akker
huviline
Registreerunud 19.04.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S8
|
postitati 31.05.06 12:44
|
|
|
Kliima juhtimine kaugelt
Tere!
Selline küsimus, et avastasin oma 2000 aasta S8 menüüst valiku, millega saan sisse -välja lülitada ja ajastada auto soojenemist ja jahutamist. See
ilmselt siis tema oma kliimaseadmega. See muidugi jube hea, kui iga päev lähed kindlaks ajaks tööle vms. aga. Küsimus siis siit, et kas ma saan seda
juhtida ka kaugelt? on Audil selleks mingi pult olemas? Palju maksab?
Kuna oman ainult saksakeelset manuali, siis ei loe seda sealt ka välja.
Kas see süsteem soojendab ka mootorit või ainult salongi? Kaua see aku niimodi vastu peab?
|
|
|
TT
huviline
Registreerunud 08.06.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.05.06 13:00
|
|
|
Tegemist peaks olema sul Webasto või Eberspacheri toodetud autonoomse eelsoojendusega (soojendab nii mootoriplokki kui ka salongi), mida Audi
paigaldas tehasest.
Vähemalt Webasto väljatiritava antenniga kaugjuhtimispulti (20x60x150mm - 250g) olen ise kahel S8 -l ja kahel S6 -l näinud.
Uba selles, et arvatavasti on sinu autol olev süsteem käivitub menüüst ja kaugjuhtimisagregaati ei ole (saab tellida juurde).
Aku pärast ära väga muretse - kui sul ei ole Solar luuki siis autonoomne kütteseade kasutab auto paagis asuvat kütust ja ka süütamisprotsessi lõpuni
akutoidet.
|
|
|
|
akker
huviline
Registreerunud 19.04.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.05.06 14:00
|
|
|
mkei, aga kust ma selle välja loen, et kas on vedelküttega autonoomne soojendi ja mis see solar luuk tähendab? mingi päikesepatarei?
krt mul on tunne, et on Solar luuk. Igatahes katuseluuk on klaasist, mitte värvitud ja siukesed heledad triibud on sees, nagu päikesepatareil.
|
|
|
TT
huviline
Registreerunud 08.06.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.05.06 16:31
|
|
|
See sama ongi Solar luuk, mille põhiliseks ülesandeks ongi suvel salongiõhu jahutamise tarvis oleva elektri tootmine.
|
|
|
|
V200
huviline
Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2,6 Q, A4 1,8 T Multitronic, A4 1,8 TQ Avant Tiptronic, S4 3,0 TQ S tronic, Tesla S 85 kWh
|
postitati 31.05.06 17:13
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: akker
mkei, aga kust ma selle välja loen, et kas on vedelküttega autonoomne soojendi? |
Tõenäoliselt ikka on kütust põletav soojendi, sest ega aku pealt just väga pikalt autot ei küta.
Proovi soojendi käima panna (külma mootoriga). Kui soojendi on olemas ja töökorras, siis teeb see käima minnes ja töö käigus kapoti all häält. Ja ehk
teeb isegi sooja. 
|
|
|
akker
huviline
Registreerunud 19.04.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.05.06 19:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: TT
See sama ongi Solar luuk, mille põhiliseks ülesandeks ongi suvel salongiõhu jahutamise tarvis oleva elektri tootmine. |
ok, aga kas siis on nii, et see Solar luuk aitab salongi jahutada ja siis kapoti all on see kütte-mootor, mis salongi ja mootorit kütab? et siis kaks
eraldi süsteemi? Menüüs on nad küll erineva valiku all.
|
|
|
sospert
huviline
Registreerunud 18.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: q7
|
postitati 31.05.06 19:58
|
|
|
Solarluuk jahutab sõltumatult sellest küttesüsteemist. Mul autol sama kobinatsioon - Webasto eelsoojendi, jahuti ja siis solarluuk. Soojendit saan ma
tööle panna nii puldi kui ka armatuuri keskelt menüüst olevate käskudega. Kuid selle eelsoojendil on ka selline funktsioon, mida nimetatakse
tuulutamiseks, st kõik hakkab sama moodi tööle nagu soojendamise puhul. Ainuke asi mis tööle ei hakka on ahi ise (kütmist ei toimu). Kliima vent uhab
täiega ja kõik muu kaa. See teema toimub siis aku pealt. See süsteem üritab salongi jahutada välisõhuga ja seda saab siis ka vastavalt armatuurist
ajastada.
Solarluugi toimetamine akut ei kurna ja töötab ainult siis kui saab piisavalt valgust. Olen märgand ka seda, et nii kui süüte sisse keerad lõpetab
solar toimetamise.
Vot siihuke lugu.
|
|
|
kark
huviline
Registreerunud 16.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: A8
|
postitati 24.01.07 09:06
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: TT
Tegemist peaks olema sul Webasto või Eberspacheri toodetud autonoomse eelsoojendusega (soojendab nii mootoriplokki kui ka salongi), mida Audi
paigaldas tehasest.
Vähemalt Webasto väljatiritava antenniga kaugjuhtimispulti (20x60x150mm - 250g) olen ise kahel S8 -l ja kahel S6 -l näinud.
Uba selles, et arvatavasti on sinu autol olev süsteem käivitub menüüst ja kaugjuhtimisagregaati ei ole (saab tellida juurde).
Aku pärast ära väga muretse - kui sul ei ole Solar luuki siis autonoomne kütteseade kasutab auto paagis asuvat kütust ja ka süütamisprotsessi lõpuni
akutoidet. |
mul A8, webasto on, puldiga on, töötab aint siis kui mootor juba töötab, selgus, et toide ei tule peale seisva mootoriga, oleks skeemi vaja, äkki
keegi oskab juhatada kuskohast saada võiks..?
|
|