| Lehekülgi: 1 2 3 4 |
msso
huviline
Registreerunud 17.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
|
postitati 16.12.03 12:45
|
|
|
Termostaat
Olen kuulnud,et 2,6V6 ABC mootoril saab termostaati vahetada ka ilma hammasrihma maha võtmata.Kas kellegil on kogemusi?
|
|
|
|
mulk
klubiliige ac aasta auto 2007/2009 võitja
Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A8 D3 FL2, LR Disco 1, Iveco Daily 40C13V
|
|
postitati 16.12.03 13:19
|
|
|
krt, just (laupäeval) vahetasin hammas rihma, kuid pole sellise pilguga vaadand,
see rihma maha võtmine pole tegelt eriti suur töö
|
|
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 16.12.03 13:28
|
|
|
Maha vast saab lihtsalt jah... kuid pealepanemine enam nii lihtne ei ole... sa ju pead teadma kindlaid asendeid teistel ratastel...
|
|
|
|
|
|
mulk
Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 16.12.03 13:45
|
|
|
ega seda vana rihma siis nii maha ei võeta et kohe nuga ja pärast vaatame kuda uuega saab
vända märgi ajad pika ja (märgid näiteks markeriga ) nukkvõllid samuti
ja mis sul selle termostaadiga üldse on?
kui kõrgeks vee temp. läheb?
|
|
|
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
|
postitati 16.12.03 17:56
|
|
|
| Tsitaat: | Esialgne postitaja msso
Olen kuulnud,et 2,6V6 ABC mootoril saab termostaati vahetada ka ilma hammasrihma maha võtmata.Kas kellegil on kogemusi? |
Ise olen korra vahetanud küll,rihm jäi peale ,kuid see eest olid minu käed kuskil 7 kohast verised ja närvid katki,lisaks sellele ei jäänud esimese
korraga termostaadi tihend pidama.Ühele või kahele poldile sai ikka väga napilt ligi.
Järgmine kord võtan igatahes rihma maha ,ajakulu on ehk suurem aga kvaliteet on ka parem.Ja V6 motol on see markeriga märkimine suht karm teema,kui
ikka nukad kokku viskab vahepeal siis saad keerata ja proovida ikka mitu head korda.Nukkade jaoks on oma rakis olemas,mida pole raske ka ise teha,kui
kodus keevitus ja asjad olemas.
Sest mootorimärk on ainult väntvõllil,mujal pole miskit.
|
|
|
|
|
|
mulk
Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 16.12.03 19:01
|
|
|
jah tõsi ta on nukkvõllidel märke pole, seepärast saigi markeriga märgitud.
üks spetsialist ajas mul kah hirmu nahka et on vaja nukkvõllide fiksaatoreid ja väntvõll fikseeritakse kah ära (kuskile keeratakse mingi stopperpolt
sisse)
üks teine vend hakkas aga naerma sellise jutupeale et see mingi esinduse jutt, kõik on siiamaani ilma tehtud ja pole ükski nukk paigast keerand.
ja nii oligi, ühe hamba võrra nihkus paigast ainult juhipoolne nukk, mis sai enne uue rihma pealepanekut käega õigeks keeratud ja rihm hambasse
lükatud.
kõige n...im asi kogu töö juures oli alumise mitmiksoon rihmaseibi kättesaamisega (seal m8 poldid 6se sisekuuskandiga) perssetäis poltte nii kinni et
siga kah ei söö, ilma korraliku võtmeta on see suht mõttetu üritus
ja ühel poldil keerasingi kuuskandi seest "välja" siis ei ole muud kui altpoolt meisliga lahti lüüa ja pärast uus polt asemele.
|
|
|
|
|
|
msso
huviline
Registreerunud 17.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 16.12.03 20:42
|
|
|
| Tsitaat: | Esialgne postitaja mulk
ega seda vana rihma siis nii maha ei võeta et kohe nuga ja pärast vaatame kuda uuega saab
vända märgi ajad pika ja (märgid näiteks markeriga ) nukkvõllid samuti
ja mis sul selle termostaadiga üldse on?
kui kõrgeks vee temp. läheb? | Temp läheb sõites ainult kuskil maximaalselt 60-65 ja ruumis sees olles läheb ainult 90 kanti.
|
|
|
|
mulk
Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 17.12.03 19:41
|
|
|
see naca vähe jah, mul sõites kriips enne 90et ja kohapeal tuksudes läheb üle 90ne umbes soti alla välja
väga "kuum" termostaat ei aita kah, sest siis läheb koormuse all enne keema kui termo avaneb
|
|
|
|
|
|
msso
huviline
Registreerunud 17.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 17.12.03 20:55
|
|
|
| Tsitaat: | Esialgne postitaja mulk
see naca vähe jah, mul sõites kriips enne 90et ja kohapeal tuksudes läheb üle 90ne umbes soti alla välja
väga "kuum" termostaat ei aita kah, sest siis läheb koormuse all enne keema kui termo avaneb | Panen originaaltemperatuuriga
termostaadi, sai juba ära ostetud,vana lihtsalt vist juba väsinud.Hammasrihma ei viitsi alguses maha kiskuma hakata,proovin et äkki õnnestub.
|
|
|
|
ml110
huviline
Registreerunud 01.01.04
Kasutaja on eemal
Auto: audi rs6, c5
|
|
postitati 19.02.04 09:38
|
|
|
a kuidas b3 on saab ka termostaadi ilme rihma mahavõtmata kätte w
mul temp ei tõuse näidikul üle 65
kohapeal pole ka kunagi ventilaatori häält kuulda olnd, ma olen muidugi aint taga talvel sõitnud, milles võiks probleem olla
Vast siis ka see termostaat metsas?
Mures,,,,,,
|
|
|
|
|
|
ACE16V
huviline
Registreerunud 12.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi80AvantQuattro / DUCATI_M900
|
|
postitati 19.02.04 10:26
|
|
|
| Tsitaat: | Esialgne postitaja ml110
a kuidas b3 on saab ka termostaadi ilme rihma mahavõtmata kätte w
mul temp ei tõuse näidikul üle 65
kohapeal pole ka kunagi ventilaatori häält kuulda olnd, ma olen muidugi aint taga talvel sõitnud, milles võiks probleem olla
Vast siis ka see termostaat metsas?
Mures,,,,,, |
saab küll...
|
|
|
|
ml110
huviline
Registreerunud 01.01.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.02.04 11:07
|
|
|
küsimus aga kuidas siis suur ring saab lahti minna kui tem nüidik 65 peal, radikas kuum ja vent ka ei tööta
ma suht algaja kaa
uurisin otsingust, kuid mina oma probleemile otsest lahendust ei leidnud, miks termostaat nii madalat temp näitab..
|
|
|
|
|
|
Jaks
huviline
Registreerunud 14.12.03
Kasutaja on eemal
Auto: BMW 635 CSI, E34 M5, E23 , Audi A6 quattro Avant
|
|
postitati 19.02.04 11:38
|
|
|
küsimus aga kuidas siis suur ring saab lahti minna kui tem nüidik 65 peal, radikas kuum ja vent ka ei tööta
ma suht algaja kaa
uurisin otsingust, kuid mina oma probleemile otsest lahendust ei leidnud, miks termostaat nii madalat temp näitab.. |
Selleks on kaks võimalust
1 kas termostaat on läbi ja vajab vahetust
2 teperatuuri andur valetab
endl ükskord oli nii, et temp. oli madal ja arvasin viga olevat termostaadis, aga viga oli hoopis anduris.
|
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
|
ml110
huviline
Registreerunud 01.01.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 19.02.04 12:18
|
|
|
a kus see tem andur asub, on teda kuidagi võimalik kontrollida ka w, nii kodustel võtetel
praegu ei saa proovida aga ta on mull ikka 5 min käind tiba tõuseb75 ventikat tööle aga ei ole lükand tahab pikemat soenemist, kuni kogu ring on kuum jah..? Ka linnas pole suuremat temperatuuri tõusu tähendanud ta siis
teeb järjelikult suure ringi varem lahti ja mootor ei saagi töötemperatuuri kätte90 aga MIKS ta teeb suure ringi varem lahti..
|
|
|
|
|
|
Jaks
huviline
Registreerunud 14.12.03
Kasutaja on eemal
Auto: BMW 635 CSI, E34 M5, E23 , Audi A6 quattro Avant
|
|
postitati 19.02.04 12:29
|
|
|
Suure ringi avab termostaat, seega võiks siit järeldada, et termostaat vaja vaheteda ja asi peaks olema norm.
|
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
|
ml110
huviline
Registreerunud 01.01.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 19.02.04 12:52
|
|
|
kle see 5min oli sõidust tulles proovisin mingi aeg tagasi
a ma vahetan termostaadi ära ja eks siis paist enne aga vist vaatan kas ventikas hakkab kohapeal tööle ja mis temp siis näitab
ok tänud 
|
|
|
|
|
|
Rain
klubiliige
Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad ja A6 Allroad
|
|
ml110
huviline
Registreerunud 01.01.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 19.02.04 18:45
|
|
|
| Tsitaat: | | ei pruugi varem lahti teha vaid võibolla kogu aeg irvakil. |
a milles võib sellisel juhul viga olla
klapis või et ei sulgu täielikult
|
|
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 19.02.04 18:54
|
|
|
| Tsitaat: | | Tsitaat: | Esialgne postitaja ml110
ei pruugi varem lahti teha vaid võibolla kogu aeg irvakil. |
a milles võib sellisel juhul viga olla
klapis või et ei sulgu täielikult |
NU viga ikka samas asjas, termostaadis. Ta lihtsalt paakub miski kohapeale kinni ja liigub natu siia natu sinnapoole, kuid ei sulge ega ava ringi
täielikult.
|
|
|
|
|
|
westa
huviline
Registreerunud 26.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Avant C4 2,5TDi,Audi A4 Avant 2,6 V6,Audi 100 C4 2,5TDi,Audi 5000 2,0d,Audi 80 B3 1,8
|
|
postitati 19.02.04 19:15
|
|
|
| Tsitaat: | Esialgne postitaja Jaks
ma suht algaja kaa
uurisin otsingust, kuid mina oma probleemile otsest lahendust ei leidnud, miks termostaat nii madalat temp näitab.. |
Selleks on kaks võimalust
1 kas termostaat on läbi ja vajab vahetust
2 teperatuuri andur valetab
endl ükskord oli nii, et temp. oli madal ja arvasin viga olevat termostaadis, aga viga oli hoopis anduris. |
Olemas ka kolmas varjant: keegi ``tark`` termostaadi ültse vahelt välja
visanud 
|
|
|
|
McSilmus
klubiliige
Registreerunud 21.08.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B8
|
|
postitati 23.02.04 10:07
|
|
|
Oli sama probleem, et temp üle 60 C ei tõusnud. 165.- uus termostaat läks nädalavahetusel sisse ja temp kuskil 90 kanti. Enamasti kipub lihtsalt
termostaat lihtsalt väsima.
|
|
|
|
raivu
huviline
Registreerunud 21.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C5 1,8T 110 kW
|
|
postitati 23.02.04 10:49
|
|
|
| Tsitaat: | Esialgne postitaja msso
Olen kuulnud,et 2,6V6 ABC mootoril saab termostaati vahetada ka ilma hammasrihma maha võtmata.Kas kellegil on kogemusi? |
Ma sain oma autul termostaadi just vahetatud. Tänud quattrole. Kuid jah, selle hammasrihma pead sa siiski maha võtma, saab ka kuidagimoodi ilma
selleta aga siis on jeblamist ikka parajalt. Esiteks tuleb sul see uus termostaat sinna tagasi aretada ja sa ei näe lihtsalt kas see tihend sinna ikka
korralikult jääb. Ja teiseks läheb sul poole kiiremini kui selle hammasrihma sealt nukkvõlli rihmarattapealt korraks maha tõmbad.
|
|
|
|
kopamees
klubiliige
Registreerunud 14.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Honda Civic Tourer
|
|
postitati 25.02.04 17:53
|
|
|
Kuna endal sai ära vahetatud TERMOSTAAT (nr.9) nädalavahetusel, siis paneksin mõned read ka selle vahetuse ja „eelmängu“ kohta. Võibolla
on abiks mõnele kahtlejale või vahetajale.
Ligi 4-5 kuud pole jahutusvedeliku temperatuur tõusnud sõidu ajal üle 60-65 kraadi. Kui pikalt tühikäigul lasta mootoril käia, siis tõuseb üle 90 ja
lõpuks ajab ventilaatori ka tööle. Bensiinikulu kõikus 10-13,5 vahel, ka väike õlikulu oli. Et hoida salongis temperatuur soojana pidi regulaator
olema asendis II.
Originaalis on ette nähtud termostaat avanemistemperatuuriga 87 kraadi. Otsustasin panna 91 kraadise termostaadi. Ostsin selle Laki Autost hinnaga 161
krooni. Samast kohast haarasin kaasa ka 5L punast jahutusvedelikku (-40, 160 EEK).
Sai siis Mulgiga Saaremaal termostaadi vahetuse kallale asutud. Üksinda oleks see protsess väga pikaks veninud. Maha pidime kiskuma roolivõimu,
genekas tuli ka koomale tõmmata, muidu pole ühele kuuskant poldile ligi pääsenud. Termostaati sai vahetada kanalist, kapoti alt on väga keeruline
sellele ligi pääseda. Alumise vooliku tirisin lahti, lasin vedeliku välja. Vahetasin termostaadi ära. Tihendi panemine ei olnud keeruline, kui selle
sai ilusti termostaadiga koos paika pandud. Keerasin võrdse jõuga ettevaatlikult 2 polti kinni, voolik tagasi ja roolivõim, genekas, rihmad jälle
paika. Uue vedeliku valasin alguses sisse ülemisest radika voolikust ja kui see täis, siis juba paisupaaki. Kokku läkski 5L. Siis sai õhutatud
jahutussüsteemi pikalt. Õhutamise jaoks on olemas ka spetsiaalne ventiil salongi mineval lõdvikul. Selle aja sees langes paisupaagis vedeliku tase
ligi 50%. Kaua aega puhus salongiventilaator jahedat, kuni lõpuks ka sooja õhku sealt tulema hakkas. Sellega oli see protsess lõppenud. Hiljem valasin
veel 1L jahutit sisse. Garaazist ära sõites tõusis jahutusvedeliku temperatuur suht kiirest 90 kraadini ja jäi seal püsima. Salongis peab hoidma nüüd
ventika regulaatorit asendis I ja termoregulaatorit poole peal. Nüüd on sõidu ajal temperatuur 90 kraadi peal, mis peaks normaalne mootori töötemp
olemagi.
Kütusekulu oli esialgse arvestuse kohaselt Saaremaalt Tallinnasse sõites 7,9 l/100 km 
Tänud mulgile, kes oli suureks abiks selle töö juures.
|
|
|
|
|
|
| Lehekülgi: 1 2 3 4 |