Sniper
huviline
Registreerunud 26.09.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 29.03.06 11:48
|
|
|
K:Pidurite kohta
Kuna otsingud tulemust ei andnud (võibolla otsisin valest vms.), siis küsimus selline.
Vahetasin eile esimesed piduri klotsid, kettad ja puhastasin ära suporti koos kolviga.Suportit koos klotsidega tagasi pannes läks kogu krempel suht
tihkelt peale ja nüüd kui täna hommikul linna tööle sõitsin, siis esimese foori taga tunnen, et salongi tuleb piduri kärsakat.Jõudsin tööle ja kettad
olid täiesti tulikuumad ja õrnalt sinakad.
Kas see on uute klotside ja ketta puhul normaalne nähtus, et klotsid vastu käivad?
|
|
|
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
|
postitati 29.03.06 12:19
|
|
|
Ei ole normaalne nähtus.
|
|
|
|
|
|
syo
huviline
Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 3,0 Q 2006
|
|
postitati 29.03.06 12:30
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Sniper
Kuna otsingud tulemust ei andnud (võibolla otsisin valest vms.), siis küsimus selline.
Vahetasin eile esimesed piduri klotsid, kettad ja puhastasin ära suporti koos kolviga.Suportit koos klotsidega tagasi pannes läks kogu krempel suht
tihkelt peale ja nüüd kui täna hommikul linna tööle sõitsin, siis esimese foori taga tunnen, et salongi tuleb piduri kärsakat.Jõudsin tööle ja kettad
olid täiesti tulikuumad ja õrnalt sinakad.
Kas see on uute klotside ja ketta puhul normaalne nähtus, et klotsid vastu käivad? |
äkki jäi kolb liiga välja ja ei jõua ennast tagasi sisse keerata?
|
|
|
|
|
|
kuusk623
huviline
Registreerunud 02.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4 avant
|
|
postitati 29.03.06 12:32
|
|
|
Ma arvan, et on kyll normaalne, kui sa ennem neid sisse ei sõitnud. Kui ketta pind päris sile pole, siis alguses klots ei puutu terve pinnaga vastu
ketast. Natuke aeg pidurdad ja siis kui klots kulub ketta järgi ära ja hakkab terve pinnaga pidurdama, siis kaob kärsakas ka ära. Sest siis ei lähe ju
nii tuliseks. Kogu pidurdus nõuab vähem klotsikasutust ja ei lähe kärssama ....
Nu see mu oma kogemus ... aga kuld ei pruugi see olla. otsusta ise kas usud või mitte 
Kui ma ise klotsi vahetan siis ikka teen kohe paar ringi ka ja jahutan kettaid ja pidurdan jälle, et klotsi sisse töötaks, ennem kui liiklusesse
ronin.
Edu ...
|
|
|
|
Sniper
huviline
Registreerunud 26.09.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 29.03.06 12:52
|
|
|
Kolb ei saa silindrist liiga väljas olla sest tegu on uute klotside ja kettaga.Samuti ei ole seal ketta järgi midagi sisse sõita, kuna ketas on
täiesti sile.
|
|
|
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 29.03.06 13:11
|
|
|
Kui asjad on uued ja läks tihkelt peale (kolb ikka silindri põhjas ilusti) siis soovitaks et lase klotsid liivapaberil natuke õhemaks, et ilusti
vabalt jooksma hakkab.
|
|
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 29.03.06 13:12
|
|
|
Vabalt oleks vaja ratas käima saada igatpidi, olgu asi milles tahes... muul juhul on need kettad suht kiirelt kõverad.
|
|
|
|
|
|
Simps
klubiliige
Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: erinevad
|
|
postitati 29.03.06 13:48
|
|
|
Veel üks võimalus on, et kettad on liiga paksud ning neid tuleb õhemaks treida. Mis kettad sa ostsid ?
|
|
|
|
Sniper
huviline
Registreerunud 26.09.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 29.03.06 14:08
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Simps
Veel üks võimalus on, et kettad on liiga paksud ning neid tuleb õhemaks treida. Mis kettad sa ostsid ? |
Metelli jahutusega kettad 288x24,9
|
|
|
|
|
|
Simps
klubiliige
Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: erinevad
|
|
postitati 29.03.06 14:14
|
|
|
Kui need kettad su autole mõeldud on, siis ei tohiks selles probleem olla, lihtsalt mu sõbral oli paar nädalat selline kogemus, et autopoes soovitati
civic-ule muu automudeli kettaid, et need odavamad ja peaksid ka sobima, aga need olid liiga paksud. Hiljem keelduti kettaid tagasi võtmast ning ta
pidi need õhemaks treima.
|
|
|
|
Sniper
huviline
Registreerunud 26.09.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 29.03.06 14:17
|
|
|
Need ikka sellele autole mõeldud kettad.
|
|
|
|
|
|
kaljukoll
huviline
Registreerunud 26.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 Avant 2,5 TDi;Kawasaki kvf 4x4
|
|
postitati 29.03.06 14:49
|
|
|
ei tea kuidas bensukal on aga dislal oli ka selline jama kord et ketas oli ettenähtud paksusega (19mm) kuid kui võrdlesime näiteks odavaid klotse
enamvähem korralike klotsidega siis paksuse vahe erines jah pea 2mm , asi siis selles et odaval klotsil oli klotsi metallosa paksu värvi all ja ei
tahtnud kuidagi puhastatud suporti pealgi korralikult liikuda, ravisime siis tiba neid klotse ja hakkasid käima küll
|
Mülkad mulle meeldivad raisk ....
|
|
|
|
|
Audiamus
huviline
Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 29.03.06 15:03
|
|
|
soovitan uuesti lahti võtta üks ratas ja uurida... mis värk on... lähemalt
|
|
|
|
|
|
tamm112
huviline
Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: vis 2345
|
|
postitati 29.03.06 15:18
|
|
|
olen kindel, et sa ei keeranud kolvi lõpuni sisse. Et seda teha, tuleb sul hankida hea haardega tangid ja keerata lahti ainult üks polt (liugtapp).
|
|
|
|
|
|
must_ratsu
huviline
Registreerunud 04.09.05
Kasutaja on eemal
Auto: quattro coupe
|
|
postitati 29.03.06 15:28
|
|
|
kui sa ostsid omale odavamad klotsid siis on asi selge...kuna ma ostsin oma eelmisele autole ka odavamad klotsid ja siis olin ka pinges et mis
kärsakas....sain teada eistrimehelt et oli myydud mingid tugevamast materjalist tehtud klotsid ,mis kuluvad vähem ja seega piinavad ketast rohkem...ei
saanud muud kui ostsin kettad ja klotsid uued....maksin kyll rohkem aga vahe oli kohe märgatav.....ah jaaa ja see krigin ja vilin mis oli eelnevate
klotsidega oli ka jube,algul vaikne kuid nac hiljem suurem heli,kuni siis jõudiski kätte see terve kupatuse vahetus....muidugi ma ei garanteeri et sul
sama jama...aga loodan on abi....
|
don't smoke drug's,smoke tire's!!!!
|
|
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 30.03.06 06:18
|
|
|
Ma ei saa aru, mis asja te keerate esimestel piduri sadulatel, need kolvid peaks minema lihtsalt sisse pressides.Või on olemas ka keeratavaid nagu
tagumised?
|
|
|
|
|
|