Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Käsipidur külmub pidevalt kinni (Vastuseid: 18 | Vaatamisi: 4314)
Aerodynamic
huviline

Registreerunud 30.06.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 B4

postitati 23.12.05 19:59 Tsiteeri
Käsipidur külmub pidevalt kinni

Lugu siis selline, et käsipidur külmub pidevalt kinni ja ei taha üldse töötada!
Olen proovinud vett välja "aurutada", siis panin trossi ja hoova vahele (mille tross alla tõmbab) vedrusid, et kükkab ehk tagasi. Vedru küll täidab oma kohust, aga ikkagi ei funktsioneeri käsipidur nii nagu peaks, peale on raske tõmmata (vedru ju vahel)!
Siit ka küsimus, et kas B4jal originaalis seal üldse vedru peaks olema!
Äkki suudab keegi aidata!!!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
QUATTRO
klubiliige

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 5,2 Cherokee 4x4

postitati 23.12.05 20:44 Tsiteeri

Kui tegu ketaspiduriga nigu ma siit läbi lillede välja loen,siis pidem otsi viga pidurisadulatest mitte trossidest.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Aerodynamic
huviline

Registreerunud 30.06.04
Kasutaja on eemal

postitati 23.12.05 22:00 Tsiteeri

Jah, tegu on ketaspiduritega!
Võib-olla loll küsimus, aga mis võivad siis olla võimalikud vead pidurisadulatega?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
puruvana
huviline

Registreerunud 18.05.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 b7

postitati 24.12.05 07:59 Tsiteeri

talvisel ajal jäta ööseks käik sisse, nii teevad ka paljud, ma ise jätan ka päris külma ilmaga igaks-juhuks õrnalt käsi piduri peale, ei julge ka tugevalt peale tõmmata

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Aerodynamic
huviline

Registreerunud 30.06.04
Kasutaja on eemal

postitati 24.12.05 10:35 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: puruvana
talvisel ajal jäta ööseks käik sisse, nii teevad ka paljud, ma ise jätan ka päris külma ilmaga igaks-juhuks õrnalt käsi piduri peale, ei julge ka tugevalt peale tõmmata

No seda teen minagi, aga kui ma tahan auto sooja panna ja ise eemale minna, siis ma ei saa seda teha kui auto on kusagil kallaku peal, et käsipidur ikka võiks töötada. Aga jah, kui ma kässari peale tõmban, siis enam seda maha ei saa (ei lähe ise maha), siis pean auto alla ronima ja hoova maha lükkama.
Selline asi ei valmista eriti rõõmu, närvi hakkab ajama juba!

QUATTRO
klubiliige

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 24.12.05 14:06 Tsiteeri

No ise just vastasid oma küsimusele.needsamad pidurisadula hoovad kinni jäävadki.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Soyer
huviline

Registreerunud 14.06.05
Kasutaja on eemal

postitati 25.12.05 10:42 Tsiteeri

Kui sa ei viitsi iga kord kässarit maha lastes auto alla selili visata siis lase sadulad ära remontida või tee seda ise. Osta poest sadula rem komplekt mis sisaldab kaitsekumme ja mingeid simmereid. Kisud sadula pulkadeks ja puhastad kolvi ja muud liikuvad osad ja vahetad kummitihendid ja kokku ning töötab ta sul jälle.

Aerodynamic
huviline

Registreerunud 30.06.04
Kasutaja on eemal

postitati 29.12.05 11:37 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Soyer
Kui sa ei viitsi iga kord kässarit maha lastes auto alla selili visata siis lase sadulad ära remontida või tee seda ise. Osta poest sadula rem komplekt mis sisaldab kaitsekumme ja mingeid simmereid. Kisud sadula pulkadeks ja puhastad kolvi ja muud liikuvad osad ja vahetad kummitihendid ja kokku ning töötab ta sul jälle.

Selline komplekt on olemas, ei teadnudki, nüüd jälle targem!
Kui palju sellina komplekt maksta võiks, siis teab vähemalt arvestada!
Suur tänu vastanutele! :)

Soyer
huviline

Registreerunud 14.06.05
Kasutaja on eemal

postitati 29.12.05 12:59 Tsiteeri

Minu andmetel on ühe poole komplekti hind ca. 200 krooni aga võin ka eksida.

jansu24
huviline

Registreerunud 10.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant 2,8 autom ´95

postitati 29.12.05 14:36 Tsiteeri

endal oli vana autoga sama teema. mitu korda lasin sadulaid remontida ja puhastada aga lõpuks oli asi ikke niikaugel, et tuli uued sadulad osta. See muidugi äärmuslik variant, aga pärast seda sain kässeri korda.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
QUATTRO
klubiliige

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 29.12.05 17:55 Tsiteeri

Kõige kihtsam variant oleks selline.Katsu paar päeva ilma autota vastu pidada,kisu tagumised sadulad maha ja tee korralikult puhtaks enne kui lahti võtad.
Siis keerad kolvid seest välja vastupäeva.Kui kolb on roostes siis tee puhtaks ja pane lauanurgale.
Järgmisena kisu välja see keermega polt sealt sadula seest,reeglina on vaja selle eemaldamiseks vabastada stopperrõngas alt põhjast.
Kui polt käes siis saad põhjast kätte veel ühe riisitera kujulise metallitüki.
Nüüd keerad pidurilingi vedru hoidva poldi välja (10mm võti),eemaldad vedru ja üritad selle hoova kuidagi sealt välja meelitada.Kui see hoob on roostes ,siis tee puhtaks ja pane lauanurgale.
Järgmisena otsi sadulapealt numbreid 36;38 või 41 ja jäta see meelde,kui ei leia seda numbrit,siis mõõda ära kolb,täpsemalt selle läbimõõt,ehk see asi mille esimesena lauanurgale panid.
Nüüd võtad lauanurgalt selle kolvi ja pidurilingi,ning sead sammud poodi,soovitatavalt Tallinnas asuvasse Laki Autosse.Hind on seal parim.
Ostad uued kolvid ja lingid kui vaja,ning ka tihendisarja saad sealt.Kui võimalik siis osta ka uued vedrud,reeglina on neil pakkuda just need tugevamad,mis on meile väga sobivad.

Maksimaalselt 1200 krooni eest on sul nüüd täiesti tutikad tagumised pidurisadulad.

wauzzz
huviline

Registreerunud 03.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B4 2.0 ABK

postitati 31.12.05 00:18 Tsiteeri

Krt. ma julgeks ikka suht rämedalt kahelda et asi sadulates on ? imo külmub vahest ikka mõni trossi osadest kinni .... mul b4 jaga sama jama ... ja kui peale tõmbad ei tulegi! enne maha kui ilm soojemaks läheb :D ... kui sadula viga siis väikse sõiduga läheb sadul ju soojaks ja peaks maha tulema kässar .. ja misasi seal sadulal sul kinni külmub ? kui sadul pekkas siis peaks ju suvel või suva ilmaga kinni jääma ... ??

Edit! jalapidur toimib ju sama silindriga mis käsipidurgi... st, et peale igat pidurdust peaksid pidurid peale jääma ?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 31.12.05 07:49 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: wauzzz
Krt. ma julgeks ikka suht rämedalt kahelda et asi sadulates on ?

Sa siis pole lihtsalt kokku puutunud antud teemaga.:D Mina igatahes olen kõikidel audidel mida omanud olen tagapidurisupporteid remontinud.;)
Ja antud juhtumil just ei ole probleem mitte külmumises vaid justnimelt kinnistes sadulates. Teema algataja ju väidab ise, et kinni jääb pidur siis kui ta peale käivitamist autot lumest rookima läheb, st käsipidur üleüldse ei tööta normaalselt. Külmumisest saab juttu olla ikka siis kui ööseks on kogemata käsipidur peale jäänud, aga nii see ju pole.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Soyer
huviline

Registreerunud 14.06.05
Kasutaja on eemal

postitati 31.12.05 08:30 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: wauzzz
Edit! jalapidur toimib ju sama silindriga mis käsipidurgi... st, et peale igat pidurdust peaksid pidurid peale jääma ?

Silinder on sama küll aga erinevus on see kuidas seda silindrit liigutatakse. Uuuri ennem supordi töö põhimõtet kui hakkad siin sõnu ritta laduma.

wauzzz
huviline

Registreerunud 03.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B4 2.0 ABK

postitati 31.12.05 15:05 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Aerodynamic
Lugu siis selline, et käsipidur külmub pidevalt kinni ja ei taha üldse töötada!

Oman ise samat masinat ja sellel on KÜLMA ! ilmaga sama jama. Kas siis olen jätnud ööseks peale, või hommikul kasutades, niiehk naa jääb peale. Imo. suppordi probleemi juures tekiks sama probleem ka sooja ilmaga, aga soojaga (+ kraadid) pole mul sellist jama olnud.
Väga võimalik, et siin on tegu lihtsalt mõne teise sümptomiga, mille "ravi" ka pisut erinev.

Peace :)

QUATTRO
klubiliige

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 31.12.05 15:42 Tsiteeri

Probleem on nendes samades võllides,kuna simmeri vahelt on niiskus sisse saanud ja sinna tekib vee ja määrde segu,mis - kraadide juures kinni tõmbab ennast täiesti.
Lihtne test,viska tükk pappi maha hommikul ja vean kihla et kässarihoovad ei liigu.
Audil on trossidega reeglina see teema et kas töötavad või ei tööta üldse.
See vedru ei jaksa lihtsalt trossi koos selle kinnikülmunud hoovaga tagasi tõmmata.Kümneid supporteid lappinud ja mitmeid audisid omanud,arvan et tean mida räägin.

raul12345
huviline

Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 avant 2.8iQ

postitati 02.01.06 09:25 Tsiteeri

ma nüüd täpselt ei oskagi seletada aga mul sigaril käsipidur enam ei töötanud siis sai vaid natuke võtmega lahti keerata sadulat ja uuesti kinni kohe ning hakkas tööle uuesti.. oli lihtsalt kuidagi kinni kiilunud ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
undu
huviline

Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: Outback´13, Gaz 2410

postitati 02.01.06 12:23 Tsiteeri

on mis on, aga QUATTRO kirjutatud jutt remondist oli kõvasti abiks, võtsin julguse kokku ja kiskusin supordid maha ja juppideks. Täna-homme lähen remontkomplekti ostma :)

serxx
huviline

Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 04.08.08 16:35 Tsiteeri

Hetkel lammutan küll Golf 2 tagumisi pidureid, kuid tegemist on praktiliselt identsete sadulatega mis audilgi.

Sain lõpuks kõik lahti.
Käsipiduri hoova simmer on täiesti ära ussitanud ja praktiliselt saanud üheks sadulaga.
Käsipiduri hoova pesa on ka väga räsitud väljanägemisega, tundub nagu oleks sinna sisse paigaldatud mingi saale moodi asi, mis on osaliselt suhteliselt ära kraabitud. Kas seal sees on tõesti mingi saale moodi asi ja kas ning kuidas seda vahetada saab?
Või on õigem lihtsalt uued sadulad osta?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 18.9% - SQL: 81.1%]