Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: kütusekulu järsk suurenemine Audi 80 b3 1,8 karpa mootoriga (Vastuseid: 15 | Vaatamisi: 1792)
janek61
huviline

Registreerunud 12.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80

postitati 10.03.06 21:46 Tsiteeri
kütusekulu järsk suurenemine Audi 80 b3 1,8 karpa mootoriga

Mure siis nimelt selline, et oman Audi 80 b3 1,8 karpa mootoriga, mille keskmine kütusekulu oli 8,5l 100km ja seda siis ikka noh sõittes mitte kulgedes :) nüüd aga järsult tekkisid probleemid auto pööretega. Mingil määral sain need kontrolli alla kui vahetasin karba alumise padja ära jne. Nüüd pöörded enamvähem aga ikkagi kohati kõrgemad kui võiks olla.

Kuid isegi selliselt sain sõidetud kuni eelmise kuu keskpaigani umbes 10l 100km. kütusekuluga. Nüüd aga järsult on kütusekulu tõusnud 14l/100km.

Olgu siis ka mainitud, et ei ole sellel ajal käinud jäärajal ega ka muidu tühja tuuritanud. See on maantee kütusekulu:(

Kui keegi oskab abistada siis oleks väga tänulik.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: erinevad

postitati 11.03.06 00:44 Tsiteeri

Ma ei tea, kas sellel mudelil on üldse lambda andur, aga pöörete kõikumist ja kütusekulu suurenemist võib just peetis lambda andur tekitada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
pingvin
huviline

Registreerunud 09.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: audi100 89a

postitati 11.03.06 06:01 Tsiteeri

mind huvitab ka see teema , nimelt minu a100-l on ka karpa 1,8 mootoril ja lambda andur kas see andur üldse mõjutab karpa tööd ja kui siis kuidas? karpal lähevad kahest kohast juhtmed karpa külge. P.s. mulle tundus et ka mingil ajal hakkas rohkem pentsu võtma.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Teder
huviline

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Kia Sportage

postitati 11.03.06 06:21 Tsiteeri

Kas teil on äkki monopritsung.;)
Midagi sellist äkki http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=25560#pid184062 nati on näha.

pingvin
huviline

Registreerunud 09.10.05
Kasutaja on eemal

postitati 11.03.06 06:44 Tsiteeri

minu omal on olnud monopritsung aga see on maha võetud ja karpa pandud , kahe lõõriga, keichin.olen sõitnud nii et see andur on lahti ühendatud ja ka ühendatud aga aru pole saand et kas ta midagi muudab.

Classic
huviline

Registreerunud 21.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: 80 B3 1.9 83kw/ 1988

postitati 11.03.06 11:37 Tsiteeri

millega tegu, kas monoga tavaline karpa?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Classic
huviline

Registreerunud 21.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: 80 B3 1.9 83kw/ 1988

postitati 11.03.06 11:39 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Simps
Ma ei tea, kas sellel mudelil on üldse lambda andur, aga pöörete kõikumist ja kütusekulu suurenemist võib just peetis lambda andur tekitada.

karpal ei tohiks kindlasti kohe lamdat olla!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
ACE16V
huviline

Registreerunud 12.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi80AvantQuattro / DUCATI_M900

postitati 11.03.06 13:18 Tsiteeri

Hmm....
Kui on "käsitoorega" Keihin, siis lisaks karpas endas peituvatele vigadele(ei avane teine lõõr, toore klapp peale jäänud, muidu umbes):
1. Lisaõhk
2. Süüde(küülad, juhtmed, jagaja kaas ja -rootor), süütemoment.
3. Moto töötemp.(termostaat)
4. Sooja õhu klapp,-kanalid
5. Veermik(pidurid peal)
6. Surved silindrites(käib kolme "pütaga")
7. jne

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
janek61
huviline

Registreerunud 12.12.04
Kasutaja on eemal

postitati 11.03.06 15:13 Tsiteeri

no jah, kui olla korrektne siis tegu on tõesti monopritsega.

ning seega ei ole ka toore klappi. Lisaõhku enam ei saa, selle parandasin juba ära. Varem tõesti oli kummipadi kulunud ja võttis lisaõhku peale ja siis olid pöörded kohati 1800 peal. See nüüd korras ja hetkel siis seis selline, et kohati on pöörded normaalsed ehk siis 800 ja kohati 1200 kanti.

Süüde peaks ka olema kuigi seda võiks tegelt üle kontrollida. Küünlad ja juhtmed on küll vahetatud aga muu võib vajada kontrollimist.

Mootori töötemperatuur ja termostaat on täitsa ok korras.

Sooja õhu klapp,-kanalid ka ok.

Pidurid pole peal, ka seda olen uurinud ja kontrollinud.

Surve silindrites ok ja töötab kõigi nelja püttiga

janek61
huviline

Registreerunud 12.12.04
Kasutaja on eemal

postitati 11.03.06 15:15 Tsiteeri

lamda anduri kohta ei oska ka midagi öelda, kuigi seda tean küü, et see on see tõeline muretekitaja, et kui läbi siis kütusekulu on kohe tõsiselt palju suurem.

pingvin
huviline

Registreerunud 09.10.05
Kasutaja on eemal

postitati 11.03.06 17:24 Tsiteeri

kas lambdaandur karpat ka mõjutab, minu teada peaks ta ainul monopritsega toimima?

Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: erinevad

postitati 11.03.06 18:22 Tsiteeri

Sain sellest teemast teada, et 1.8S mootoril siiski on lambda andur.

Tsitaat:
Algselt postitas: pingvin
kas lambdaandur karpat ka mõjutab, minu teada peaks ta ainul monopritsega toimima?

Lambda anduri ülesanne on küttesegu ``paika panemine``, mida sa selle all mõtlesid, et see peaks ainult monopritsega toimima ?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
dean2
huviline

Registreerunud 27.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: audi A6 2,5TDI s-line

postitati 12.03.06 05:30 Tsiteeri

kui tegemist on monopritsega siis vaheta 2ra lamda andur.......olen ise sellise asja juba l2bi elanud........kui vahetatud sai oli k6ik j2lle paigas....k2isin ka diagnostikas ,kui lamda oli 2ra vahetatud.....6eldi et siin ei ole vaja enam midagi teha.....viga piirdus aint selle anduriga

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
janek61
huviline

Registreerunud 12.12.04
Kasutaja on eemal

postitati 12.03.06 13:54 Tsiteeri

no aga kui on lamda andur siis peaks ju olema ka aju, aga mina küll pole täheldanud, et mul selline asi olemas oleks.
Ma ei tea võibolla lihtsalt ei oska otsida või lihtsalt loll nagu lauajalg :D

pingvin
huviline

Registreerunud 09.10.05
Kasutaja on eemal

postitati 12.03.06 16:41 Tsiteeri

ma räägin veelkord et minu masinal on karpa ja lämbdaandur on jäänd peale siis kui tal varem oli monopritse. eelmine omanik võttis monopritse maha ja pani karpa peale. aju pidi ka allles olema. ma lihtsalt arvasin et see andur mõjutab karpa tööd.sest karpa juurde lähevad ka mingid juhtmed, üks on mingi suurem punn ja teine on madal , karpa korpusega peaaegu tasa.aga mida nad teevad seda ma ei tea.

janek61
huviline

Registreerunud 12.12.04
Kasutaja on eemal

postitati 15.03.06 19:51 Tsiteeri

no nii läksin siis lõpuks kergema vastupanu teed ja sain ka vastuse oma kütusekulule.

Esiteks on sisselaskekollektori tihend omadega õhtal ja teiseks on see mure, et vahetasin ära küll karpa alumise padja kuid ometigi laseb sealt õhku sisse ehk siis kuumusekindel silikon peak oma töö ära tegema, loodetavasti.

Eks ma siis annan teada, kas see andis tulemust kui need asjad korda tehtud :)

millegi pärast arvan, et annavad :P

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 23.6% - SQL: 76.4%]