Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Gaasi vajutades kisub rooli vasakule, autot paremale (Vastuseid: 16 | Vaatamisi: 2894)
dants
huviline

Registreerunud 01.07.05
Kasutaja on eemal

Auto: A8 D3 3.0 tdi

postitati 22.03.06 17:35 Tsiteeri
Gaasi vajutades kisub rooli vasakule, autot paremale

Auto on audi 100 c3 87 aasta 2.2 moto.
Selline probleem on ajapikku süvenenud. Eriti hästi saab aru maanteekiirustel. Kui kiirendada kergemalt või normaalselt, siis hakkab umbes 2 sekundiliste intervallidega umbes sekundiks kiskuma: rooli vasakule poole ja autot paremale. Kui kõvemini kiirendada siis kisub kohe rooli vasakule ja autot paremale, kui gaas vabastada siis rool läheb tagasi keskasendisse ja auto ei kisu ka. Millest selline asi tulla võib?
Autol on vahetatud hiljuti:
- õõtshoovad koos šarniiridega
- stabilisaatorvarda puksid (need mis on kere küljes)
- sisemised rooliotsad
- tagasilla puksid (ei ole quattro)
Olen käinud kahes töökojas kontrollis (Forss ja Allauto, kontroll enne ülalmainitud tööde teostamist samades firmades) ja mõlemad on öelnud, et kõik muu on OK. Ometi midagi ka koliseb vasaku ratta juures ja kolin on läinud järjest hullemaks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: RS 6 Avant

postitati 22.03.06 17:55 Tsiteeri

Minu autost räägid või? :D
Aga mina kahtlustan roolilatti. Mul seal lõtk sees ja regullida ka enam ei anna.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
InTz
huviline

Registreerunud 05.11.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Avant Quattro, 200 20V

postitati 22.03.06 18:35 Tsiteeri

Oli midagi sarnast kunagi. Kõik hakkas pihta õrna kobinaga, kuni lõpuks kõva kolinani ning ebastabiilse juhitavuseni välja. Samamoodi oli - gaasi andes tahtis muuta sõidusuunda. Põhjustajaks oli amort, mille sisu andis seal padrunis tugevalt loksuma (sees oli midagi pilbasteks). Selle tulemusena lihtsalt gaasi andes muutus kokkujooks. Veider oli see, et samas amort oma funktsiooni täitis e. auto ei õõtsunud.
Seega pakun, et kas amort, või siis see ülemine tugilaager või puks (misiganes seal üleval on)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
dants
huviline

Registreerunud 01.07.05
Kasutaja on eemal

postitati 22.03.06 21:19 Tsiteeri

Amorti olen ise ka kahtlustanud, kuigi auto ei õõtsu, aga kohati näiteks tundub, et vasak pool on jäigem kui parem pool. Kus tallinnas amorte kontrollida saab? Või sellist viga ei saagi niimoodi kontrollida? Roolilatt ei tohiks nagu olla, roolis lõtku küll mitte mingi sugust ei ole.
Kusjuures veel üks tähelepanek - see kolin, mis vasakult esiratta juurest kostab, on tugevam pööretel, eriti paremale pöörates.

marlboromees
huviline

Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 1,8'86a.

postitati 22.03.06 22:06 Tsiteeri

Huvitav,minu 86a.Audi 100 käitub peaaegu samamoodi.Lisaks sellele kostab vasaku esiratta juurest kilksumist(piduriklotsid ei kolise igatahes,samas aga ei näe ise ja pole ka teised avastanud ühtki asja mis võiks kusagile vastu käia).Kiiruse kasvades ka kilksumine tiheneb kuni lõpuks tuule kohin selle summutab.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 23.03.06 08:50 Tsiteeri

Poolraami pukse soovitaks ka (lisaks kõigele muule) natuke kriitilisema pilguga vaadata. Kui need väsinud on siis annab sealt ikka uskumatult palju liikuma, samas niisama katsudes pole tavaliselt midagi halba näha.
Ja peale vahetust oleks nagu teise autuga tegemist.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Neno83
huviline

Registreerunud 19.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: S2 coupe 93 (ABY), coupe GT 84 (JS), 80 quattro 83 (KK), 80 quattro 84 (JS), A6 avant 2,5TDI quattro 96 (AEL)

postitati 23.03.06 11:08 Tsiteeri

On olnud ka samalaadne viga. Sama moodi auto kiskus gaasi juurde andes ja maha lastes, aukudest läbi sõites kolises ka metsikult. Probleemi põhjus seisnes katkises amordis, kolb oli kolvivarre küljest ära murdunud, ja nüüd kujutage ette kuidas see asi seal sees liikuda andis ja rataste kokkujooksu muutis.

ellar
huviline

Registreerunud 17.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: audi 200 TQ 20V

postitati 23.03.06 12:01 Tsiteeri

amordipadi koos selle kolmnurkse rauaga võib lahti olla. võta kaitse maha ja vaata. mul endal oli täitsa ära murdnud kaks kinnitus kohta, ainult üks polt hoidis!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 23.03.06 14:52 Tsiteeri

Minul ei muutunud amortide vahetusega selles suhtes praktiliselt mitte midagi. Amordipadjad, poolraami puksid, mootori padjad, käigukasti padjad, õõtshoovad vahetatud. Kolin tuleb esile treppis teel sõites.

dants
huviline

Registreerunud 01.07.05
Kasutaja on eemal

postitati 23.03.06 16:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kaits
Minul ei muutunud amortide vahetusega selles suhtes praktiliselt mitte midagi. Amordipadjad, poolraami puksid, mootori padjad, käigukasti padjad, õõtshoovad vahetatud. Kolin tuleb esile treppis teel sõites.

Kas sul ujus samamoodi nagu ma kirjeldasin? Mul esineb ka kolin kõige paremini treppis teel, aga viimasel ajal on üsna kergete asjade peale juba kolisema hakkand.

dants
huviline

Registreerunud 01.07.05
Kasutaja on eemal

postitati 23.03.06 16:17 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ellar
amordipadi koos selle kolmnurkse rauaga võib lahti olla. võta kaitse maha ja vaata. mul endal oli täitsa ära murdnud kaks kinnitus kohta, ainult üks polt hoidis!

Kas mõtled seda kaitset mis on kapoti all amordi kinnituste peal. Sinna alla olen piilunud küll, ei paista midagi lahti olevat.

Praegu kahtlustan amorti ennast, tundub, et sama värk mis kasutajal Neno83. Krt juba 4 kilo veermikku magama pannud, saab veel panna...

edit: forsist juba uurisin, esiamortide vahetus (pluss tugilaagrid, tolmukatted ja löögipuksid) ja sillaregull pärast seda, kõik kokku 3132 :(

Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 23.03.06 17:12 Tsiteeri

Mul on roolis ka nn. "tühikäik", ma arvan, et see põhjustab ujumist. Aga, jah, kui kiirendada, siis auto tahab paremale minna ja selleks, et seda takistada peab rooli vasakule keerama. Kusjuures, mõnikord justkui kisuks kogu aeg paremale, samas teinekord ainult kiirendades... Ja kolin on ka suht kerge tulema... samas külmalt sõitama hakates oleks justkui vähem kolinat...

Tsitaat:
Algselt postitas: dants
Tsitaat:
Algselt postitas: Kaits

Kas sul ujus samamoodi nagu ma kirjeldasin? Mul esineb ka kolin kõige paremini treppis teel, aga viimasel ajal on üsna kergete asjade peale juba kolisema hakkand.

ellar
huviline

Registreerunud 17.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: audi 200 TQ 20V

postitati 23.03.06 20:24 Tsiteeri

mul on endal praegu taga sama lugu. koliseb hirmsat moodi.
ja oleneb ka ilmast, kui kuiv ilm siis vähem ja kui niiske siis rohkem , pakasega oli ültse vait. trepis teega oli sama teema. targemad mehed nüüd rääkisid et see om amort. muidu töötab ja kõik vägev aga lihtsalt koliseb.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
dants
huviline

Registreerunud 01.07.05
Kasutaja on eemal

postitati 03.05.06 22:21 Tsiteeri

teema jälle päevakorras. Nüüdseks olen 100% kindel et minu juhtumi puhul on tegemist amordiga. Täna viskas amordist õli välja.. koobas kõik õli täis. Väike sõit peterburi teel lõpetas amordi elu lõplikult :) Nüüd auto kisub hullu moodi. Kõige hullem on siis kui tee on roopas. Selline tunne lihtsalt nagu rooli loks oleks veerand pööret. Hullumaja.

Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 04.05.06 14:01 Tsiteeri

Minu juhtumi puhul kadus see jama ära kui olin vahetanud roolilati, välimised rooliotsad ja sillastendis käinud.

rents
huviline

Registreerunud 21.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2,5 TDI 95a.

postitati 24.08.06 08:36 Tsiteeri

Mul oli kunagi passat ja samamoodi kiirendades auto kiskus paremale ja ajapikku järjest hullemini, kõik puksid jms oli ok kuni ükskord maanteel jooksis kits teele ning järsul pidurdusel purunes esisilla tala, mille tulemusena auto praktiliselt juhitamatu. Minu õnn oli, et ühtegi teist autot vastu ei tulnud... Nii, et esisilla talal oli mingi defekt. See on muidugi selle auto kiskumise kõige extreemsem stsenaarium.

dants
huviline

Registreerunud 01.07.05
Kasutaja on eemal

postitati 24.08.06 13:03 Tsiteeri

Minu juhtumi puhul oli siiski asi amordis. Uued bilsteini gaasikad alla, kõiksugu padjad, laagrid, puksid ka mis sinna juurde käivad ja hoopis teine auto :)

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 18.3% - SQL: 81.7%]