
riigikeelne kasutusjuhend.
Ning kirjale siis ka juurde rida:
Koopiad: Falck, TAK, Tarbijakaitse.
Vaata, üpris kindlalt hakkab neist kolmest keegi liigutama.
...
|
|
|
|
riio
huviline
Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.06.06 20:16
|
|
|
Tarbjakaitse peaks tõesti sellest teadma...nemad ju kontrollivad just seda, et igal tootel ja masinal oleks kasutusjuhend või õpetus eesti keeles!
Seda tasuks proovida.
|
|
|
nic
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 01.05.05
Kasutaja on eemal
Auto: mõned audid alles
|
postitati 14.06.06 21:36
|
|
|
alati aitab kui vihjad, et asi läheb meediasse kuna ajakirjanikel on praegu suht hapukurgihooaeg ja igaljuhul tahavad Falckist kirjutada negatiivseid
artkleid !
|
|
|
CarlosSQ
huviline
Registreerunud 30.05.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.06.06 22:06
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: nic
alati aitab kui vihjad, et asi läheb meediasse kuna ajakirjanikel on praegu suht hapukurgihooaeg ja igaljuhul tahavad Falckist kirjutada negatiivseid
artkleid ! |
mnjaa see kah mõte!
|
|
|
|
curse22
huviline
Registreerunud 13.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: RED B4
|
postitati 15.06.06 03:29
|
|
|
ise soovitan tarbijakaitset, olen sealt päris palju abi saabud.
ja nad on ise sellistest asjadest väga huvitatud
|
|
|
Ants6
huviline
Registreerunud 21.04.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6/95 110kw
|
postitati 15.06.06 05:02
|
|
|
Oled vist oma õigusliku aluse edasi asja ajada maha maganud.
Minu teada on võimalik esitada selle osa Linnaosavalitsuse liikluskorraldusteenistusele kus asi toimus ''VAIE'' ühe kalendrikuu jooksul enda
seisukohtade selgitamisega ning sooviga trahv tühistada.
Kuid küsi kindlasti järgi ... siis järgnevalt ...
Kui nad Sinu vaiet ei rahulda siis edasi juba tarbijakaitse .... kuid see asutus juba ''leivaisa'' kotti ei s**u - mõtlesin suhet linna (riigi)
valitsuse ja tarbijakaitse vahel, nendele meeldib rohkem erasektorit k**da!
Ja lõpetuseks Sinu enda sõnade ... ''Tundsin kohe enne bussipeale astumist, et täna vist saab natc nalja kah.''
480.- EEK-u nalja eest ei ole palju !?
Kui soovid ajusantidega vaielda siis Sinu valik aga .....
|
|
|
sada1000
huviline
Registreerunud 06.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.06.06 08:31
|
|
|
Nad jah keeravad kohe meelega.. mina seda trahvi ära ei maksaks, aja teemat edasi. Vb läheb kokkuvõttes kallimaks kogu aeg ja sebimine kui see 480
krooni a tra põhimõttes on asi
|
|
|
|
Ants6
huviline
Registreerunud 21.04.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.06.06 09:03
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: sada1000
Nad jah keeravad kohe meelega.. mina seda trahvi ära ei maksaks, aja teemat edasi. Vb läheb kokkuvõttes kallimaks kogu aeg ja sebimine kui see 480
krooni a tra põhimõttes on asi |
Tuleb Sulle kiri '' FIE Kohtutäitur'' lugupidamisega.
Sisaldab endas ka vaese kohtutäituri teenistust (ja seda ei ole mitte vähe ... jne.)
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 15.06.06 09:08
|
|
|
Kuid kui täna hommikul ajalehe järgi läksin oli seal ka kiri, et sain trahvi (480.-) |
Tsitaat: | Algselt postitas: Ants6
Minu teada on võimalik esitada selle osa Linnaosavalitsuse liikluskorraldusteenistusele kus asi toimus ''VAIE'' ühe kalendrikuu jooksul enda
seisukohtade selgitamisega ning sooviga trahv tühistada. |
Ei ole ju tegelikult maha maganud, kui otsus alles äsja tuli. Vaidlustamiseks ette nähtud aeg hakkab jooksma otsuse tegemise päevast, mitte väidetava
süüteo toimumise hetkest.
|
|
|
Ants6
huviline
Registreerunud 21.04.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.06.06 09:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Kuid kui täna hommikul ajalehe järgi läksin oli seal ka kiri, et sain trahvi (480.-) |
seisukohtade selgitamisega ning sooviga trahv tühistada. |
Ei ole ju tegelikult maha maganud, kui otsus alles äsja tuli. Vaidlustamiseks ette nähtud aeg hakkab jooksma otsuse tegemise päevast, mitte väidetava
süüteo toimumise hetkest. |
Kurva loo algus:''Lugu järgmine, paar kuud tagasi tuli vajadus sõita paar .... jne. Me ei tea mitmes kiri /nõue see on !?
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 15.06.06 09:51
|
|
|
Kurva loo algus:''Lugu järgmine, paar kuud tagasi tuli vajadus sõita paar .... jne. Me ei tea mitmes kiri /nõue see on !? |
Nad ei viitsi ise mitut nõuet saata, kui kuu-paari jooksul ei laeku, antakse nõue tuimalt täiturile edasi.
|
|
|
CarlosSQ
huviline
Registreerunud 30.05.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.06.06 16:11
|
|
|
otsus on tehtud 19.05.06 kuid trahvi summa sain ma alles eile kätte.
|
|
|
|
Ants6
huviline
Registreerunud 21.04.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.06.06 04:59
|
|
|
otsus on tehtud 19.05.06 kuid trahvi summa sain ma alles eile kätte. |
1. Kui ''asi'' toimus siis haldusrikkumise vormistamisel Sinule ei esitatud trahvi summat tasumiseks !?
2. Väidad, et otsus tehti 19.05
3. V.t ümbriku postitustemplit ja Sinule koostatud teatise reg. kuupäeva ... ja mitmes (nende väitel) see teatis on !
Selle infi põhjal võid teha iseseisvalt ostsuse (leiad head nõu eelmiste postituste põhjal .... unustati veel Õiguskantsler) edasise tegutsemise osas
.... jõudu !
|
|
|
CarlosSQ
huviline
Registreerunud 30.05.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.06.06 06:45
|
|
|
1. mida?
2. otsus on jah tehtud 19.05 vähemalt nii on sinna kirja pandud
3. tra ümbriku viskasin ära. arvatavasti on see esimene kiri kuna pole mitte mingisugust kirjet ei see peaks olema teine kiri!
edit:
kiri algab sellega TEATIS 12.06.06
|
|
|
|
Reimers
huviline
Registreerunud 17.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.06.06 08:47
|
|
|
mul juhtus pärnus nii et unustasin kuukardi koju ja oli vaja käbe randa saada bussiga ja siis laks käiski sain 480eek trahvi ja muidugi maksin järgmine päev selle summa ära ! Oli siis 3kuud möödas ja tuli kiri et viivis ja
võlgnevus ja bla bla summa oli siis juba 1500 kanti ! HElistasin ja jamasin ikka tükkaega et seda probleemi lahendada et mul ikka makstud jne jne kuid
asja lõpuks ikka sai
|
|
|