Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: K:Mure temperatuuriga... (Vastuseid: 29 | Vaatamisi: 3178)
syo
huviline

Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 3,0 Q 2006

postitati 19.01.06 15:43 Tsiteeri
K:Mure temperatuuriga...

Nii siis tänase ilmaga moto temp kohapeal käies jube vaikselt tõuseb. linnas sõites umbes 75-80 kraadi. panin pappi ette sama asi ikka. lasin kohapeal käija 30 mintti ja lõpuks tuli siis 85-90 kraadi nii kui sõitma hakkan jälle jahutab maha. temppi kontrollin nii kliimast kui ka seierist. ja huvitav asi on just see et enne talve vahetasin ära termo ja kui täna katsusin voolikuid oli alumine külm ja ülemine tuline ja töö temp oli seierilt 82 kraadi. et nagu moto ei jõuagi temperatuuriga termo avamiseni???? Jahutus vedelik ka max sees. kas asi ei saa olla äkki tosoolis? sees on dio bensuka poolt roheline jahutusvedelik.

Mis anomaalia?????

Tänan.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
syo
huviline

Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 20.01.06 07:38 Tsiteeri

up?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Competition
huviline

Registreerunud 12.01.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi S6, 250KW, 2001.a.

postitati 20.01.06 07:41 Tsiteeri

ei hakanud uut teemat tegema

Mul jama selles,et kohapeal lastes käia tõusis temp 90-ni kuid salong oli külm nagu õueski,sõitma hakates sain ka salongi sooja oskab keegi öelda milles asi:(

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kuusk623
huviline

Registreerunud 02.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 avant

postitati 20.01.06 09:42 Tsiteeri

Tere
Kõige tõenäosem, et soendusradikas ära külmunud. Tavaline asi kui sees ei ole puhas tosool. Kui on veega segi muutub teatud kraadi juures vedelik nagu süldiks. Oleneb nyyd kui palju vett on. Kui on väga palju, siis külmub mõni lõdvik või radikas lõhki. Kui on vhem vett sees, siis muutub lihtsalt süldiks. Põhiline asi on, et kui vett on täpselt nii palju, et jääd tekib palju aga lõhki veel ei külmu, siis käima pannes jää takistab vedeliku ringvoolu. Nii võite oma autole kuuma ka anda, kui ei anna aega jää sulamiseks, ennem kui kihutama hakkate. St. mootor kuumeneb kiiremin kui jahutusvedelik sulab ning tekib olukord, kus moto on kuum aga vesi veel ringi ei käi. Soendusradikas on 1 indikaator. Kui juba sooja puhub siis peaks saama ka sõita. St, et vee ringvool on olemas. Ikkagi tasuks veel mingi aeg jälgida vee temp. näidikut. Kui see läheb kõrgemale kui tavaliselt siis jätta moto seisma ja lasta tal aeglaselt oma kuumusega jääd sulatada.
Et näha, kas vedelik on sült tuleks pista näpp paisupaaki (külmal mootoril ikka) Kui seal vedeliku sees ujub jääd, ei ole asi veel väga hull. Kui aga on päris tükkis, siis võiks arvestada pikema soojendusajaga. Sest ega pump jääd lõdvikutes ringi ei suru. Esimesl võimalusel tuleks vahetada tosool kangema vastu .... kui siis kõik on üles sulanud.

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 20.01.06 10:30 Tsiteeri

Ma olen sellise asja läbi elanud et esimesel oodil tilkus kusagilt lõdviku vahelt välja ja lisatud sai vett tosooli hulka ja mis kõige pullim et soojendus radikas külmus või tuli mingi klimp.Mootor oli töösoe aga sooja ei tulnud,jebimise peale sain lahti,peale seda enam pole vett lisanud ja pole ka jamasid olnud.Miks ta rsk seal ei segunenud ei tea.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
kuusk623
huviline

Registreerunud 02.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 avant

postitati 20.01.06 11:31 Tsiteeri

seguneb ikka
kuid külma saabudes külmub erineval temperatuuril. Olenevalt nüüd vahekorrast sõltub ka temperatuur, millal vesi külmub. Kui vett on vähe siis tahab rohkem külma. Kui vett on sees palju siis vaja vaid natuke külma. mul endal oli -15 juba jää tükke näha silmaga ... vedelik ise ikka solises.
-25 ga oli päris pudru. Soojendasin siis ka yles ja lisasin mingi 2 l tosooli. Nüüd on -25 jääd veel näha, kuid väga hull pudru ka ei ole. Vast peab vastu ... kusjuures sama jama oli veel külmade saabudes 2 sõbral ... nii et vaadake vahest ka paisupaaki, et mis seal toimib, eriti kui hiljuti ostetud auto ;)

Competition
huviline

Registreerunud 12.01.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi S6, 250KW, 2001.a.

postitati 20.01.06 14:10 Tsiteeri

sügisel vahetasin termostaati ja siis sai uus punane jahutusvedelik sisse pandud ja vett küll ei lisanud aga eks peab siis üle vaatama igaks juhuks mis paisupaagis toimub

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
syo
huviline

Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 21.01.06 08:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Competition
ei hakanud uut teemat tegema

Mul jama selles,et kohapeal lastes käia tõusis temp 90-ni kuid salong oli külm nagu õueski,sõitma hakates sain ka salongi sooja oskab keegi öelda milles asi:(

termostaat..

syo
huviline

Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 21.01.06 08:04 Tsiteeri

sees on täiesti puhas ainult tosool. siis kui termot vahetasin siis sai ka sinise asemel roheline tosool tervenisti vahetatud. Aga mis anomaalia see on et ikkagi ei lähe soojaks mootor???? eile käisin tallinnas kliima pealt jälgisin maanteel temppi üle 82 ei lähe ja tervenisti on ju papp ees??? Autos enamvähem soe on aga päris õige ikkagi ei ole. mida teha????

pampkuri
huviline

Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ

postitati 21.01.06 08:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kuusk623
Tere
Kõige tõenäosem, et soendusradikas ära külmunud. Tavaline asi kui sees ei ole puhas tosool. Kui on veega segi muutub teatud kraadi juures vedelik nagu süldiks. Oleneb nyyd kui palju vett on. Kui on väga palju, siis külmub mõni lõdvik või radikas lõhki. Kui on vhem vett sees, siis muutub lihtsalt süldiks. Põhiline asi on, et kui vett on täpselt nii palju, et jääd tekib palju aga lõhki veel ei külmu, siis käima pannes jää takistab vedeliku ringvoolu. Nii võite oma autole kuuma ka anda, kui ei anna aega jää sulamiseks, ennem kui kihutama hakkate. St. mootor kuumeneb kiiremin kui jahutusvedelik sulab ning tekib olukord, kus moto on kuum aga vesi veel ringi ei käi. Soendusradikas on 1 indikaator. Kui juba sooja puhub siis peaks saama ka sõita. St, et vee ringvool on olemas. Ikkagi tasuks veel mingi aeg jälgida vee temp. näidikut. Kui see läheb kõrgemale kui tavaliselt siis jätta moto seisma ja lasta tal aeglaselt oma kuumusega jääd sulatada.
Et näha, kas vedelik on sült tuleks pista näpp paisupaaki (külmal mootoril ikka) Kui seal vedeliku sees ujub jääd, ei ole asi veel väga hull. Kui aga on päris tükkis, siis võiks arvestada pikema soojendusajaga. Sest ega pump jääd lõdvikutes ringi ei suru. Esimesl võimalusel tuleks vahetada tosool kangema vastu .... kui siis kõik on üles sulanud.

Aa muidu oled ise kontrollind mis temperatuuri juures vihmavesi külmub ja millal näiteks kraanivesi, ja siis veel ju allika vesi ka mis ei pidand külmuma?

Käisin nädalavahetusel Pesas peol 12.12. 2009. Lapsed oksendasid ja kaklesid tore oli.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
syo
huviline

Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 10.02.06 18:13 Tsiteeri

upitaks seda teemat!!

A 80
huviline

Registreerunud 24.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: Couped 83, 87, 90, 94.a ja Golf 4 traktor

postitati 10.02.06 19:56 Tsiteeri

Mis ma oskan öelda.Mul sama jama,ahjaa vahetasin ka termo ära ja tosool uus.Ei miskit.Sama jama seistes 90-sõites 70.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
8413
huviline

Registreerunud 09.04.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi avant

postitati 10.02.06 20:07 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: A 80
Mis ma oskan öelda.Mul sama jama,ahjaa vahetasin ka termo ära ja tosool uus.Ei miskit.Sama jama seistes 90-sõites 70.

Aga proovi sõita, et radikal papp ees(pole küll orig. aga ikkagi)
Kui ikka sõites temp. vähe siis aga otsime edasi :D

sain vist isegi auto korda ;-)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
A 80
huviline

Registreerunud 24.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 10.02.06 20:11 Tsiteeri

Papp proovitud teema.Ei aidanud.Nojah külmad olid siis ka karmid.Praegu linna sõiduga tiba alla 90,maanteel ikka 70.Seda siis täna -2 juures:mad:

syo
huviline

Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 12.02.06 14:42 Tsiteeri

Tsitaat:
Papp proovitud teema.Ei aidanud.Nojah külmad olid siis ka karmid.Praegu linna sõiduga tiba alla 90,maanteel ikka 70.Seda siis täna -2 juures:mad:

sama siin ei tea mis asi see kurat on..

puruvana
huviline

Registreerunud 18.05.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 b7

postitati 12.02.06 21:31 Tsiteeri

mul omal oli ka sõites 60-70 vahel ka 80 juurde vedas, seistes läx 90 ja sõitma hakates langes kenasti ala, t2na vahetasin oma termostaadi 92 kraadise vastu ja sõites 90 oli koguaeg peal, aga kas suvel keema ei lähe, kui 92 kraadine termostaat sees on ?

jk.
huviline

Registreerunud 01.05.05
Kasutaja on eemal

Auto: 1990 Audi 80 B3 66kW

postitati 12.02.06 22:13 Tsiteeri

Mind aitas termostaadi vahetus.
Peale käivitust ronib umbes 10min jooksul norm temperatuurini. Enne proovisin samuti papiga, ei aidanud praktiliselt üldse.

ZharpV6
huviline

Registreerunud 27.12.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 B4 Avant 2,6

postitati 13.02.06 11:27 Tsiteeri

Mul termostaat vahetatud ja temperatuur ka praeguste ilmadega (-10) keskmiselt 70-75 kraadi sõites. Üle selle sõidu ajal naljalt minna ei taha. Sooja tuleb see eest mühinal ...nagu saun. :cool:

Sinunimetatud mootori temperatuur ehk täitsa norm arvestades praeguseid külmi ilmasid. :) Viga vast hoopis salongi soojendus radikast otsida?

lennuk7
huviline

Registreerunud 15.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 Quattro

postitati 13.02.06 13:22 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ZharpV6
Mul termostaat vahetatud ja temperatuur ka praeguste ilmadega (-10) keskmiselt 70-75 kraadi sõites. Üle selle sõidu ajal naljalt minna ei taha. Sooja tuleb see eest mühinal ...nagu saun. :cool:

A miks teistel pysib ka maanteel -20*C s6ites temp +90*C peal?

Mul sama jama: uus termo, sees saun, aga temp 70-75 s6ites...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ZharpV6
huviline

Registreerunud 27.12.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 B4 Avant 2,6

postitati 13.02.06 14:22 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: lennuk7

Khmn, hea küsimus. Oma temp panin külmade ilmade arvele. Võibolla keegi targem oskab vastata, hakkas päris huvitama.

syo
huviline

Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 13.02.06 18:42 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: lennuk7
Tsitaat:
Algselt postitas: ZharpV6

ja mul täpselt sama. nüüd veel avastasin et maanteel tuleb 10 sajale ära nii et paugub...:( tahan veel ära vahetada salongi radika ja kui kurat selles ka asi ei ole siis ma ei tea mida teha.

A 80
huviline

Registreerunud 24.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 13.02.06 22:03 Tsiteeri

Syo.
See ongi sama jama mis sul 100ga oli ja mida ma sulle Selveri parklas rääkisin.Vahetasin omal termo ja tegin trikke --ei midagi.Alumine lõdvik kuni 90 kraadi külm jne.Krt,miskit pole teha.Nutad ja tangid.Kui oleks temp andur,näitaks miskit jama aga benakulu oleks ok.Mul temp andur maksab 1000 eeki.Krt igaksjuhuks ju ei vaheta.Mis siin ikka,ootame sooja ilma.
Enn:mad::mad::mad:

syo
huviline

Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.02.06 16:42 Tsiteeri

Tsitaat:
Syo.
See ongi sama jama mis sul 100ga oli ja mida ma sulle Selveri parklas rääkisin.Vahetasin omal termo ja tegin trikke --ei midagi.Alumine lõdvik kuni 90 kraadi külm jne.Krt,miskit pole teha.Nutad ja tangid.Kui oleks temp andur,näitaks miskit jama aga benakulu oleks ok.Mul temp andur maksab 1000 eeki.Krt igaksjuhuks ju ei vaheta.Mis siin ikka,ootame sooja ilma.
Enn:mad::mad::mad:

on jah jama anomaalia sellega mina aru ei saa.. kopp ees juba sellest ega mullgi pole muud kui sooja ilma oodata.:mad::mad::mad:

TarvoL
huviline

Registreerunud 27.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi

postitati 15.02.06 16:08 Tsiteeri

Mul samuti temp. üle 70 kuidagi ei läinud. Aitas termostaadi ja jahutusvedeliku anduri vahetus.;)
Õigem oleks ikka punane jahutusvedelik panna.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: erinevad

postitati 15.02.06 16:12 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Audivend
Mul samuti temp. üle 70 kuidagi ei läinud. Aitas termostaadi ja jahutusvedeliku anduri vahetus.;)
Õigem oleks ikka punane jahutusvedelik panna.

Miks punast õigem oleks panna ? Tavalise tosooliga saab ka sõidud sõidetud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 27.4% - SQL: 72.6%]