ants12
huviline
Registreerunud 27.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: 80q GTE
|
|
postitati 25.01.06 15:47
|
|
|
B4 tühikäigumootor
jutt monopritsest,ehk siis 66kw mootor
sai ostetud uus tühikäigumootor,sai isegi külge kruvitud,aga mootor tühikäigul käia üldse ei taha enam
kuidas selle asja paika reguleerimine käib?on ju selle gaasiklapi küljes kaks kruvi..
äkki keegi teab rääkida asjast?
|
|
|
|
Teder
huviline
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Kia Sportage
|
|
ants12
huviline
Registreerunud 27.03.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 25.01.06 18:41
|
|
|
tühikäigumootor
selle jublaka vahetasin ära
panin peale aga tühikäik on olematu(500 p/min)
gaasiklapil(seal kus gaasitross külge käib)on ju kaks kruvi,üks üleval, teine all otsas
|
|
|
|
vanapagan
huviline
Registreerunud 06.09.05
Kasutaja on eemal
Auto: Cherokee; Astro;... Ex 200turbo
|
|
postitati 25.01.06 19:16
|
|
|
Ei ole alati tühikäigumootori viga kui tühikäiku ei ole, sama nagu ei ole bensiinipaagi viga kui bensiin otsas on. Üldjuhul ei ole neid kruvisid
keerata vaja olnud kui tühikäigumootorit on vahetada saand. Võib olla lambda, siibripotekas või süüde vale, need kõik mõjutavad tühikäiku.
|
|
|
|
Teder
huviline
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 25.01.06 19:58
|
|
|
See must julla, mis seal küljes on, kas ta siis tühikäigumootor või potensomeeter või mis iganes. Minuarust on ta segusiibriasendi andur mis annab
ajule mingit infi, kuid kes krt teab. Olen selle täiesti pilbasteks kiskunud. Seal sees on 1 elektrimootor mingi hammasratas ja paar seibi. On ka
klemmid, mis liiguvad mööda latti. Tavaliselt need klemmid lähevad mustaks või kulutavad endale raja sisse, et ühendust ei saa. Puhastasin kõik ära
õrnalt määret ja kokku tagasi. Käitasin elektrimootorit, mis seal sees oli kah edasi tagasi. Kokku panin nii nagu lahti võtsin hammasrata asend jäi
sama. Mitte midagi selle tulemusena ei muutunud. Töötab ikka samuti edasi, tühikäik normis kõik. Vahetasin ka ära kõik vaakumvoolikud. Olen kiskunud
ka selle peapihusti mis seal peal on laiali. Seda pole mõtet eriti teha kuna seal peal plastikrõngas, mis käib kokku, jama lahti võtta. Ise olen
tühikäiku reguleerinud süüte keeramisega. Kuulmise järgi kuidas mootor kõigeparemini pöördesse läheb, starterile vastu ei hakka ja pooma kah ei
hakkaks. Tavaliselt sellel monopritsungil on see jama, et pöörded tahavad just kõrgel püsida. Miks endal autot nii palju lammutanud olen on see, et
minul kooles bensiinipump ära. Surve lihtsalt maas ja külmastpeast puterdas. Veel on sellel monopritsungil seal karpa juures kaks klappi
(Elektrilised). Reguleerivad õhuandmist. Soojastpeast peaksid need klapid vist kinni minema. Täpselt ei tea. Kui soojastpeast nad lahti ühendada sureb
mootor välja. Näpp ees ei sure. Ise ma arvan, et proovi süütega keerata tühikäiku. Ega seal rohkem midagi suuresti keerata polegi. Gaasitrossi asendit
annab kah nati muuta. Nati segane jutt sai kuid see on minu kogemus selle suurepärase monopritsungiga. Olen ise harrastanud seda et vahetan järjest
kõik jupid välja ja siis leian vea ülesse. See kallis meetod. Kuid ütlen ausalt need diagnostikast panevad odavalt villast. Raha küsivad kuid autot
korda ei tee. Neid originaalseadeid ma ei soovitaks keerata.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
postitati 25.01.06 20:17
|
|
|
Sorry4OT: Mootorisse sai ka kriuksud paigaldatud 
|
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
|
ants12
huviline
Registreerunud 27.03.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 25.01.06 20:41
|
|
|
süüde on õige-kontrollitud
see elektrimootor peakski just minu meelest seda gaasi peale lükkama tühikäigul
lambda peaks ka korras olema
|
|
|
|
rafaello
huviline
Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal
Auto: audi
|
|
postitati 25.01.06 21:26
|
|
|
kui potensomeetrit vaja siis mul täiesti korras asi olemas.
|
|
|
|
vanapagan
huviline
Registreerunud 06.09.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 26.01.06 05:49
|
|
|
Ei käi need asjad nii lihtsalt et süüdet keeratakse pöörete järgi ja segusiibri asendi andurit silma järgi.
|
|
|
|
Teder
huviline
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 26.01.06 07:19
|
|
|
Tean et selleks on diagnostika, et seda süüdet paika panna täpselt ja samuti ei soovitata seda segusiibiri asendi anduritki lahti kiskuda, ka
diagnostika rida vist. Minu auto käib normaalselt. Ma ei väida, et kõik diagnostika punktid on per..e kukkunud kohad, on ka häid kohti. Mul lihtsalt
jopanud selle esimese varjandiga ja usk nendesse kadunud täielkult. Vanapaganal täiesti õigus ega ainult kuulmise järgi tõesti ei saa. Olen ise
lihtsalt keeranud süüdet nii, et kõige paremini mootor pöördessse läheks. Tühikäik tõuseb ikka kõrgele ja siis lihtsalt vaigistanud seda
karburaatorist kas gaasitrossi asendi muutmisega ja seal veel paar võimalust.
Mida soovitaksid sina vanapagan teha? Ma ei oska rohkem midagi seal peale hakata. Kütusekulu on autol kah normaalne 7,3 l maantel linnas muidugi
tunduvalt rohkem. Ülevaatusel ei mainitud ka, et midagi valesti oleks olnud.
Kas on veel mingeid lisa vigu peale madala tühikäigu? Ega ma ei soovita ise seal midagi nii väga näppida, kui midagi tõesti asjalikku endal teha pole.
Tihiti juhtub nii kus mõistus on s.......a triiki ja asi lõpebki sellega. Tulemus võib hullem olla kui ennem. Jõle hea on soovitada mine
diagnostikasse!!!!!  Ma ei kujuta ette kuidas saab seda
segusiibri asendi andurit reguleerida. Käib ta ju kruvidega karburaatori külge. Kui jäigi vahe segusiibri asendi anduri ja siibrihoova vahele siis
elektrimootoriga reguleerib ta selle vahe ju ära kui süüde sisse keerata. Või olen ma asjadest täiesti valesti aru saanud.
|
|
|
|
vanapagan
huviline
Registreerunud 06.09.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 26.01.06 13:38
|
|
|
| Tsitaat: | Jõle hea on soovitada mine diagnostikasse!!!!!  Ma
ei kujuta ette kuidas saab seda segusiibri asendi andurit reguleerida. Käib ta ju kruvidega karburaatori külge. Kui jäigi vahe segusiibri asendi
anduri ja siibrihoova vahele siis elektrimootoriga reguleerib ta selle vahe ju ära kui süüde sisse keerata. Või olen ma asjadest täiesti valesti aru
saanud. |
Ma ei soovitagi et mine diagnostikasse, ma soovitan et tule diagnostikasse. Saab seda anduri asendit reguleerida küll aga selle seletamine läheks
väga pikale ja ilma mingite mõõteriistadeta on seda väga raske teha.(eriti hea kui keegi on seda enne kruvinud)
|
|
|
|
ants12
huviline
Registreerunud 27.03.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 26.01.06 14:38
|
|
|
| Tsitaat: |
Kui jäigi vahe segusiibri asendi anduri ja siibrihoova vahele siis elektrimootoriga reguleerib ta selle vahe ju ära kui süüde sisse keerata. Või olen
ma asjadest täiesti valesti aru saanud.
|
reguleerib ta siis ise selle vahe ise?rääkige mulle nüüd sellest ka
|
|
|
|
vanapagan
huviline
Registreerunud 06.09.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 26.01.06 15:12
|
|
|
Teadmiseks: segusiibri asendi andur ja tühikäigu andur ei ole mitte samad asjad ja neid saab eraldi reguleerida.
|
|
|
|
ants12
huviline
Registreerunud 27.03.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 26.01.06 15:53
|
|
|
seda ma tean et nad eraldi asjad on,aga kas tühikäigumootorit saab koduste vahenditega paika?
kui saab siis äkki keegi viitsib lähemalt seletada kuidas seda teha
kui ei saa kodus seda paika panna siis rääkige kas tartus on sellist kohta kus see paika pandaks
|
|
|
|
Teder
huviline
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 26.01.06 16:02
|
|
|
Ei ma ei tea sest värgist ikka midagi, äkki vanapagan aitab sind. Ja tulevikus ka ehk mind kui olen oma seadistustega nii kaugele jõudnud, et auto
enam ei käi. 
|
|
|
|
vanapagan
huviline
Registreerunud 06.09.05
Kasutaja on eemal
|
|