Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Kas me sellist Eestit tahtsimegi? (Vastuseid: 21 | Vaatamisi: 2146)
Demis
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 5 cyl 20V

postitati 13.04.06 18:21 Tsiteeri
Kas me sellist Eestit tahtsimegi?

Siia postitame teemad, mis otseselt tehnilisse ja teistesse alamfoorumitesse ei sobi. Enne postitamist mõtleme 3 korda läbi, kas seda posti on kellelegi üldse vaja ja kas see pakub lugejatele mingisugustki informatsiooni!

Ma nüüd ei tea kuidas AC juhtkond alljärgnevasse teksti suhtuvad aga ma lihtsalt pean oma viha klaviatuuril välja elama.

Lapsel pikka aega palavik. Eile õhtul kella 9 paiku viskas pea 40. Olin paanikas ja helistasin kiirabisse.
"kas teil autot pole, et siia tulla?" küsiti minult peale mure ärakuulamist.

Mida v----ttu!!!
Panen lapse autosse kellel on 40 palavik ja ajab kurnatusest lolli juttu ning sõidan arsti juurde??????

Pika vingumise pease suvatseti siiski kohale tulla.

:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Ehitame narkaritele turvakodusid pakume neile tasuta arstiabi jne jne jne
Maksumaksjad aga vaadaku ise kuidas hakkama saavad

:mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Avant 2,6 V6

postitati 13.04.06 18:57 Tsiteeri

Ja olukord siin maal, täpselt sama sugune. Kui on juba surm silme ees, siis ehk tulevad kohale - jube!!!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
janar
huviline

Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant

postitati 13.04.06 19:01 Tsiteeri

Kas selline asi leidis aset Tallinnas ? Üldiselt väiksemates maakondades juhtub selliseid asju tihti, kuna on ainult 2-3 autot valves ja vahel tuleb mõne kiire haigega Tallinna või Tartu sõita. Siis jääb maakonda katma ainult 1 auto, mis võib olla kuskil mujal väljakutsel ja sel puhul küsitaksegi kas saad ise haiglasse tulla, sest nii saab abivajaja abi kiiremini. Tavaliselt sellistel juhtudel nagu sul on kindlasti mingi põhjendus, sest ma ei usu et sinu kõne tegemise ajal kiirabibrigaad kuskil hamburgerit sõi, kuid loomulikult sellises olukorras ei huvita sind miski ja ajab tigedaks. Ise käituksin ilmselt samamoodi, sest makse maksame me ju (peaaegu) kõik.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
janar
huviline

Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant

postitati 13.04.06 19:05 Tsiteeri

Vastavalt teema pealkirjale soovitaksin klubilistel lugeda seda artiklit -> http://www.epl.ee/artikkel_317666.html

no tõesti...kas sellist Eestit me tahtsime...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
reemet16
huviline

Registreerunud 18.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: B4 - V6 - 110 KW

postitati 13.04.06 19:10 Tsiteeri

Mul on umbes samasugune kogemus politseiga. Sai siis patrull välja kutsutud ja kui tunni jooksul kohal polnud siis helistatud ja küsitud, et kus on. No siis küsiti, et kas olete ikka kindel, et on vaja. No olime ikka väga kindlad aga kui 1,5 h peale esimest helistamist lõpuks patrull jõudis siis nagu polnud enam vaja eriti...pisut hilja juba...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
cool90
huviline

Registreerunud 06.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: VW Golf III

postitati 13.04.06 19:22 Tsiteeri

tõesti eestis raskeolukord.
mul omal 2 analoogset juhust
1.läksin kiirabisse, kuna üx õblushaav haaks veritsema ja õrnalt mädanema, aga ma pidin seal ootama oma 20minni kuna telekas just Andrus Värnik tegi oma võiduviset ja siis umbes olin mina süüdi ka selles et neil pole aega süüagi vaid vaja patsientidega tegeleda.:mad::mad:
ja kunagi pidin ühe töökaaslase viima roiete murruga ise haiglasse. kuna kiirabil saanud tulla. külm talv diisel buss ei lähe käima.kuigi koguaeg sel saanil eelsoojendus järgi (koguaeg juhe perses.) krt see ju eluohtlik inimene peab lebama sirgelt muidu ju võtab hingest kinni ja lämbub ära.

aga siis küll helistasin kõrgematesse kohtadesse et mis pull see olgu. ja sealt õeldi kah mulle et ega meie süüdi pole et väljas külm on. mis sa siis teed kui mõnel on insult või infark :mad::mad:

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Karel
huviline

Registreerunud 10.12.05
Kasutaja on eemal

Auto: S2

postitati 13.04.06 22:23 Tsiteeri
Olukord on jama

Tere poisid

Sellina värk teeb väga vihaseks, kuid ärge laske tunnetel mõistuse üle võimust võtta ja kuulake palun ära minu jutt. Mu tädi töötab Lõuna-Eestis ühes linnas kiirabis. Selle tõttu olen päris palju kuulnud kuidas asjad tegelikult või vähemalt seal käivad. Kunagi oli nii, et vist igal maakonnal oli oma häirekeskus, kuhu tulid kõned. Seal olid vilunud töötajad, kes tundsid iga joodikut ja tõsisemate probleemidega isikut ning saatsid vastavalt tegelikule vajadusele kiirabi välja. Mingitel riigijuhtidel tuli mõte teha üks suur häirekeskus. Ma pole tegelikult päris kindel, kas see on päris õige, kuid minu teada on vähemalt Lõuna-Eesti oma Elvas. Probleem on selles, et väga suurel osal juhtudest ei jaga seal töötavad inimesed matsu välja ja teevad valesid otsuseid. Ma ei saa öelda, et igalpool, kuid suuremalt jaolt sõidab kiirabi kohe välja kui Elvast vastavasse osakonda teade tuleb, olgu siis mis tahes parajasti pooleli. Ma võiksin erinevaid jutte rääkima jäädagi, kuid tahan vaid öelda, et viga pole inimestes, kes kohale kihutavad, vaid keskuse töötajates.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Dust Rocket
huviline

Registreerunud 19.06.04
Kasutaja on eemal

Auto: avataris on mälestus!!!!

postitati 13.04.06 23:32 Tsiteeri

Noh ainuke lahendus on et lähed õue, tõmbled pisut maas(lootes et tegu on suurema asulaga ja et on päev ja keegi näeb ja helistab) siis kui vandid on kohal rabad ühest kinni ja vead ta õige abivajaja juurde. Sest narkarite peale sõidavad nad siva kohale.

Ah ja kui tõmbled hoia käes haigekassa kaarti et seda ikka helistajale näha on(kuigi ma ei tea mida kuradit se kaart meile annab, nikuinii on iga liigutus arsti juures tasuline)
Minu perearst võtab mult haiguslehe eest 50 kuna nad peavad paberit ja värki ostma.:mad::mad::mad::mad: KRT kui ma oma paberiga tulen kas siis saab tasuta vä?

TRa kui ma maksan sots maksu siis mingu se minu kogutud raha minu arvele et ku tarbin tervishoiu teenust siis läheb sealt maha. JAh kui ma teen omale miskit selgrooüdi siirdamist siis on odavam olla ühises süsteemis aga no anna andeks!! Sellise olukorra vastu võiks olla miski kindlustus mida maksad lisaks iga kuu et kui on jama siis kindlustus maksab. Aga ega see kirumine aita

Satan will claim my soul.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 14.04.06 01:19 Tsiteeri

Mis te siin nutate... Nüüd ju veel paremad seadused, kus perearst määrab sinu surma... Piisab sellest kui Sul ligimene helistab perearstile ja see teeb sulle telefoni teel testi "jah" "ei" vastusevariantidega, kas sa oled ikka surnud või ei.
Töötervishoiu kontrollis pistetakse juba ammu test pihku, kus vastad lihtsalt ristikestega kui elus/surnud sa oled :mad: Heal juhul saad EKG või HIV või jne. No imege lahti kallid tervishoiu eest vastutajad!!!

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
krss
huviline

Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VAG

postitati 14.04.06 02:39 Tsiteeri

Arstina ja endise kiirabi töötajana ei saa mitte vait olla: kiirabi on ikkagi KIIR ABI, mitte nagu pitsatakso vms, mida tellitakse enda mugavuse huvides. Nägin ise sageli olukordi, kus vägagi jõukas peres telliti sünnituse pärast kiirabi järgi. Me sõitsime kord talvel praktiliselt (toimiva) soojenduseta (loe: külma) Latvija bussiga ees, mille samal päeval üks narkar täis suutis sittuda ja mida tüdimuseni küüritud sai, ning pereisa uhke mersuga meie järel. Hoidsime pöialt, et ta selles näiliselt puhtas kuid meditsiinilises mõistes paratamatult üsna räpases bussis sünnitama ei hakkaks, sest ka Zhiguli (rääkimata mersust) tagaiste oleks selleks paremini sobinud. Ei ole ise küll "lastebrigaadis" töötanud, kuna ei ole lastearst, kuid nende töökoormus on nii suur, et paratamatult pidanud ka laste juures käima. Ja siis, kui oled lõpetamas oma 24h tunnist valvet, mille jooksul on olnud vaid üks veerandtunnine söögipaus, saad veel ühe järjekordse kutse, kus jällegi oleks võinud inimene ise arsti juurde minna. Keegi vist selle peale ei mõtlegi, MIKS tekivad need mitme tunnised ootejärjekorrad kiirabil. Sellepärast loodigi perearsti süsteem, et esimeses hädas helistad nõu küsimiseks oma perearstile, või kui see ei õnnestu, siis NÕU KÜSIMISEKS hädaabi numbril, mitte "tasuta kiirabitakso" tellimiseks. Olete selle peale kunagi mõelnud, mis siis saab, kui on päriselt kah kiire? Kiirabil teieni ja teie juurest haiglasse sõitmiseks kulub alati mitu korda rohkem aega kui teil endil otse haiglasse sõitmiseks, rääkimata sellest ajast, mis kulub enne, kui esimene brigaad üldse vabaneb, et teinei sõitmist alles alustada. Kui mul omal kunagi pimesool lõhkemas oli (lõhkes opilaual), sõitsin kah ise autoga haiglasse, mitte ei hakanud kiirabi järgi tellima, kuna siis oli tõesti kiire. Mitte, et ma seda kellelegi teisele soovitaks, vaid selline suhtumine, et "mina maksan makse ja mina pean kohe abi saama" ei toimi mitte üheski riigis tasuta. Ühe väljakutse tegelik hind peaks jääma kusagile 1000kr kanti. Kiirabi on vaid tühine osa meditsiinist, mis mõjutab tervishoiule kuluvaid maksusi päris vähe, kuid huvitav, kui palju kutsutaks siis kiirabi, kui peaks alati ise selle kinni maksma? Eestis saab lehest lugeda pidevalt "pahadest arstidest", see on nagu mõne mainekujundamise firma tellimustöö kohe. Näiteks Soomes kirjutatakse isegi lehes, et meil õnnestus siia linna saada välismaalt uus arst ja ühiskond peab lugu sellest ametist. Eestis töötades ainult virisetakse kõige üle, ei olda millegagi rahul, ja kui arstil ei ole Jumala võimeid, hakatakse ähvardama kohtuga jne. Selles on ka põhjus, miks umbes pool mu kunagisest kursusest on Eestist lahkunud ja miks üha rohkem lahkub. Ma ise tahan küll Eestis elada, aga sellise ühiskonna suhtumise juures, mis arstidele osaks saab, ei ole tõesti vähimatki isu arstina töötada. See pole mitte süüdistus kellegi suunas, vaid kurb tõsiasi, millega Eesti rahvas ja kogu medistsiini süsteem iseendale hauda kaevab, peletades eemale neid väheseid, kes aidata tahavad. Praegu tuleb igal aastal oluliselt vähem arste peale kui pensionile läheb ning tõsiselt rasked ajad on alles ees. Keda siis süüdistatakse? Sõimatakse jälle läbi see tööga enda elu põletav kiirabiarst, kes "õigeks ajaks" kohale ei jõudnud? Olete märganud, et arstid ei hädalda isegi raha pärast, kuigi 10-12 aastat õpinguid kasvatavad ka õppelaenu summa päris kopsakaks, kuid niisugune suhtumine, et kõik teised on süüdi, peletab sellest ametist eelkõige need, kes hingega tööd teevad ja kellegi aitamiseks kunagi õppima läksid. Minule vastu vaidlemise asemel pakkuge parem välja mingi konstruktiivne lahendus, mida teha olukorra parandamiseks, mida saaks teha rahvas, mida arstid ja kuidas kogu süsteem peaks muutuma. See aeg on kahjuks möödas, kus lihtsalt Euroopa tasemel palkadega välismaale putkanud arste tagasi saaks meelitada või nende väljavoolu pidurdada... ja ega ka lõputu nägelemine nende kallal nende tööindu ei tõsta.

PS: siit ei pea välja lugema vähimatki vastu vaidlemist Demise probleemile, kuna ei mina ega ka keegi teine ei saa olla kohtumõistja selles osas, kas antud juhul oli +40 palavik piisav või mittepiisav põhjus eelistada kiirabi oma transpordile. Nagu on kõik inimesed eri nägu, nii on ka iga haigusjuhtum, ja sellepärast ongi väga oluline SUHELDA telefoni otsas dispetsheriga, kes vajadusel annab toru edasi valvearstile, kes siis juba täpsemalt olukorda hinnata oskab ja edasi juhendab. Täpselt nagu Demis ütles, ehitame narkaritele turvakodusid pakume neile tasuta arstiabi, kulub ka kiirabis vist peaaegu 90% aurust sotsiaalabi osutamiseks ja joodikute/narkaritega või endiste suitsetajatega jne jagelemiseks, kes ise oma hädad on põhjustanud ja siis ühiskond lahendagu. Rohkem sallivust ja mõistmist, ja hoidke oma tervist, kuna see sõltub rohkem teist endist kui millestki muust. Mida rohkem inimesi nii mõtleb ja käitub, seda rohkem jääb ka kiirabil aega tegeleda nendega, kes tõesti kiirabita hakkama ei saa. Aga praegu hoian pöialt, et Demise laps terveks saaks.
Rahulikke pühi kõigile!

Tervitades karkudega kõndiv krss, kes täna kukkudes jalaluu murdis ja kah mõnda aega kiirabisse helistamist kaalus, kuid kes tänu sõprade abile ja teisele terveks jäänud jalale seda siiski tegema ei pidanud;)

Kui tahad omada raudseid põhimõtteid, pead suutma murda oma põhimõtteid aeg-ajalt — et olla oma põhimõtte peremees. Mitte oma põhimõtte ori.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
PRAKTIK
huviline

Registreerunud 04.09.05
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat 1,9TDI 96kw 2004

postitati 14.04.06 04:26 Tsiteeri

Kunagi oli niisugune juhtum, et mööbli detaile tootes sattusid ühe härrasmehe sõrmed saagi ja kutsusime kiirabi...nu tuli kohale millalgi...siis viidi poiss ära... K-Järvel tehti otsus, et võtavad vigastatud sõrmed maha...viisin ta ise Tartusse ja ohh imemist...neljast kolm on olemas! Kiirabi on olemas, aga kas see on just teie jaoks...ei tea.
Selles moraal - ärge olge haiged ega vigastatud! Parimate soovidega :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kikkike
huviline

Registreerunud 25.11.05
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat

postitati 14.04.06 06:10 Tsiteeri

Kui lapsel kellel on kõrge palavik juba teab mitmendat päeva ja perearst käib vaatab ja lahkub ja midagi asjalikku ei räägi, ütleb, et läheb üle, hahaaa, ja ma siis lõpuks kiirabisse helistan ja kutsun nad last vaatama ja ütlen neile, et lapsel on oht krampidele kõrge palavikuga ja et mul pole autot millega ise tulla, kas ma siis pean veel 15 minutit vaidlema telefoni otsas, et kas ma ikka ise ei saa tulla:o:mad:
Kiirabi tuli ja oli ise väga meeldiv, vaatas last ja otsus oli, et kiirelt haiglasse ja oligi viimane aeg, sest asi läks juba kriitiliseks. Arstid ise on alati väga meeldivad ja toredad olnud niipalju kui mul nendega kokkupuuteid on olnud. Aga vot need telefoni otsas rippuvad targad peaks küll veel arenema.
Tänu arstidele paranes meie laps tol korral ruttu, ahjaa laps oli siis natuke üle 2 a vana.

Aga üldiselt on nii, et kui hakata rääkima sellest mis eesti riigis mäda ja valesti on siis jah.............jäämegi rääkima ma pakun.

Muutuste tuuled....
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
airwolf
huviline

Registreerunud 30.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: audi A4 97a,volvo V40 2002a.suzuki GSXR-750, 99a

postitati 14.04.06 08:30 Tsiteeri

ei saa ka oma suud kinni hoida.mustake ja sõimake jah häirekeskuse töötajaid.kõiges on ju süüdi nemad ja mitte keegi teine.tean mis seal toimub kuna oma õde töötab ka seal,kuigi küll ainult poole kohaga.kuid need kes on täis kohaga,ainut jõudu sellise töö jaoks.mõelge ise kui te olete 12-24h tööl ja teil kogu aeg telefon heliseb kus teisel pool on joodkud kes on ennast silmini joonud ja ei saa endaga hakkama.või lapsed kes helistavad ja arvavad,et teevad lahetat nalja.kas siis see kes on telefoni otsas peaks iga sellise liigutuse peale kohe kiirabi saatma.siia võiks veel ja veel rääkida ja lugusi vest kuid see on lihtsalt mõttetu.PADA SÕIMAB KATELT,ÜHED MUSTAD MÕLEMAD.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
TiitR2
huviline

Registreerunud 21.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: BMW X5 xDrive30d, M-pakett 2009a; VW Passat 2.0 tdi DSG 2011a.

postitati 14.04.06 08:39 Tsiteeri

1 juhtum oli minulgi ükskord Ida-Virus. Nimelt on on seal 2 kohta väga lähestikku Kiviõli ja Erra, nende vahe ca. 1,5 km. Sai Erras sõbral külas oldud, kus üks külaline otsustas nii õnnetult kukkuda, et vajas kiirabi (põlve liiges punnitas nimelt naha alt juba välja), kutsudes sellepeale kohale kiirabi (kiirabi nimelt väljus Kohtla-Järvelt), vastati telefonis, et ME TÄNA JUBA ÜHEKORRA KÄISIME KIVIÕLIS! Ja ei tuldudki.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kuuza
huviline

Registreerunud 08.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: A4 avant 2,5tdi,quattro/02a

postitati 14.04.06 10:15 Tsiteeri

Sõbral juhtus nii, et Kuutsemäel lauaga sõites ta kukkus otse kaelale (hüppest). Tüüp tõmbles nats, võtsin tal laua jalast ja ütlesin turvale, et kutsugu meedik. Möödus ligikaudu kümme mintsa, kui tuli mingi teine turva saaniga(ilma med kelguta) küsis sõbralt, kas jalgu-käsi tunneb, kui tunneb, siis ok. Seejärel tõstis ta kaelavigastusega inimese istuvasse asendisse saani peale ja sõitis mäel asuvasse med punkti. Ja ei pandud mingisugust kaela lahast, no tere eesti..:mad:. Sellega asi ei piirdunud, kõndisime ka med punkti järgi, seal selgus tõsiasi, et kohapeal ei olegi kedagi, kes asja jagaks. Tüübil läksid valud aina ägedamaks, helistasime ise Otepää kiirabisse, sealt öeldi, et nemad ei saa välja sõita, tooge ise siia kannatanu. Mulle nagu jäigi arusaamatuks, miks ei saadud väljasõitu teha.:mad: Trangel jätkus, tõstsime kuidagi ta autosse ja hakksime Otepää poole vurama, kuulates terve tee sõbra oigeid. Muideks, Kuutsekalt Otepääle on 14km käänulist ja libetat teed. Jõudes Otepää kiirabisse kutsusime meedikud õue ja siis nad paigaldasid kaelalahase ning käskisid meil ta nende abiga autost välja tõsta (meedikuid oli kolm) ja sõit jätkus kiirelt Tartu poole. Tarusse jõudes tehti kohe kiired uuringud ja selgus, et puru oli kaela lüli ja selgroo alaosast kolmas lüli, peale selle oli Otepääl kaelatugi valesti paigaltatud, naera või nuta.... Õnneks paranes sõber üllatavalt hästi ja on nüüdseks juba jalul. Siit loo moraal - ärge te jumala eest ennast vigastage väikelinnades, sest tihtipeale saab sealt abi ainult loomaarstidelt:mad::mad::mad: SORRY, KUI KEDAGI SOLVASIN, AGA ASI OLEKS VÕINUD LÕPPEDA HULLEMINI...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
spcvnd
huviline

Registreerunud 30.06.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6Q

postitati 14.04.06 10:34 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: krss
Ühe väljakutse tegelik hind peaks jääma kusagile 1000kr kanti.

äkki seletad mis seal nii palju maksab? kuskilt nagu kuuld veel, et ületõmmand narkari laks pidi kuskil 1000kr otsa minema? õnneks endal pole kunagi kiirabitaksot vaja läinud...ptui ptui ptui... aga kord kui isal oli vaja(lõi kirvega põlve) siis ööldi et tule ise kohale(ei pidavat ühtegi autot olema ja kui ma lõpuks kohale jõudsin, siis oli 4-5 autot ukse taga rivis)...no comments.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
kopamees
klubiliige

Registreerunud 14.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Honda Civic Tourer

postitati 14.04.06 10:43 Tsiteeri

See lugu peaks minema enam-vähem samasse auku.

Mereteemalised uudised: www.mereblog.com
Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 14.04.06 11:24 Tsiteeri

Selle teema pealkiri on justkui otse Kesknädalast võetud - riik ei toimi, kõik otsustajad on sulid ja lihtinimene kannatab. Eesti on noor riik, kes alles kogub jõudu Euroopaliku sotsiaaldemokraatia saavutamiseks. Enne on vaja parempoolse kapitalismiga raha koguda, muidu ei ole võimalik sotsiaalsüsteemi toimima saada. See tähendab, et riiklikud teenused - haridus, arstiabi, julgeolek jms on algusfaasis alafinantseeritud. Riigi areng on aastakümnete pikkune protsess ja kasvuraskused on iseenesestmõistetavad. Poolik asi ei saa kunagi täie eest töötada. Seega kui küsimusele vastata, siis mina arvan, et jah, just sellist Eestit me tahtsimegi...

PS. Dan, tubli mees oled.
PS2. Demis, kiiret paranemist Su lapsele.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
krss
huviline

Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VAG

postitati 14.04.06 12:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kuuza
Sõbral juhtus nii, et Kuutsemäel lauaga sõites ta kukkus otse kaelale (hüppest). Tüüp tõmbles nats, võtsin tal laua jalast ja ütlesin turvale, et kutsugu meedik. Möödus ligikaudu kümme mintsa, kui tuli mingi teine turva saaniga(ilma med kelguta) küsis sõbralt, kas jalgu-käsi tunneb, kui tunneb, siis ok. Seejärel tõstis ta kaelavigastusega inimese istuvasse asendisse saani peale ja sõitis mäel asuvasse med punkti. Ja ei pandud mingisugust kaela lahast, no tere eesti..:mad:. Sellega asi ei piirdunud, kõndisime ka med punkti järgi, seal selgus tõsiasi, et kohapeal ei olegi kedagi, kes asja jagaks. Tüübil läksid valud aina ägedamaks, helistasime ise Otepää kiirabisse, sealt öeldi, et nemad ei saa välja sõita, tooge ise siia kannatanu. Mulle nagu jäigi arusaamatuks, miks ei saadud väljasõitu teha.:mad:. Siit loo moraal - ärge te jumala eest ennast vigastage väikelinnades, sest tihtipeale saab sealt abi ainult loomaarstidelt:mad::mad::mad: SORRY, KUI KEDAGI SOLVASIN, AGA ASI OLEKS VÕINUD LÕPPEDA HULLEMINI...

Ei, see ei solva arste, sest ebapädevust ei vabanda miski. Aga mis oleks lahendus? Et tõstetaks mäepileti hinda (palk, ruumid, varustus jne) ja pannakse sinna kah üks arst valvama? Nii rikas pole maailmas ükski riik, et sellist luksust lubada, vaevalt ka Eesti. Tegelikult tuli seda lugedes ette väga tuttav olukord iseendaga, kuna murdsin aastaid tagasi täpselt samuti Soomes Tahkol lauaga kukkudes oma kaelalüli ja olin samuti abitus olukorras, sõbrad sõidutasid oma autoga suuremasse linna jne. Erinevus on vaid selles, et reaalse abi saamiseks kulub riikliku süsteem kaudu mujal oluliselt rohkem aega kui Eestis (olen töö tõttu liikunud maailmas väga palju ja üsna hästi kursis, lisaks Euroopale nii Jaapanis kui palju kordi USAs, olin Kanadas Toronto lähistel SARSi puhangu ajal jne), kus saab näiteks lihtsamate murdude korral ka kipsi kätte siiski juba esimese 4-5 tunni jooksul õnnetuse juhtumisest, mitte ei pea ootama kogu päeva elavas "santide" järjekorras. See "kiirteenindus" on vist teleka seriaalide vaatamisest tekkinud pettekujutelm, kuna reaalelu on midagi muud ja Eestis arenenumate riikidegagi võrreldes vägagi hästi toimiv (põhjus pole tegelikult süsteemis, vaid selles, et Eesti on nii väike ja nii haiglaid kui arste on siiski suht palju = süsteem ei ole sugugi tõhus).

Miks nad ei saanud väljasõitu teha - eks ikka sellepärast, et sarnaseid juhtumeid oli korraga piisavalt palju ja järjekord tundides. Mis oleks olnud parem lahendus? Jätta ootama õhtuni kiirabi tulekut?

Tsitaat:
Algselt postitas: spcvnd
Tsitaat:
Algselt postitas: krss
Ühe väljakutse tegelik hind peaks jääma kusagile 1000kr kanti.

äkki seletad mis seal nii palju maksab? kuskilt nagu kuuld veel, et ületõmmand narkari laks pidi kuskil 1000kr otsa minema?

Ei oska põhjendada, kuid suurusjärk peaks olema ligilähedane. Loomulikult on mõnel puhul juba ainuüksi ravimite arve ühel väljakutsel suurem, kuid palju on ka seda, kus pensionär kutsub omale 2-3 korda nädalas kiirabi koju EKG-d tegema ja peamine kulu on vaid ajakulu. Kiirabi kulud ei ole mitte ainult bensiin ja töötajate palk, vaid ka autode liising, pidevad täiendkoolitused jpm. Erameditsiin toimibki sellepärast paremini, et seal maksab klient ja tegeletakse ainult probleemiga, mitte nagu riiklikus meditsiinis, kus väga suur osa energiast ja ka rahast kulub asotsiaalide poputamisele, joomase peaga õnnetusse sattunud eluvendade vigastuste ravimisele, niisama endiste elupõletajate hilisemate krooniliste haiguste ravimisele jne.

Muide, autokoolis olete ju kõik läbinud esmased kursused õnnetusse sattunu abistamiseks? Aga kui paljudel teist on oma raha eest ostetud autosse elustamismask, kaelalahas jms, mida otseselt ei nõuta? Minul on neid autost mitmeid lihtsalt ära varastatud (läksid tõenäoliselt sellise kontingendi kätte, kes neid tõepoolest kõige sagedamini vajab:mad: ), nagu ka ravimeid (ka toll on konfiskeerinud minult ühe arstikohvri, jällegi tuhandetesse ulatuvad kulud enda kanda, kuid nähes seda bürokraatiat eelistasin rahakulu närvikulule). Uppuja päästmine on olnud alati uppuja enda asi - see ei ole üldse õigustus, kaugel sellest, see on tegelik elu, isegi siis, kui seda kuidagi aktsepteerida ei taheta. Kahjuks:(

Muide, kui meditsiinis tegeleb keegi lollusega, ei anta nõu hädaabitelefonilt, ei ühendata vajadusel valvava arstiga jne, siis tuleb see inimene liistule tõmmata. Foorumis kurtmisest ei muutu miski. Süsteemi hakatakse muutma alles siis, kui on kellegi ametniku lauale kerkinud piisavalt kõrge virn kaebusi...

Kui tahad omada raudseid põhimõtteid, pead suutma murda oma põhimõtteid aeg-ajalt — et olla oma põhimõtte peremees. Mitte oma põhimõtte ori.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
turbo
huviline

Registreerunud 03.10.03
Kasutaja on eemal

Auto: S6

postitati 14.04.06 20:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Joel
Selle teema pealkiri on justkui otse Kesknädalast võetud - riik ei toimi, kõik otsustajad on sulid ja lihtinimene kannatab. Eesti on noor riik, kes alles kogub jõudu Euroopaliku sotsiaaldemokraatia saavutamiseks. Enne on vaja parempoolse kapitalismiga raha koguda, muidu ei ole võimalik sotsiaalsüsteemi toimima saada. See tähendab, et riiklikud teenused - haridus, arstiabi, julgeolek jms on algusfaasis alafinantseeritud. Riigi areng on aastakümnete pikkune protsess ja kasvuraskused on iseenesestmõistetavad. Poolik asi ei saa kunagi täie eest töötada. Seega kui küsimusele vastata, siis mina arvan, et jah, just sellist Eestit me tahtsimegi...

PS. Dan, tubli mees oled.
PS2. Demis, kiiret paranemist Su lapsele.

...ja sa arvad, et parempoolse kapitalismiga kogub riik raha? Millegipärast arvan mina teistmoodi.
Ilmselt on siis korruptsioon parempoolse kapitalismi alustala?
Ja mis arengust või algusfaasist me räägime?
Sellest, et pilvelõhkujaid kerkib nagu seeni (ja enamus korterid ostetakse kinnisvarafirmade poolt, püüdes neid müüa välismaalastele). Või sellest, et bensiini hind on peaaegu võrdne soome ja rootsiga? Või sellest, et korterite m² hind on Tallinnas kallim kui Stockholmis? Või äkki räägiks Eesti Raudteest hoopis? Või Irina Rauast?

See asi on mage siin.
Ehk lihtinimese keeles: miks riigis, kus näiteks kinnisvaraäri õitseb, rääkimata transiidist jne., ei tulda toime selliste ELEMENTAARSETE asjadega nagu arstiabi ja turvalisus? Haridusest ja haigekassast ma ei hakka rääkimagi.

eroz
huviline

Registreerunud 02.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 15.04.06 20:18 Tsiteeri

Eesti parempoolse kapitalismiga koguvad raha need inimsesed kes on pumba juures, mitte riik!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 15.04.06 23:23 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: turbo
...ja sa arvad, et parempoolse kapitalismiga kogub riik raha? Millegipärast arvan mina teistmoodi.
Ilmselt on siis korruptsioon parempoolse kapitalismi alustala?
Ja mis arengust või algusfaasist me räägime?
Sellest, et pilvelõhkujaid kerkib nagu seeni (ja enamus korterid ostetakse kinnisvarafirmade poolt, püüdes neid müüa välismaalastele). Või sellest, et bensiini hind on peaaegu võrdne soome ja rootsiga? Või sellest, et korterite m² hind on Tallinnas kallim kui Stockholmis? Või äkki räägiks Eesti Raudteest hoopis? Või Irina Rauast?

See asi on mage siin.
Ehk lihtinimese keeles: miks riigis, kus näiteks kinnisvaraäri õitseb, rääkimata transiidist jne., ei tulda toime selliste ELEMENTAARSETE asjadega nagu arstiabi ja turvalisus? Haridusest ja haigekassast ma ei hakka rääkimagi.

Loomulikult kogub riik parempoolse kapitalismiga raha, siin ei ole midagi teistmoodi arvata. Sotsialism saab toimida ainult niikaua kui on vahendeid selle ülalpidamiseks. N. Liidul ei olnud vahendeid, mille peale see üritus kokkuvõttes kokku variseski.
Korruptsioon ei puutu kuidagi asjasse - see on kuritegevus, mis õitses juba nõukogude ajal ja mille juured just tollest ajast pärinevad - kõigil on pohhui alkarit anda, mis teeb selle nõudmise enesestmõistetavaks. Õnneks mingid numbrid näitavad vähenemise tendentsi - loodame, et see on tõsi.
See et pilvelõhkujaid kerkib näitabki arengut, vastasel juhul oleks need krundid ammu täis ehitatud. Nagu seeni pärast vihma on pehmelt öeldes BS - mitut pilvelõhkujat praegu ehitatakse? Korteriteäri on kõige ehedam varakapitalismi ja areneva majanduse näitaja - tekib turunišš, kus liiguvad suured rahad ja inimesed suunavad kõik vahendid lühiajalise investeeringu nimel sinna, selle asemel et luua pikaajalist lisaväärtust tekitavat tootmistegevust vms. Kinnisvara hinnad üldiselt kallinevad igal pool, aga paika loksunud majandusega riikides aastas 5% ringis, mitte pea 50% nagu Eestis möödunud aastal juhtus. Stockholmi ruutmeetri hindu ma kahjuks ei tea, aga ma kardan et Sa võrdled Tartu mnt kaksiktorni ja suvalise Stockholmi magalarajooni uusehitise ruutmeetrihindu. Eesti Raudtee erastamine on väga mitmetahuline teema ja Irina Raua lugu kipub minu arvates ikkagi sinna onupojapoliitika valda. Sellegipoolest mõlemad kinnitavad taaskord majanduse olekut alles algusfaasis - arenenud majanduses selliseid protsesse niisugusel kujul ei saa toimuda.
Seega on minu meelest täiesti mõistetav, miks riiklikud teenused on alafinantseeritud. Loomulikult on see jama, selles pole küsimustki. Valitsevad erakonnad on finantseeritud äriseltskonna poolt, kellel on omad huvid. Riiklikud teenused on vaeslapsed, kes ei saa enda eest ise seista. Aga mina arvan, et kui võrrelda Eestit samuti Euroopas olevate Ukraina, Valgevene või kasvõi Bulgaaria, Rumeenia või endise Jugoslaavia piirkonna riikidega, siis on meil siin kõik isegi hästi. Vinguda oskavad kõik, fakte konstateerida osavad samuti kõik, riigiametnikke süüdistada oskavad kõik ja üksteisele näpuga näidata oskavad kõik. Kahju on sellest, et masendavalt suur hulk hääbuvast eesti rahvast muuks ei vaevugi...

Krt kui 1988.a laulva revolutsiooni ajal oleks olnud võimalik inimestele visualiseerida kujutist tänasest Eestist (koos kõigi võlude ja valudega), siis poleks olnud ühte inimest ka, kes eelistanuks jääda hääbuva NL koosseisu. Unelmad on alati roosamad kui reaalsus, aga minu arvates vastab see ikkagi teema pealkirjaks olevale küsimusele.

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 39.6% - SQL: 60.4%]